SACCSIV – blog ortodox

Mexicul intenționează să interzică geoingineria solară după un experiment ilicit

Posted in geoinginerie, incalzirea globala, Mexic, schimbarea climei by saccsiv on ianuarie 26, 2023

Sursa: https://www.climatechangenews.com/2023/01/18/mexico-plans-to-ban-solar-geoengineering-after-rogue-experiment/

Mexicul intenționează să interzică geoingineria solară după un experiment ilicit

Un startup american a realizat un experiment de geoinginerieîn Mexic, despre care țara susține că a fost făcut fără o notificare și un consimțământ înprealabil.

De Sebastian Rodriguez și Joe Lo, 18 Ianuarie 2023, Climate Home News

Isprava s-a desfășurat în statul mexican Baja California (img: NASA/Norman Kuring)

 

Mexicul a anunțat marți o serie de măsuri pentru a interzice experimentele de geoinginerie solară în țară, după ce o firmă americană a început să elibereze particule de sulf în atmosferă, în nordul statului Baja, California.

Guvernul mexican a declarat că va elabora o strategie pentru a interzice viitoarele experimente de geoinginerie solară, care va include, de asemenea, o campanie de informare și rapoarte științifice. Totuși, guvernul nu a anunțat acțiuni mai specifice.

„Mexicul își reiterează angajamentul său inevitabil pentru protecția și bunăstarea populației față de practicile care generează riscuri pentru securitatea umană și de mediu”, a precizat guvernul într-un comunicat.

Geoingineria se referă la acțiunea de a modifica în mod deliberat sistemele Pământului pentru a controla clima acestuia.

O propunere teoretică a fost aceea de a pulveriza particule de sulf pentru a răci planeta, lucru care a fost documentat ca fiind posibil pentru scurt timp, după erupții vulcanice.

Un raport recent al Națiunilor Unite a constatat că această practică, cunoscută sub numele de injecție de aerosoli stratosferici (SAI): „are potențialul de a reduce temperaturile medii globale”.

Dar, potrivit raportului: „nu poate compensa pe deplin efectele generalizate ale încălzirii globale și produce consecințe nedorite, inclusiv efecte asupra ozonului”.

Convenția ONU privind diversitatea biologică a stabilit un moratoriu asupra geoingineriei în 2010, în lipsa unor date științifice și a unor reglementări suficiente.

Un experiment ilicit

În 2022, start-up-ul american MakingSunsets (făcând apusuri de soare) a lansat un experiment neautorizat în două locații din nordul statului mexican Baja, California. Compania susține că a lansat în atmosferă baloane injectate cu particule de dioxid de sulf, care nu au fost monitorizate și nici recuperate.

Cofondatorul companiei, Luke Iseman, a declarat că a efectuat experimentul în Baja, California, pentru că locuiește acolo.

Guvernul mexican a declarat că experimentul a fost efectuat „fără o notificare prealabilă și fără consimțământul Guvernului Mexicului și al comunităților din jur”.

Making Sunsets vinde deja ‘credite de răcire’ la prețul de 10 dolari bucata, pentru a efectua în viitor zboruri cu baloane care conțin cantități mari de dioxid de sulf.

„Fondurile voastre vor fi folosite pentru a elibera cel puțin 1 gram din ‘norii’ noștri în stratosferă, în numele vostru, compensând efectul de încălzire al unei tone de dioxid de carbon pe durata unui an”, susține compania pe pagina sa de internet.

Lily Fuhr, director adjunct de program la Centrul pentru Dreptul Internațional al Mediului (Ciel), a declarat într-un comunicat că, prin oferirea unei „soluții rapide, ieftine și ușoare” la criza climatică, compania „face jocul industriei combustibililor fosili”.

„Geoingineria solară este prea riscantă și incontrolabilă pentru a fi aplicată. Susținem guvernul mexican în planul său de interzicere și îi cerem să oprească imediat noile zboruri pe care MakeSunsets le-a anunțat pentru ianuarie 2023”, a declarat Fuhr.

Efecte secundare

James Haywood este profesor de științe atmosferice la Universitatea Exeter și este coautor al recentului raport al ONU privind SAI (Sustainable Agriculture Initiative, Inițiativa pentru Agricultură Sustenabilă)

El a declarat pentru Climate Home că experimentul celor de la MakeSunsets nu a fost periculos, deoarece cantitatea de sulf utilizată a fost foarte mică.

„A fost mai mult o cascadorie [de relații publice]”, a spus el, adăugând că „nu va face nicio diferență”.

Dar introducerea unor cantități mai mari de sulf în atmosferă ar putea fi periculoasă, a spus el.

În timp ce multe dintre efectele secundare ale SAI pot fi evitate dacă se face în mod corespunzător, a spus el, unele sunt foarte greu de evitat.

De exemplu, a spus el, introducerea unor cantități mari de sulf în atmosferă este posibil să crească precipitațiile de iarnă în nordul Europei și să le reducă în sudul Europei, în special în Spania și Portugalia.

Vorbind înainte de declarația mexicană, Haywood a spus că în acest moment „nu există niciun guvern, nicio reglementare” în materie de geoinginerie și că nu are cunoștință de niciun guvern care să propună reglementări.

Ciel a făcut apel la mai multe guverne să anunțe interzicerea acestei practici.

16 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. John said, on ianuarie 26, 2023 at 5:23 pm

    Despre planificarea plandemiei,oameni în negru,proiectul Blue Beam,Holograme,Agenda 2030..descărcați videoul

    Apreciază

  2. Clement said, on ianuarie 27, 2023 at 9:21 am

    In urma cu aproximativ 10 ani pulverizau Bor si oamenii normali luau de pe plante si obiecte esantionane de pulberi portocalii si le depuneau cu semnatura de primire la sediile diverselor org de mediu, dupa ce telefonau la cate un post de radio si sesizau politia.
    Vorbesc despre oamenii normali din Europa de Vest.
    Ce face Borul ? Sterilizeaza plantele.
    https://naturomedica.ro/oxidul-de-titan-un-aditiv-alimentar-si-cosmetic-tot-mai-contestat-a370/
    https://www.mediafax.ro/social/aditivul-alimentar-dioxid-de-titan-este-interzis-incepand-din-aceasta-vara-in-europa-20460451
    Ce face TIO2ul ,E171? Se lipeste de dendrite si axonii neuronilor si da retardul mental la copii si adolescenti si dementa senila precoce.
    Mai este responsabil si pentru aparitia patologiilor renale.

    Apreciază

  3. Clement said, on ianuarie 27, 2023 at 10:10 am

    Oameni buni, strangeti seminte din cat mai multe soiuri vechi de cereale, legume, flori si plantati rasadurile in camp cat mai tarziu . In ghivece se pot cultiva pe balcoane, terase mai ales ca acum blocurile sunt prevazute cu balcoane spatioase.
    Uneori am impresia ca romanii au fost tampiţi, in sensul de amortiti mental nu doar cu televizorul , pacanelele, netul si berea proasta, ci si prin apa de la robinet.
    Dupa modelul vestic, pedagogii trebuiau sa preia adaptat programul ” in gradina am o floare”, adica sa creeze in curtile scolilor parcele pe care elevii sa invete cum se cultiva legumele si fructele , caci ” lucrul manual ” ar trebui sa includa si gradinaritul.
    Derbedeii de ” comisari” au mers, merg si locuiesc in Franta , Belgia, Olanda si vad cum si gradinițarii isi uda rosiile plantate de de ei insisi in curtea scolii stiind ca legumele se planteaza printre flori, gargaritele au rostul lor iar urzicile sunt doctorii legumelor.
    Mii si mii de pelerini tropaie prin Capadocia de peste trei decenii si nu observa ca turcii cultiva legume si pe trotuare, in jurul pomilor.
    Trebuie sa ne trezim!

    Apreciat de 1 persoană

    • Dr. Badass said, on ianuarie 27, 2023 at 3:45 pm

      Uneori am impresia că românii sunt într-un război hibrid de 150 ani, în care metodele se schimbă pe parcurs dar agenda este aceeași, pas cu pas.
      ” Uneori am impresia ca romanii au fost tampiţi, in sensul de amortiti mental nu doar cu televizorul , pacanelele, netul si berea proasta, ci si prin apa de la robinet.”
      Utilizarea fluorului asta face, după ce consumi apă cu fluor devii mai docil și apatic. Folosește sare, acum într-o nouă prezentare” sare iodata și fluorata „.
      Sarea asta nu este pentru” țăranii aia din evul mediu „, cu teoriile conspirației, este pentru cei care cred în știință, sigură și eficientă.
      PS. Dacă se aplică în România tendința de a cultiva orice petec de pământ cu legume, se trezesc prea mulți ceea ce este un real pericol. Nu mai vinzi prin magazine tot felul de produse prin care să – i menții dependenți.

      Apreciază

  4. Dr. Badass said, on ianuarie 27, 2023 at 3:50 pm

    De dat mai departe pentru cine nu știe (și sunt o grămadă) : 🧠🧠🧠🧠😃

    FOARTE BUN … CHIAR FOARTE BUN !!

    🌺 Robert Imberger – Studiu de fizică nucleară și termohidraulică la Universitatea Technică din Aachen:

    Duminica trecută am fost la o piață săptămânală locală. A existat un stand al partidului Verzilor pe tema „Protecția climei”. Am fost abordat de un membru al partidului VERDE ca un „trecător” despre problema CO2 din lumea noastră.
    M-am gândit în sinea mea… tocmai ai ajuns la persoana potrivită.🤣🥳

    Întrebarea mea către reprezentantul climatului (aproximativ 28-30 de ani vârstă): „Cât de mare este conținutul de CO2 în aer ???”
    Răspunsul lui: „Mare !!! Foarte mare !!! Spre foarte foarte mare !!!”
    Eu: „Cât de mare ???” – „Ce procent ???”
    El: „Nu știu!”🙄

    Aha, credeam… un adevărat cunoscător !!!😁

    Așa că am tot întrebat: „Ce mai este în aer?”
    El: „Oxigen !!!”
    Eu: „Corect !!!
    Şi ce procent ??? „Nu știu !!!” a fost răspunsul lui.
    I-am explicat că probabil este în jur de 21%.
    I s-a părut plauzibil.🤔

    Continui: „Ce alte gaze mai sunt in aer ???” clătinare din cap…. Ridică din umeri…😅
    Eu: „Gaze nobile !!! Argon, Xenon, Neon, Krypton…!!!
    Ai auzit vreodată ??? Dar ele reprezintă doar puțin sub un procent în total!”
    Uimire gânditoare.

    am repetat ultima intrebare… Din nou (acum enervat) ridică din umeri și ochii peste cap…🙄
    Eu: „Ai auzit vreodată de azot ???” „Oh, da, corect… azot !!!
    Da, avem și asta în aer!” Eu si ???
    Câte procente ???”
    El: Ridică din umeri din nou. Am simțit că s-a săturat de mine. Dar nu m-am dat bătut şi i-am explicat că era cam 78%.
    Flyer-ele de propagandă pe care le ținea în mâna stângă se scufundau din ce în ce mai jos.😅

    El, după o aritmetică mentală rapidă (a simțit undeva pe la 60%): „Asta nu se poate, nu te cred, că atunci nu ar mai rămâne nimic pentru CO2-ul lor de LA PARTIDUL VERDE ŞI NU PREA MAI RĂMÂNE NIMIC PENTRU PROPAGANDA LOR FALSĂ DE SALVAT CLIMA !!!”

    Eu: „Exact !!! Ai dreptate !!!
    Cel putin aproape !!! Pentru că există doar 0,038% CO2 în aerul pe care îl respirăm!😄

    Pur și simplu nu m-a crezut și m-a părăsit.😅

    ––––––-

    Dacă doriți să calculați mai departe: Avem 0,038% CO2 în aer. Natura însăși produce aproximativ 96% din aceasta.
    Restul, adică 4%, ființa umană.
    Adică 4% din 0,038%, adică 0,00152%. Ponderea Germaniei în aceasta este de 3,1%. Astfel, Germania influențează cu 0,0004712% producerea de CO2 în aer !!!!

    ________________________________________________

    Și apropo – dacă nu ați înțeles încă – CO2 este elementul de creștere pentru natura noastră. Serele de exemplu sunt furnizate suplimentar cu CO2 – pentru creșterea rapidă şi abundendă a plantelor. 🌺 _____________________________________________

    Adnotare: Merită să-l dai mai departe.
    Și mai bine – copiați și imprimați. Și poate chiar să o menționați întâmplător „prietenilor” sau „familiei”.

    Poate va ajută la destuparea minților spălate de propaganda politică cu încălzirea globală din cauza CO2-ului .. 🌺❤️🌺

    POVESTEA CU CO2-ul ESTE DOAR O POVESTE FOARTE PROASTĂ DE ADORMIT COPIII !!!
    Circulă pe whatsapp și va fi cunoscut de toată lumea. Prostul de agent climatic, cretinul care se pune de-a curmezișul drumului sau împroașcă cu cerneală picturi celebre sau Greta Trotineta sau useristul și mai ales cenzorul de Facebook spun că este o teorie a conspirației să le demonstrezi lor ticăloșia, prostia, nemernicia!

    Apreciat de 1 persoană

  5. […] Mexicul intenționează să interzică geoingineria solară după un experiment ilicit […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.