SACCSIV – blog ortodox

Scurgeri de gaze din gazoductele Nord Stream 1 și 2, în Marea Baltică / Ursula von der Leyen vorbește despre sabotaj / Inainte de invazia Ucrainei, Joe Biden declara că SUA va sabota proiectul Nord Stream 2

Posted in Comisia Europeana, GAZ NATURAL, JOE BIDEN, RUSIA, SUA by saccsiv on septembrie 28, 2022

G4Media: VIDEO Imagini cu scurgerile de gaze din gazoductele Nord Stream 1 și 2, în Marea Baltică

Ministerul danez al Apărării a publicat imagini video cu scurgerile de gaze din gazoductele Nord Stream 1 și 2, înregistrate de un elicopter al marinei, potrivit Le Monde.

„Nord Stream 1 are două scurgeri la nord-est de Bornholm, iar Nord Stream 2 are o scurgere la sud de Dueodde. Scurgerile au fost descoperite de unitatea de interceptare F-16 a apărării daneze”, a precizat Ministerul danez al Apărării într-un comunicat.

„Cea mai mare (zonă) agită suprafața pe un kilometru diametru. Cel mai mic este un cerc cu un diametru de aproximativ 200 de metri”, a precizat armata daneză.

Nord Stream AG, operatorul rețelei, a declarat marți că trei linii offshore ale sistemului de gazoducte Nord Stream au suferit daune „fără precedent” într-o singură zi.

„Nici o opțiune nu poate fi exclusă în acest moment”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, în cadrul unei conferințe telefonice cu reporterii, când a fost întrebat dacă sabotajul a fost motivul avariilor.

Nord Stream 1, care constă din două linii paralele cu o capacitate nominală de 27,5 miliarde de metri cubi pe an fiecare, a început să furnizeze gaze direct din Rusia către Germania în 2011.

 

LIBERTATEA: UE vorbește despre sabotaj în cazul scurgerii de gaze din conductele Nord Stream și avertizează împotriva atacurilor asupra „infrastructurii active”
Scurgerile de gaze din conductele Nord Stream în apele maritime suedeze și daneze au fost cauzate de sabotaj, a transmis marți seară șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, care a avertizat cu „cel mai puternic răspuns posibil” în cazul în care infrastructura energetică europeană activă va fi atacată, relatează Reuters.
„Am vorbit cu (prim-ministrul danez Mette) Frederiksen despre acțiunea de sabotaj a Nord Stream”, a transmis von der Leyen, într-un mesaj pe Twitter, adăugând că acum este esențial ca incidentele să fie investigate pentru a afla exact ce s-a întâmplat și de ce.

„Orice întrerupere deliberată a infrastructurii energetice europene active este inacceptabilă și va conduce la cel mai puternic răspuns posibil”, a avertizat ea.

Suedia a anunțat marți că a depistat două scurgeri la gazoductul rusesc Nord Stream 1, la o zi după ce Danemarca a raportat o scurgere din conducta Nord Stream 2, în Marea Baltică.

Fără a prezenta dovezi, premierul polonez Mateusz Morawiecki a acuzat un act de sabotaj, iar omologul său danez a afirmat, la rândul său, că un astfel de scenariu nu poate fi exclus.
„Ne confruntăm cu un act de sabotaj, nu știm toate detaliile despre ceea ce s-a întâmplat, dar vedem clar că este un act de sabotaj, legat de escaladarea situației din Ucraina”, a spus Morawiecki.
O reacție a venit și din partea Kremlinului, care a catalogat incidentul drept „foarte îngrijorător”.

 

G4Media: Secretarul de stat al SUA: Sabotajul gazoductului Nord Stream nu este „în interesul nimănui”

Secretarul de stat american Antony Blinken a declarat că, dacă scurgerile de gaze din conducta Nord Stream au fost cauzate de sabotaj, „este clar că acest lucru nu este în interesul nimănui”, potrivit CNN.

În cadrul unei conferințe de presă susținute marți la Departamentul de Stat, Blinken a precizat că se investighează cauza scurgerilor.

„Există rapoarte inițiale care indică faptul că acesta ar putea fi rezultatul unui atac sau al unui fel de sabotaj, dar acestea sunt rapoarte inițiale și nu am confirmat încă acest lucru”, a spus el. „Dar dacă se confirmă, este clar că nu este în interesul nimănui”.

Înaltul diplomat american a declarat că, din câte a înțeles, „scurgerile nu vor avea un impact semnificativ asupra rezilienței energetice a Europei”.

„Ceea ce este esențial este că lucrăm, zi de zi, atât pe termen scurt, cât și pe termen lung, pentru a aborda securitatea energetică a Europei și, de altfel, a întregii lumi”, a spus el.

 

Stiri pe surse: Un videoclip ceva mai vechi face furori pe rețelele de socializare. Președintele SUA, Joe Biden, declară pentru presă că SUA va sabota proiectul Nord Stream 2

Un videoclip ceva mai vechi face furori pe rețelele de socializare. Președintele SUA, Joe Biden, declară pentru presă că SUA va sabota proiectul Nord Stream 2, chiar dacă acesta e administrat de Germania. Vă asigur că vom putea face asta, a dat asigurări Joe Biden. Videoclipul a devenit popular după ce gazoductul Nord Stream 1 a fost sabotat ieri, fiind înregistrate mai multe scurgeri.

 

19 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Oarecare said, on septembrie 28, 2022 at 9:19 pm

  Poate fi prilej de război!

  Apreciat de 1 persoană

 2. Spaceman said, on septembrie 29, 2022 at 9:27 am

  Cercetător suedez: „vinovatul evident” – Rusia

  https://www.hotnews.ro/stiri-international-25815623-cercetator-spune-vinovatul-evident-pentru-exploziile-gazoductele-nord-stream-unitatea-militara-40056.htm

  S-au apucat rușii de spart țevi de gaze…

  https://www.hotnews.ro/stiri-international-25817012-avariile-conductele-nord-stream-suedia-descoperit-patra-scurgere-gaz-largul-marii-baltice.htm

  „Livrările de gaz prin conducta Nord Stream 1 au fost oprite de Rusia luna aceasta, iar noul gazoduct Nord Stream 2 nu a fost dat în exploatare în urma sancţiunilor europene impuse Rusiei după invazia în Ucraina. Deşi scoase din funcţiune, cele două conducte au rămas pline cu gaz.”

  Erau oprite pe naiba, Germania prelua la greu gaz rusesc prin NS, de l-a bosumflat rău pe Biden.

  Doar nu credeți că a bolborosit atâta gaz doar din ce era pe țeavă.

  Conductele de gaze subacvatice au un foarte mare dezavantaj. Dacă se sparg se pot umple cu apă, astfel fiind foarte grav afectate. De ce ar fi riscat rușii să le scoată din uz definitiv?

  Poate că pe asta o vor sparge rușii →

  ‘Polonia a inaugurat un gazoduct prin care va primi gaze din Norvegia’

  https://www.digi24.ro/stiri/externe/ue/polonia-a-inaugurat-un-gazoduct-prin-care-va-primi-gaze-din-norvegia-2097463

  https://stirileprotv.ro/stiri/international/polonia-norvegia-si-danemarca-au-inaugurat-un-gazoduct-strategic-a-doua-zi-dupa-exploziile-de-la-nord-stream-1-si-2.html

  După care ar urma ‘dansul țevilor de gaz sparte’.

  Apreciază

 3. acelas said, on septembrie 29, 2022 at 9:50 am

  ce japite. Hotul striga hotii! pe cine cred ca mai pacalesc?

  Apreciază

 4. acelas said, on septembrie 29, 2022 at 9:52 am

  de urmarit Turcescu de acum 2 zile
  catre sfarsit se vorbeste si de Visarion Alexa si ororile mai noi si mai vechi

  Apreciază

 5. geo said, on septembrie 29, 2022 at 10:09 am

  N-o să comentez prea mult azi. Am aflat că există o a patra scurgere în conductele de gaz, ceea ce înseamnă că actele de sabotaj continuă. Din ipoteze înţeleg că întreg dezastrul a fost făcut de submarinul nuclear american USS Jimmy Carter, de pe care s-au lansat mini-submarine care-au făcut toate actele de sabotaj pe care le vedem. Cel mai probabil, cele două coridoare energetice vor deveni inutilizabile. Şi, cu acest punct, Rusia a fost îndepărtată definitiv de Europa.
  OK, asta e, trebuie să privim lumea în faţă aşa cum e. M-am săturat de idioţi utili şi, mai ales, de securiştii care-au început să-mi invadeze din nou canalele de comunicaţie. Le ştiu schemele de propagandă, astfel încât îmi e efectiv scârbă. Încep să văd în reluare băsismul, iohannismul şi restul aberaţiilor care, din 2004 deturnează această naţiune. Din păcate acesta ne e destinul pe care-l lăsăm să ne invadeze.

  O scurtă istorie a ceea ce trăim începe cu Malta, acolo unde s-a parafat terminarea Războiului Rece. În conformitate cu ceea ce ştim, s-a convenit ca NATO să rămână în componenţa sa de atunci şi să nu se extindă spre est. Nu s-a întâmplat. Americanii au profitat de slăbiciunea rezultată din implozia URSS, trezindu-se brusc cu o lume întreagă în care puteau face tot ce doreau. Exista o mică problemă: structura internă a economiei capitaliste care, pentru a continua să funcţioneze, avea nevoie de un cadavru pe care să-l ronţăie. Iniţia a fost Estul Europei. Vedem clar, pe propria noastră piele, cum ne-am transformat în hrană pentru hrăpăreaţa economie Vestică. Occidentul a demolat economiile din Est pentru a şi le transforma în hrană. Se ştia însă că asta nu va dura mult şi că e nevoie de o nouă victimă, un nou cadavru pe care piraţii mărilor să-l tranşeze. Şi nu mai rămăsese decât Rusia. Însă, din nefericire pentru ei, în Rusia s-a retras tot intelligence-ul sovietic. Liniile secundare ale GRU şi KGB făcuseră strategia de revenire a ceea ce se mai putea salva din URSS. După cum am mai spus-o, iniţial Occidentul a fost adormit cu Boris Elţîn. Apoi, venirea lui Putin a avut două faze: pe de o parte continuarea cântecului de sirenă, prin jocul unei cărţi aparent globaliste – care-a permis refacerea armatei şi a infrastructurii de securitate – după care afişarea adevăratei feţe, prin clamarea independenţei şi apelul la regulile de bună cooperare stabilite la nivel mondial.

  O să vă rog să vă gândiţi dacă există vreun moment în evoluţia politică a Rusiei în care s-au comportat precum zapciii. Se tot vorbeşte despre „arma energetică” a Rusiei în condiţiile în care ruşii sunt cei care vor să dea gaz, iar paiaţele europene sunt cele care-l refuză. Adevărul este că nu veţi găsi nicio asemenea deraiere. Dacă însă vă voi spune să vă îndreptaţi ochii spre adevăraţii zapcii, anume spre SUA, s-ar putea să aveţi o revelaţie. Dacă aţi fi pătruns prin intestinele puterii de la Bruxelles, aţi fi observat transparent că acolo nu-i nimic altceva decât o pârghie prin intermediul căreia SUA dictează politica europeană. Şi cum unora le vine probabil să mă contrazică, o să vă dau un exemplu scurt.

  Mai ţineţi minte acţiunea Mani Pulite? A fost declanşată de SUA în momentul în care politica italiană milita pentru o independenţă reală faţă de SUA deoarece pericolul sovietic dispăruse. Astfel, toţi cei care „fluieraseră în biserică” au fost arestaţi şi acuzaţi de verzi şi uscate prinintermediul papiţoiului Antonio Di Pietro, care primea listele cu acuzele de la CIA, via Ambasadorul SUA din Italia. Toate elementele pe care vi le spun au fost dezvăluite de ambasador, când se afla pe patul de moarte, probabil muşcat de regrete pentru ticăloşia pe care-a pus-o la cale şi care a distrus o naţiune. La fel se instrumentează ticloşiile peste tot în Europa, iar la noi aţi văzut copia la indigo efectuată de jigodia Koveşi împreună cu securiştii lui Maior-Coldea. Asta e politica efectuată de SUA. Se încalcă orice lege – inclusiv cea a bunului simţ – pentru a-şi păstra supremaţia. Dar care-i problema? – se vor întreba scepticii.

  Problema e simplă: Europa era o fabrică, iar Rusia priza care-i furniza energia ieftină de care avea nevoie. Într-o asemenea structură, Europa funcţiona independent faţă de SUA. Nu s-a manifestat deschis niciodată vreo idee despre alungarea americanilor de pe Continent, dar era limpede că, după o întărire a relaţiilor, acesta va fi rezultatul. Şi era natural aşa deoarece Uniunea Europeană doar concurând real se poate menţine la suprafaţă.

  OK, acum trecem la realitatea de azi. SUA au întrerupt brutal legăturile Europei cu Rusia. În Germania şi-au pus paiaţele. În Franţa, de asemenea, la putere e paiaţa lor. În rest puţin contează. Dar nu vă gândiţi că e mare diferenţă. Serviciile secrete americane ţin din scurt politica, astfel încât chiar şi o deraiere de tip Meloni se va transforma într-o dezamăgire de tip Tsipras. Ăsta-i jocul menit a da speranţe după care „să se demonstreze” că acele speranţe nu sunt aplicabile. E simplu!

  Bun, ce se va întâmpla? Europa va intra în întuneric. În ciuda tuturor „garanţiilor” care se dau, UE nu are cum să-şi asigure energie ieftină. Atât cea nucleară, cât şi GNL-ul american sunt soluţii extrem de scumpe. Având la bază o energie scumpă, vei avea ca rezultat produse scuumpe. În plus, acea energie nici măcar nu este suficientă. Asta înseamnă că Europa ve fi împinsă în bezna economică. Şi nici nu e greu de intuit cum, trebuie doar să te uiţi peste giganticul portofoliu de obligaţiuni achiziţionate de BCE ca să-şi dai seama că întreaga zonă EURO poate fi dinamitată în orice secundă. Asta au urmărit americanii: să lege câinele. Şi au două lanţuri: unul energetic, iar celălalt financiar. UE e priponită şi va sta aşa cât timp vor dori americanii.

  E totuşi cât se poate de clar că, după ce-ai priponit un animal prost trebuie să-i dai de mâncare deoarece altfel îţi moare. Deocamdată americanii se mulţumesc să-şi ţină prada la limita de supravieţuire(de-aia auziţi de economisire, crizaă alimentară s.a.m.d.). Speră ei că, după ce vor îmblânzi şi Rusia, Polonia va deveni nodul energetic deoarece pe acolo se va putea scurge gazul rusesc către Europa. Şi se va scurge atâta gaz cât vor ei. Este, deci, cât se poate de clar că întreaga strategie americană se bazează inclusiv pe gazul rusesc.

  Însă nu trebuie să vă gândiţi că ruşii ar fi nişte prostovani. Alungaţi din Europa, ei trebuie să-şi găsească un rost în lume. De aceea îşi îndreaptă infrastructura spre Asia. India şi China sunt principalele ţinte. Vor reuşi? Cu India încă e neclar deoarece sunt probleme cu traseul. În ceea ce priveşte China e simplu: s-a parafat. Şi China e la fel de dornică de răzbunare istorică pe SUA ca şi Rusia. Cine va pica victimă? În mod sigur Europa. Condamnată la subdezvoltare, Bătrânul Continent nu mai are absolut nicio şansă. Şi părerea mea e că gazul pe care se bazează americanii va fi tăiat definitiv de ruşi. Sub nicio formă nu vor mai juca jocul pe care-l cântă SUA.

  Ucraina va rămâne o formă fără fond. După ce Rusia îi va captura toată zona litorală – refăcându-şi teritoriul istoric, Ucraina va rămâne un Banderistan sau Nullandistan care va trebui suportat de către europeni. Marea problemă se va constata atunci când vor hotărî să revină la patria-mamă, adică la Rusia. Priviţi-i acum pe ceceni şi puteţi vedea viitorii ucraineni.

  Structura noii Europe va fi una haotică. Unele ţări vor fi lăsate libere, altele – printre care şi noi – vor fi ţinute cu forţa la jugul american. Asta cât timp se va mai considera că Europa va mai avea vreo importanţă strategică. Acesta e adevărul, priviţi-l în faţă!

  https://trenduri.blogspot.com/2022/09/viitoarea-structura-europeana.html

  Se pare ca nu doar Joe Robinette Biden s-a scapat cu amenintarea despre terminarea Nord Stream. Chiar inaintea lui, acum 8 luni, inainte sa inceapa razboiul, Victoria Nuland a folosit aceeasi amenintare, identic formulata:

  „In ceea ce priveste Nord Stream 2, continuam sa avem conversatii foarte clare si puternice cu aliatii nostri germani. Si vreau sa fiu clara cu voi azi: Daca Rusia invadeaza Ucraina, intr-un fel sau altul, Nord Stream 2 nu va mai avansa.”

  Intr-un fel sau altul… Da, este „acea” Victoria Nuland, fiica unor evrei mutati din Ucraina in America si casatorita cu Robert Kagan. Fiul lui Donald Kagan, cofondator al miscarii Neocon prin Proiectul pentru Noul Secol American. Da, acel PNAC, care a scris documentul despre cum are America nevoie de un eveniment de tip Pearl Harbor cu putin timp inainte ca doua avioane sa darame trei blocuri in New York.

  Kimberly Kagan, sotia fratelui lui Robert Kagan, conduce ISW, Institutul pentru Studiul Razboiului, acea organizatie care furnizeaza presei mondiale hartile si stirile oficiale despre mersul razboiului in Ucraina.

  Victoria Nuland a devenit mai cunoscuta decat isi dorea in 2014, cand era adjuncta ministrului de Externe. Atunci coordona nemijlocit revolutia portocalie din piata Maidan pentru rasturnarea lui Yanukovici, care avea ezitari daca sa adere la UE sau sa ramana cu rusii. Intr-un telefon inregistrat, Nuland ii instruia pe opozanti sa il puna prim ministru pe favoritul ei, Arseni Yatseniuk, pe care il alinta Yats. Lucru care s-a si intamplat dupa schimbarea de regim.

  In acea faimoasa convorbire, Victoria se exprima ca o doamna cu invitatia sa f… UE, daca au alte propuneri. Promisiune pe care iata ca si-o tine. Cel putin prin cele trei gauri date in teava Gazprom, i-a tras-o Germaniei de o sa sufere toata Uniunea. Intr-un fel sau altul…

  Apreciază

 6. Ovidiu.d.C. said, on septembrie 29, 2022 at 12:19 pm

  Cred ca asta e mișcarea de șah și mat pentru populația Europei, căci, de fapt, războiul acesta este: între noi- populația și ei-cei care acum ia decizii pentru noi. Acum poate fi luată orice decizie, oricum ele sunt luate dinainte să se întâmple „sabotajul”, iar răspunsul pentru eventuale revolte este deja dat: și de am vrea nu mai putem face nimic pentru gaze rusești

  Apreciază

 7. geo said, on septembrie 29, 2022 at 12:41 pm

  https://www.g4media.ro/cnn-nave-ale-marinei-rusesti-observate-in-apropierea-scurgerilor-de-gaze-de-la-conductele-nord-stream.html

  A iesit si debaraua Antenei 3 sa zica ba pe-a ma-tii…nezicand nimic de navele americane…

  Apreciază

 8. geo said, on octombrie 4, 2022 at 10:21 am

  https://archive.macleans.ca/article/1983/10/24/nicaragua-the-fire-next-time

  https://flux24.ro/le-monde-razboiul-duce-la-marea-dezindustrializare-europeana/

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: