SACCSIV – blog ortodox

Germania reproșează SUA că vând gazele la „prețuri astronomice”

Posted in GERMANIA, RUSIA, SUA by saccsiv on octombrie 6, 2022

Sursa: https://www.g4media.ro/germania-reproseaza-sua-ca-vand-gazele-la-preturi-astronomice.html

Ministrul german al economiei, Robert Habeck, a reproşat miercuri mai multor ţări, în primul rând SUA, că vând la preţuri foarte ridicate gazele care le înlocuiesc pe cele din Rusia, transmite AFP, citată de Agerpres.

„Anumite ţări, chiar prietene, obţin adesea preţuri astronomice”, a declarat oficialul într-un interviu acordat ziarului regional Neue Osnabruecker Zeitung. „Asta creează o problemă”, a apreciat el, adăugând că a cerut Comisiei Europene să „discute” cu statele respective.

După ce a invadat Ucraina şi a fost sancţionată de Occident, Rusia a redus mai întâi semnificativ livrările de gaz către Germania, iar la începutul lui septembrie le-a sistat. Înainte de conflict, gazul rusesc reprezenta 55% din importuri.

Prin urmare, Berlinul a fost nevoit să îşi diversifice furnizorii şi a crescut considerabil volumul achiziţiilor de gaze naturale lichefiate (GNL), mult mai scumpe. La fel au procedat şi alte ţări europene, orientându-se în special către Statele Unite, iar ponderea GNL americane în importurile europene respective a crescut de la 28% anul trecut la 45% în prezent.

[…]

10 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Felix said, on octombrie 6, 2022 at 6:45 pm

  Coloane uriase luminoase in Murmansk.

  Sursa:

  http://t.me/battleinsights

  Fante imense de lumina ciudate au apărut peste noapte in Belgorod, Rusia.

  Potrivit canalului Telegram

  IntelRepublic,
  https://t.me/IntelRepublichttps://t.me/IntelRepublic

  unii suspectează că ar fi putut proveni de la arma laser Peresvet care poate fi folosită împotriva sateliților și a vehiculelor aeriene fără pilot.

  Peresvet în Rusia înseamnă „supraexpunere”.
  De asemenea, se referă la un războinic rus din secolul al 14-lea numit Aleksandr Peresvet, care a luptat într-o bătălie care a marcat sfârșitul dominației mongole în Rusia medievală.
  Într-un articol din RG.ru, se spune că echipajele laser de luptă au fost instruite la Academia Forțelor Spațiale Mozhaisky din Sankt Petersburg.
  În fiecare zi, operatorii de arme noi primesc cunoștințe teoretice în clase special echipate și apoi practică acțiuni pe teren privind echipamentele militare.

  Încă din 2018, Vladimir Putin a vorbit despre „arme cu noi calități fizice”.

  În discursul său, Putin a spus:

  „Am realizat progrese semnificative în ceea ce privește armele cu laser. Nu mai este doar o idee sau un plan. Nu mai este doar în stadiile incipiente ale producției.

  https://www.echedoros-a.gr/2022/10/peresvet.html?m=1

  Apreciază

 2. abc said, on octombrie 6, 2022 at 9:12 pm

  Hmmm, covID-ului si „mersului pe Luna” si prin „galaxie” toti, rusi, americani, etc, etc, etc, toti sunt la fel, toti asculta de acelasi stapan.

  Agențiile rusești de presă au confirmat că cei 300.000 de cetățeni care sunt acum mobilizați pentru a lupta în Ucraina vor fi obligați să se vaccineze împotriva Covid.

  Rusia îi va obliga pe toți cei 300.000 de cetățeni ruși, mobilizați recent pentru a lupta în războiul dintre Rusia și Ucraina, să primească vaccinurile împotriva COVID-19, potrivit instituțiilor rusești de presă. Cetățenii rușii riscă 10 ani de închisoare dacă încearcă să se sustragă serviciului militar, iar evitarea vaccinării obligatorii ar putea fi pedepsită, de asemenea, cu închisoarea, relatează Lifesitenews.com.

  „Cu alte cuvinte, Rusia tocmai a adoptat una dintre cele mai dure politici de injectare coercitivă din lume”, scrie scriitorul din Moscova Edward Slavsquat, care a relatat știrea.

  În iunie 2021, ministerul rus al Apărării a făcut deja obligatorie administrarea vaccinurilor COVID pentru întreg personalul militar, inclusiv pentru recruți. Acum, instituțiile de presă au confirmat că cei 300.000 de cetățeni mobilizați pentru a lupta în Ucraina se vor confrunta și cu vaccinarea forțată.

  „În Rusia, imunizarea obligatorie se extinde la toate categoriile de personal militar, inclusiv la cei chemați la mobilizare”, anunță o sursă. Alte canale de presă au confirmat că recruții din regiunile Rostov și Tatarstan vor fi forțați să primească vaccinurile COVID.

  În toamna anului 2021, o anumită formă de vaccinare obligatorie a fost introdusă în fiecare regiune a Rusiei, cu grade diferite de aplicare și rigurozitate. Cu toate acestea, aceste ordine care impuneau vaccinarea obligatorie erau de obicei legate de statutul de angajat al cuiva, ceea ce însemna că sancțiunea cea mai dură în cazul cuiva care refuza vaccinarea împotriva COVID era pierderea locului de muncă.

  În cazul acestor noi ordine de primire a vaccinării, acestea sunt legate de recrutarea obligatorie, iar rușii care sunt chemați la serviciul militar riscă un deceniu de închisoare dacă refuză să primească injecțiile.

  https://www.activenews.ro/externe/Rusia-impune-obligatia-vaccinului-Covid-in-cazul-celor-300.000-de-cetateni-recrutati-pentru-a-lupta-in-razboiul-din-Ucraina-176515

  Apreciază

 3. scortisoara said, on octombrie 6, 2022 at 9:14 pm

  După ce ca abia au strâns o mana de recruți ii mai și înțeapă ??? S-au tâmpit și rușii…

  https://www.activenews.ro/externe/Rusia-impune-obligatia-vaccinului-Covid-in-cazul-celor-300.000-de-cetateni-recrutati-pentru-a-lupta-in-razboiul-din-Ucraina-176515

  Apreciază

 4. Viteazul Mihai said, on octombrie 7, 2022 at 3:24 am

  În sfârșit Germania nu mai sunt dependenți de gazul rusesc ci de cel American 🙂

  Apreciază

 5. Felix said, on octombrie 7, 2022 at 11:52 am

  Motivatia pentru care axoloții rămân atât de nemișcați nu este decât o trimitere la modul în care noi, ființele umane justificăm alegerea de a trăi o viață aparent liniștită, comodă și inofensivă. Dar care ne va costa scump, fiindcă vom pierde totul…

  Peste Europa, dar mult mai vizibil în România, vin peste noi, „noii axoloți” – ființe fragile, precare, aculturale, anistorice, fără rădăcini și fără Dumnezeu, cu frustrări masive, cu dorința de a distruge tot și de a se relua absolut totul de la zero.
  Acesta este noul proletariat „axolotizat”, îi vezi peste tot. La TV, în guverne, în ONG uri (mai ales), în multinaționale, pe terase…
  Tinere vlăstare care nu au avut niciodată un serviciu și care au mult timp pentru a demonstra pe străzi, pentru orice. De la încălzirea globală la drepturile LGBTQ, veganism, sau renunțarea la carnea de vită.

  https://m.ziuanews.ro/editorial/vin-axolo-ii-1572823

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: