SACCSIV – blog ortodox

„Ceasul Apocalipsei” a fost setat pentru prima dată în istorie la doar 90 de secunde de miezul nopţii

Posted in Uncategorized by saccsiv on ianuarie 31, 2023

Sursa: https://ziare.com/ceas/ceas-apocalipsa-stiinta-razboi-ucraina-1785028

„Ceasul Apocalipsei” a fost setat pentru prima dată în istorie la doar 90 de secunde de miezul nopţii. Care este motivul

Ceasul Apocalipsei, un calcul ştiinţific destinat să ilustreze practic riscurile existenţiale la nivel mondial, a fost setat, marţi, de oamenii de ştiinţă la doar 90 de secunde de miezul nopţii, cel mai mic interval faţă de momentul catastrofei de când acest sistem a fost introdus pentru prima dată, în 1947, relatează The Guardian.

Rachel Bronson, preşedintele şi directorul general al Bulletin of Atomic Scientist (Buletinul Oamenilor de Ştiinţă din domeniul nuclear), a declarat că decizia de a muta ceasul şi mai aproape de momentul final faţă de poziţia de anul trecut, când era la 100 de secunde până la miezul nopţii, s-a datorat „în mare parte, deşi nu exclusiv, pericolelor tot mai mari aduse de războiul din Ucraina„.

Până acum, punctul cel mai riscant fusese poziţia anterioară, de 100 de secunde înainte de miezul nopţii, care a fost stabilită în ianuarie 2020, pentru a reflecta înrăutăţirea relaţiilor dintre marile puteri. Riscul a fost menţinut în acest punct şi în 2021 şi 2022.

În timpul Războiului Rece, care a oferit fundalul pentru stabilirea acestui ceas metaforic, Doomsday Clock ajunsese la două minute de miezul nopţii, în timpul testelor cu bombe cu hidrogen efectuate de SUA şi Uniunea Sovietică în 1953.

Tagged with:

13 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Bond said, on ianuarie 31, 2023 at 8:30 pm

  Apreciază

 2. scortisoara said, on ianuarie 31, 2023 at 8:48 pm

  Am urmărit cele 3 episoade din „The Last of us ” din curiozitate . Cică niște fungi au invadat lumea , și au rămas câțiva oameni care se luptau sa supraviețuiască . Sursa de infestare a provenit din alimente ( nu se știe ce anume din alimente ) , cel putin așa a reieșit din conversațiile supraviețuitorilor . Episodul 3 a fost cu 2 homosexuali . M-au îngrețoșat de nu va spun . Bine ca s-au sinucis pana la sfârșitul episodului. :)))))))). mă gândeam cu groaza ca vor fi în tot serialul . Ăștia erau horror nu fungii. :))))))))))))
  E un mesaj pt omenire ? alimentele vor fi contaminate cu ceva ? Sa ne așteptăm la asta ? Pai , au început cu faina de greieri și vor continua pana ….. se ajunge la scenariul din film .

  Apreciază

  • Aly Aly said, on februarie 1, 2023 at 10:53 pm

   Da. Deja la marile universitati din SUA se fac cercetari pt introducerea ARN-ului proteinei spike in salata si spanac pt inceput.

   Apreciază

   • scortisoara said, on februarie 2, 2023 at 10:29 am

    Deci , nu vom scāpa nici dacă ținem post .

    Apreciază

   • Clement said, on februarie 2, 2023 at 12:57 pm

    Sursa?

    Apreciază

   • Clement said, on februarie 2, 2023 at 1:18 pm

    Trecem pe leurda, urzici, ciuperci care cresc in padure.
    Prunele uscate sunt o minune gatite in toate anotimpurile.
    Vremurile grele traite sub comunisti, fanarioti si posesorii morilor ( emigrati in Palestina) i-au invatat pe romani cum sa supravietuiasca fara prea multe boli metabolice.

    Apreciază

 3. Clement said, on februarie 1, 2023 at 2:04 pm

  Am mari rezerva in legatura cu acest ” ceas al apocalipsei” ce functioneaza dupa reguli statistice, stiut fiind ca „stiinta” care manipuleaza cifrele si observatiile socio-istorice este guvernata de Ăl de contabilizeaza pacatele.
  Fara legatura cu ” mecanismul” propriu-zis, gasesc apocaliptica stirea ca cehii s-au pricopsit cu un presedinte fost membru al partidului comunist, general in retragere scolit la Londra, fost sef OTAN, sustinator neconditionat al regimului Zelinski , adept al legalizarii casatoriei intre persoane de acelasi sex si al acordarii dreptului de adoptie pentru homosexuali.
  Personajul in chestiune a fost felicitat de generalul Ciuca cu toate ca nu este presedinte.
  Sa ii impartaseasca premierul cu aspiratii prezidentiale principiile politice, geo-strategice si morale ?!

  Apreciază

 4. gigi said, on februarie 2, 2023 at 1:18 am

  Din pacate nu ai inteles niciodata ca masonii sunt buni si vor sa opreasca Apocalipsa.

  Apreciază

 5. voicusoft said, on februarie 4, 2023 at 3:50 am

  Ceasul apocalipsei este o publicatie politizata si nimic mai mult. Dommsday Clock apartine unui ONG (Bulletin of Atomic Scientists) care, la fel ca mai toate ong-urile mari si universitatile, a fost infestat cu ideologiile neomarxiste.

  Ceasul apocalipsei a fost dat inainte si inapoi in functie de agenda politica a celor care finanteaza acel ONG.

  Pe vremuri ei erau pacifisti si luptau impotriva cursei inarmarilor si militau pentru dezarmare nucleara.

  Azi o ard cu Slava Ukraini, desi orice om intreg la minte stie ca solutia imediata la problema este reluarea negocierilor si concesii catre Rusia, care nu reprezinta nici un pericol (decat in capul unora) pentru Europa si occident in general. E fix invers: occidentul provoaca pe rusi de peste 25 de ani iar sustinerea Ucrainei inseamna pomparea de arme si, in consecinta, prelungirea razboiului, a catastrofei umanitare, a persecutiei ortodocsilor de acolo, etc. cu toate riscurile sale de escaladare.

  Ceasul a fost dat inainte in 2020 la 100 de secunde (record pentru atunci) pe motiv de „schimbari climatice”, iar acum la 90 de secunde, deci diferenta intre 2023 si 2020 e chiar minimala, adica ei pun semn aproape egal intre idiotenia cu schimbarile climatice si un razboi termonuclear sau riscul unui accident nuclear in cadrul razboiului din Ucraina (bombardarea unei centrale nucleare).

  Ca urmare, e o mizerie propagandistica si nimic mai mult. Promoveaza alarmismele climatice, covid, etc ca masele sa accepte tot mai multa supraveghere, control si restrangeri de drepturi si libertati. Nimic depsre Inteligenta Artificiala si impactul sau pe piata muncii (care poate fi imens), nimic despre demonizarea oricarui efort de a incuraja negocierile intre Rusia si Ucraina/Vest, nimic depsre poltiicienii straussieni si neoconservatori care de zeci de ani declanseaza razboaie cu rezultate catastrofale inclusiv pt SUA si provoaca sistematic puteri nucleare (Rusia si, mai nou, China). Nimic despre vaccinuri produse peste noapte cu tehnologie genetica, insuficient testate, fara siguranta pe termen lung dovedita si bagate pe gat populatiei.

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: