SACCSIV – blog ortodox

San Francisco permite poliției să utilizeze roboți ucigași. CE URMEAZA?

Posted in politie, roboti, SUA by saccsiv on decembrie 4, 2022

Scena din filmul RoboCop (2014):

Mai e mult pana cand se va ajunge la asa ceva? Si mai ales, mai e mult pana cand guvernele isi vor extinde puterea de a-si ucide proprii cetateni cu ajutorul robotilor? Iata ce putem citi la articolul https://www.globalresearch.ca/make-way-killer-robots-government-expanding-its-power-kill/5800907

Faceți loc ‘roboților ucigași’: Guvernul SUA își extinde puterea de a ucide

De John W. Whitehead și Nisha Whitehead, 01 Decembrie 2022, Global Research

„O campanie pentru a spune STOP ROBOȚILOR UCIGAȘI”

‘Zdrobește! Ucide! Distruge!’ – Robotul, Pierdut în spațiu

Scopul unui bun guvern este acela de a proteja viețile și libertățile cetățenilor săi.

Din nefericire, actualul guvern a mers atât de departe în direcția opusă față de idealurile unui bun guvern, încât este greu de văzut cum ar putea fi oprit din drumul său către dezastru.

Situația se înrăutățește pe zi ce trece.

De exemplu, în pofida unor proteste din partea grupurilor de apărare a libertăților civile și a cetățenilor îngrijorați deopotrivă, pe 29 noiembrie 2022, Consiliul de supraveghere din San Francisco a aprobat, printr-un vot de 8-3, o propunere care permite poliției să înarmeze roboți cu arme letale, pentru a fi utilizați în situații de urgență.

Astfel se intră pe o pantă alunecoasă.

Potrivit proiectului de politici al Departamentului de Poliție din San Francisco, „roboții vor fi folosiți ca opțiune de forță letală doar atunci când riscul de pierdere a vieții membrilor publicului sau a ofițerilor este iminent și depășește orice altă opțiune de forță disponibilă pentru SFPD”.

La toate acestea, jurnalistul de investigație Sam Biddle a adăugat ca așa spun „aproape toate agențiile de securitate atunci când cer publicului să le încredințeze o nouă putere care produce îngrijorare: o vom folosi doar în situații de urgență – însă noi decidem ce este o urgență”.

Printr-un amendament de ultim moment adus politicilor SFPD, autoritatea decizională privind utilizarea roboților ca opțiune de forță mortală este rezervată doar ofițerilor de rang înalt, și numai după ce au recurs la tactici alternative de forță sau de detensionare, sau după ce au ajuns la concluzia că suspectul nu ar putea fi imobilizat prin alte mijloace alternative.

Cu alte cuvinte, poliția are acum puterea de a ucide în deplină imunitate, folosind roboți controlați de la distanță.

Acești roboți, adesea achiziționați de departamentele de poliție locală prin intermediul unor granturi federale și al unor programe de subvenții militare excedentare, semnalează un punct de cotitură în trecerea definitivă de la un stil Mayberry de poliție comunitară la o versiune tehnologică a aplicării legii, dominată de inteligență artificială, supraveghere și militarizare.

Este doar o chestiune de timp până când acești roboți ucigași destinați utilizării ca ultimă instanță, vor deveni la fel de comuni ca echipele SWAT.

Justificate în mod frecvent ca fiind instrumente vitale necesare pentru a combate terorismul și pentru a face față unor situații infracționale rare, dar extrem de periculoase, cum ar fi cele în care sunt implicați ostatici, echipele SWAT – care au apărut pentru prima dată în California în anii 1960 – au devenit acum parte integrantă a operațiunilor de aplicare a legii la nivel local, în mare parte datorită asistenței federale substanțiale și a programului de reciclare a surplusului militar al Pentagonului, care permite transferul de echipamente militare, arme și instruire către poliția locală, în mod gratuit sau cu reduceri semnificative.

Luați în considerare acest lucru: În anul 1980, au avut loc aproximativ 3.000 de raiduri de tip SWAT în SUA. Până în 2014, numărul acestora a crescut la peste 80.000 de raiduri SWAT pe an.

Având în vedere utilizarea pe scară largă a acestor echipe SWAT și entuziasmul cu care agențiile de poliție le-au implementat, este posibil ca aceste raiduri să fi depășit 120.000 până în prezent.

În prezent, au rămas puține comunități fără a avea o echipă SWAT.

Acum echipele SWAT nu mai sunt rezervate exclusiv situațiilor cu pericol de moarte, numai în statul Maryland, 92% din cele 8200 de misiuni SWAT au fost folosite pentru a executa mandate de percheziție sau de arestare

De exemplu, atât în Baltimore cât și în Dallas, poliția a folosit echipe SWAT pentru a întrerupe partide de poker. O echipă SWAT din Connecticut a luat cu asalt un bar suspectat că servea alcool unor minori. În Arizona, o echipă SWAT a fost folosită pentru a desființa o presupusă rețea de lupte de cocoși. O echipă SWAT din Atlanta a făcut o razie într-un studio de muzică, presupunând că acesta ar fi fost implicat în piraterie muzicală ilegală.

O echipă SWAT din Minnesota a dat buzna la o adresă greșită în toiul nopții, a încătușat trei copii, a ținut-o pe mamă la podea sub amenințarea armei, a împușcat câinele familiei și apoi „i-a forțat pe copiii încătușați să stea lângă cadavrul însângerat al animalului lor de companie timp de mai bine de o oră”, în timp ce percheziționau casa.

O echipă SWAT din California a intrat cu o mașină blindată LencoBearcat în curtea lui Roger Serrato, i-a înconjurat casa cu trupe paramilitare purtând măști, a aruncat în casă o grenadă flashbang care a aprins focul, apoi, când Serrato a apărut la o fereastră, neînarmat și îmbrăcat doar în pantaloni scurți, l-au ținut la distanță cu puștile. Serrato a murit asfixiat, fiind prins în casa cuprinsă de flăcări. În mod incredibil, acest tată a patru copii nu făcuse nimic rău. Echipa SWAT îl identificase greșit ca fiind o persoană implicată într-un schimb de focuri.

Aceste incidente sunt doar vârful icebergului.

La nivel național, echipele SWAT au fost angajate pentru a aborda o gamă uimitor de banală de activități criminale nonviolente, sau simple neplăceri comunitare: câini furioși, dispute domestice, documente necorespunzătoare depuse de un fermier de orhidee și posesie de marijuana, cu titlu de exemplu.

Dacă aceste raiduri devin din ce în ce mai frecvente și mai răspândite, puteți pune acest lucru pe seama filozofiei ‘make-work’ (fă-ți de lucru), prin care poliția justifică achiziționarea de echipamente militare și arme sofisticate și apoi raționalizează utilizarea lor frecventă.

Rețineți că echipele SWAT au luat naștere ca unități specializate care trebuiau să fie dedicate dezamorsării situațiilor extrem de sensibile și periculoase (acest limbaj este aproape identic cu cel folosit pentru a raționaliza adăugarea de roboți înarmați în agențiile de poliție locală). Ele nu au fost niciodată destinate să fie folosite pentru munca de rutină a poliției, cum ar fi executarea unui mandat.

Cu toate acestea, pe măsură ce rolul forțelor paramilitare s-a extins pentru a include implicarea în activități polițienești nedescrise care vizează suspecți nonviolenți, simpla prezență a unităților SWAT a injectat de fapt un nivel de pericol și violență în interacțiunile dintre poliție și cetățeni care nu era prezent atât timp cât aceste interacțiuni erau gestionate de ofițeri civili tradiționali.

Într-adevăr, un studiu al Universității Princeton concluzionează că militarizarea poliției și a echipelor SWAT „nu oferă niciun beneficiu detectabil în ceea ce privește siguranța polițiștilor sau reducerea infracțiunilor violente”. Studiul, prima analiză sistematică privind utilizarea și consecințele forței militarizate, arată că „militarizarea poliției nu reduce ratele de infracțiuni violente și nici nu modifică numărul de ofițeri agresați sau uciși”.

Cu alte cuvinte, polițiștii războinici nu ne fac nici pe noi, nici pe ei înșiși mai siguri.

Americanii au acum de opt ori mai multe șanse să moară într-o confruntare cu poliția decât să fie uciși de un terorist.

După cum a concluzionat pe bună dreptate un reporter, „problema nu este că viața a devenit mult mai periculoasă, ci că autoritățile au ales să răspundă chiar și la situații inofensive ca și cum ar fi într-o zonă de război”.

Acum adăugați roboți ucigași la acest scenariu.

Oare cât timp va trece până când acești roboți înarmați, militarizați, autorizați să folosească forța letală împotriva cetățenilor americani, vor deveni la fel de obișnuiți ca echipele SWAT și la fel de letali?

De asemenea, cât timp va trece până când se vor face greșeli, tehnologia va fi piratată sau o va lua razna, roboții vor fi folosiți pe baza unor informații false sau eronate, iar persoane nevinovate vor fi ucise în bătaia focului?

Și cine își va asuma vina și răspunderea pentru roboții ucigași necinstiți? Având în vedere antecedentele guvernului atunci când vine vorba de evitarea răspunderii pentru comportamentul oficial necorespunzător prin utilizarea imunității calificate, este complet fezabil ca și în acest caz să fie scutiți de răspundere.

În absența oricăror reglementări sau orientări federale care să-i protejeze pe americani împotriva a ceea ce ar putea deveni în cele din urmă echipe SWAT robotizate autonome, echipate cu inteligență artificială, supraveghere și arme letale, ‘noi, poporul’ suntem lăsați fără apărare.

Suntem pe cale să ajungem rapid la genul de asasini autonomi și robotizați pe care filmul Terminator a prevăzut că vor fi desfășurați până în 2029.

Dacă acești roboți ucigași urmează aceeași traiectorie ca și armele militarizate, care, după ce au fost distribuite agențiilor de poliție locală ca parte a programului de reciclare 1033 al Pentagonului, transformă America într-un câmp de luptă, este doar o chestiune de timp până când vor deveni prima linie de apărare în interacțiunile dintre poliție și membrii publicului.

Unii din industria robotică au avertizat împotriva înarmării roboților de uz general, care ar putea fi folosiți „pentru a invada drepturile civile sau pentru a amenința, răni sau intimida alte persoane”.

Totuși, s-ar putea să fie deja prea târziu pentru asta.

După cum a scris Sam Biddle pentru The Intercept, „ca în cazul oricărei jucării de înaltă tehnologie, tentația de a folosi tehnologia avansată poate depăși orice bariere de protecție instituțională pe care poliția le are în vigoare”.

Există mii de roboți ai poliției în întreaga țară, iar numărul acestora crește exponențial. Nu va fi nevoie de prea mult armament și programare pentru a transforma acești roboți în roboți ucigași, iar acest lucru se apropie.

Prima dată când poliția a folosit un robot ca armă letală a fost în 2016, când acesta a fost desfășurat cu un dispozitiv exploziv, pentru a elimina un lunetist care împușcase și ucisese cinci ofițeri de poliție.

Acest scenariu a fost prezentat în repetate rânduri de forțele de poliție dornice să adauge roboți ucigași la arsenalul lor de arme mortale. Cu toate acestea, așa cum a afirmat Paul Scharre, autorul cărții Army Of None: Autonomous Weapons And The Future Of War (Armele autonome și viitorul războiului), recunoaște că prezentarea unui scenariu în care singurele două opțiuni sunt utilizarea unui robot pentru forța letală sau punerea în pericol a ofițerilor de poliție, creează o alegere falsă care exclude orice considerație privind opțiunile non-letale.

După cum a concluzionat Biddle:

„Odată ce o tehnologie este fezabilă și permisă, ea tinde să persiste. La fel cum dronele, camioanele anti-mină și dispozitivele Stingray au derivat de pe câmpurile de luptă din Orientul Mijlociu, în orașele americane, criticii … poliției care susțin că roboții letali ar fi folosiți doar în cazul unei urgențe publice la un milion, nu este confirmat de istorie. Trecutul recent este plin de cazuri în care tehnologiile destinate inițial războiului au fost folosite în schimb împotriva, să zicem, discursului protejat de Constituție, așa cum s-a întâmplat frecvent în timpul protestelor pentru George Floyd.”

Această dezmembrare treptată a rezistenței culturale, juridice și politice față de ceea ce odată era considerat de neconceput, este ceea ce Liz O’Sullivan, membră a Comitetului internațional pentru controlul armelor robotizate, numește „o carte de joc bine executată pentru a normaliza militarizarea”.

Este din nou vorba de analogia broaștei puse la fiert, și totuși, în joc sunt mai multe lucruri decât militarizarea sau suprimarea disidenței.

Există un fundament filosofic al acestei dezbateri despre roboții ucigași pe care nu ne putem permite să îl trecem cu vederea, și anume extinderea puterii guvernului de a-și ucide cetățenii.

Deși guvernul a fost înființat pentru a proteja drepturile inalienabile la viață, libertate și căutarea fericirii ale poporului american, Deep State a lucrat din greu pentru a ne deposeda de orice pretenție la viață și libertate, încercând în același timp să ne convingă că fericirea poate fi găsită în activități insipide, spectacole de divertisment și circuri politice.

După ce și-a revendicat puterea de a ucide prin utilizarea poliției militarizate care trage mai întâi și pune întrebări mai târziu, prin raidurile echipelor SWAT, prin raidurile fără percheziții, prin pedeapsa capitală, prin atacuri țintite cu drone, prin experimente secrete macabre asupra prizonierilor și a comunităților ce nu bănuiau nimic, prin arme de distrugere în masă, prin războaie nesfârșite etc., guvernul a ajuns să ne privească pe ‘noi, poporul’ ca pe niște daune colaterale în goana sa după puterea absolută.

Așa cum am clarificat în cartea mea ‘Battlefield America: Războiul împotriva poporului american’ și în versiunea sa de ficțiune ‘Jurnalele lui Erik Blair’, ne aflăm la o răscruce periculoasă.

Nu doar viețile noastre sunt în pericol. Ci chiar însăși întreaga umanitate.

5 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Catalin said, on decembrie 4, 2022 at 9:36 pm

  https://www.dailymail.co.uk/health/article-11486239/Advert-Canada-promotes-euthanasia-Slammed-dystopian.html
  ‘They’re glorifying suicide’: Canadian fashion company is slammed for ‘dystopian’ media campaign that promotes EUTHANASIA — as country prepares to open up assisted death to the mentally ill
  ‘All is Beauty’ video ad was launched by fast fashion retailer La Maison Simons
  Centers around terminally ill woman named Jennyfer, 37, euthanized in October
  She says in overlay: ‘When I imagine my final days, I see bubbles, I see the ocean’
  https://nationalpost.com/opinion/our-veterans-ask-for-help-theyre-offered-assisted-death
  On Thursday, another Canadian veteran, Christine Gauthier, who is also a five-time world champion at the Paralympics, told how she was offered medical assistance in dying (MAID) as she tried to access care from the Veterans Affairs department.
  Gauthier now makes at least six injured veterans who were asking for help from Veteran Affairs but instead got an offer of MAID.
  Another former soldier on Thursday told MPs that the state of Veteran Affairs was “apocalyptic” and painted a picture of hopelessness.
  Bruce Moncur had five per cent of his brain removed following an injury suffered in 2006 during Operation Medusa in Afghanistan, one of the deadliest operations in recent Canadian history.
  “There’s a lot of frustration and futility that goes with trying to navigate through Veterans Affairs. And eventually it causes soldiers to lose hope and think about taking their lives. And it’s the triple D policy: delay, deny (and) dead veterans cost no money,” he told a parliamentary committee on veterans.

  Early next year — in March — the government will extend MAID to the mentally ill. Can anyone — given what is happening to our veterans — have the slightest confidence that mentally ill people won’t be pushed or persuaded that MAID is a better option than living?

  Meanwhile, Quebec wants to explore the option of killing suffering babies.

  Apreciază

 2. Duhul Capitanului said, on decembrie 4, 2022 at 11:23 pm

  Ce urmează?!Apocalipsa…

  Apreciat de 2 persoane

  • abc said, on decembrie 5, 2022 at 9:55 am

   Nu urmeaza, ci o traim actualmente.
   Si suntem la: http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=4&cap=13
   Capitolul 13
   11. Şi am văzut o altă fiară, ridicându-se din pământ, şi avea două coarne asemenea mielului, dar grăia ca un balaur
   12. Şi toată stăpânirea celei dintâi fiare ea o pune în lucrare, în faţa ei. Şi face pământul şi pe locuitorii de pe el să se închine fiarei celei dintâi, a cărei rană de moarte fusese vindecată.
   13. Şi face semne mari, încât şi foc face să se pogoare din cer, pe pământ, înaintea oamenilor,
   14. Şi amăgeşte pe cei ce locuiesc pe pământ prin semnele ce i s-au dat să facă înaintea fiarei, zicând celor ce locuiesc pe pământ să facă un chip fiarei care a fost rănită cu sabia şi a rămas în viaţă.
   15. Şi i s-a dat ei să insufle duh chipului fiarei, ca chipul fiarei să şi grăiască şi să omoare pe toţi câţi nu se vor închina chipului fiarei.
   16. Şi ea îi sileşte pe toţi, pe cei mici şi pe cei mari, şi pe cei bogaţi şi pe cei săraci, şi pe cei slobozi şi pe cei robi, ca să-şi pună semn pe mâna lor cea dreaptă sau pe frunte.
   17. Încât nimeni să nu poată cumpăra sau vinde, decât numai cel ce are semnul, adică numele fiarei, sau numărul numelui fiarei.

   Apreciat de 1 persoană

  • Ana Maria said, on decembrie 5, 2022 at 8:43 pm

   s-ar parea ca este inceputa, urmeza a doua jumatate

   Apreciat de 1 persoană

 3. noname 7 said, on decembrie 5, 2022 at 12:08 pm

  Ot
  Cele mai frumoase colinde. Inalta sufletul:
  https://mantuireaorg.blogspot.com/2020/12/cele-mai-frumoase-colinde-psaltice-colaj.html

  Apreciat de 1 persoană


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: