SACCSIV – blog ortodox

Alexandru Rafila: sunt spitale care probabil încă aplică ordonanţele militare emise în timpul pandemiei

Posted in ALEXANDRU RAFILA, Coronavirus, pandemie, SPITALUL by saccsiv on octombrie 6, 2022

Sursa: https://www.g4media.ro/rafila-programul-de-vizita-in-spitale-trebuie-sa-fie-accesibil-la-ore-la-care-oamenii-pot-sa-ajunga-sa-si-vada-rudele-sunt-spitale-care-inca-aplica-ordonantele-militare-din-pandemie.html

Programul de vizită în spitale trebuie să fie accesibil, a declarat ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila. Acesta a punctat că sunt unele unităţi medicale care probabil aplică ordonanţele militare emise în timpul pandemiei de COVID-19, transmite Rador.

„Comunicarea cu pacientul în interiorul spitalului este o problemă uneori. Trebuie să comunici cu pacientul, să fii empatic, să-l sprijini, să simtă interesul tău pentru problema lui, dar şi (…) comunicarea în exterior continuă să fie o problemă. Chiar sunt spitale care probabil încă aplică ordonanţele militare emise în timpul pandemiei, au fost două ordonanţe militare care nu mai sunt valabile în niciun fel şi evident că programul de vizită în spital trebuie să fie foarte clar, să fie accesibil şi să se poată desfăşura la ore la care oamenii pot să ajungă să-şi vadă rudele, sigur, cu anumite rigori, cu anumite limitări, dar nu putem să împiedicăm accesul în spitale, nu avem niciun motiv în momentul de faţă”, a spus Rafila, la Europa FM.

El a semnalat că un spital poate organiza un serviciu de informare.

„Avem o problemă legată şi de legea drepturilor pacientului, care limitează comunicarea informaţiilor legate de pacient către rudele foarte apropiate şi încercăm să găsim o soluţie şi la această chestiune. Aceasta este o problemă de management strict a unui spital. Un spital poate să organizeze un serviciu de informare, introducerea în criterii a unui astfel de indicator de evaluare a managerului este foarte importantă şi cel mai important este ca toată lumea, indiferent de subordonarea spitalului, să utilizeze aceeaşi grilă, pentru că nu poţi să spui că într-un spital de la Ministerul Sănătăţii există şi la unul – să spunem de la o primărie – nu există aceste criterii”, a adăugat Rafila.

 

Comentariu saccsiv:

Cititi va rog si:

Alexandru Rafila, despre personalul medical din România: Comportamentul uman lipseşte de multe ori în spitale

 

Un răspuns

Subscribe to comments with RSS.

  1. Vasile said, on octombrie 6, 2022 at 11:36 pm

    https://odysee.com/@Asocia%C8%9BiaMediciPentruConsim%C8%9B%C4%83m%C3%A2ntInformat:1/Dezbatere-MS-Ordin-Vaccinare-ROR–Editat:2

    În data de 29 august 2022, Ministerul Sănătății a postat în transparență decizională un proiect de ordin prin care se urmărește eliminarea rujeolei (pojarului) și rubeolei prin vaccinarea a 95% din populația țării:
    https://www.ms.ro/acte-normative-in-transparenta/pages/5/

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: