SACCSIV – blog ortodox

Armata SUA înființează un nou program de biometrie

Posted in ARMATA, BIOMETRIE, Pentagon, SUA by saccsiv on noiembrie 27, 2022

Sursa: https://www.fedweek.com/armed-forces-news/army-establishes-new-biometrics-program/

Armata SUA înființează un nou program de biometrie

Publicat de FEDweek, pe 25 Noiembrie 2022

Soldați care sunt instruiți în operațiuni biometrice, ca parte a exercițiului PershingStrike 2022, la CampShelbyJointForces Training Center (Centrul de instruire a forțelor comune CampShelby), Mississippi, 29 iulie 2022. (Poza a armatei realizată de Sergentul David Lietz) Apariția informațiilor vizuale ale Departamentului Apărării al SUA (DoD) nu implică sau constituie o aprobare a DoD.

Armata înființează un nou program de biometrie – asemănător cu cele utilizate de forțele de ordine civile – pentru a-i ajuta pe soldați și pe membrii celorlalte forțe armate să poată identifica și să urmărească aliații și dușmanii.

Secretarul armatei, Christine E. Wormuth, a semnat luna trecută o directivă prin care s-a înființat acest program. În calitate de agent principal al Pentagonului în ceea ce privește aplicațiile biometrice, armata va fi responsabilă pentru colectarea, stocarea și schimbul de informații pe care le colectează.

„Directiva acoperă utilizarea resurselor biometrice [și] acțiunile operaționale … de la colectare, potrivire, stocare, partajare, analiză, furnizare și, cel mai important, decizie și acțiune”, a declarat Russell Wilson, responsabil cu politica și angajamentele la Agenția de Biometrie și Criminalistică a Apărării. „Rolul acestuia este ca în toate funcțiile luptătorului să existe facilitatea de a lua decizii letale sau non-letale pentru îndeplinirea misiunilor sale.”

Utilizarea biometriei de către serviciile armate nu este nouă. Primele politici conexe de acest tip au apărut în 2008. Cea mai recentă iterație reflectă o recunoaștere la nivelul întregului departament a importanței și utilității subiectului.

„[Datele biometrice] identifică cu exactitate în timp real cine ne sunt adversarii și inamicii, verificând în același timp, cu încredere, identitățile neutre.”, a declarat Wilson. „[Aceasta] ajută armata să refuze anonimatul amenințărilor, ceea ce se poate dovedi critic în medii complexe, cum ar fi zonele urbane de apărare. Le permite comandanților să folosească informațiile pentru a înțelege mai bine cum să detecteze conivența amenințărilor.”

Procesul presupune ca membrii serviciului să colecteze date relevante în timpul misiunilor lor și să le transmită biroului de biometrie, care le-ar clasifica și le-ar stoca. Informațiile ar fi apoi disponibile nu doar pentru membrii forțelor armate, ci și pentru agenții precum FBI și Departamentul pentru Securitate Internă. Protocolul ar lua în considerare și aspectele legate de confidențialitate.

„Atunci când este aplicat corect, putem identifica persoanele care încearcă cu siguranță să le facă rău [membrilor serviciului]”, a declarat Wilson. „Cel mai bun lucru pe care îl putem face este să ne asigurăm că o facem cum trebuie.”

Tagged with: , , ,

4 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Catalin said, on noiembrie 28, 2022 at 12:17 am

  SUA a procedat la fel si in razboaiele cu Afganistan si Irak.

  Apreciază

 2. Clement said, on noiembrie 28, 2022 at 9:58 am


  Cat mai este timp arborati drapelul Romaniei la toate ferestrele.
  Foarte interesant ca in magazinele cu steaguri, cel cu porumbelul pacii nu exista pentru ca nu s-au facut niciodata comenzi.
  Daca stie cineva de unde se pot achizitiona, sa dea de veste.

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: