SACCSIV – blog ortodox

Inteligența artificială folosită pentru a genera proteine pentru ca „tot ceea ce poate merge prost sau bine într-un corp uman depinde de proteine, astfel încât proiectarea de noi proteine ne poate permite să tratăm mai eficient bolile sau chiar să le evităm de la bun început”

Posted in INTELIGENTA ARTIFICIALA, stiinta by saccsiv on ianuarie 31, 2023

O fi de bine? Mie nu-mi pare. Iata ce putem citi la https://www.vice.com/en/article/3adgvv/ai-replicated-evolution-and-generated-new-enzymes-as-good-as-natural-ones

Inteligența artificială a imitat evoluția și a generat noi enzime la fel de bune ca cele naturale

„Enzimele funcționează (în afara sistemului) la fel de bine ca și proteinele care au evoluat de-a lungul a milioane de ani de evoluție”, au declarat oamenii de știință.

De Hannah Docter-Loeb, 27 Ianuarie 2023, Vice

IMAGINE: NANOCLUSTERING/SCIENCE PHOTO LIBRARY VIA GETTY IMAGES

În ultimele câteva luni, a devenit clar că inteligența artificială poate fi antrenată să imite limbajul uman – este suficient să vedeți ChatGPT. Iar acum, cercetările arată că, dacă sunt antrenate în mod adecvat, modelele lingvistice similare pot imita biologia și evoluția umană, și chiar își pot pune propriul stil.

Într-un studiu, care a fost publicat joi în Nature Biotechnology, cercetătorii au testat capacitatea unui model de limbaj de IA (ProGen de la Salesforce) de a genera secvențe de aminoacizi – enzime – care ar putea funcționa în scenarii din viața reală. Proiectul a fost o colaborare între mai multe părți diferite, inclusiv Salesforce Research și cercetători de la Universitatea din California-San Francisco și Universitatea din California-Berkeley.

Dar de ce să folosim un model de limbaj de IA – ceva care a fost folosit pentru a genera eseuri și articole, de exemplu – pentru a genera biologie? Proteinele pot fi reprezentate ca un limbaj alcătuit din aminoacizi, cele 20 de molecule care alcătuiesc fiecare proteină.

„În același mod în care cuvintele sunt înșirate unul câte unul pentru a forma propoziții de text, aminoacizii sunt înșirați unul câte unul pentru a forma proteine”, a scris directorul de cercetare în domeniul inteligenței artificiale de la Salesforce Research, Nikhil Naik, într-un e-mail pentru Motherboard. „Pornind de la această perspectivă, aplicăm modelarea limbajului neuronal de IA pentru proteine, pentru a genera secvențe de proteine realiste, și totodată inedite.”

Practic, în loc să învețe limba engleză, echipa a dezvoltat inteligența artificială pentru a învăța limbajul proteinelor, a explicat Ali Madani, un fost om de știință de la Salesforce Research implicat în acest studiu, care a scris într-un e-mail pentru Motherboard.

Ca și alte programe de inteligență artificială, modelul a trebuit să fie învățat în consecință. ProGen a fost mai întâi antrenat pe 280 de milioane de proteine. După două săptămâni, echipa a perfecționat modelul introducându-i un set de date de aproximativ 56.000 de proteine din cinci familii diferite. Modelul a generat apoi un milion de secvențe artificiale. Echipa s-a concentrat asupra a 100 de proteine pentru a vedea cum se compară acestea cu proteinele naturale și dacă au urmat sau nu în mod adecvat așa-numita ‘gramatică’ a compoziției aminoacizilor.

Din cele 100 de proteine, echipa a creat cinci proteine artificiale și le-a testat funcționalitatea în celule, pentru a vedea cât de bine se compară cu o enzimă găsită în ouăle de găină, denumită în mod corespunzător „lizozimă din albușul de ou de găină” (HEWL). Două dintre proteine au demonstrat o activitate similară cu HEWL, descompunând pereții celulari ai bacteriilor.

„Enzimele funcționează (în afara sistemului) la fel de bine ca și proteinele care au evoluat de-a lungul a milioane de ani de evoluție”, a declarat Madani. Echipa a constatat, de asemenea, că IA a fost capabilă să capteze modelele evolutive, fără a fi antrenată în mod specific pentru a face acest lucru.

Deși inteligența artificială a fost folosită pentru a genera proteine, acest studiu diferă puțin de cercetările anterioare și extinde și mai mult ideea a ceea ce este posibil cu modelele lingvistice.

„Lucrarea noastră utilizează modele de limbaj condiționate care permit un control semnificativ mai mare asupra tipurilor de secvențe generate, ceea ce le face mai utile pentru proiectarea de proteine cu proprietăți specifice”, a scris Naik. „De asemenea, am validat rezultatele noastre într-un laborator umed”.

(Un laborator umed este un laborator în care medicamentele, substanțele chimice și alte tipuri de materie biologică pot fi analizate și testate prin utilizarea unor lichide diverse.)

Metodele descrise în lucrare sunt, de asemenea, disponibile pe GitHub, pentru a permite comunității de cercetare să se bazeze pe această lucrare și să accelereze cercetarea privind AI pentru proiectarea proteinelor. După cum vede Madani, proteinele sunt caii de bătaie ai vieții.

„Tot ceea ce poate merge prost sau bine într-un corp uman depinde de proteine, astfel încât proiectarea de noi proteine ne poate permite să tratăm mai eficient bolile sau chiar să le evităm de la bun început”, a scris Madani. „Putem folosi IA pentru a proiecta aceste soluții.”

10 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Ana said, on ianuarie 31, 2023 at 1:50 pm

  Le urez noroc bun ca vor avea nevoie din moment ce nu are nici o legatura cu Dumnezeu. Cat de amuzanti sunt acestin pseudo-oameni de stiinta in disperarea lor satanuca de a scapa de responsabilitati! Puerili de-a dreptul!

  Apreciază

 2. Felix said, on ianuarie 31, 2023 at 1:58 pm

  Madani dixit:
  „Putem folosi IA pentru a proiecta aceste soluții.”
  Ca in final sa ajunga la stocarea informației într-un ADN sintetic pe care să-l introducă în corpul nostru…

  Propuneri de includere a ADN-ului în sistemele naționale de identificare biometrică: implicații asupra drepturilor omului
  https://www.mydnarights.org/resources-your-dna-as-your-id/

  Researchers have swapped the genome of gut germ E. coli for an artificial one | MIT Technology Review
  https://www.technologyreview.com/2019/05/15/135373/researchers-swap-genome-of-gut-germ-e-coli-for-an-artificial-one/

  Scientists Create E. Coli Bacteria With Completely Synthetic Genome | Smart News| Smithsonian Magazine
  https://www.smithsonianmag.com/smart-news/scientists-create-e-coli-bacteria-completely-synthetic-genome-180972214/

  https://www.nature.com/articles/s41586-019-1192-5

  Design considerations for advancing data storage with synthetic DNA for long-term archiving – ScienceDirect
  https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S2590006422001041

  Harvard scientists pioneer storage of video inside DNA | Genetics | The Guardian
  https://www.theguardian.com/science/2017/jul/12/scientists-pioneer-a-new-revolution-in-biology-by-embeding-film-on-dna

  Synthetic DNA applications in information technology | Nature Communications
  https://www.nature.com/articles/s41467-021-27846-9

  Using Synthetic DNA For Long Term Data Storage
  https://bitesizebio.com/36177/synthetic-dna-long-term-data-storage/

  https://www.nature.com/news/how-dna-could-store-all-the-world-s-data-1.20496

  http://science.sciencemag.org/content/337/6102/1628

  https://www.nature.com/nature/journal/v494/n7435/full/nature11875.html

  https://www.nature.com/articles/s41467-018-04252-2

  Micromachines | Free Full-Text | Microneedles: A New Generation Vaccine Delivery System
  https://www.mdpi.com/2072-666X/12/4/435

  Micromachines | Free Full-Text | Simvastatin Loaded Dissolvable Microneedle Patches with Improved Pharmacokinetic Performance
  https://www.mdpi.com/2072-666X/13/8/1304/htm

  G20 LEADERS TALKING ABOUT DIGITAL IDENTIFY – YouTube

  „ADN-ul va fi identitatea ta”
  comentariile globalistului Klaus Schwab nu sunt chiar atât de vechi.

  https://summit.news/2020/11/16/klaus-schwab-great-reset-will-lead-to-a-fusion-of-our-physical-digital-and-biological-identity/
  Hmm….acel cod QR poate fi pus in legătura cu datele tale financiare si ADN-ul tău; se aseamănă foarte mult cu codurile QR folosite la pașapoartele sanitare lansate în întreaga lume… dacă acestea ar putea fi integrate, corelate astfel încât toate datele – de identitatea bio-fizica, starea de sănătate, date financiare, social media ar putea fi legate împreună.
  Și probabil un astfel de sistem ar putea fi folosit pentru a obliga pe oricine să respecte „regulile”…
  ��
  Ripple XRP
  ADN-UL VA FI IDENTITATEA TA
  GLOBAL DIGITAL ID SYSTEM

  Ripple XRP YOUR DNA WILL BE YOUR DATA GLOBAL DIGITAL ID SYSTEM INBOUND HERE WE GO!!! – YouTube

  ��
  Blackstone cumpără datele ADN.
  ADN-ul tău va fi identitatea ta.
  Se deruleaza până când Blackstone devine cea mai mare companie de asigurări de pe planetă.
  Ei vor avea toate datele, până si ADN-ul.
  https://t.co/DMYW3QQ6ws
  https://twitter.com/vikki0164/status/1566657158254858241
  More Bang for Your Buck: From AncestryDNA to MyHeritage – The DNA Geek
  https://thednageek.com/more-bang-for-your-buck-from-ancestrydna-to-myheritage/

  Apreciază

 3. scortisoara said, on ianuarie 31, 2023 at 4:52 pm

  Apreciază

 4. Radu Humor said, on ianuarie 31, 2023 at 7:37 pm

  Proteinele spike Covid invadează „toate organele majore”, accelerează îmbătrânirea celulară
  Luni, 30 ianuarie 2023

  Imagine: Proteinele spike Covid invadează „toate organele majore”, accelerează îmbătrânirea celulară
  ( Natural News ) Cercetătorii francezi avertizează că proteinele de tip „vaccin” împotriva covidului invadează toate organele majore ale corpului și accelerează hiper-îmbătrânirea celulară, ducând la moarte timpurie.

  Citând o lucrare din China, cercetătorii, care și-au publicat concluziile în ziarul francez France Soir , au explicat că îmbătrânirea biologică intră în hiperimpulsion la expunerea la proteinele jab spike, care scurtează secvențele de ADN cunoscute sub numele de telomeri, care protejează capetele cromozomilor.

  La cobaii cărora li s-au administrat injecții de ARNm, funcția endotelială a animalelor a fost afectată de expunerea la proteinele în vârf. La oameni, același rezultat a fost observat atunci când experimentul a fost replicat.

  „Echipa [de cercetare chineză] a reprodus experimentul in vitro pe celule endoteliale umane sănătoase: proteina spike s-a legat astfel de receptorii ACE2, dăunând mitocondriilor celulelor, provocând micro-tromboză și endoteliită”, se arată într-o traducere în engleză a articolului francez.

  În timp ce proteinele cu vârf utilizate în experiment nu au provenit dintr-una dintre injecțiile cu covid disponibile în prezent, echipa a mai scris că nu există niciun motiv să credem că cele din injecții se comportă diferit după ce au fost administrate în interiorul corpului.

  „Dacă se dovedește că SARS-CoV2 induce îmbătrânirea celulară accelerată și că [lucru] responsabil pentru această senescență nu este altul decât proteina Spike, cum putem fi absolut siguri că vaccinurile aflate în prezent pe piață, toate bazate pe Spike? , nu duc și la degradarea accelerată a celulelor persoanelor vaccinate?”

  (Legat: În 2021, dr. Judy Mikovits a spus că se așteaptă ca peste 50 de milioane de americani să moară din cauza otrăvirii cu proteine ​​​​covid jab spike .)

  Laureatul Premiului Nobel Luc Montagnier subliniază numeroase studii care leagă loviturile covid de stresul oxidativ, telomerii scurtați
  Unul dintre coautorii lucrării este nimeni altul decât laureatul premiului Nobel și virologul Luc Montagnier, care a cercetat în profunzime legătura dintre covid și covid, și telomerii scurtați și stresul oxidativ.

  Numeroase lucrări au identificat legături puternice între infecțiile cu covid și telomerii scurtați, care duc la îmbătrânirea biologică celulară rapidă. Fotografiile cu Covid fac același lucru prin declanșarea stresului oxidativ și a inflamației, care accelerează și mai mult procesul de îmbătrânire prin deteriorarea blocurilor de construcție a ADN-ului și ARN cunoscute sub numele de guanine.

  „Într-adevăr, odată cu îmbătrânirea, telomerii se deteriorează și afectează reproducerea celulară”, se arată în noul studiu care acoperă toate acestea. „Se crede că SARS-CoV2 cauzează îmbătrânirea vârstei biologice sau o accelerare a vârstei biologice prin scurtarea crescută a telomerilor.”

  „Întrebarea care poate fi pusă în mod legitim este următoarea: proteina spike nu este activă în vaccinuri (Pfizer, Moderna etc.) prin solicitarea/blocarea receptorului ACE2 care poate inhiba funcția benefică de protecție a telomerilor și, astfel, să activeze îmbătrânirea ?”

  Cei care contractează ceea ce ei numesc „covid” au suferit deja o îmbătrânire biologică avansată. Cei care primesc apoi împușcăturile accelerează acest proces trimițând o nouă explozie de proteine ​​​​pic și alte otrăvuri din flacon(e) în brațe.

  „Lăsând boala [covid] să progreseze dincolo de primele zile și prin utilizarea vaccinurilor ca singură soluție, există riscul să ducem la o reducere a duratei de viață atât a adulților, cât și a copiilor”, explică în continuare studiul.

  „Având în vedere dorința de a vaccina copiii care nu sunt afectați de SARS-CoV-2, remediul nu ar trebui să fie mai rău decât boala.”

  Cercetătorul Walter M. Chesnut a venit cu un nume pentru acest fenomen: Spike Protein Endothelial Disease, sau SPED. Aceasta se referă la proteinele cu vârf care sunt „livrate” către toate organele vitale din organism prin endoteliu, care apoi induce traduceri sistemice aiurea ARNm care duc la îmbătrânire hiper-accelerată.

  „Proteina cu vârf, în esență, acționează ca un medicament împotriva progeriei”, a scris Chesnut într-o postare Substack pe care a postat-o ​​și pe Twitter.

  Cea mai recentă acoperire de știri despre vaccinurile periculoase și ineficiente de covid poate fi găsită pe ChemicalViolence.com .

  Sursele pentru acest articol includ:

  Newswars.com

  NaturalNews.com

  Apreciază

 5. vlad tepes said, on februarie 1, 2023 at 5:02 pm

  ttps://www.activenews.ro/opinii/LISTA-PRINCIPALILOR-PSIHOPATI-AI-LUMII.-Dr.-Damian-Baciu-ofera-sinteza-Prof.-Psihopatologie-si-Psihologie-cu-doctorat-la-Sorbona-Dr.-MILA-ALECKOVIC-BATAILLE-179343

  Apreciază

 6. Clement said, on februarie 2, 2023 at 12:08 am

  Romania a semnat acest document
  https://health.ec.europa.eu/funding/eu4health-programme-2021-2027-vision-healthier-european-union_ro, prin care se vor colecta, centraliza si prelucra toate datele asiguratilor la nivel national si european.
  Sarim peste blaaa,blaaa,blaaaa si ajungem la paragraful:
  „Consolidarea datelor privind sănătatea, a instrumentelor și serviciilor digitale și transformarea digitală a asistenței medicale”.
  Sistemul va propune diagnosticul unei patologii in functie de caracteristicile biologice ale pacientului ( ADN, probe sanguine, anamneza) si schema de tratament.

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: