SACCSIV – blog ortodox

Rusia acuză Ucraina că fură gazele Moldovei și anunță că o să închidă robinetul pe ruta Sudja!

Posted in GAZ NATURAL, razboi, Republica Moldova, RUSIA, Ucraina by saccsiv on noiembrie 23, 2022

Sursa: https://www.ziuanews.ro/stiri/rusia-acuz-ucraina-c-fur-gazele-moldovei-i-anun-c-o-s-nchid-robinetul-pe-ruta-sudja-1573674

Gigantul industrial rus Gazprom a acuzat Ucraina că fură din gazul natural destinat Republicii Moldova, sifonându-l în tranzit, și a amenințat că oprește livrările pe ruta Sudja. Într-o declarație a Gazprom de marți se arată:

„Volumul de gaz livrat de Gazprom către stația de măsurare a gazului de la Sudja (foto) pentru tranzit către Moldova via Ucraina depășește volumul fizic transmis la granița Ucrainei cu Moldova.”

În document, guvernul ucrainean este acuzat că ar fi furat 52,52 de milioane de metri cubi de gaze destinați Moldovei. Gazprom spune că această cantitate de gaze nu a părăsit teritoriul Ucrainei.

Compania rusească a amenințat că dacă dezechilibrul persistă va începe să reducă aprovizionarea cu gaze de la stația Sudja pentru tranzitul către Ucraina, începând cu 28 noiembrie, de la ora 7 GMT, „cu nivelul cantității nelivrate zilnice”.

Ucraina dispune de o rețea vastă de conducte de transport al gazului natural din Rusia care alimentează Europa. Paradoxal, acestea au rămas singura cale de aprovizionare cu gaze rusești pentru Europa Centrală și de Vest, după sabotarea Nord Stream.

În ciuda războiului, circa 42 de milioane de metri cubi de gaze naturale tranzitează zilnic Ucraina via Sudja, localitate aflată la numai 200 de metri de frontiera ucraineană.

Republica Moldova, care a depus recent o cerere de aderare la UE, este puternic dependentă de gazele rusești și, în ultima vreme, a fost afectată de întreruperi ale curentului electric.

Un răspuns

Subscribe to comments with RSS.

 1. Radu Humor said, on noiembrie 25, 2022 at 7:56 pm

  Uniunea Europeană nu are nevoie de o invazie de produse agricole din Moldova și știe să-și apere interesele cu cele mai murdare mijloace. Să nu ne mai ascundem sub lozinca de „teorii ale conspirației” și alte asemenea: gripa aviară și gripa porcină au fost induse intenționat în zonele unde producțiile din fostul spațiu sovietic concurau piața occidentală, cu deosebire în România.

  Pe lângă operațiunile dispuse de la nivel înalt, bolile din zootehnie au fost răspândite și de samsarii de carne de porc și de pasăre ai marilor companii occidentale. Este cumplit de regretabil că serviciile secrete din România, devenite niște sucursale slugarnice ale unor mari servicii secrete străine nu au acționat în nici un fel pentru securitatea agricolă a României, nici măcar pentru devoalarea și încunoștințarea populației asupra acestor operațiuni mizerabile, pentru a determina reacții de protecție ale societății. Sunt realitățile crude din spatele „generosului proiect european”, care este, fără putință de tăgadă, un proiect colonialist față de unele din regiunile UE. Între acestea, România și Republica Moldova nu sunt decât ținte.
  În politică și în diplomație trebuie o orientare profundă. Trebuie să ții cont de trecut fără patimă și să judeci totul la rece, fără sentimente. Dragostea și ura nu au ce căuta. Eu am studiat atent comportamentul patrioților români din Basarabia și am văzut că majoritar au fost și sunt ghidați după sentimente și nu după rațiune. Sentimentul predominant este ura față de Rusia, pe care însă o confundă cu Uniunea Sovietică iudeo-bolșevică-internaționalist proletară, apoi globalistă (în timpul lui Gorbaciov și Elțîn).

  Rusia de astăzi, naționalist-ortodoxă, suveranistă și adversară a globalismului internațional este total opusă Uniunii Sovietice pe care o urăsc ei. Pentru a înțelege corect ceea ce se întâmplă astăzi în spațiul fost sovietic și în acest război de dimensiuni mondiale, în care sunt implicate peste 40 de țări, trebuie studii profunde de istorie, relații internaționale și studii de securitate.
  ;ai multe la:
  https://www.incorectpolitic.com/intrebarea-zilei-cu-profesorul-corvin-lupu-este-republica-moldova-intr-o-fundatura/

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: