SACCSIV – blog ortodox

Petre Daea la Bruxelles: Romania nu este de acord cu reducerea numărului de vaci pentru a micșora emisiile de metan și de amoniac

Posted in UE, UNIUNEA EUROPEANA by saccsiv on septembrie 28, 2022
Tagged with: , , ,

12 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. scortisoara said, on septembrie 29, 2022 at 11:56 am

  https://flux24.ro/2-tari-castiga-din-exploziile-nord-stream/

  Apreciază

 2. abc said, on septembrie 29, 2022 at 2:50 pm

  Așadar, acum 31 de ani, Parlamentul condus de Alexandru Bîrlădeanu și Dan Marțian, dominat de FSN-ul lui Ion Iliescu, a adoptat acest document senzațional, de un patriotism imposibil de imaginat astăzi, cînd toată clasa politică, împreună cu președintele Klaus Iohannis nu știu cum să se închine mai vizibil la ordinele venite din afară, care le impun să facă parte din corul susținătorilor Ucrainei, fără să crîcnescă o vorbă despre teritoriile românești alipite samavolnic de către URSS la teritoriul Ucrainei! În cor cu presa lor obedientă.

  Despre ce era vorba? Ucraina anunțase că va organiza la 1 decembrie 1991 (ce ironie!, tocmai de ziua noastră națională) un Referendum prin care să-și declare independența. Cu cîteva zile înainte, mai exact pe 28 noiembrie 1991, Parlamentul României s-a întrunit în ședință extraordinară și a adoptat această „Declarație a Parlamentului României privind Referendumul din Ucraina, din 1 Decembrie 1991”, al cărei text îl reproducem mai jos pentru ca oricine să-l poată accesa ușor. Sublinierile ne aparțin. Citiți-l cu mîndrie:

  „Declarația Parlamentului României privind Referendumul din Ucraina, din 1 Decembrie 1991

  1. Parlamentul României a luat cunoştinţa de hotărîrea autorităţilor de la Kiev de a organiza la 1 decembrie 1991 un referendum asupra independentei Republicii Ucraina.

  Profund atașat principiilor fundamentale ale respectării drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului şi ale popoarelor de a-şi hotărîri soarta, Parlamentul României saluta hotărîrea autorităţilor ucrainene de la Kiev de a organiza un referendum privitor la independenta Republicii Ucraina.

  Avînd în vedere ca acest referendum ar urma să se desfăşoare şi pe teritoriile româneşti – Bucovina de Nord, Tinutul Herta, Tinutul Hotin, precum şi judeţele din sudul Basarabiei -, Parlamentul României declara solemn ca aceste teritorii au fost rupte din trupul tarii, iar Pactul Ribbentrop-Molotov a fost declarat nul şi neavenit, ab initio, de U.R.S.S. la 24 decembrie 1989 şi de Parlamentul României la 24 iunie 1991.

  Desigur, este dreptul Ucrainei sa organizeze un referendum pentru independenta sa, dar acest referendum nu poate avea valabilitate în privința teritoriilor româneşti anexate abuziv de fosta U.R.S.S., teritorii care nu au aparţinut niciodată Ucrainei şi sînt de drept ale României.

  2. Parlamentul României reintereaza atasamentul faţă de prevederile Actului inal al Conferintei C.S.C.E. de la Helsinki, care admite posibilitatea modificării frontierelor pe cai paşnice, diplomatice.

  3. Parlamentul României declară solemn ca referendumul organizat de autorităţile de la Kiev în teritoriile româneşti încorporate cu forța în cadrul fostei U.R.S.S. – respectiv în Bucovina de Nord, Tinutul Herta, Tinutul Hotin, precum şi în judeţele din sudul Basarabiei – este nul şi neavenit, precum şi consecinţele acestuia.

  4. Parlamentul României cere parlamentelor şi guvernelor tuturor statelor care vor recunoaşte independenta Ucrainei să declare expres că această recunoştinţă nu se extinde asupra teritoriilor româneşti menţionate.

  5. Parlamentul României se pronunţă pentru începerea unui dialog cu Parlamentul de la Kiev în vederea examinării, împreună a problemelor stabilirii unor relaţii de bună vecinătate şi colaborare între România şi Ucraina şi invita, în acest scop, o delegaţie parlamentară ucraineana urmează să efectueze o vizita la Bucureşti, cat mai curând posibil.

  6. Parlamentul României solicită guvernului țării să înceapă de urgență negocieri cu autorităţile de la Kiev în problema teritoriilor româneşti anexate cu forța de U.R.S.S.

  Aceasta declaraţie a fost adoptată de Parlamentul României în şedinţa din 28 noiembrie 1991, cu unanimitate de voturi.

  PREŞEDINTELE SENATULUI – academician ALEXANDRU BÂRLADEANU

  PREŞEDINTELE ADUNĂRII DEPUTAŢILOR – MARŢIAN DAN”

  Poate că înainte de a pune în aplicare deciziile doamnei Ursula von der Leyen, cu consecințe grave asupra vieții românilor, actualul Guvern al României ar trebui să pună în aplicare decizia din 28 noiembrie a Parlamentului României, care îl obligă „să înceapă de urgență negocieri cu autorităţile de la Kiev în problema teritoriilor româneşti anexate cu forța de U.R.S.S.”

  P.S. Despre aceste chestiuni vorbea profesorul Andrei Marga la Alba Iulia, motiv pentru care Theodor Baconski, Vladimir Tismăneanu și Adrian Cioroianu i-au sărit la beregată! Nu întîmplător, primii doi sînt fiii unor staliniști veroși, cu URSS-ul în suflet.

  https://www.cotidianul.ro/document-de-citit-si-recitit-de-catre-toti-patriotii-ucraineni-din-romania/

  Apreciază

 3. Simion P said, on septembrie 29, 2022 at 4:51 pm

  Ce crede si spune Italianca PM Georgia Meloni despre Macron

  https://www.bitchute.com/video/umKQhFejHFlP/?list=subscriptions

  Apreciază

 4. Catalin said, on septembrie 29, 2022 at 10:37 pm

  https://www.dailymail.co.uk/news/article-11258755/Donald-Trump-Biden-Nord-Stream-Kremlin.html
  „US denies ‘preposterous’ claim they ‘sabotaged’ Nord Stream 2 – as Trump shares video of Biden promising to ‘bring an end’ to pipeline and asks ‘World War III anyone?'”

  „BIDEN admits US behind sabotage of Nordstream 1 and 2.
  Biden: „If Russia invades…then there will be no longer a Nord Stream 2.”
  Reporter: „But how will you do that, it’s in germany’s control?”
  Biden: „I promise you, we will be able to do that.””

  „Victoria Nuland: “If Russia invades Ukraine, one way or another, Nord Stream 2 will not move forward”
  Also this is the same Victoria Nuland who said fuck the EU, and she sure did it to you Germany.”
  Nuland (nume schimbat din Nudelman, parintii sunt evrei uncrainieni) a coordonat lovitura de stat din 2014.
  https://www.bbc.com/news/world-europe-26079957
  „An apparently bugged phone conversation in which a senior US diplomat disparages the EU over the Ukraine crisis has been posted online. The alleged conversation between Assistant Secretary of State Victoria Nuland and the US Ambassador to Ukraine, Geoffrey Pyatt, appeared on YouTube on Thursday. It is not clearly when the alleged conversation took place.

  Here is a transcript, with analysis by BBC diplomatic correspondent Jonathan Marcus:
  …”

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: