SACCSIV – blog ortodox

Papa Francisc a criticat legile care incriminează homosexualitatea

Posted in HOMOSEXUALITATE, papa Francisc I by saccsiv on ianuarie 26, 2023

Sursa: https://www.g4media.ro/papa-francisc-homosexualitatea-este-un-pacat-dar-nu-o-crima.html

Papa Francisc a criticat legile care incriminează homosexualitatea ca fiind „nedrepte”, spunând că Dumnezeu îi iubește pe toți copiii săi așa cum sunt și a cerut episcopilor catolici care susțin aceste legi să primească în biserică persoanele LGBTQ, potrivit unui interviu acordat de suveranul pontif pentru agenția de presă AP.

„A fi homosexual nu este o crimă”, a declarat Francisc în timpul unui interviu exclusiv acordat marți agenției The Associated Press.

Francisc a recunoscut că episcopii catolici din unele părți ale lumii susțin legile care incriminează homosexualitatea sau discriminează persoanele LGBTQ, iar el însuși s-a referit la această problemă în termeni de „păcat”. Dar el a atribuit astfel de atitudini unor medii culturale și a spus că episcopii, în special, trebuie să treacă printr-un proces de schimbare pentru a recunoaște demnitatea tuturor.

„Acești episcopi trebuie să aibă un proces de convertire”, a spus el, adăugând că ar trebui să aplice „tandrețea, vă rog, așa cum Dumnezeu o are pentru fiecare dintre noi”.

Comentariile lui Francisc, care au fost salutate de apărătorii drepturilor homosexualilor ca fiind o piatră de hotar, sunt primele rostite de un papă cu privire la astfel de legi. Dar ele sunt, de asemenea, în concordanță cu abordarea sa generală față de persoanele LGBTQ și cu convingerea că Biserica Catolică ar trebui să-i primească pe toți și să nu facă discriminări.

Aproximativ 67 de țări sau jurisdicții din întreaga lume incriminează activitatea sexuală între persoane de același sex, dintre care 11 pot impune sau impun pedeapsa cu moartea, potrivit The Human Dignity Trust. Experții spun că, chiar și acolo unde legile nu sunt aplicate, ele contribuie la hărțuirea, stigmatizarea și violența împotriva persoanelor LGBTQ.

În SUA, mai mult de o duzină de state încă mai au în vigoare legi împotriva sodomiei, în ciuda unei hotărâri din 2003 a Curții Supreme care le-a declarat neconstituționale. Susținătorii drepturilor homosexualilor spun că legile învechite sunt folosite pentru a justifica hărțuirea și indică noile legi, cum ar fi legea „Don’t say gay” din Florida, care interzice predarea cu privire la orientarea sexuală și identitatea de gen de la grădiniță până la clasa a treia, ca dovadă a eforturilor continue de marginalizare a persoanelor LGBTQ.

În 2019, se aștepta ca Francisc să emită o declarație prin care să se opună incriminării homosexualității în timpul unei întâlniri cu grupuri pentru drepturile omului care au efectuat cercetări privind efectele unor astfel de legi și ale așa-numitelor „terapii de conversie”.

În cele din urmă, după ce informația despre audiență a ajuns în presă, papa nu s-a îmai ntâlnit cu grupurile respective

Marți, Francisc a spus că trebuie să existe o distincție între o crimă și un păcat în ceea ce privește homosexualitatea. Învățătura Bisericii susține că actele homosexuale sunt un păcat, sau „intrinsec dezordonate”, dar că persoanele homosexuale trebuie tratate cu demnitate și respect.

„Nu este o crimă. Da, dar este un păcat. Bine, dar mai întâi să distingem între un păcat și o crimă”.

„De asemenea, este un păcat să nu avem caritate unii față de alții”, a adăugat el.

Francisc nu a schimbat învățătura bisericii, care i-a supărat mult timp pe catolicii gay. Dar el a făcut din apropierea față de persoanele LGBTQ un semn distinctiv al papalității sale.

Comentariile papei nu s-au referit în mod specific la persoanele transsexuale sau nonbinare, ci doar la homosexualitate, dar susținătorii unei mai mari incluziuni LGBTQ în Biserica Catolică au salutat comentariile papei ca fiind un progres important.

„Declarația sa istorică ar trebui să trimită un mesaj liderilor mondiali și milioanelor de catolici din întreaga lume: Persoanele LGBTQ merită să trăiască într-o lume fără violență și condamnare și mai multă bunătate și înțelegere”, a declarat Sarah Kate Ellis, președinte și director executiv al grupului de susținere GLAAD, cu sediul în SUA.

New Ways Ministry, un grup catolic de susținere a persoanelor LGBTQ, a declarat că tăcerea ierarhiei bisericești cu privire la astfel de legi până acum a avut efecte devastatoare, perpetuând astfel de politici și alimentând retorica violentă împotriva persoanelor LGBTQ.

„Papa reamintește bisericii că modul în care oamenii se tratează unii pe alții în lumea socială are o importanță morală mult mai mare decât ceea ce ar putea face oamenii eventual în intimitatea unui dormitor”, a declarat directorul executiv al grupului, Francis DeBernardo, într-o declarație.

Unul dintre cardinalii numiți recent de papă – Robert McElroy, episcopul de San Diego – se numără printre acei catolici care ar dori ca biserica să meargă mai departe și să primească pe deplin persoanele LGBTQ în biserică, chiar dacă acestea sunt active sexual.

„Este un mister demonic al sufletului uman de ce atât de mulți bărbați și femei au o animozitate profundă și viscerală față de membrii comunităților L.G.B.T.”, a scris McElroy marți în revista iezuiților America. „Mărturia principală a bisericii în fața acestui bigotism trebuie să fie una de îmbrățișare mai degrabă decât de distanțare sau condamnare”.

Începând cu faimoasa sa declarație din 2013, „Cine sunt eu să judec?” – când a fost întrebat despre un preot presupus homosexual – Francisc a continuat să slujească în mod repetat și public comunităților gay și transsexuale.

În ciuda unei astfel de apropieri, Francisc a fost criticat de comunitatea catolică gay pentru un decret din 2021 al biroului de doctrină al Vaticanului care spunea că biserica nu poate binecuvânta uniunile între persoane de același sex.

În 2008, Vaticanul a refuzat să semneze o declarație a ONU care cerea dezincriminarea homosexualității, plângându-se că textul depășea scopul inițial. Într-o declarație de la acea vreme, Vaticanul a îndemnat țările să evite „discriminarea nedreaptă” împotriva homosexualilor și să pună capăt sancțiunilor împotriva acestora.

 

Comentariu saccsiv:

Articolul este pro gay, insa multe dintre comentariile de pe G4Media sunt pe fata anti crestine.

Per total, o cloaca satanista, pentru ca:

Nu exista a treia cale

 

13 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Ciprian-Ionut Panait said, on ianuarie 26, 2023 at 3:44 pm

  Nu stiu la ce va mai asteptati de la catolici. Papa Ioan Paul II l-a venerat pe Budha si s-a rugat cu musulmanii si hindusii. Idolatrie pe fata. Ce asteptari se mai pot avea de la aceasta apostazie totala?

  Apreciat de 2 persoane

 2. PIN said, on ianuarie 26, 2023 at 5:08 pm

  *re-ați ai lu* ProcesVerbal dă nebuni dă kkatoliks, că *papa Negru*iezuit e pe tronul Vat$$kanului !!!!!

  Apreciază

 3. Stefan said, on ianuarie 26, 2023 at 10:41 pm

  „A fi homosexual nu este o crimă”, a declarat Francisc în timpul unui interviu exclusiv acordat marți agenției The Associated Press.

  A practica perversiunea numită sodomie/homosexualitate nu este poate o crimă rapidă de exemplu ca a injunghia cu un cuțit pe cineva , dar într-un fel este ca o formă de crimă și sinucidere lentă, este o spurcăciune și bolnaviciune groaznică .
  Acei oameni nenorociți care fac astfel de perversiuni își batjocoresc și îmbolnăvesc trupul și sufletul . Din cauza unor astfel de apucături bolnave nu mai au un comportament firesc uman, devin bolnavi psihici, și cu timpul pot chiar murii din cauza practicării de astfel de perversiuni .
  Și un animal(ființă care nu are suflet și inteligența omului) știe din instinct cum sa se reproduca .
  Acei oameni perversi sunt sub nivelul de apucături ale animalelor , sunt niște subanimale, niște bestii .
  Numai diavolul poate transforma oamenii în bestii, numai niște oameni demonizați pot avea astfel de apucături .
  Sfânta Scriptură ne învață că sodomiții sunt urâciune înaintea lui Dumnezeu . Dumnezeu cu foc pogorât din cer a ucis pe locuitorii cetății Sodomei care practicau perversiuni bărbat cu bărbat .
  Sfinții părinți ai Bisericii Crestin-Ortodoxe ne învață că sodomia împreună cu crima sunt păcate strigătoare la cer .
  Dumnezeu este iubitor de oameni , dorește ca toți oamenii să se îndrepte și să se mântuiască . Dumnezeu fiind dragostea însăși este drept ,nu tolerează păcatul/raul . Păcatul este urâciune înaintea lui Dumnezeu .
  Acest Papă Francisc nici măcar eretic nu mai este , este un drac împielițat . Romano-catolicii după consiliul Vatican 2 susțin de cultele păgâne (budiști, musulmani,hinduși,etc) că ar reprezenta alte căi de mântuire, deci pentru ce s-a mai pogorât din ceruri și s-a întrupat Hristos dacă și păgânii sunt primiți în rai ?
  Romano-catolicii după consiliul Vatican 2 au ajuns un cult religios neo-pagan, iar după ultimile declarații ale papei deja încep să devină sectă satanistă .

  Apreciază

 4. Stefan said, on ianuarie 26, 2023 at 11:26 pm

  Din păcate si cei de la patriarhie de la BOR prin purtatorul de cuvânt al lor Vasile Bănescu susțin primirea in biserică a sodomiților ,deci indirect susțin perverșii :

  Se zvonește prin popor că mulți duhovnici de la Biserică Ortodoxă Română la spovedanie dau dezlegare pentru împărtășit aproape pentru orice păcat,nu se dau canoane de pocăință aproape deloc .
  Nu contează ce păcate ai făcut , dacă ai făcut crimă probabil te toarnă la politie numai…..

  Apreciază

 5. Raducu said, on ianuarie 27, 2023 at 7:33 am

  ii dus rau! a uitat de Sodoma si Gomora…care au fost distruse nu pt furturi sau minciuni sau alte pacate (mai usoare) ci pt desfranarea asta animalica.

  Apreciază

  • dacgetbeget said, on ianuarie 27, 2023 at 1:39 pm

   ….dar mai cu seama pentru ca se mindreau cu infaptuirea pacatului strigator la Cer! Sodomie este numele si”pride gay” este numele marsurilor acestei spurcaciuni!!!! Spurcare este si mincatul greieri ,viermi si alte asemenea. Spuneti si altora care nu stiu!

   Apreciază

 6. Clement said, on ianuarie 27, 2023 at 8:54 am

  Cardinalul german LG Muller nu este o voce singulara care il critica argumentat pe Papa.
  In ultima carte publicata,Cardinalul afirma ca Francisc „a intrerupt orice comunicare telefonica cu Sfantul Duh”, altfel spus, joaca in alta echipa.
  Papa este de ceva vreme influentat pana a deveni strict porta-voce a ” cercului magic” ce l-a inconjurat in chiar resedinta acestuia ” Sfanta Marta” din Vatican.
  Acest „cerc” ia toate deciziile teologice ecleziale si face numirile pentru a modela mastodontul guvernat de Francisc , dupa vointa ocultului cerc.
  Sper ca si consilierii patriarhali ai IPS Daniel sunt la curent cu ce se intampla la Roma, citesc presa si asculta vocile dreptei catoloce si chiar a Sedevacantistilor.
  https://www.cath.ch/newsf/nouvelle-charge-du-cardinal-gerhard-muller-contre-le-pape-francois/

  Apreciază

 7. vlad tepes said, on ianuarie 27, 2023 at 1:51 pm

  Tinand cont ca atatia episcopi si cardinali catolici au fost dovediti sau banuiti de-a lungul timpului, drept homalai, n-ar fi exclus ca actualul Papica sa fie si el, mai mult decat doar un adept ideologic sexo-marxist al homosexualitatii!

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: