SACCSIV – blog ortodox

Troparul Sfântului Ierarh Nicolae

Posted in minuni, Sfantul Nicolae, tropar by saccsiv on decembrie 6, 2022

Cititi va rog si:

Cum a salvat Sfântul Nicolae două fete de la un păcat groaznic. Un miracol al vremurilor noastre

6 decembrie – SFANTUL NICOLAE facatorul de minuni. Fresca – PALMA DATA DE SFANTUL NICOLAE LUI ARIE. La multi ani tuturor celor ce poarta numele Ierarhului

ZOIA CEA DE PIATRA – minunea Sfantului Nicolae din anul 1956, in Rusia sovietica. O fata a ramas incremenita in picioare 4 luni. Specialistii atei n-au putut explica fenomenul. In ciuda propagandei bolsevicilor, foarte multi rusi s-au pocait

 

Tagged with: , ,

9 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Copaci said, on decembrie 6, 2022 at 10:32 am

  Dacă stau drept și gândesc drept se pare ca și rușii adevărați au fost chinuiți, omorâți, de către lichelele bolșevice care … nu erau ruși ! Așadar, toate poveștile cu rușii cei răi (nu că nu există și așa ceva) sunt false complet și manipulatoare !!! Acum rușii luptă împotriva bolșevicilor satanizați, a fariseilor, a derbedeilor globaliști, a pedofililor, a neonaziștilor, a neomarxiștilor și alți nebuni descreierați … Hai Putin !!!

  Apreciat de 3 persoane

 2. Apa trece, pietrele rămân said, on decembrie 6, 2022 at 11:11 am

  https://t.me/dianafangrup/8484https://t.me /dianafangrup/8484
  Diana Șoșoacă face niște dezvăluiri impresionante. Distrugerea Ortodoxiei românești este parte integrantă a unui plan de subjugare a poporului român. Mănăstirea Frăsinei este reprezentativă pentru monahismul românesc. Se dorește construirea la Frăsinei a două hoteluri: pentru bărbați în deal și pentru femei în vale. În subsolul Mănăstirii Frăsinei, există bogății, fapt care expune această mănăstire unor jocuri murdare. IPS Varsanufie nu este de acord cu tot ce se întâmplă. Preotul slujitor adus la biserica din vale este nepotul IPS Irineu. Firma de catering cere ca mănăstirea să deconteze cheltuielile pentru mâncarea adusă. Doamna Senator Diana Șoșoacă ne sfătuiește să insistăm să se păstreze vechile rânduieli la mănăstire și să trimitem mesaje la Patriarhie pe adresa: cancelaria@patriarhia.ro
  registratura@arhiepiscopiacraiovei.ro

  Apreciat de 1 persoană

 3. mircea.v said, on decembrie 6, 2022 at 11:11 am

  Despre „Anti”

  Incet incet, diferite categorii de oameni au devenit antioameni. Parintii care nu si-au educat cretineste copiii au devenit antiparint (bunicii – antibunicii), educatorii, invatatorii, profesorii care nu le-au vorbit copiilor despre Dumnezeu au devenit antieducatori, antiinvatatori, antiprofesori. Apoi, tot omul ce nu are un comportament crestin, in acel moment este un antiom. Doar ca, el isi poate reveni din starea aceasta; asta pana la momentul cipuire, ca apoi e pierdut definitiv.

  Pe masura ce timpul a trecut si alte categorii profesionale au trecut in barca lui „anticrestin”. Cei din sistemul bancar sant cam de la inceput in aceasta barca, apoi au urmat IT-istii, iar acum s-au urcat in aceasta barca si medicii. 99% din ei.

  Prin definitie toate institutiile de forta ale statului slujesc statului satanic, asa ca si cei ce lucreaza in aceste institutii prin atributiile care le au, sant anticrestini.

  Si practic, usor, usor, tot omul ori prin natura serviciului, ori prin natura comportamentului propriu, ori datorita proastei educatii sau datorita influentelor din societate, ajunge din om un antiom.

  Dar nimic din toate astea nu s-ar fi intamplat daca slujitorii lui Dumnezeu nu ar fi devenit ei mai intai antislujitorii lui Dumnezeu, adica, daca nu ar fi devenit slujitorii celui rau. Caci, se stie, pestele de la cap se impute.
  Preotul a devenit antipreot, episcopul antiepiscop, patriarhul a devenit antipatriarh; calugarul, anticalugar.

  Si toti credinciosii care stiu cum stau lucrurile si merg la astfel de antipreoti, nu se pot numi decat anticredinciosi, antiortodocsi.

  Cand totul va purta in fata particula „anti”, atunci se va arata si bomboana de pe coliva, seful si stapanul tuturor celor ce poarta aceasta eticheta, antihristul. Adica, aparitia lui este functie de cat de repede totul capata acest „anti” in fata.

  Acestea le-am scris pentru ca Sfantul Nicolae este si aparatorul dreptei credinte, iar totul a inceput prin parasirea dreptei credinte.

  Apreciat de 4 persoane

 4. mircea.v said, on decembrie 6, 2022 at 11:14 am

  (corectura)
  …si-au educat crestineste copiii au devenit antiparinti…

  Apreciat de 1 persoană

 5. Clement said, on decembrie 6, 2022 at 12:51 pm

  Pentru poezia „Seara cu har” recitata in 1984 la serbare in gradinita de pe strada Pasteur, doamna educatoare Liliana Nicolau a fost transferata disciplinar la o alta gradinita cu salariul diminuat.
  Si asa a devenit fiul meu recitatorul, dizident.
  „Stau sosonii emotionati in ajun de sarbatoare
  Si asteapta pe pervaz, steaua sfanta sa coboare.
  Mosul drag cu alb toiag
  In trasura-i de poveste
  Se opreste noaptea in prag
  Si adanc el chibzuieste.
  Cine-i bun, cine-i cuminte,
  cine asculta de parinte
  Il va bucura in zori
  Darul sau de sarbatori.
  Cine a fost mai nazdravan,
  Cine a plans si-a spart un geam,
  Cine mama a necajit,
  Mosul baţ i-a daruit.
  Dar eu stiu ca-n asta seara
  Pe sub steaua ce coboara
  Nu-s decat copii cuminti,
  Nu-s decat copii frumosi
  Langa inima de Moş.”

  Pe 6 Decembrie 1983 poetul Nichita Stanescu a compus ultima sau poem.

  ” Sa ninga peste noi cu miei doar astazi,
  Sa ninga inima din noi,
  Noi, niciodata nu am fost noroi
  O spun si mieii care ning pe noi.
  O dulce, mult prea dulce Tu Fecioare.
  Care ni-L-ai nascut pe Iesus chiar din flori,
  Ce zici ca ninge mieii peste noi,
  Ce zici ca ninge mieii peste seara
  Si pe zapada ca noi ningem, amandoi?”
  Iertare pentru transcrierea imperfecta din memorie.

  Apreciat de 1 persoană

 6. Duhul Capitanului said, on decembrie 6, 2022 at 11:13 pm

  Unde ești tu, sfinte ierarhe Nicolae, să dai o palma ierarhilor și preoților ecumenist?!

  Apreciat de 2 persoane

 7. Radu Humor said, on decembrie 7, 2022 at 12:10 am

  Scrisoarea lui Corneliu Codreanu
  Rânduri scrise cu o lună înainte de a fi asasinat
  „Din adâncul inimei mele vă dau tuturora sfat: acceptaţi jertfa şi vă veţi bucura de biruinţa Învierii”
  ”Dragii mei,
  Incontestabil că de peste 6 luni, am suferit dureri şi umiliri pe care nu le-am întâlnit nici odată până acum. Din prima zi când am intrat pe acest făgaş, altfel în continuarea atitudinei mele anterioare, am căutat să-mi impun ca linie: acceptarea totală a jertfei care mi se cere, fără nici un fel de reacţiune am încercat un singur răspuns: dragostea.
  „Dragostea este îndelung răbdătoare, dragostea nu se mânie, nu pune în socoteală răul, dragostea suferă toate, crede toate, nădăjduieşte toate, rabdă toate”.
  În aceste zile cuvintele de mai sus pot părea stranii. E greu. Şi totuşi acesta este adevărul suprem! Este foarte greu ca de sub ploaia de lovituri, de sub umerii cari se apleacă tot mai mult, de sub carnea care te doare, sufletul tău să mai arunce, măcar din când în când, câte o rază de dragoste celor ce te lovesc. E greu. Pare că sfarmă orice logică pământească. Şi totuşi e ceva uriaş de mare. Nu simţiţi că o atare atitudine, vă`nalţă pe culmi pe care nici o răzbunare din lume nu v-ar putea ridica?
  Nu mi-e teamă de nimeni (cel ce pentru un vârf de viaţă se mai teme, este un laş de ultimă speţă). Nu am cerut dela nimeni nimic. Orice bună voinţă care mi s`ar arăta astăzi mă jigneşte, o consider ca pe o ironie care mi se aruncă şi de aceea o refuz. Dar, din adâncul inimei mele vă dau tuturora sfat: urmaţi linia de mai sus, acceptaţi jertfa şi vă veţi bucura de biruinţa învierii. Nu tulburaţi cu nimic jertfa care se face şi nu cereţi încetarea ei. Am auzit că vă agitaţi. Greşit. Ca români, vă îndemn la linişte desăvârşită aşa cum întotdeauna v`am spus.
  În politica internă şi externă, eu am cu totul alte păreri, decât cei ce guvernează azi. Dar ei au asumat răspunderea şi incontestabil vor răspunde. Noi însă trebuie să fim cavaleri, şi atâta vreme cât poartă pe umerii lor soarta ţării, să nu-i tulburăm cu nimic, ci să le spunem: „Dumnezeu să vă ajute”.
  Încă o dată răbdare. Şi dacă totuşi nu putem să urcăm pe cea mai înaltă culme creştină, eu cred că sunt destul de înţelept, dacă vă dau sfatul să amânaţi pe mai târziu orice certuri dintre noi Românii, căci timpul va lămuri mult în decursul său.
  Trimit aceste rânduri după 200 de zile.
  Cu îmbrăţişări
  Corneliu Z. Codreanu
  Vineri 28 Octombrie 1938”
  (Rânduri scrise cu o lună înainte de a fi asasinat in noaptea Sfântului Andrei, 30 noiembrie 1938.)

  „A înviat Hristos. Aşa va învia şi dreptatea neamului românesc.
  Dar pentru aceasta se cere ca fii de ai lui să bată drumul pe care a mers Iisus; să li se pună pe cap coroană de spini, să urce Golgota în genunchi, cu crucea în spate, şi să se lasă răstigniţi!… Legionari, fiţi voi copiii aceştia!”
  (Corneliu Codreanu, „Pământul strămoşesc”, 15 aprilie 1928).

  Apreciat de 2 persoane

 8. Radu Humor said, on decembrie 7, 2022 at 12:13 am

  Îl credeați pe Soroș atât de ingenios ? Iată de unde se inspiră :

  „În deceniul al cincilea al secolului trecut, revoluţia mondială începută în 1789 intră într-o nouă etapă. Ciuma franţuzească nu mai este răspândită acum de către armatele de ocupaţie iacobine şi napoleoniene, care impuneau libertatea, egalitatea, fraternitatea cu sabia, prin cele mai sălbatice războaie pe care le cunoscuse Europa. ‘48-ul foloseşte o metodă mult mai economică şi mai eficientă: subversiunea, autoocuparea ideologică şi militară de către o trupă de „comisari ai poporului” recrutaţi la faţa locului şi instruiţi la Paris (mai târziu, la Moscova) unde îşi însuşesc tehnicile teroriste şi propagandistice ale loviturii de stat şi înfiinţează viitoarele Guverne provizorii ce se vor permanentiza, într-o formă sau alta, până astăzi.

  Obiectivul principal este acum, ca şi în vremea lui Napoleon, înfrângerea celor două imperii teocratice, Rusia şi Austria, la care se adaugă Germania, care, cu toate reformele, se opuneau realizării „republicii europene umaniste”, dovedind că nu puteau fi învinse prin mijloace exclusiv militare şi nici prin revoluţii „de sus”, cum încercase iluminismul în vremea Ecaterinei, a lui Rudolf şi a lui Wilhelm.

  Sfânta Rusie, mai ales, era hotărâtă să oprească invazia antihristică, aşa cum o făcuse şi în 1812, şi manifestul ţarului Nicolae I din martie 1848 este fără echivoc: Après de longues années de paix et de prosperité, l’Occident de L’Europe a été subitement bouleversé par des troubles qui menacent de détruire toute autorité légitime et l’ordre social tout entier. Prenant leur origine en France, la révolte et l’anarchie se sont étendues promptement à l’Allemagne et le flot révolutionnaire, croissant dans la mesure des concessions des gouvernements a enfin atteient les Etats de nos alliés, l’Autriche et la Prussie. Ne connaissant plus de frein, cette force aveugle menace aujourd’hui la Russie, que Dieu a confiée a notre garde. Ici elle trouvera ses bornes. Fidèle au glorieux exemple de Nos ancetres, invoquant le secours du Très-Haut, Nous sommes prets à faire face a Nos ennemis partout où ils se montreront, et fermement unis à Notre sainte patrie, Nous conduirons Nos peuples à la défense de l’honneur russe et de l’integrité de Notre territoire. Dieu est avec nous. Ecoutez peuples de la terre et suivez la voix de Dieu qui est avec nous. (ACT I / 159).”

  Apreciat de 1 persoană


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: