SACCSIV – blog ortodox

Nicolae Balcescu NU a fost un mare nationalist roman

Posted in MASONERIA, REVOLUTIA DE LA 1848 by saccsiv on decembrie 2, 2022

Unele site-uri ce figureaza in tabara traditionalista, consevatoare, ortodoxa si anti sistem, au adus anul acesta un elogiu lui Nicolae Balcescu (nascut in 29 iunie 1819 – decedat in 29 noiembrie 1852), numindu-l, intre altele, “mare patriot roman” sau “una dintre cele mai luminoase personalități ale Revoluției de la 1848”.

Insa mare nationalist roman n-a fost. Ce inseamna nationalist, explica foarte bine fratele Mugur Vasiliu:

Daca va era dor de fratele Mugur Vasile. O inregistrare inedita din 2011 despre nationalism

Iar Revolutia de la 1848 n-a fost luminoasa.

Iata si ce spunea masonul Dan Amedeo Lăzărescu:

Crescuti in societatile secrete, literare si masonice, de la Bucuresti, Iasi, Brasov, Chisinau si Cernauti, „pasoptistii” s-au desavarsit in lojile pariziene ca Les disciples de St. Vincent de Paul, Rose du parfait silence, Athenee des Etrangers, Fraternite des peuples. Aici se nasc si ideile de unitate europeana, precum Statele Unite ale Europei, ideal deopotriva al lui Giuseppe Mazzini, Nicolae Balcescu sau Kossuth Lajos”.

Iar despre pasoptisti, Nicolae Iorga spunea:

“În sfârşit, pe primăvară, sosiră din Paris tineri studenţi aparţinând clasei boiereşti mijlocii, care nu voiau să creadă într-o îngrădire în spaţiu a revoluţiei franceze. Unul dintre ei, C.A. Rosetti, credea realizabilă în cel mai apropiat viitor o înfrăţire idilică a tuturor oamenilor.”

Adevarata istorie a ‘48-lui nu ne da nici un motiv pentru a fi veseli, asa cum a aratat fratele Florin Stuparu:

REVOLUTIA MASONICA de la 1848 in Principatele Romane

 

13 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. scortisoara said, on decembrie 2, 2022 at 8:12 pm

    Apreciază

  2. minionita said, on decembrie 2, 2022 at 10:18 pm

    Am senzatia ca totusi e gresit sa consideram automat ca daca erau masoni nu erau si patrioti. Intr-o carte despre societatile secrete am citit ca Weishaupt, care era iezuit, cand a fondat Iluminatti a creat o organizatie prin care se urmarea acapararea puterii. Structura organizatiei era ca foile de ceapa. La oricare nivel, nimeni nu stia ca exista ceva mai sus. Recrutarea nu era intamplatoare si era personalizata in functie de asteptarile aspirantului ceva de genul: vrei bani si putere? Noi ti le oferim. Vrei sa fii mai altfel decat ceilalti? Noi suntem altfel. Vrei sa lupti impotriva monarhiei? Pentru asta ne-am nascut. In spate rationamentul era ca trebuie atrasa persoana utila cu momeala potrivita. Cumva ca in fabula Cainele si catelul insa de data asta cainele il lasa sa creada pe catel ca sunt egali ca sa il poata folosi cand are nevoie, asa ca il imbratisaza si ii spune frate dar are in buzunar cutitul cu care ii poate taia gatul la nevoie.
    Cred ca mai degraba venea studentul roman si i se impuia mintea cu idei frumoase despre egalitate si progres. Ca si cum ii spui cuiva: noi suntem un ong caritabil care trimitem alimente si medicamente intr-o zona calamitata, dar daca pun mana autoritatile pe ele, oamenii nu vor primi nimic. Asa ca rolul tau e sa le duci acolo si sa le dai celor care le vor distribui pentru ca esti bun, curajos, nobil etc. De asemenea ii ajuti sa fuga pe cei care vor sa fie liberi. Ceea ce nu ii spui e ca de fapt tu esti traficant de droguri, proxenet si ocazional furnizezi si organe pentru transplant iar tot ce ii dai recuperezi insutit

    Apreciază

  3. Geo said, on decembrie 3, 2022 at 5:27 pm

    În articol este o greșeală-anul morții nu este 1872 ci 1852…

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.