SACCSIV – blog ortodox

OPINIE: infecția care ne face zombi, ca în serialul „The Last of Us”, nu este prea departe de adevăr

Posted in filme, HBO, jocuri, JOCURI VIDEO, ZOMBI by saccsiv on ianuarie 30, 2023

NATURAL NEWS: Expert warns: Zombie infection in “The Last of Us” not too far-fetched

Un expert avertizează: infecția care ne face zombi, ca în ‘The Last of Us’, nu este prea departe de adevăr

De Belle Carter, 25 Ianuarie 2023, Natural News

Un expert a atras atenția că ideea ca o ciupercă să infecteze oamenii și să îi transforme în zombi, așa cum se vede în franciza ‘The Last of Us’, nu este prea departe de adevăr.

Lansat inițial în 2013 ca un joc de consolă pentru PlayStation 3 și 4, a fost adoptat ulterior pentru televiziune de către HBO. Serialul este plasat la 20 de ani după distrugerea civilizației moderne. Pe fondul răspândirii în întreaga lume a unei ciuperci care transformă oamenii infectați în zombi, Joel, un supraviețuitor înrăit, primește sarcina de a o scoate pe Ellie, în vârstă de 14 ani, dintr-o zonă de carantină opresivă.

Creatorii serialului TV, Neil Druckmann și Craig Mazin, au declarat că agentul patogen se bazează pe ciuperca Cordyceps, reflectându-l pe cel din seria de jocuri. Ciuperca infectează furnicile tâmplar, forțându-le să meargă până în vârful unei plante și să își încleșteze fălcile acolo până când acestea mor. Apoi, Cordyceps dezvoltă pe corpul insectei tulpini asemănătoare unor antene care aruncă spori pe solul de dedesubt, infectând alte insecte.

„Cordyceps este un concept fascinant și este absolut real. Am vrut să împingem acest lucru puțin mai departe. Am vrut să dăm cât mai multă realitate deoarece, cu cât este mai real, cu atât ne conectăm mai mult la caracterele care se află în acel spațiu și actioneaza”, au spus ei.

Dr. Henrik de Fine Licht de la Universitatea din Copenhaga (KU), care a urmărit serialul, a remarcat: „face să apară ideea nu prea neverosimilă a unei boli fungice care ‘sare’ de la o specie, insectele în acest caz, și ajunge la oameni. Multe, dacă nu chiar majoritatea bolilor noi provin probabil de la organisme patogene care trec de la alte specii, așa că ideea este convingătoare”.

El a remarcat că, deși ar fi posibil ca o boală să treacă la oameni de la gazde non-umane, ar fi nevoie probabil de milioane de ani de evoluție.

„Capacitatea lor de a-și manipula comportamental gazda a evoluat și a fost reglată în timpul co-evoluției de milioane de ani cu gazdele lor respective, așa că șansa ca aceste ciuperci să fie brusc capabile nu numai să infecteze ceva atât de diferit de o insectă precum omul, dar și să mențină capacitatea de a-i manipula comportamentul este practic inexistentă.”

Unele ciuperci își infectează gazdele și le transformă în zombi

El a continuat spunând că unele ciuperci care manipulează comportamentul gazdei sunt foarte specifice gazdei, citând exemplul Entomophthoramuscae care infectează femelele de muște de casă. Un studiu realizat în 2022 de de Fine Licht a constatat că E. muscae are o șansă mai mare de a atrage muștele masculine cu cât gazda femelă este moartă de mai mult timp. Ciuperca patogenă se folosește de cadavrul victimei sale pentru a atrage masculii care doresc să se împerecheze cu ea.

E muscae pătrunde în pielea exterioară a muștei de casă, își croiește drum prin corp și îi infectează sistemul nervos. După aproximativ o săptămână în care a digerat organele interne ale gazdei, agentul patogen forțează musca să se ridice într-un punct înalt și să-și întindă aripile înainte de a muri. Apoi, ciuperca dezvoltă pe cadavru o serie de micro-tulpini, care sunt de fapt niște tunuri presurizate de un lichid care conțin spori ce pot fi ejectați în exterior.

Gazda eliberează, de asemenea, o semnătură chimică care acționează ca feromoni pentru a atrage masculii nebănuitori să vină și să se împerecheze cu cadavrul femelei infectate. Masculii declanșează tunurile și ajung să fie acoperiți de un jet de spori infecțioși care, în cele din urmă, îi vor transforma, de asemenea, într-o muscă zombi. Astfel, se asigură că sporii fungici sunt împrăștiați cât mai mult posibil, reîncepând procesul macabru. (Pe același subiect: O specie de viespe nou descoperită își poate transforma prada în zombi).

În 2020, oamenii de știință de la KU și de la Muzeul de Istorie Naturală din Danemarca, au descoperit alte două ciuperci parazite care vizează muștele: Strongwellseaacerosa și S. tigrinae.

Ciupercile consumă organele genitale ale muștelor, rezervele lor adipoase, organele de reproducere și, în cele din urmă, mușchii, în timp ce aruncă mii de spori pe alte gazde printr-o gaură din abdomenul lor. După câteva zile, gazdele infectate se întind pe spate, au spasme timp de câteva ore și apoi mor.

Oamenii de știință cred că ciupercile ar putea produce substanțe care își ‘droghează’ gazdele, ca acestea să poată rămâne suficient de proaspete pentru a trăi zile întregi după infectare – prăbușindu-se doar atunci când în abdomenul lor nu mai rămâne nimic în afară de ciupercă.

Urmăriți această scenă din ‘The Last of Us’, în care un epidemiolog vorbește despre ciupercile patogene.

https://www.brighteon.com/7ab10040-1233-42a4-b136-373cc1a0176c

Acest videoclip este de pe canalul expectnomercy, de pe Brighteon.com.

Mai multe articole pe același subiect:

Florida citybroadcasts actual ZOMBIE alert; warnsresidents of “extreme zombieactivity.”

Kansas governordeclaresOctoberZombiePreparednessMonth; urgescitizensto prepare for zombieapocalypse.

Flight of the living dead: Fungalinfectioncompelscicadastogo on sexcapadeslongaftertheirgenitalsfall off.

Sursele includ:

DailyMail.co.uk

HBO.com

Collider.com

TheGuardian.com

Brighteon.com

 

Comentariu saccsiv:

Bla bla bla milioane de ani.

Exista si un soi de vierme, Leucochloridium paradoxum, care ii transforma in „zombi” pe melci:

Revenind la furnici, ciuperca Cordyceps este folosita in diverse tratamente:

Informații despre Cordyceps

 

8 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Clement said, on ianuarie 30, 2023 at 4:26 pm

  ” Un expert”!!!
  Cand citesc un articol in care se dezvolta un subiect al carui autor este un expert anonim ma napadesc ganduri pe care trebuie sa le mentionez urgent la spovedanie.
  https://vegis.ro/suplimente-pulbere/obio/11169-cordyceps-pulbere-fara-gluten-ecologica-bio-60g/?gclid=Cj0KCQiA8t2eBhDeARIsAAVEga1aQIxY74z_Mkn6eUaZgaiTj9K1vpFkLgY34WVKJ4V405sp4Yspe3kaAsFrEALw_wcB
  Despre aceasta ciuperca este vorba?
  Cine ia in serios elucubratiile transsexualului care comite articolul trebuie sa se linisteasca deoarece exista produse antifungice cu care se poate proteja.

  Apreciat de 1 persoană

  • saccsiv said, on ianuarie 30, 2023 at 4:48 pm

   Clement

   Tu stii ce spui.
   Acest soi de ciuperci sau de viermi exista si fac ceea scrie ca fac.

   Apreciază

 2. Clement said, on ianuarie 30, 2023 at 4:32 pm

  Cred in schimb ca au creat deja ” vaccinuri” sub forma de sprayuri nazale, ceea ce ar trebui sa ne zdruncine increderea in flacoanele din care se pulverizeaza solutii impotriva rhinitelor .

  Apreciază

  • scortisoara said, on ianuarie 30, 2023 at 5:51 pm

   și inhalatoare …… pt cei cu probleme pulmonare ( bronșite, forme de astm)

   Apreciază

  • Paul said, on ianuarie 30, 2023 at 11:46 pm

   Sau alte vaccinuri, care au și fost administrate pe bază de SEMNĂTURA celor cca 5 miliarde de oameni.
   Cunoscătorii știu semnificația majusculelor, sunt convins!

   Apreciază

 3. scortisoara said, on ianuarie 30, 2023 at 5:49 pm

  Mă face sa urmăresc serialul desi nu aveam dispoziție…

  Apreciază

  • Marinel said, on februarie 1, 2023 at 9:32 pm

   Vrajeala de 50 de bani. Nu e posibil la oameni. Dar daca le bagi focilor in cap ca se poate(si voi ajutati la asta) si repeti pana fereastra overton e larg deschisa atunci focile vor fi convinse ca e posibil. Apoi intoxici cativa subiecti ca sa arate ca in filmele cu zombi, le dai drumul pe strazi in mai multe locatii pe glob, trimiti fortele speciale sa-i stranga si pui massmedia sa amplifice stirea atunci ai o „adevarata” epidemie mondiala de zombi. Atunci sa vezi teste, restrictii, hrana cu portia, cipare in masa a celor „neafectati” (care vor fi bucurosi sa se cipeze pentru a demonstra ca nu-s afectati) si multe alte binefaceri din partea guvernului(mondial) pentru populatie. De aceea zice; iesiti dintre ei si va osebiti…inainte sa se intample.
   Hai sa facem mai multa rugaciune, meditatie la cele create de Dumnezeu, miscare in natura departe de aerosoli spreyati din aer, ajutorarea aproapelui si ce mai scrie ca e bine in cartea numita Biblia. Ca nu degeaba s-a scris Biblia. Ca Domnul Iisus Hristos un singur lucru asteapta de la noi; sa vrem sa fim cu El, in El si toate sa le facem prin El.

   Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: