SACCSIV – blog ortodox

Ambasada SUA la Moscova cere cetăţenilor americani să părăsească imediat Rusia

Posted in RUSIA, SUA by saccsiv on septembrie 28, 2022

Sursa: https://www.bursa.ro/ambasada-sua-la-moscova-cere-cetatenilor-americani-sa-paraseasca-imediat-rusia-08128740

Ambasada Statelor Unite ale Americii la Moscova a cerut cetăţenilor americani să părăsească imediat Rusia, potrivit unui comunicat publicat pe pagina de internet a misiunii diplomatice, transmite astăzi Agerpres.

”Cetăţenii Statelor Unie nu trebuie să călătorească în Rusia şi cei care locuiesc sau călătoresc (în prezent) în Rusia trebuie să părăsească ţara imediat, dat fiind că există opţiuni limitate pentru călătorii comerciale”, se menţionează în nota Ambasadei SUA la Moscova.

În comunicat este amintit faptul că, la 21 septembrie, autorităţile ruse au declarat mobilizarea militară parţială pentru a-şi consolida trupele desfăşurate în Ucraina.

”Rusia ar putea refuza să recunoască cetăţenia americană în cazul persoanelor cu dublă cetăţenie, (ar putea) să le interzică accesul la asistenţă consulară americană, să le interzică ieşirea din Rusia şi să-i recruteze pe cei care deţin două paşapoarte”, precizează sursa citată.

Misiunea diplomatică americană adaugă totodată că, în prezent, opţiunile de a părăsi Rusia sunt extrem de limitate şi cel mai adesea nu sunt disponibile dacă rezervările nu se fac din timp.

”Rutele terestre pentru maşini şi autocare continuă să fie deschise. De aceea, americanii care decid să părăsească Rusia trebuie să plece cât mai repede cu putinţă”, adaugă ambasada.

Misiunea diplomatică a SUA avertizează că se confruntă cu limitări serioase în a oferi asistenţă cetăţenilor americani şi menţionează totodată că posibilităţile de a părăsi Rusia se pot diminua şi mai mult în orice moment.

Mobilizarea parţială decretată de Putin a provocat deja exodul unui număr mare de bărbaţi încorporabili care refuză să lupte în Ucraina şi care au decis să fugă din ţara lor în state precum Turcia, Georgia, Armenia, Mongolia, Kazahstan şi Finlanda.

Tagged with: , ,

3 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Clement said, on septembrie 28, 2022 at 11:39 pm

  Si evreii parasesc Rusia ,prin Estonia. Israelul le va acorda cetatenia chiar daca doar unul din parinti este etnic evreu.
  In comunicat nu se precizeaza daca este vorba despre birobidjanezi.
  Sursa haaretz nu da detalii in legatura cu pretul biletului de avion de 7000 de euro, exagerat de mare. Se cotizeaza undeva ?
  Multi cred ca plecarea evreilor este un semn rau si pentru noi.

  Apreciază

  • John said, on septembrie 29, 2022 at 5:44 pm

   Este un semn rău pt ei,clement!
   Aliyah,se numește repatrierea lor în Israel.Sunt strànși toți la un loc,pentru Judecata Finală.Puțini vor scăpa,din tot ce se găsesc în Israel,conform cu Profețiiile biblice.

   Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: