SACCSIV – blog ortodox

Alianța de dreapta câștigă alegerile în Italia. Favorită pentru a deveni prima femeie în fruntea unui guvern din istoria Italiei este Giorgia Meloni

Posted in alegeri, Italia, Suedia by saccsiv on septembrie 26, 2022

Pro tv: Postfasciștii au câștigat alegerile din Italia. Giorgia Meloni, favorită pentru a deveni premier

Partidul postfascist Fraţii Italiei (Fratelli d’Italia, FDI), condus de Giorgia Meloni, s-a clasat pe primul loc la alegerile legislative desfăşurate duminică în Italia, un eveniment fără precedent din 1945.

[…]

G4Media: Alegeri în Italia: Extrema dreaptă revendică viitorul guvern/ Pentru prima dată din 1945 un partid post-fascist se află în poziția de a conduce Italia/ „Vom guverna pentru toţi italienii”

[…]

„Italienii au transmis un mesaj clar în favoarea unui guvern de dreapta condus de Fratelli d’Italia”, a spus Meloni într-un scurt discurs în faţa presei la Roma.

[…]

După Suedia, extrema dreaptă face o nouă progres spectaculos în Europa, unde pentru prima dată din 1945 un partid post-fascist se află la porţile puterii.

[…]

Acest seism intervine la două săptămâni după cel care, în Suedia, a cunoscut victoria unui bloc conservator incluzând Democraţii Suediei (SD), formaţiune rezultată din mişcarea neo-nazistă care a înregistrat un progres semnificativ, devenind cea mai mare formaţiune de dreapta în ţara nordică.

[…]

Hot News: Alianța de dreapta condusă de Giorgia Meloni câștigă alegerile în Italia (exit-poll)

Coaliţia condusă de Giorgia Meloni, lidera formaţiunii Fratelli d’Italia, şi din care mai fac parte Liga, formaţiunea de dreapta a lui Matteo Salvini, şi Forza Italia, formaţiunea conservatoare a lui Silvio Berlusconi, ar urma să câștige alegerile legislative din Italia cu 41-45% din voturi, suficiente pentru o majoritate parlamentară, arată sondajele exit-poll anunțate după încheierea votului.

Un exit-poll realizat pentru televiziunea națională RAI arată că blocul format din aceste partide conservatoare va obține între 41% și 45% din voturile alegătorilor, suficient pentru a garanta controlul ambelor camere ale parlamentului.

Legea electorală din Italia favorizează grupurile politice care reușesc să încheie pacte înainte de scrutin, atribuindu-le un număr mult mai mare de locuri în parlament în comparație cu numărul de voturi obținut.

 • Partidul Fratelli d’Italia al Giorgiei Meloni ar fi obținut între 22% şi 26% din voturi.
 • Partenerii săi de coaliţie – Liga, formaţiunea de dreapta a lui Matteo Salvini, și Forza Italia, partidul conservator lui Silvio Berlusconi, au obținut între 8,5% şi 12,5%, respectiv între 6% şi 8% din voturi, potrivit exit-pollului.
 • Partidul Democrat (PD), principala formaţiune de stânga, ar urma să obțină un scor între 17% şi 21%. Iar Mişcarea 5 Stele (M5S, ex-antisistem) – între 13,5% şi 17,5% din voturi, în scădere faţă de scorul său istoric de peste 30% în 2018.
 • Prezența la urne a fost una foarte slabă, de 64,6% (față de 73,68% în 2018), conform La Repubblica.

Rezultatele finale ale alegerilor legislative sunt așteptate în cursul dimineții de luni.

Aproximativ 51 de milioane de italieni au fost chemaţi duminică la urne. În urma acestor alegeri vor fi aleşi 600 de parlamentari (400 de deputaţi şi 200 de senatori), ceea ce reprezintă o reducere semnificativă faţă de actualul număr de 945 (630 şi 315), modificare adoptată în cadrul unei reforme aprobate prin referendum, iar 2,7 milioane de tineri au putut vota pentru prima dată.

Sondajele au arătat în mod constant că o coaliție de dreapta condusă de Frații Italiei și care implică, de asemenea, partidul Liga al lui Matteo Salvini și Forza Italia a lui Silvio Berlusconi este pe cale să obțină o victorie clară.

Favorită pentru a deveni prima femeie în fruntea unui guvern din istoria Italiei este Giorgia Meloni, preşedinta partidului Fraţii Italiei (Fratelli d’Italia, FdI), o mişcare politică considerată de către presa de stânga drept o formațiune cu un ADN post-fascist, imagine pe care încearcă să o „spele”.

Cine este Giorgia Meloni

În vârstă de 45 de ani, Giorgia Meloni a urcat în sondajele de popularitate, partidul său fiind creditat cu aproximativ 25% din intenţiile de vot la aceste alegeri legislative.

La alegerile legislative din 2018, FdI a trebuit să se mulţumească cu puţin peste 4% din voturi, dar de atunci Meloni a reuşit să catalizeze în jurul său nemulţumirea şi frustrarea numeroşilor italieni care se declară copleşiţi de „dictatele” Bruxelles-ului, de viaţa scumpă şi de viitorul precar care îi aşteaptă pe copii.

Deviza ei este „Dumnezeu, patrie, familie”, iar priorităţile sale vizează închiderea graniţelor pentru a proteja Italia de islamizare, renegocierea tratatelor europene pentru ca Italia să îşi recapete controlul asupra destinului său, lupta împotriva „lobby-urilor LGBT” şi a „iernii demografice” pe care o traversează ţara, unde vârstă medie este cea mai mare din ţările industrializate, cu puţin în urma Japoniei. Pe 6 octombrie 2016, a denunţat pe Facebook „înlocuirea etnică în curs în Italia”, pe aceeaşi linie cu alte formaţiuni europene de extremă dreaptă.

Meloni şi partidul său sunt urmaşii Mişcării Sociale Italiene (MSI), un partid neo-fascist creat după al doilea război mondial. La 19 ani declara pentru canalul France 3 că dictatorul Benito Mussolini a fost „un politician bun”. Deşi trebuie să menajeze o parte din baza electorală care se identifică cu acest trecut, Meloni este conştientă că pentru a câştiga trebuie să mulţumească aripa moderată a familiei sale politice. „Dacă aş fi fascistă, ar spune că sunt”, s-a apărat ea într-un interviu recent acordat revistei britanice The Spectator.

Naraţiunea pe care o promovează este „contrazisă de fapte”, estimează cotidianul de centru-stânga La Repubblica, care arată cu degetul către o parte a anturajului şi a bazei electorale a partidului, rămasă sensibilă faţă de rădăcinile sale.

Într-un exerciţiu desăvârşit de echilibristică, politiciana italiană recunoaşte şi astăzi că Mussolini „a realizat multe”, imputându-i în acelaşi timp „erorile” comise: legile anti-evreieşti, intrarea în război, autoritarismul. În acelaşi timp, ţine să clarifice că în rândurile partidului „nu este loc pentru cei nostalgici faţă de fascism, nici pentru rasism şi antisemitism”.

Născută la Roma pe 15 ianuarie 1977, Giorgia Meloni a devenit activistă la vârsta de 15 ani în asociaţii studenţeşti clasificate ca foarte de dreapta, în timp ce lucra ca babysitter sau chelneriţă. În 1996 a ajuns să conducă o asociaţie de liceeni, Azione Studentesca, a cărei emblemă este Crucea Celtică.

În 2006 a devenit deputată şi vicepreşedintă a Camerei Deputaţilor. Doi ani mai târziu a fost numită ministru pentru tineret în guvernul premierului lui Silvio Berlusconi.

Frecventează apoi cu asiduitate platourile de televiziune. Tinereţea, spiritul temerar şi modul în care se exprimă o transformă într-un bun invitat media. Rezervată până acum în privinţa vieţii private, a înţeles că, cel puţin la fel de mult cât ideile, personalitatea unei tinere drăguţe şi blonde într-o Italia încă foarte macho seduce.”Sunt Giorgia, sunt femeie, sunt mamă, sunt italiană, sunt creştină”, le-a spus ea susţinătorilor în 2019, la Roma, în timpul unui discurs aprins, devenit celebru. Locuieşte cu partenerul său, un jurnalist de televiziune, şi are o fiică născută în 2006.

La sfârşitul anului 2012, obosită de disensiunile care măcinau dreapta, a fondat Fratelli d’Italia împreună cu alţi disidenţi din partidul lui Silvio Berlusconi şi a ales opoziţia.

Atunci când Mario Draghi, fost guvernator al Băncii Centrale Europene, a format un cabinet de unitate naţională în februarie 2021 pentru a scoate Italia din criza sanitară şi economică, Georgia Meloni a refuzat să participe. „Italia are nevoie de o opoziţie liberă”, a spus ea atunci. În numele acestei libertăţi, sinonimă cu suveranitatea, atlantista Georgia Meloni a denunţat încă din prima zi invadarea Ucrainei de către forţele ruse

Jucătorii cheie la alegerile din Italia

Giorgia Meloni, 45 de ani. Fosta activistă de extremă dreaptă de la Roma și-a dinamizat partidul, care a ajuns la o cotă de aproape 25% de la doar 4% la ultimele alegeri din 2018. Sprijinul ei pentru NATO și Occident sancțiunile împotriva Rusiei au ajutat la atenuarea îngrijorărilor cu privire la adecvarea ei pentru postul de prim-ministru.

Matteo Salvini, 49 de ani. Liderul Ligii, fostul ministru de interne , cu o linie dură în privința imigrației, a fost eclipsat de Meloni în ultimele luni.

Silvio Berlusconi, 85 de ani. Fost prim-ministru, confruntat cu probleme de sănătate și multiple scandaluri, rămâne un jucător important în alianța de dreapta, chiar dacă Forza Italia este partenerul acum partenerul mai mic.

Enrico Letta, 56. Lider PD și fost premier. Eșecul său de a construi o coaliție stabilă de partide de centru-stânga a dus la înfrângerea politică.

Giuseppe Conte, 58 de ani. Liderul Mișcării 5 Stele. Prim-ministru între 2018-2021, el a provocat furie atunci când partidul său și-a retras sprijinul pentru guvernul lui Draghi în iulie, stârnind diviziuni care au dus la alegerile anticipate. Strategia sa a fost parțial justificată de o îmbunătățire a clasamentului 5-stele, dar partidul se confruntă în continuare cu o perioadă în opoziție.

16 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. B said, on septembrie 26, 2022 at 9:39 am

  Putem să ne așteptăm ca de acum înainte Uniunea Europeană să facă tot posibilul ca noul guvern italian să eșueze economic, urmărind astfel să convingă populația să nu mai voteze partide „extremiste”. Italia deja era oarecum scufundată în groapa datoriilor, de acum probabil se va scufunda și mai mult, pentru că Banca Centrală Europeană probabil va refuza să o mai ajute să se împrumute la dobânzi mici.

  Apreciază

 2. Vio said, on septembrie 26, 2022 at 11:03 am

  Meloni a votar pentru green pass, pentru lockdown si pentru toate restrictiile pe care le-a facut guvernul Draghi. A votat in favoarea trimiterii de arme in ucraina, este pentru reducerea consumului la energie, este pentru agenda davos.
  Apropo de Draghi ati vazut cine l-a premiat si cu ce? Rabinul sef al New Yorl-ului i-a dat ca premiu capul lui bahomet – arde-l-ar Crucea! Deci a fost premiat de sefii lui directi.
  Meloni e din aceeasi familie !!!!!!!
  Nu se misca nimic in italia fara incuviintarea americanilor. (prin americani sa se inteleaga Cia si deep state, iar prin acestea sa se inteleaga cine le conduce: vedeti fraza de mai sus cine l-a premiat pe Draghi!!!)

  Apreciază

 3. geo said, on septembrie 26, 2022 at 12:29 pm

  https://www.g4media.ro/reactie-contondenta-a-premierului-francez-dupa-rezultatul-alegerilor-din-italia-vom-fi-atenti-pentru-a-ne-asigura-ca-drepturile-omului-sunt-respectate.html

  …mda, la fel cum au fost tratati demonstrantii la voi…sau in Canada, Olanda, Germania, Australia, Noua Zeelanda…

  https://www.g4media.ro/ministrul-cimpeanu-anunta-ca-scolile-nu-vor-trece-online-pe-durata-iernii.html

  …si daca primariile nu vor mai avea bani de caldura si curent?

  https://www.g4media.ro/bancile-daneze-distribuie-paturi-angajatilor-pentru-a-face-fata-temperaturilor-mai-scazute-de-la-birou.html

  …in curand si la noi…daca vom mai gasi paturi la pret decent…

  https://www.g4media.ro/presa-israeliana-romania-pare-ca-va-fi-prima-tara-europeana-care-va-cumpara-iron-dome-de-la-israel-surse-sansele-unui-acord-cu-romania-sunt-foarte-mari-dincu-citat-de-haaretz-vrem-sa-aducem-in.html

  …si israelienii iau caimacul…

  https://www.g4media.ro/olaf-scholz-sustine-ca-s-au-inregistrat-progrese-in-respectarea-drepturilor-omului-de-exemplu-conditia-muncitorilor.html

  …pai daca ne adu gaze de ce sa nu ii mangaiem frumos pe caput…

  https://www.g4media.ro/uniunea-europeana-considera-inacceptabila-utilizarea-disproportionata-a-fortei-impotriva-manifestantilor-in-iran.html

  …nu v-am auzit cand i-au calcat pe cap pe olandezi, nemti, francezi, italieni, astralieni, etc…

  https://www.g4media.ro/ben-hodges-fostul-comandant-al-trupelor-sua-in-europa-america-va-riposta-cu-o-lovitura-devastatoare-impotriva-flotei-ruse-din-marea-neagra-sau-a-bazelor-din-crimeea-daca-putin-isi.html

  …zise si ben…parca au intrat toti in vrie…nu mai vrea nimeni pacea…

  https://www.g4media.ro/anaf-in-8-luni-am-reusit-sa-aducem-la-bugetul-de-stat-2462-miliarde-de-lei.html#comments

  …ca sa aiba politicienii ce cheltui…

  https://www.g4media.ro/prizonier-britanic-eliberat-de-rusia-am-fost-intrebat-daca-vreau-o-moarte-rapida-sau-o-moarte-frumoasa-am-fost-tratat-mai-rau-decat-un-caine.html#comments

  …da’ ce ai fi vrut? Hilton? te duci sa ii omori si vrei tratament preferential? zi merci ca ai scapat…de fapt li s-a facu mila, alora de voiai sa ii omori, de tine…

  https://www.g4media.ro/zelenski-mesaj-catre-rusi-putin-trimite-cetateni-la-moarte-cu-buna-stiinta-comandantilor-rusi-nu-le-pasa-de-vietile-voastre.html

  …si tie ti-a pasat de zecile de mii de ucraineni morti sau raniti…

  https://www.g4media.ro/scoala-in-teritoriile-ucrainene-ocupate-de-armata-lui-putin-rusii-isi-aduc-proprii-profesori-emit-certificate-rusesti-iar-aceste-lucruri-echivaleaza-cu-simptomele-unui-genocid-prin-stergerea-cultur.html

  …cam cum fac ucrainenii cu celelalte populatii…incluziv cu rusii…

  https://www.g4media.ro/sefa-opozitiei-in-belarus-svetlana-tihanovskaia-nu-va-exista-un-belarus-liber-fara-o-ucraina-libera.html

  …s-o crezi tu…libera de ce? ca veti fi sclavetii occidentului…

  https://www.g4media.ro/ministrul-de-interne-sustine-ca-trebuie-abandonate-speculatiile-privind-posibilitatea-ca-vladimir-putin-sa-foloseasca-arme-nucleare-lucian-bode-daca-escaladarea-va-continu.html

  ..iexpertu’…o fi terminat cu dosarul?

  https://www.g4media.ro/rusia-va-cheltui-600-de-miliarde-de-dolari-pentru-aparare-si-securitate-pana-in-2025-surse-reuters.html

  …putin fata de americani…

  https://www.g4media.ro/turistii-nu-vor-ingheta-in-camere-la-iarna-dau-asigurari-hotelierii-din-poiana-brasov.html#comments

  …parca nu as crede…

  Apreciază

 4. gheorghe said, on septembrie 26, 2022 at 2:33 pm

  Si Italia are in politica barbatii castrati?

  Apreciază

 5. Simion P said, on septembrie 26, 2022 at 8:00 pm

  Giorgio Meloni is expected to win the Italian election, supports a European Digital Health Passport
  https://www.bitchute.com/video/VTxVJxfXiz8N/?list=subscriptions

  Apreciază

 6. Clement said, on septembrie 26, 2022 at 11:59 pm

  Singurul invitat italian in Statele Unite la Congresul republicanilor in 2019 a fost doamna Georgina Meloni, alaturi de Marion Merechal si Farage. Aceasta a tinut si un discurs cu aceasta ocazie.
  Deasemeni, fiind foarte admirata de Donald Trump, a participat si la Micul dejun cu rugaciune.
  Daca nu era sustinuta de cei care se afirma ca o sustin, nu avea nicio sansa sa castige alegerile.
  Stanga italiana a fost finantata de Mafia.
  Era mai bine cand Romania prin Ponta le rezolva criza gunoaielor ?
  Daca noul guvern va extrada toti infractorii romani adapostiti contra cost , va da un semnal ca Italia nu mai este tara Caracatitei.
  Sper sa creeze un precedent in Europa si sa anuleze toate aberatiile sorosiste prin care se urmarea distrugerea familiei crestine.

  Apreciază

 7. Fabian said, on septembrie 27, 2022 at 7:21 am

  Mai bine pentru Italieni că a câștigat alegerile această alianță de „dreapta” decât să câștige alegerile un partid anarhist globalist , macar ăștia totuși chiar și „de ochii lumii ” se declară creștini,patrioți etc. Într-un fel partidul Frații Italiei este varianta italiana a partidului AUR de la noi iar Meloni un fel de Sosoaca .
  Lumea însă nu trebuie să își facă mari speranțe de la aceste grupări politice amăgitoare (cu steag fals) . Aceste grupări fals naționaliste stil Sectorul de Dreapta in Ucraina , Frații Italiei,Frontul National din Franța ,AUR din Romania, tot produsul francmasoneriei internaționale sunt . Aceste partide cu steag fals au rolul de a amăgi
  poporul nemulțumit de sistemul politic oficial , în Italia mai ales din cauza falsei pandemii mulți oameni au avut de suferit și au ajuns foarte revoltați împotriva sistemului politic liberal și socialist .
  Singura soluție pentru salvarea Națiunilor Europene este aceea de a ajunge la puterea acelor state, grupări politice cu adevărat naționaliste formate din oameni buni creștini ,iubitori de țară și de neam . De ceva vreme am observat că la aceste grupări fals naționaliste din Europa se poartă „moda ” nefirească cu femeia care stăpânește pe bărbat cum este cazul Frăției Italiene sau a Frontului National din Franța . Refuz să cred că francezii și Italieni nu au găsit bărbați care să fie în stare să conducă o grupare politică .
  Deci practic subtil sinagoga satanei care stă în spatele acestor grupări politice cu steag fals încearcă cu viclenie să promoveze și în rândul creștinilor patrioți, teorieia satanica a egalității dintre sexe .
  Deci subtil prin viclenie încearcă să îi „drege” pe crestinii naționaliști , să îi facă și pe ei treptat să accepte neorânduială satanistă .
  Azi lider naționalist femeie , mâine poate un lider sodomit.
  Ce dacă e sodomit nu ? Și el este român ! Își iubește țară domne ce vrei tu ? Cu foarte mare viclenie ne războiește vrășmașul diavol și slujitorii lui .

  Apreciază

  • Clement said, on septembrie 27, 2022 at 8:43 am

   Scoateti din discutie „femeia ” si puneti ” omul politic”.
   Marie le Pen si-a tradat propriul tata si pe milioanele de francezi atasati principiilor acestuia. Roasa de ambitii a facut allégeance fata de cei care conduc din umbra Franta.
   Marion le Pen este urmasa Frontului National si este femeie.
   O alta femeie de care se tem toti criminalii din finante este judecatoarea Eva Jolie.

   Apreciază

   • Clement said, on septembrie 27, 2022 at 8:46 am

    Marion Marechal le Pen, acesta este numele complet.

    Apreciază

 8. geo said, on septembrie 27, 2022 at 12:06 pm

  https://t.me/DanDiaconu/1745

  Apreciază

 9. timisorean1 said, on septembrie 28, 2022 at 7:22 pm

  O mare teapa! O supapa de defulare lasata de stapani. La fel ca si aur, cel mai probabil.

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: