SACCSIV – blog ortodox

RASPUNSUL CUMPLIT al purtatorul de cuvant al Patriarhiei Romane dat preotilor si romanilor prigoniti de autoritatile din Ucraina: Preotii comunitătilor de etnie romana din Ucraina nu apartin de Patriarhia Romana. Au datoria de constiinta sa se adecveze / INTREBARE: si cum sa se adecveze, bai tradatorilor?

Adevarat zicea marele duhovnic Adrian Fageteanu despre Patriarhul Daniel ca este diavol. Iar purtatorul sau de vorbe este pe masura sa.

Iata ce putem citi la Vasile Bănescu: Preoții comunităților de etnie română din Ucraina nu aparțin de Patriarhia Română de pe BASILICA:

Purtătorul de cuvânt Vasile Bănescu a oferit luni o declarație către presă în care explică situația ecleziastică a comunităților de români ortodocși din Ucraina.

„Preoții comunităților de etnie română din Ucraina nu aparțin de Patriarhia Română / Biserica Ortodoxă Română, ci în mod majoritar de Biserica Ortodoxă Ucraineană rămasă în comuniune cu Biserica Ortodoxă Rusă”, a subliniat Vasile Bănescu.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române a explicat că la nivel local persistă încă o ambiguitate privind structurile ecleziastice din Ucraina care se va limpezi odată cu sfârșitul războiului.

El a menționat că Biserica Ortodoxă Română a pledat și pledează firesc pentru respectarea drepturilor minorității românești din toate țările, nu doar din Ucraina (păstrarea identității lingvistice, religioase și culturale).

„Realitatea din diaspora și din comunitățile românești din jurul granițelor este însă pretutindeni una care evoluează în funcție de mulți factori locali și socio-culturali. Esențială este păstrarea și cultivarea conștiinței creștine, fidelitatea față de adevărul de credință și de valorile morale rodite de acesta”.

Vasile Bănescu a spus că „situația gravisimă în care se află acum Ucraina invadată și agresată militar de aproape un an, a creat o realitate tragică, inclusiv în plan local bisericesc, o realitate socială la care românii de acolo, inclusiv preoții, au datoria de conștiință să se adecveze în mod înțelept creștin, onest și realist. Păstrându-și curată conștiința morală, patriotică și religioasă”.

„Rațiunea supremă a acestei adecvări o constituie adevărul obiectiv probat de crunta realitate imediată, neideologizată, nemanipulată de propaganda celor ce încearcă să justifice, inclusiv religios, războiul și crimele în masă. Această rațiune este cea autentic creștină, nu cea care contrazice Evanghelia lui Hristos în litera și în spiritul ei. Culmea cea mai înaltă a răului fiind crima”, a mai precizat Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.

În situația ecleziastică din Ucraina, Sinodul Bisericii Ortodoxe Române a menționat, încă din 2019, că va ține seama cu prioritate de cele peste 120 de parohii ortodoxe românești, aflate în Ucraina, în special în zona Bucovinei de Nord. S-a precizat atunci că este necesară obținerea de garanții scrise din partea autorităților bisericești şi ale statului ucrainean că identitatea etnică şi lingvistică a românilor va fi respectată, precum şi că acești ortodocși români vor avea posibilitatea de a se organiza într-un Vicariat Ortodox Român.

 

Comentariu saccsiv:

Si cum anume sa se adecveze?

Ce anume nu trebuie sa mai faca si ce anume nou trebuie sa faca? Care e vina lor, tradatorilor?

Spuneti inca de la inceput ca apartin “de Biserica Ortodoxă Ucraineană rămasă în comuniune cu Biserica Ortodoxă Rusă”. De parca aceasta ar fi o vina. Dar BOR nu se afla in comuniune cu Biserica Ortodoxa Rusa?

Biserica aceea are peste o mie de ani. Unde sa se duca preotii si credinciosii? La noii schismatici? Adica la astia:

Video: Valentin Stan – La ce se inchina ucrainienii

Pai pe astia nici BOR-ul nu-i recunoaste…

Iar incheierea zicerii puratorului de hule este chintesenta raului ce bantuie in mintile diavolilor din deal. S-o mai citim o data:

„Rațiunea supremă a acestei adecvări o constituie adevărul obiectiv probat de crunta realitate imediată, neideologizată, nemanipulată de propaganda celor ce încearcă să justifice, inclusiv religios, războiul și crimele în masă.”

Ce ideologie, bezmeticilor? Ce propaganda, intunecatilor la minte? Ca stateau in bisericile lor si se rugau. Sau isi duceau traiul in manastiri. Si au tabarat peste ei:

Imagini cu descinderea militarilor ucraineni mascați peste preoții români din Bucovina

Iar prigoana asta n-a inceput dupa invadarea Ucrainei de catre Rusia, ci cu mult inainte:

VIDEO (“In premiera”): PS Longhin (Mihail Jar), MINUNILE de la Banceni, RAZBOIUL DIN UCRAINA si despre miile de oameni ce s-au facut scut cand KIEVUL SATANIST a vrut sa IA CU ARCANUL CALUGARII

 

33 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Nicusor said, on ianuarie 25, 2023 at 5:47 am

  Banescu acesta a mai avut derapaje si cu vaxinurile. Mie imi pare cel putin un om dubios, cel putin… Ungurii pe de alta parte au facut mare zarva in presa lor pe motiv ca etnicii maghiari din Transcarpatia (cu mentiunea ca si etnici romani, slovaci), sunt alesi predominant selectati in raport cu cei de etnie si nationalitate ucraineana si trimisi in zona estica unde se dau lupte crancene. Ungurii, inca o data iau atitudine, ei tot timpul au tinut la ai lor. Eu stiu in zona mea cate investitii derulate prin guvernul lor s-au facut.
  Concluzia: ungurii, mai putini decat romanii, cu o tara mai mica decat a noastra, isi sprijina etnicii din tarile invecinate cu o strategie si atitudine bataioasa demna de laudat, studiat si de PRELUAT! Caci au conducatori patrioti care poarta de grija poporului… Si vine Vasilica si da cu bota-n balta asta dupa ce aiurescu si joianis cu maciuca au dat deja cu mucii-n fasole.

  Saracii romani din: Transcarpatia, Herta, Bucovina de Nord, sudul Basarabiei, Timoc, nordul Greciei si pe unde au mai ramas ei din timpuri imemoriabile CACI prea putini istorici i-au mentionat, politicienii i-au neglijat si cu mare regret constat ca si biserica prin anumiti reprezentanti i-au tradat. Sa se puna individul Vasilica in locul lor si sa ii replice un alt individ asa ceva…curios as fi daca daca ar pricepe/simti ce este in prezent.
  Doamne ajuta!

  Apreciat de 1 persoană

 2. abc said, on ianuarie 25, 2023 at 8:47 am

  Vai de sufletul lui de ateu. Vai de el. Ereticii plang unuii pentru altii si isi striga durerea ca sa stie tot globul, iar acest „crestin” se leapada de fratii lui.
  Vai de sufletul lui cand va ajunge in fata dreptului Judecator, Iisus Hristos de care acest specimen se pare ca inca nu a auzit.
  Inima de piatra are acesta …. entitate de nu plange sufletul in el pentru fratii saii din ucraina. Vanzator de neam si tara acest …
  Si pe unguri nu i-a calcal nimeni cu bocancul pe cap precum le-a calcat pe maicutele romance.
  Vai de capul lui.

  Ungaria acuză Ucraina de hărțuiri și atrocități anti-maghiare în raionul Muncaci: Îndemnăm liderii locali să înceteze imediat

  Viceministrul ungar de externe Tamas Menczer le-a cerut liderilor locali din raionul Muncaci din vestul Ucrainei ”să înceteze imediat atrocitățile anti-maghiare, precum hărțuirea și lipsirea minorității etnice ungare de drepturile sale”, informează agenția MTI, citată de 3dots.

  Potrivit hungarytoday.hu, oficiali locali ucraineni au organizat îndepărtarea din orașul Muncaci a statuii păsării Turul (un simbol ungar), au fost înlăturate cu sprijinul poliției ucrainene drapele de pe sediile administrative în două sate ucrainene cu populație majoritar maghiară.

  De asemenea, sursa citată mai informează că au fost șterse inscripțiile în maghiară ale unei școli de fotbal finanțată de Ungaria într-unul din acele sate și directorul unei școli maghiare din Muncaci a fost demis.

  Dacă Ucraina vrea să fie o membră a Uniunii Europene, atunci este inacceptabil să hărțuiască sistematic o minoritate etnică și să o priveze de drepturile sale.

  Nu înțelegem deloc cum deciziile și măsurile anti-ungare ajută în Ucraina războiul împotriva Rusiei”, a scris pe Facebook secretarul de stat în ministerul ungar de Externe, Tamas Menczer.

  ”Îndemnăm liderii locali să înceteze imediat atrocitățile anti-ungare(…) să facă toate eforturile, fără întârziere, pentru ca măsurile anti-ungare să fie retrase și să fie restabilită starea de fapt”, a continuat în mesajul său secretarul de stat,.
  Ungaria acuză Ucraina de hărțuiri și atrocități anti-maghiare în raionul Muncaci: Îndemnăm liderii locali să înceteze imediat

  https://www.activenews.ro/stiri/Ungaria-acuza-Ucraina-de-hartuiri-si-atrocitati-anti-maghiare-in-raionul-Muncaci-Indemnam-liderii-locali-sa-inceteze-imediat-179080

  Apreciat de 2 persoane

 3. scortisoara said, on ianuarie 25, 2023 at 8:47 am

  E revoltător …… Iata cum e dezbinarea în Ortodoxie.

  Apreciat de 3 persoane

  • RaduD said, on martie 1, 2023 at 7:38 pm

   Desigur pe voi vă f…reacă grija doar de Biserica Ortodoxă!!! Restul (mai ales neo protestanții = penticostalii) sunt beton. Când „șeful” staului (numai Antonescu a mai fost numit așa!!!) a dat-o întoarsă cu Bâstroe ce să mai cometezi??? Te adaptezi! Ghinion!! VOI l-ați ales! Ortodocșii nu aveau cum!

   Apreciază

 4. scortisoara said, on ianuarie 25, 2023 at 10:06 am

  Volosevici nu e un primar ideal dar și mai mare panarama Roberta Anastase. Poate vrea locul lui Volosevici și-i vânează toate slăbiciunile ,erorile . Le spun de pe acum ca nu merg la nici un vot indiferent cine candidează.

  Bai, în Ploiești e caldura ,cel putin unde stau eu n-au mai fost probleme din noiembrie. Nu știu de ce Anastase vorbește ca și cum ar fi probleme cu caldura. Momentan nu sunt .

  https://inpolitics.ro/bubuie-nervii-in-pnl-primar-liberal-de-top-pulverizat-din-interiorul-partidului_1845626812.html

  Apreciază

 5. p said, on ianuarie 25, 2023 at 11:10 am

  strașnică privire

  Apreciază

 6. Ovidiu.d.C. said, on ianuarie 25, 2023 at 12:25 pm

  1. Acest comunicat este lămuritor pentru cei care mai credeau că marele teolog Daniel ar putea să se îndrepte cu vreo pildă de eroism sau mărturisire. Cred că e valabil și pentru ceilalți mari arhierei care îi țin isonul, indiferent de motivație.
  2. Nu știu de ce, dar „trădători” și celelalte sună foarte ușor în cazul asta.
  3.Mi se pare ca se întrezărește din comunicat, dincolo de ură, o teamă grozavă de apropierea și cunoașterea Mitropolitului Longhin de către români.

  Apreciat de 1 persoană

 7. Gigimutu said, on ianuarie 25, 2023 at 12:41 pm

  Bănescu e securist,

  că ăștia conduc Romania.
  Despre declarația lui, ce sa mai zic, atîta poate.
  Cică aia nu aparțin de biserica ortodoxă română, pai și ce dacă? Unde e solidaritatea cu ei?
  Cîteodată mă gândesc că Bănescu ar fi mai potrivit undeva la o măcelărie, că acolo s-ar potrivi mai bine.

  Apreciat de 1 persoană

 8. Asculta aici iubire de frati, mai purtatorule de cuvant, mai ...... mai ... neomule said, on ianuarie 25, 2023 at 1:06 pm

  Ungaria amenință cu retragerea sprijinului pentru Ucraina, pe fondul scandalului „minorităților naționale”: „E ceva inacceptabil!”

  ………

  „Este inadmisibil ca directori de şcoli şi profesori de naţionalitate maghiară să fie concediaţi brusc, în număr mare, fără nicio justificare, iar instituţiile să fie obligate la înlăturarea simbolurilor naţionale maghiare. Toate acestea sunt semne ale unui atac anti-maghiar grav, concentrat”, a avertizat politicianul.
  Mesaj categoric din partea Guvernului de la Budapesta: „Atacurile concentrate care au loc împotriva maghiarilor şi măsurile anti-maghiare vor face ca în perioada următoare pentru Ungaria să devină dificilă luarea unor decizii care înseamnă sacrificii pentru sprijinul Ucrainei”

  https://www.romaniatv.net/ungaria-ameninta-cu-retragerea-sprijinului-pentru-ucraina-pe-fondul-scandalului-minoritatilor-nationale-e-ceva-inacceptabil_7191716.html

  Apreciat de 1 persoană

 9. Cozmin Gușă: Acțiune de tip ''bumerang'' a propagandei: dacă-i aperi pe ortodocși ești putinist sau agent al FSB! said, on ianuarie 25, 2023 at 1:29 pm

  „Am primit ieri câteva articole semnate de analiști sau jurnaliști de care n-am auzit, și care susțin teoria că cei care condamnă acțiunile samavolnice ale regimului Zelenskiy împotriva preoților și credincioșilor ortodocși sunt putiniști sau agenți de influență ai FSB (un exemplu: RTV și Antena 3 CNN, operațiune de propagandă rusă: ‘Încearcă să transforme povestea într-o campanie anti-Kiev’/Acuzații grave făcute de analistul George Rîpă – Bugetul.ro). Sunt indicate acolo televiziunile RTV și A3, e introdus în malaxor alături de alții și Mircea Dinescu (căruia i-a fost suspendat contul de facebook pentru că a descris oroarea), și e previzibil că se va face și o ”listă a rușinii”, similară celei de la începutul războiului ucrainean, când am fost indicați ca fiind putiniști vreo 50 de jurnaliști sau comentatori. „, scrie Cozmin Gușă într-un editorial.

  https://www.realitatea.net/stiri/actual/cozmin-gusa-actiune-de-tip-bumerang-a-propagandei-dacai-aperi-pe-ortodocsi-esti-putinist-sau-agent-al-fsb_63d0f217e4364d4ea945e083

  Apreciază

  • nenimenea said, on ianuarie 25, 2023 at 3:58 pm

   Putin e un veritabil patriot care-și apără neamul său,până una alta…Păi,atunci să fim și noi cu Putin,să ne apărăm credința!!(dacă mergem pe mâna satanelor occidentale,într-un an doi,osă fim obligați să prestăm și activitați lgbt+,pe lângă alte nemernicii,că altfel suntem putiniști,nu?)

   Apreciază

  • Clement said, on ianuarie 25, 2023 at 4:17 pm

   Urechistul Dinescu scolit la Stefan Gheorghiu caruia i-au dat CNSASul pe mana pentru a-si albi camarazii revolutionari, va ajunge cu siguranta la rotisor cand va trece puntea.
   Nu i-ati vazut documentarele cultural culinare platite de francezi in care isi bate joc țiganeste de ” romanii care nu au traditii”.
   Pentru cei care nu s-au concentrat suficient aspura biografiei sale amintesc faptul ca s-a aflat in imediata apropiere a scriitorilor Sorin Titel, Marin Preda si Nichita Stanascu in zilele care au precedat.decesului acestora.
   In cazul lui Preda, a fost la doi pasi de el in noaptea in care a fost ucis. La Mogosoaia era acompaniat de doi literati care s-au topit din prudenta in Israel.
   Dinescu a fost dizident cam cat a fost si Blandiana si au dat cu subsemnatul in stil propriu…Daca ar putea povesti peretii Caselor de Creatie in ce mod le era stimulata inspiratia…

   Apreciază

   • abc said, on ianuarie 26, 2023 at 9:02 pm

    Pana una alta Dinescu, se pare, acest Zaheu al zilelor noastre, a deranjat enorm cu declaratiile sale.
    Tu Clement ce zici ?

    Mircea Dinescu a răbufnit după prigoana preoţilor români din Ucraina: „Cine îndrăzneşte să ridice mîna împotriva Sfântului ocrotitor al copiilor abandonați, Mihail Jar, pe jar și pe cenușă se va sfârşi”

    În ciuda faptului că e rudă îndepărtată cu Iisus Hristos, Volodimir Zelenski disprețuiește creștinismul, închipuindu-și că Mântuitorul îi face o concurență neloială pe scena lumii, șubrezindu-i narcisismul apocaliptic și visceral cu o armă miraculoasă pe care nu o au în rastel nici Putin nici Joe Biden: dragostea față de aproapele.

    Vîlvătaia de pe turla Bisericii Ortodoxe Românești din Ucraina vestește ieșirea actorului din Istorie, căci cine îndrăznește să ridice mîna împotriva Sfântului ocrotitor al copiilor abandonați, Mihail Jar, starețul Mânăstirii Bănceni, pe jar și pe cenușă se va sfîrși”, a scris Mircea Dinescu.

    Așa să ne ajute Dumnezeu!

    https://www.romaniatv.net/mircea-dinescu-a-rabufnit-dupa-prigoana-preotilor-romani-din-ucraina-cine-indrazneste-sa-ridice-mina-impotriva-sfantului-ocrotitor-al-copiilor-abandonati-mihail-jar-pe-jar-si-pe-cenusa-se-va-sfar_7181511.html

    Apreciază

   • gheorghe said, on ianuarie 27, 2023 at 11:38 am

    Care-i legatura cu Ucraina, cu Banescu, …. ?

    Apreciază

  • un monah said, on ianuarie 26, 2023 at 11:55 pm

   Pai asta e si ideea, ca noi ortodocsii sa ne casapim intre noi pornind de la vorbe goale. Pe site-ul basilica.ro eu nu am vazut ca pozitia oficiala a BOR sa fie cea spusa de Banescu. E a lui personala si basta. Se cauta scandal cu deadinsul prin acesti semanatori de galceava – la jurnalisti ma refer. Cat despre ce se intampla in Ucraina cu ortodocsii, ne doare… asa cum ne doare si de toti ortodocsii omorati prin Asia Mica si Africa sau oriunde. Ne doare in c..!, dar nu prea tare. Bine ca e la ei si nu la noi, noi suntem aia care o dau cu pacea, „lasa ca nu-i nimic, are grija Dumnezeu”, toti am devenit Daniil Sihastrul si niciunul Stefan cel Mare sau Vlad Tepes. Dar nici asa nu este macar.

   Apreciază

   • saccsiv said, on ianuarie 27, 2023 at 11:55 am

    un monah

    E purtator de cuvant, deci este cuvantul Patriarhului Daniel si basta.

    Apreciază

 10. 2023 said, on ianuarie 25, 2023 at 3:14 pm

  „Au datoria de constiinta sa se adecveze”, adica sa se conformeze cerintelor puterii de la Kiev: sa nu mai vorbeasca in romana, iar pe langa aceasta sa se alature adunaturii de eretici conduse de Dumenko.

  Apreciat de 1 persoană

 11. vlad tepes said, on ianuarie 25, 2023 at 5:01 pm

  Lupi in haine de oaie avem in fruntea BOR! Sau, BOR de la cap se-mpute!

  Apreciat de 2 persoane

 12. dante said, on ianuarie 25, 2023 at 5:38 pm

  „….Preotii comunitătilor de etnie romana din Ucraina nu apartin de Patriarhia Romana. Au datoria de constiinta sa se adecveze…”

  Deci acest securist, purtator de vorbe si alte obiceiuri bolsevice, e mai rau ca Pilat din Pont, care s-a spalat pe miini de vina deicidului, macar ca acesta nu a mai dat sfaturi si ia lasat pe evrei sa-si rezolve singuri problema. In schimb, acest guraliv cu treaba prin Patriarhie, dupa ce se dezice ii indeamna pe preoti sa se „adecveze” la normele lui Zelenschi sau cine o fi in spatele lui, ca si cind Sfintii din Inchisorile comuniste au murit degeaba ca niste fraieri si nu au stiut sa se adapteze la realitatile vremurilor lor, sau Brincoveanu a murit ca un idiot pentru ca nu a facut cum zicea turcul. De luat aminte la noi toti, caci s-ar putea sa ne oblige in viitor sa fim bulangii, iar daca nu se poate altfel trebuie sa ne adaptam schemei.
  Macar acum stim ce hram poarta aceasta unealta securista, un sarpe veninos ce sta ascuns dupa pietroi. Ok, cu el ne-am inteles si nu mai avem ambiguitati, insa ce face exagerat de fericitul Daniel??? Banescu trebuia sa dispara in secunda unu, nu doi, din functie si tras la raspundere pentru ca declaratiile lui provoaca o mare sminteala in toata Biserica, dar poate ca lucrurile isi merg pe fagasul lor trasat de vremelnicul Daniel in Creta, locul in care s-a dat tonul apostaziei.

  Apreciază

  • gheorghe said, on ianuarie 27, 2023 at 11:47 am

   Nasol, nu vrea sa se friga, …
   Da’ cum ar suna un comunicat, sa-i zic eu… CORECT?
   Care „sa stea in picioare” oricum l-ai privi.
   Vreau sa vad o interventie care sa ne lumineze: ce anume este de spus si exact ce poate fi facut.
   Adica vorbim-vorrbim da’ sa mai facem si treaba, da?

   Daca-i chemam in Tara inseamna ca niciodata nu mei poate fi emisa pretentia de reintregire teritoriala.
   Daca vrei sa calci jurisdictia „bisericeasca”, preluarea / transferul nu este garantat si poate produce alte probleme…. „acolo”, adica pentru ei, in Ucraina.
   …protestele catre Jewlenski nu au nici o valoare.

   Poate nu inteleg eu, dar vreau sa vad … de exemplu, ce ai spune tu daca ai fi in locul lui Banescu (pe care-l consider avand probleme apasatoare din cauza lipsei de discernamant), nu in locul Patriarhului ca e ceva cam departe de „datul cu parere emotionala” de pe-aici?

   Apreciază

 13. Ana Maria said, on ianuarie 25, 2023 at 6:17 pm

  Raspuns pt purtator de pfd si pfa:
  ” Atunci va zice si celor de-a stanga: Duceti-va de la Mine, blestematilor, in focul cel vesnic, care este gatit diavolului si ingerilor lui.
  Caci flamand am fost si nu Mi-ati dat sa mananc; insetat am fost si nu Mi-ati dat sa beau;
  Strain am fost si nu M-ati primit; gol, si nu M-ati imbracat; bolnav si in temnita, si nu M-ati cercetat.
  Atunci vor raspunde si ei, zicand: Doamne, cand Te-am vazut flamand, sau insetat, sau strain, sau gol, sau bolnav, sau in temnita si nu Ti-am slujit?
  El insa le va raspunde, zicand: Adevarat zic voua: Intrucat nu ati facut unuia dintre acesti prea mici, nici Mie nu Mi-ati facut.”

  Apreciază

 14. Clement said, on ianuarie 25, 2023 at 6:43 pm

  https://adevarul.ro/stiri-externe/europa/papa-francisc-a-fi-homosexual-nu-este-o-2237192.html
  Are pareri Patriarhia in legatura cu opiniile Vaticanului?
  Se gandeste dl Banescu sa transmita un mesaj de mustrare catre ” fratii” catolici si de atentionare privind posibila precaritate mentala a Papei?
  In fond, om este si Francisc si dupa cate analgezice consuma poate fi victima unor stari de confuziune, de piedere a capacitatii de intelegere a textelor biblice.
  Posibil sa fie si victima unei posesiuni satanice.
  Cui ii ardea sa intre in hora ecumenismului, acum cred ca i-a trecut cheful.
  Si à propos, cand reamenajeaza preotii din diaspora biserici catolice pentru a le transformz in Biserici Ortodoxe ( Tours Fr) sa faca din amenajarea Sfantului Altar o prioritate, nu sa-l eternizeze pe cel deschis de tip catolic. Nu de alta dar acele locasuri de cult nu se vor bucura de prezenta multor enoriasi romani.

  Apreciază

 15. Nicusor said, on ianuarie 26, 2023 at 7:19 pm

  https://www.national.ro/social/bor-face-primul-pas-prigonirea-preotilor-romani-ortodocsi-din-ucraina-pe-masa-sfantului-sinod-786786.html
  In sfarsit, mai sunt si prelati care tin cu romanii de rand…

  Apreciază

 16. timisorean1 said, on ianuarie 27, 2023 at 2:47 am

  Cu asemenea „pastori”, pot dracii sa se pensioneze linistiti! Sunt mai rai si mult mai periculosi decat orice dusman.

  Apreciat de 1 persoană


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: