SACCSIV – blog ortodox

Spotul „Tu ești Europa”, comandat de Comisia Europeană, este pură propagandă. Un deșeu care poluează mințile

Posted in Comisia Europeana, incalzirea globala, schimbarea climei by saccsiv on octombrie 5, 2022

Petre Barbu:

Sunt greu de înghițit mesajele acestui spot în pragul iernii. Românii sunt din ce în ce mai îngrijorați de facturi, criză, războiul din Ucraina și inflație, iar Comisia Europeană ne livrează mesaje liniștitoare, rupte de realitate: mergem pe calea cea bună! Spotul este o mostră de spălare pe creier. Destui ani am fost spălat pe creier de regimul comunist care mi-a arătat calea de urmat, „societatea socialistă multilateral dezvoltată și înaintarea României spre comunism”, așa încât chiar nu mai suport să fiu spălat pe creier cu această „cale” dictată de ideologia climatică.

„Tu ești Europa” nu-i un spot comercial, nici de interes public, ci este pură propagandă. Un deșeu care poluează mințile.

Spotul il puteti viziona la:

https://www.libertatea.ro/opinii/o-reclama-care-ne-polueaza-mintile-e-difuzata-discret-zilele-astea-la-radio-4296278

 

13 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Felix said, on octombrie 5, 2022 at 9:55 pm

  „Si acum, ce-l opreste, stiti, ca sa se arate el (antihristul) la vremea sa.
  Pentru ca taina faradelegii e la lucru inca de pe acum; numai sa fie scos (oprit) din drum ce (slujirea Liturghiei) care o tine pe loc, si atunci se va arata cel-fara-de-lege (antihristul)”.
  (II Tesaloniceni 2, 6-7)

  În cele din urmă, după amânări (din cauza expirării programului de lucru), lunea viitoare, 10.10.22, voi fi judecat (numărul completului: 5) în fața Judecătoriei din Patras, pentru că am celebrat Liturghia în parohia mea în data de 25 martie 2020, sărbătoarea Bunei Vestiri, adică
  mi-am îndeplinit datoria preoțească și de onoare, așa cum cere Tradiția noastră ecleziastică și conștiința mea.

  Aș dori să vă reamintesc că, în conformitate cu hotărârea de guvern de atunci (JMD 2867/16.3.20, JMD D1a/GP.oik. 21285/28.3.20)
  de la data de 16 MARTIE – pana la data de 11 APRILIE 2020, celebrarea Sfintei Liturghii a fost complet interzisă pe întreg teritoriul Greciei (chiar și în Sfintele Mănăstiri și in Muntele Athos!).
  A fost considerata infractiune penala simpla desfasurare a Sfintei Liturghii, indiferent de prezenta sau nu a credinciosilor in biserici…

  Așa cum am afirmat în repetate rânduri (a se vedea explicațiile mele din 15.9.2020 către procurorul competent) urmărirea penală pentru o astfel de „infracțiune”, este o onoare deosebită pentru un preot și cu atât mai mult, cea mai înaltă onoare – cel mai frumoasa cununa in terminologia ecleziastică – după preoție, este condamnarea sa pentru îndeplinirea datoriei preoțești.

  Cu toate acestea, există o umbră care aruncă o umbră asupra acestei onor deosebit:

  Faptul că, în țara noastră, Puterea Legislativă a autorizat funcționarii Executivului să interzică complet slujirea Sfintei Liturghii, iar Puterea Judiciară (Procuratura) competentă consideră celebrarea Sfintei Euharistii ca o crimă, iar preoții responsabili care au îndrăznit să slujeasca ca infractori, iar Conducerea Ierarhica Ecleziastică ramane impasibila, în cel mai bun caz, si în tăcere și in penibil!

  Dacă mă gândesc că o prevedere similară de drept, care incriminează săvârșirea Sfintei Liturghii, după moartea lui Dioclețian (311 d.Hr.) a mai fost aplicată în Europa numai în Albania (1967-1990), dacă consider că nici Mahomed Cuceritorul și succesorii săi sultani în cei 400-500 de ani de sclavie turcă, nici Lenin, nici Stalin, nici Ceaușescu nu au îndrăznit o astfel de lipsă de respect față de nucleul cel mai vital al Bisericii, Taina Sfintei Euharistii, pe care Republica Elenă a îndrăznit-o în anul 2020, cu siguranță nu pot purta povara atât cât mi-aș dori pentru onoarea urmăririi penale aduse.

  Ca să fiu sincer, am fost deosebit de preocupat dacă ar trebui să mă apăr în fața Justiției grecești sau să o las să mă onoreze excesiv, condamnându-mă pentru că, acționând în conformitate cu tradiția mea ecleziastică și conștiința preoțească, am liturghisit la Buna Vestire prin nerespectarea interdicțiilor iraționale și ineficiente și lipsite de respect și neconstituționale ale statului.

  Singurul motiv pentru care am decis să mă apăr este că, deși convingerea mea este o onoare supremă pentru mine, este, de asemenea:

  * provocarea directă a conștiinței ecleziastice a poporului credincios,

  * o rușine pentru statul grec, care dorește să-si revendice un loc în democrațiile moderne care respectă dreptul la libertatea de cult religios pentru cetățenii lor,

  * Legitimitatea Cezarului de a determina, sfidând ordinea și Tradiția ecleziastică, dacă și când și cum va funcționa în bisericile
  noastre si pe viitor și, în cele din urmă,

  * cauza suplimentară de scandalizare a poporului credincios și defalcarea în continuare a încrederii enoriasilor în conducerea ierarhica din țara noastră!

  În cele din urmă, justiția greacă trebuie sa si faca încă o dată datoria supremă și este chemată să protejeze prestigiul și demnitatea statului grec și ordinea sa constituțională…

  Επιτέλους, θα δικαστώ! | ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ
  https://tasthyras.wordpress.com/2022/10/05/%ce%b5%cf%80%ce%b9%cf%84%ce%b5%ce%bb%ce%bf%cf%85%cf%82-%ce%b8%ce%b1-%ce%b4%ce%b9%ce%ba%ce%b1%cf%83%cf%84%cf%89/#more-58391

  Apreciază

 2. scortisoara said, on octombrie 5, 2022 at 10:16 pm

  Ma uit la documentarul din acest articol. Doamne, bieții oameni ….. Bai, deci nu-mi vine sa cred ca oamenii aceștia și-au pus increderea în autorități , și-au riscat sănătatea , au ascultat de niște satane crezând ca le vor binele . A meritat ? Deci e cutremurator …. E mai rău decât cazurile de deces din spitale . Măcar aia au terminat repede cu viața .

  https://www.activenews.ro/covid-documentare-video-covid/SIGUR-SI-EFICIENT-O-a-doua-opinie.-Un-nou-film-documentar-de-exceptie-in-VIDEOTECA-ACTIVENEWS-176473

  Apreciază

 3. vlad tepes said, on octombrie 6, 2022 at 12:04 am

  In 1945, un sovietic din delegatia lui Vîșinski venita la Bucuresti pt impunerea Guvernului Groza ii spunea unui tovaras din delegatie: ”romanii astia au atatea cozi de topor, incat nu avem noi atatea topoare disponibile!” Astazi, situatia se prezinta astfel: avem atatea cozi de topor, incat toate topoarele existente pe Glob nu sunt suficiente pt acestea!

  Apreciază

 4. geo said, on octombrie 6, 2022 at 9:24 am

  Yakov & Partners: Energy war could cost Europe €1.6 trillion and 16 million jobs

  At the Big Three consulting firms McKinsey & Company, BCG and Bain & Company, they are probably already regretting leaving Russia. Their former specialists, now working under the guise of „Yakov and Partners”, came up with their assessments of the European energy crisis, which obviously will not please everyone in the EU.

  They believe that to mitigate the consequences of the crisis caused by anti-Russian sanctions and the rejection of Russian gas, Europe will need a very round sum – € 1.6 trillion. As a matter of fact, spending is already in full swing, the EU countries are carrying out financial interventions to smooth out what they have sunk into, eventually causing an additional tsunami in the form of rising energy prices, electricity, and this entails the closure of enterprises and food problems in the EU .

  “The crisis will lead to an increase in the number of bankruptcies and a domino effect in the financial sector. Consumer demand will fall, business will close investment programs. A number of the most energy-intensive industries may be uncompetitive due to the shortage of gas and rising energy costs. As a result, businesses could cut production by 10-60% from 2021 levels. In addition, 16 million jobs could be at risk.”

  Yakov & Partners: Războiul energetic ar putea costa Europa 1,6 trilioane de euro și 16 milioane de locuri de muncă

  La cele trei mari firme de consultanță McKinsey & Company, BCG și Bain & Company, probabil că deja regretă că au părăsit Rusia. Foștii lor specialiști, care lucrează acum sub masca lui „Iakov și parteneri”, au venit cu evaluările lor asupra crizei energetice europene, care, evident, nu va mulțumi pe toată lumea din UE.

  Ei cred că, pentru a atenua consecințele crizei cauzate de sancțiunile anti-ruse și de respingerea gazului rusesc, Europa va avea nevoie de o sumă foarte rotundă – 1,6 trilioane de euro. De altfel, cheltuielile sunt deja în plină desfășurare, țările UE efectuează intervenții financiare pentru a netezi ceea ce s-au scufundat, provocând în cele din urmă un tsunami suplimentar sub forma creșterii prețurilor la energie, electricitate, iar acest lucru atrage după sine închiderea. a întreprinderilor și a problemelor alimentare din UE .

  „Criza va duce la o creștere a numărului de falimente și la un efect de domino în sectorul financiar. Cererea consumatorilor va scădea, afacerile vor închide programe de investiții. Un număr dintre industriile cele mai consumatoare de energie pot fi necompetitive din cauza penuriei de gaze și a costurilor în creștere cu energie. Drept urmare, întreprinderile ar putea reduce producția cu 10-60% față de nivelurile din 2021. În plus, 16 milioane de locuri de muncă ar putea fi în pericol”.

  Apreciază

 5. Spaceman said, on octombrie 6, 2022 at 10:55 am

  Păi, după cum am spus →

  https://saccsiv.wordpress.com/2022/10/02/vigilant-citizen-elitele-sunt-disperate-in-incercarea-lor-de-a-ne-convinge-sa-mancam-gandaci-iata-de-ce/#comment-526572

  Iar lucrurile avansează rapid →

  „Datorită calculatoarelor cuantice, problemele complexe legate de domenii precum sănătatea, schimbările climatice, logistica sau utilizarea energiei vor putea fi rezolvate în câteva ore[…]”

  https://www.g4media.ro/unde-vor-fi-instalate-primele-computere-cuantice-ale-ue-investitiile-totale-planificate-depasesc-100-de-milioane-de-euro-aparatura-se-va-baza-in-intregime-pe-hardware-si-software-european.html

  Apreciază

  • gheorghe said, on octombrie 6, 2022 at 3:35 pm

   N-o sa mearga nici un „cuantic” – bazate pe fantezie de minti bolnave, constructia este nefiabila, instabila si de fiecare data „da” altceva.
   Cum sa crezi ca „ceva” se poate afla simultan in mai multe locuri?
   ….
   ne jucam cu vorbele si nu dam atentie ce semnifica de fapt!

   Apreciază

  • Spaceman said, on octombrie 6, 2022 at 9:56 pm

   @gheorghe

   Așa să fie, cum spui tu, că: N-o să meargă nici un „cuantic”. Însă eu nu m-aș baza prea tare pe asta.

   Apreciază

 6. nelu giurgiuveanu said, on octombrie 6, 2022 at 5:07 pm

  toto cutugno unite,unite,unite,uinite europe

  Insieme: 1992 – Toto Cutugno (Italy 1990 – Eurovision Song Contest)

  Insieme, unite, unite,
  Europe Con te,
  così lontano e diverso Con te, amico che credevo perso Io e te,
  sotto lo stesso sogno Insieme, unite, unite, Europe E per te,
  donna senza frontiere Per te, sotto le stesse bandiere Io e te,
  maxtor,maxtor,maxtor,
  sotto lo stesso cielo Insieme, unite, unite,
  Europe Sempre più liberi noi Non è più un sogno e non sei più da solo
  Sempre più in alto noi Dammi una mano che prendiamo
  il volo L’Europa non è lontana C’è una canzone italiana,
  per voi Insieme, unite, unite, Europe

  Apreciază

 7. Clement said, on octombrie 7, 2022 at 12:48 am

  S-au adunat europenii turci, israelieni, britanici la Praga pentru a sustine o Europa unita, din care Rusia crestin ortodoxa sa fie definitiv exclusa!
  Nemtii, mai abitir decat toti ceilalti i-au pupat mana lui Erdogan care jubila stiind ca sute de nefericiti refugiati de razboi africani si arabi se indreptau catre Grecia pentru a islamiza si destabiliza Europa.
  In miez de noapte zeci de femei si copii au pierit traversand marea cu ambarcatiuni mizerabile, imbarcati in porturile turcesti.
  Niciun lider european nu a condamnat politica duplicitara a lui Erdogan si nu a amintit soarta tragica a evreilor care incercand sa ajunga in Palestina au pierit pe o nava scufundata de turci la ordinul britanicilor.
  Aceasi oculta financiara care a declansat doua razboaie devastatoare pornind de la doua pretexte etnice: Sudetii si Sarajevo, a declansat si conflictul pretext din Ucraina.
  Reuniunea de la Praga, orasul intunecatei magii, s-a desfasurat in perioada kaparotului si a Yom Kipurului .

  Apreciat de 1 persoană


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: