SACCSIV – blog ortodox

China anunţă o relaxare generală a restricţiilor legate de Covid

Posted in carantina, CHINA, Coronavirus, proteste, TEST by saccsiv on decembrie 7, 2022

Sursa: https://www.g4media.ro/pe-fondul-protestelor-china-anunta-o-relaxare-generala-a-restrictiilor-legate-de-covid-cazurile-usoare-vor-intra-in-carantina-la-domiciliu-se-renunta-la-testarea-pcr-pe-scara-larga.html

China a anunţat miercuri o relaxare generală a normelor sanitare împotriva Covid, astfel că va fi permis ca unele cazuri pozitive să intre în carantină la domiciliu şi se renunţă, pe de altă parte, la utilizarea pe scară largă a testelor PCR, informează AFP, citată de News.ro.

Potrivit noilor directive anunţate de Comisia Naţională de Sănătate – care acţionează în calitate de minister – „persoanele infectate asimptomatice şi cazurile uşoare pot fi izolate la domiciliu”, iar ţara va „reduce în continuare domeniul de aplicare şi frecvenţa testelor cu acid nucleic”.

Timp de aproape trei ani, China a gestionat Covid-19 ca pe o boală periculoasă, la egalitate cu ciuma bubonică şi holera, dar începând de săptămâna trecută, oficialii au recunoscut capacitatea redusă a noului coronavirus de a provoca boli grave, în timp ce experţii chinezi au sugerat că acesta nu este mai mortal decât gripa sezonieră.

Relaxarea restricţiilor vine, de asemenea, pe fondul unor proteste fără precedent ale populaţiei, dar şi al scăderii economiei.

4 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. geo said, on decembrie 8, 2022 at 9:00 am

  Apropo de relaxarea de mai sus:

  https://trenduri.blogspot.com/2022/11/demonstratiile-din-china.html

  Apreciază

 2. geo said, on decembrie 8, 2022 at 2:58 pm

  China schimbă politicile Covid așa cum sa anunțat anterior – NYT susține în mod fals victoria protestatarilor
  Când New York Times a prezis pieirea Chinei din cauza unor proteste „occidentale” legate de Covid, am observat că China a lansat deja noi linii directoare Covid și s-ar deschide și mai mult, ținând sub control pandemia:

  China poate, după cum a prezis Peter Lee, să-și modifice politicile actuale.

  În urmă cu două săptămâni, Comisia Națională de Sănătate din China a anunțat deja 20 de noi linii directoare.
  Ceea ce poate face în continuare pentru a evita mai multe demonstrații și tulburări este să aplice măsuri sensibile de zero Covid într-un mod mai puțin restrictiv.

  Astăzi, guvernul chinez a făcut exact asta:

  China a anulat regulile privind izolarea persoanelor cu COVID-19 și a renunțat miercuri la cerințele de testare a virusului pentru unele locuri publice…
  Mișcarea se adaugă la relaxarea anterioară, care a alimentat speranța că Beijingul își abandona strategia „zero COVID”, care perturbă producția și comerțul global. Experții avertizează, totuși, că restricțiile nu pot fi ridicate complet până cel puțin la jumătatea anului 2023, deoarece milioane de persoane în vârstă trebuie încă vaccinate și sistemul de sănătate consolidat.

  În total, noile măsuri de control pot fi caracterizate ca mai puțin din toate:

  Planul în 10 puncte dezvăluit miercuri a urmat liniile directoare în 20 de puncte de luna trecută pentru a ajusta politica – au avut ca scop să o facă mai puțin perturbatoare pentru public și economie, dar nu au fost implementate în mod constant.
  Conform noului plan, oricine este infectat și are simptome ușoare sau fără simptome se poate izola acum acasă, la fel ca și contactele apropiate, în loc să fie trimise într-o unitate de carantină.

  Între timp, testele de reacție în lanț a polimerazei sau PCR vor fi necesare numai pentru persoanele care trăiesc și lucrează în zone cu risc ridicat. Toți ceilalți vor fi încurajați să folosească RAT-uri sau teste rapide de antigen, în loc să fie nevoiți să se alinieze în mod regulat la locurile de testare.

  Rezultatele negative ale testelor PCR și codurile de sănătate nu mai sunt necesare pentru majoritatea locurilor publice și în transportul public, deși vor trebui să li se arate în continuare pentru a intra în spitale, școli și case de bătrâni.

  O altă schimbare cheie este că ansamblurile rezidențiale nu vor mai fi închise total atunci când se găsește un caz. În schimb, zonele cu risc ridicat și scăzut vor fi desemnate într-o clădire, ceea ce înseamnă că doar un singur etaj sau o gospodărie ar putea fi afectată.

  În mod previzibil, New York Times asociază noua măsură cu protestele pe care le promovase:

  Într-un pivot remarcabil, guvernul chinez a anunțat miercuri o retragere amplă a acestor reguli, o concesie implicită nemulțumirii publice după ce protestele de stradă în masă de la sfârșitul lunii noiembrie au reprezentat cea mai răspândită provocare pentru Partidul Comunist de guvernământ din ultimele decenii.
  Partidul pare să încerce o retragere tactică, care să salveze chipul, care i-ar permite domnului Xi să-și schimbe tactica fără a recunoaște că opoziția larg răspândită și durerea economică i-au forțat mâna.

  NYT revendică victoria într-un război care nu a fost purtat deloc.

  Protestele nu au fost „răspândite” sau „proteste de stradă în masă”, decât pe Twitter și pe pagina de opinie a NYT. Erau puțini, de dimensiuni mici și doar în unele orașe:

  Nathan Ruser @Nrg8000 – 23:17 UTC · 30 noiembrie 2022
  Pentru harta noastră China Protest Tracker, am urmărit rapoartele a 7 proteste care au avut loc în toată China pe 29 noiembrie. În total, 51 de proteste din 25 noiembrie, în 24 de orașe. Vezi a treia ediție a hărții noastre.

  Există mai mult de 100 de orașe în China care au o populație de peste 1 milion de oameni. În comparație cu asta, protestele au fost minuscule.

  Prin urmare, nu era nevoie de o „retragere care să salveze chipul”.

  Toți pașii făcuți acum fuseseră deja planificați cu săptămâni în urmă. Cele 20 de noi linii directoare au fost emise pe 11 noiembrie. Ele au scurtat deja perioadele de carantină, dar erau în principal sfaturi generale de pregătire pentru administrațiile locale. Ceea ce a urmat acum sunt directive de implementare mai detaliate pentru cei care se ocupă de aceste probleme.

  Protestele nu au nimic de-a face cu asta pentru că asta s-ar fi întâmplat oricum.

  Dar ceea ce au făcut „revoluția de culoare” precum „protestele Covid” și acoperirea lor în „vest” este să alerteze autoritățile chineze și să le ofere șansa de a studia problema. În special, utilizarea Telegramului ca instrument de comandă și control pentru a dirija protestele va avea consecințe. Autoritățile se vor asigura că au instrumente pentru a preveni repetarea.

  https://www.moonofalabama.org/2022/12/china-shifts-covid-policies-as-previously-announced-nyt-falsely-claims-protesters-victory.html

  Apreciază

 3. […] terifiante vin de la rasarit. La inceputul lunii China anunţa o relaxare generală a restricţiilor legate de Covid. Dar dupa nici doua saptamani, Covid-19 izbeste din nou. Si izbeste cu furie. Si izbeste mai ales […]

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: