SACCSIV – blog ortodox

Tancurile NATO ce vor fi trimise in Ucraina vor putea folosi munitia cu uraniu?

Posted in GERMANIA, razboi, RUSIA, SUA, Ucraina, uraniu by saccsiv on ianuarie 26, 2023

Dupa cum stiti:

Germania va trimite tancuri Leopard 2 in Ucraina

Iar SUA vor trimite 31 de tancuri Abrams.

Aceste tancuri vor putea folosi munitia cu uraniu?

Teoretic da, cel putin in cazul celor americane, caci iata ce putem citi in articolul ”Glonțul de argint”. Tancul cu muniție cu uraniu poate provoca un mini-Cernobîl? postat in 2021 pe CAPITAL:

În anii 80, armata SUA a făcut pasul uriaș de armare a tancului M1 Abrams cu actualizarea finală: muniția cu uraniu. Cel mai greu element natural de pe Pământ.

Potrivit publicației NationalInterest, utilizarea uraniului sărăcit ca penetrator a dus la crearea unui armament superior pentru tancurile americane care traversează câmpul de luptă.

Nimeni nu știe cât timp combinația muniției M256 cu uraniului sărăcit vor continua să străpungă blindajul inamicului. Dar, având în vedere capacitatea superioară de perforare a blindajului de către uraniul sărăcit, pare destul de sigur că acesta va înarma și următoarea generație de tancuri americane.

Tancul M1 Abrams a fost lansat prima dată de armata SUA în anii 1980. Armata dorea o muniție de 105 mm, Royal Ordnance L7, proiect britanic, cunoscut în Statele Unite sub numele de M68. M68 înarmase deja seria de tancuri M60 și era considerată o armă „suficient de bună”.

Oficialii Pentagonului au dorit apoi să echipeze tancul M1 cu muniție și mai mare Rheinmetall M256 de 120 de mm. Astfel, sistemul de control al focului de pe tanc era atât de avansat încât putea atinge o țintă în mișcare, la două mii de metri, cu o precizie de 90%.

În paralel, americanii cercetau utilizarea uraniului sărăcit ca penetrator de blindaje. Un subprodus al combustibilului reactorului nuclear, uraniul sărăcit a fost mai dur și mai dens decât penetratorii existenți cu vârfuri de tungsten puse pe muniția de tun.

Accelerat la viteze extrem de mari, asta a permis unei runde de uraniu sărăcit să penetreze o cantitate uriașă de blindaj. Proiectilele antiblindaj din tungsten pentru tancurile M60, M735 pot penetra prin 350 de mm de oțel. În schimmb, cele cu uraniu, M833, poate penetra prin 420 mm de oțel, la un unghi de 60 de grade.

Tancurile M1A1 îmbunătățite, echipate cu muniție mai mare de 120 de mm, au început să iasă de pe liniile de asamblare din 1985.

Războiul din Golful Persic, din 1991 împotriva Irakului, a folisit muniția M829A1 cu uraniu sărăcit de pe tancul M1A1 împotriva tancurilor T-72-urilor irakiene, cu un efect devastator. Poreclit „Silver Bullet”, acest proiectil poate penetra orice tanc, de la o distanță considerabilă.

Cea mai recentă generație din seria M829, M829E4, este concepută pentru a penetra chiar și mai departe decât versiunile anterioare.

Deocamdată însă, armata americană nu știe dacă noua muniție cu uraniu sărăcit, M828E4, poate pătrunde și blindajul noului tanc rusesc T-14 Armata.

 

Comentariu saccsiv:

Iata si reactiile Rusie la aceasta posibilitate, conform HotNews:

[…]

„Îi avertizăm pe sponsorii occidentali ai mașinăriei militare de la Kiev să nu încurajeze provocările nucleare și șantajul. Suntem conștienți de faptul că tancul Leopard 2, precum și vehiculele de luptă pentru infanterie Bradley și Marder, sunt înarmate cu proiectile subcalibrate cu perforare de blindaj cu miez de uraniu, a căror utilizare duce la contaminarea zonei, așa cum s-a întâmplat în Iugoslavia și Irak.

Dacă Kievul va fi aprovizionat cu astfel de obuze pentru echipamentul militar greu al NATO, vom considera că este vorba de utilizarea de bombe murdare împotriva Rusiei, cu toate consecințele care decurg de aici”, a spus Konstantin Gavrilov, șeful delegației ruse la Viena la Forumul OSCE privind securitatea militară și controlul armelor pentru agenția rusă de știri RIA Novosti, controlată de stat.

[…]

„Alegerea Berlinului înseamnă refuzul final al Republicii Federale Germania de a-și recunoaște responsabilitatea istorică față de poporul nostru pentru crimele teribile și atemporale ale nazismului din timpul Marelui Război pentru Apărarea Patriei și trimiterea în uitare a drumului dificil al reconcilierii postbelice între ruși și germani”, a declarat ambasadorul rus la Berlin, Serghei Nechayev.

„Cu aprobarea conducerii Germaniei, tancuri de luptă cu cruci germane vor fi trimise din nou pe „frontul de est”, ceea ce va duce în mod inevitabil la moartea nu numai a soldaților ruși, ci și a populației civile”.

[…]

7 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Ciprian-Ionut Panait said, on ianuarie 26, 2023 at 3:46 pm

  O intrebare mai buna ar fi impotriva cui vor fi folosite, impotriva rusilor sau a cetatenilor care protesteaza impotriva dictaturii UE?

  Apreciază

  • Alex said, on ianuarie 26, 2023 at 5:17 pm

   Sunt doar 31 de tancuri americane si 14 germane. Cu asa putine nu poti face mai nimic, dupa mine pot fi urmarite doua lucruri cu aceasta miscare: numerologie cu semnificatie oculta, adica aceste numere au fost alese cu un scop ritualic, si desigur o alta escaladare a conflictului din Ucraina, chiar si doar psihologic pt mase.

   Apreciază

   • Alex said, on ianuarie 26, 2023 at 5:18 pm

    Semnificatia numarului 31 ar putea fi o referire la Idele lui Martie care incep de pe 1 martie sau 1/3 sau 3/1 in calendarul american.

    Apreciază

 2. Catalin said, on ianuarie 26, 2023 at 7:21 pm

  foarte grav:

  Apreciază

 3. Dr. Badass said, on ianuarie 27, 2023 at 2:55 pm

  ” Alegerea Berlinului înseamnă refuzul final al Republicii Federale Germania de a-și recunoaște responsabilitatea istorică față de poporul nostru pentru crimele teribile și atemporale ale nazismului din timpul Marelui Război pentru Apărarea Patriei și trimiterea în uitare a drumului dificil al reconcilierii postbelice între ruși și germani”, a declarat ambasadorul rus la Berlin, Serghei Nechayev. ”
  După cum scria și Soljenitin în cartea sa, URSS era în ultimul stagiu de pregătire a invaziei Europei.
  După unii autori, pe documentele găsite în arhivele rusești era trecută ziua de 7iulie 1941 pentru atacarea Europei.
  După alte studii și documente, invazia era pregătită pentru 22 iunie 1941 la ora 5.00 iar germanii au pornit atacul la ora 3.00, ceea ce i-a luat prin surprindere pe sovietici.
  Ceea ce putem spune cu siguranță, atacul sovietic a început primul prin atacarea Finlandei, urmată de România.
  Dacă nu erau problemele de logistică legate de funcționarea tancurilor, în 1940, USSR era pregătită să ocupe România, cu precădere zona petrolieră.

  Apreciază

 4. Geo said, on ianuarie 27, 2023 at 10:34 pm

  https://twitter.com/hashtag/rogozin?src=hashtag_click

  Rachetele antitanc penetrează blindaje de 1500 mm…

  Adica tancurile fara sprijin aerian sunt niste coșciuge ambulante…

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: