SACCSIV – blog ortodox

Traducerea mesajului televizat transmis de Vladimir Putin (21 septembrie 2022) / Traducerea decretului privind mobilizarea parţială în Federaţia Rusă

Posted in NATO, razboi, RUSIA, Ucraina, Vladimir Putin by saccsiv on septembrie 22, 2022

Traducerile de mai jos au fost postate de cititorul Mihai T la rubrica de comentarii:

Mesajul televizat transmis de preşedintele Federaţiei Ruse (21 septembrie 2022)

http://en.kremlin.ru/events/president/news/69390

Prieteni,

Subiectul acestui mesaj îl constituie situaţia din Donbass şi parcursul operaţiunii militare speciale pentru a-l elibera de regimul neo-nazist, cel care în 2014 a preluat puterea în Ucraina ca rezultat al unei lovituri de stat armate.
Astăzi mă adresez vouă, tuturor cetăţenilor ţării noastre; oameni de diferite generaţii, vârste şi etnicităţi; oamenii marii noastre patrii, toţi care sunt uniţi în cuget cu privire la Rusia noastră istorică; soldaţi, ofiţeri şi voluntari care luptă pe linia frontului şi îşi fac datoria militară; fraţii şi surorile noastre din republicile populare Donetsk şi Lugansk, regiunile Kherson şi Zaporozhye, precum şi din alte zone care au fost eliberate de sub regimul neonazist.
Problema pe care o aduc în discuţie se referă la măsurile necesare, imperative pentru a proteja suveranitatea, securitatea, şi integritatea teritorială a Rusiei, pentru a susţine dorinţa şi voinţa compatrioţilor noştri de a-şi alege viitorul în mod independent; mesajul se referă şi la politica agresivă a anumitor elite politice ale vestului, care fac tot ce pot pentru a-şi păstra dominaţia. Pentru acest scop, încearcă să blocheze şi să suprime oricare centru de dezvoltare suveran şi independent, pentru a continua să-şi impună cu agresivitate voinţa şi pseudo-valorile asupra altor ţări şi popoare. Scopul acelei părţi a occidentului este de a slăbi, diviza şi până la urmă de a distruge ţara noastră. Acum ei spun deschis că au reuşit să împartă Uniunea Sovietică în 1991, iar acum a venit timpul să facă la fel cu Rusia, care trebuie divizată în nenumărate regiuni care ar urma să se afle în conflict letal unele cu altele.
Ei au pus la punct aceste planuri cu mult timp în urmă. Au încurajat grupuri de terorişti internaţionali în Caucaz şi au mutat infrastructura ofensivă a NATO aproape de graniţele noastre. Au folosit rusofobia totală ca armă – mai ales în Ucraina, care a fost proiectată să devină un cap de pod antirusesc. Au transformat poporul ucrainian în carne de tun şi i-au împins într-un război cu Rusia, pe care l-au declanşat în 2014. Au folosit armata împotriva civililor şi au organizat un genocid, o blocadă şi o teroare împotriva celor care au refuzat să recunoască guvernul care a fost creat în Ucraina ca rezultat al loviturii de stat.
După ce regimul de la Kiev a refuzat public să rezolve în mod paşnic problema Donbass-ului şi au mers atât de departe încât şi-au făcut publică ambiţia de a deţine arme nucleare, a devenit clar că o nouă ofensivă în Donbass – au mai fost două înainte – era inevitabilă, şi că obligatoriu ar fi fost urmată de un atac asupra Crimeii deţinută de Rusia, adică asupra Rusiei.
În acest context, decizia de a declanşa o operaţiune militară preventivă a fost o decizie necesară şi singura opţiune. Principalul scop al acestei operaţiuni – acela de a elibera tot Donbass-ul – rămâne nealterat.
Republica Populară Lugansk a fost eliberată de neonazişti aproape complet. Continuă luptele în Republica Populară Donetsk. În cei opt ani dinainte, regimul de ocupaţie de la Kiev a creat o linie foarte adâncă de structuri defensive permanente. Un atac frontal asupra lor ar fi dus la pierderi grele. De aceea, unităţile noastre împreună cu forţele din republicile din Donbass acţionează în mod sistematic şi competent. Ei se folosesc de echipamentul militar şi salvează vieţi, înaintând pas cu pas pentru a elibera Donbass-ul, a curăţa oraşele şi comunele de neo-nazişti, şi a ajuta oamenii pe care regimul de la Kiev i-a transformat în ostatici şi scuturi umane.
Aşa cum ştiti, la operaţiunea militară specială participă personal militar profesionist, care servesc ţara sub contract. Alături de ei luptă unităţi formate din voluntari – oameni de diferite etnicităţi, profesii şi vârste, care sunt adevăraţi patrioţi. Au răspuns la chemarea inimii pentru a se ridica în apărarea Rusiei şi a Donbass-ului.
Cu privire la mobilizare, am emis deja instrucţiuni pentru Guvern şi Ministerul Apărării pentru a determina statutul legal al voluntarilor şi al personalului din unităţile militare ale Republicilor Populare Donetsk şi Lugansk. Trebuie să aibe acelaşi statut ca militarii profesionişti din armata rusă, inclusiv beneficii materiale, medicale şi sociale. Trebuie acordată atenţie specială pentru a organiza aprovizionarea cu echipamente militare şi de alt tip pentru unităţile de luptători voluntari şi pentru miliţiile populare din Donbass.
În timp ce acţionau pentru a îndeplini obiectivele principale ale apărării Donbass-ului – în conformitate cu planurile şi deciziile Ministerului Apărării şi Statului Major – trupele noastre au eliberat porţiuni considerabile de teritoriu din regiunile Herson şi Zaporozhye, precum şi un număr de alte regiuni. Acest lucru a dus la o linie de contact prelungită, care se întinde pe mai mult de 1.000 de km.
Iată ce vreau să fac public pentru prima dată. După începutul operaţiunii militare speciale – mai ales după tratativele de la Istanbul – reprezentanţii Kiev-ului au avut un răspuns destul de favorabil faţă de propunerile noastre. Aceste propuneri urmăreau asigurarea securităţii şi intereselor Rusiei. Dar o rezolvare paşnică, evident, nu convenea Vestului. De aceea, după ce partea ucrainiană a făcut anumite compromisuri, Kiev-ului i s-a ordonat practic să arunce la coş aceste înţelegeri. Mai multe arme au fost pompate în Ucraina. Regimul de la Kiev a adus în joc noi grupuri de mercenari şi naţionalişti, unităţi militare antrenate conform standardelor NATO şi care primesc ordine de la consilieri vestici.
În acelaşi timp, prin toată Ucraina a fost intensificat regimul de reprimare împotriva propriilor cetăţeni, reprimare pusă în practică imediat după lovitura de stat armată din 2014. Politica de intimidare, teroare şi violenţă începe să ia proporţii de masă, sub forme oribile şi barbare.
Vreau să subliniez următorul lucru. Ştim că majoritatea oamenilor care trăiesc în teritoriile eliberate de neonazişti – şi aici vorbim în principal de ţinuturile istorice ale Novorusiei – nu vor să trăiască sub jugul regimului neo-nazist. Oamenii din regiunile Zaporozhye şi Herson, din Lugansk şi Donetsk au văzut şi văd atrocităţile făcute de neonaziştii din zonele ocupate de ucrainieni în regiunea Harkov. Descendenţii banderiţilor şi membrii expediţiilor naziste de pedeapsă ucid, torturează şi închid oameni; se răzbună, bat, şi comit acte scandaloase asupra civililor paşnici.
Sunt peste 7,5 milioane de oameni în republicile populare Donetsk şi Lugansk şi în regiunile Zaporozhye şi Herson care trăiau acolo înainte de începutul ostilităţilor. Mulţi din ei au fost forţaţi să devină refugiaţi şi să-şi părăsească casele. Cei care au rămas – şi care numără aproximativ 5 milioane – acum sunt expuşi atacurilor de artilerie şi cu rachete lansate de militanţi neo-nazişti, care trag în spitale, şcoli şi orchestrează atacuri teroriste împotriva civililor paşnici. Nu putem, nu avem dreptul moral să lăsam pe semenii noştri şi rudele noastre să fie făcute bucăţi de măcelari; nu putem decât să răspundem dorinţei lor sincere de a-şi decide singuri destinul.
Parlamentele din Republicile populare din Donbass precum şi administraţiile militare-civile din Herson şi Zaporozhye au adoptat decizia de a organiza referendumuri pentru a determina viitorul teritoriilor lor, şi au apelat la Rusia pentru a susţine acest demers. Vrea să subliniez că vom face tot ce este necesar pentru a crea condiţii de siguranţă pentru aceste referendumuri, astfel încât oamenii să-şi poată exprima voinţa. Şi vom sprijini alegerea pentru viitor făcută de majoritatea oamenilor din republicile populare Donetsk şi Lugansk şi din regiunile Zaporozhye şi Herson.

Prieteni,

Astăzi forţele noastre armate, aşa cum am menţionat, luptă pe o linie de contact care se întide pe mai mult de 1.000 de km. Ei luptă nu numai împotriva unităţilor neo-naziste, ci de fapt împotriva întregii maşinării militare a Vestului colectiv. În această situaţie, consider că este necesar să iau următoarea decizie, care este complet justificată având în vedere ameninţările cu care ne confruntăm. Mai precis, găsesc că este necesar să susţin propunerea făcută de Ministerul Apărării şi Statul Major de a demara mobilizarea parţială în Federaţia Rusă, astfel încât să apărăm patria-mamă, suveranitatea şi integritatea ei teritorială, şi să asigurăm condiţii de siguranţă pentru poporul nostru şi oamenii din regiunile eliberate.
Cum am mai spus, vorbim de mobilizare parţială. Cu alte cuvinte, vor fi chemaţi la arme numai rezerviştii militari, mai ales cei care au slujit în forţele armate şi au specializare şi ocupaţii specifice în domeniul militar, precum şi experienţă corespunzătoare. Înainte de a fi trimişi la unităţile lor, cei chemaţi pentru serviciul activ vor trece printr-o pregătire militară suplimentară, care va fi obligatorie. Această pregătire se va baza pe particularităţile observate de armată în contextul operatiunii militare speciale.
Am semnat deja Ordinul Executiv privind mobilizarea parţială. În conformitate cu legislaţia, corpurile legiuitoare ale Adunării Federale – Consiliul Federaţiei şi Duma de Stat – vor fi notificate oficial cu privire la acest lucru astăzi, în scris. Mobilizarea va începe astăzi, 21 septembrie. Am trimis instrucţiuni către conducătorii regiunilor să furnizeze asistenţa necesară pentru activitatea birourilor de recrutare. Vreau să subliniez că cetăşenii Rusiei chemaţi la arme conform ordinului de mobilizare vor avea statutul, plata şi beneficiile sociale ale personalului militar care activează sub contract.
În plus, Ordinul Executiv stipulează şi măsuri suplimentare pentru îndeplinirea decretului de apărare a statului. Şefii întreprinderilor din industria de apărare vor fi direct responsabili pentru atingerea obiectivelor de creştere a producţiei de arme şi echipament militar, şi de folosire a unor facilităţi adiţionale de producţie pentru acest scop. În acelaşi timp, guvernul trebuie să se ocupe fără întârziere de toate aspectele necesare pentru a susţine material şi financiar întreprinderile din industria de apărare.

Prieteni,

Vestul a mers prea departe în politica agresivă anti-rusă, făcând nenumărare ameninţări faţă de ţara şi poporul nostru. Unii politicieni iresponsabili din Vest vorbesc despre planurile lor de a organiza livrarea de arme ofensive cu rază lungă către Ucraina – care ar putea fi folosite pentru a executa lovituri în Crimeea şi alte regiuni din Rusia – iar politicienii respectivi fac mai mult decât să vorbească. Asemenea atacuri teroriste – inclusiv prin folosirea de arme vestice – sunt efectuate în zonele de graniţă din regiunile Belgorod şi Kursk. NATO efectuează operaţiuni de recunoaştere în timp real în regiunile din Sudul Rusiei, folosind sisteme moderne, avioane, nave maritime, sateliţi şi drone strategice.
Washington-ul, Londra şi Brussels-ul încurajează în mod deschis Kiev-ul să mute ostilităţile pe teritoriul nostru. Ei spun deschis că Rusia trebuie înfrântă pe câmpul de luptă prin orice mijloace, apoi despuiată de orice suveranitate politică, economică, culturală sau de orice alt fel, iar apoi jefuită.
Au recurs până şi la şantaj nuclear. Mă refer nu numai la bombardarea – încurajată de Occident – a centralei nucleare de la Zaporozhye (acţiune care poate duce la un dezastru nuclear). Mă refer şi la declaraţiile date de unii reprezentanţi de rang înalt ai principalelor ţări NATO, privind posibilitatea şi admisibilitatea folosirii de arme de distrugeere în masă – bombe nucleare – împotriva Rusiei. Vreau să reamintesc celor care fac astfel de declaraţii că ţara noastră are şi ea diferite tipuri de arme, iar unele din ele sunt mai moderne decât armele pe care le au ţările NATO. Dacă va fi ameninţată integritatea teritorial a ţării noastre, şi pentru a apăra Rusia şi poporul nostru, cu siguranţă vom folosi toate sistemele de armament de care dispunem. Nu glumesc.
Cetăţenii Rusiei pot sta liniştiţi. Integritatea teritorială a ţării-mamă, independenţa şi libertatea noastră vor fi apărate – repet – cu toate sistemele pe care le avem la dispoziţie. Cei care folosesc şantajul nuclear împotriva noastră ar trebui să ştie că se poate întoarce foaia.
Este tradiţia noastră istorică şi destinul naţiunii noastre să-i oprim pe cei care sunt pasionaţi de dominaţia globală şi care încearcă să împartă şi să înrobească ţara-mamă. Vă asigurăm că-i vom opri şi de această dată.
Am încredere în sprijinul vostru.

Ordin executiv (decret) privind mobilizarea parţială în Federaţia Rusă

http://en.kremlin.ru/events/president/news/69391

21 septembrie 2022, 9:20 ora Moscovei

În conformitate cu legile federale nr. 61-FZ cu privire la apărare (promulgată pe 31 mai 1996), nr. 31-FZ cu privire la mobilizare şi pregătirile pentru mobilizare în Federaţia Rusă (promulgată pe 26 februarie 1997), şi în conformitate cu legea federală nr. 53-FZ cu privire la datoria militară şi serviciul militar (promulgată pe 28 martie 1998), preşedintele Federaţiei Ruse a declarat mobilizarea parţială în Federaţia Rusă începând cu 21 septembrie 2022.
Ordinul executiv constituie baza legală pentru chemarea cetăţenilor Federaţiei Ruse la slujirea în Forţele Armate ale Federaţiei Ruse, ca parte din efortul de mobilizare. Cetăţenii Federaţiei Ruse chemaţi pentru serviciu militar vor avea statutul personalului militar care slujeşte în Forţele Armate pe bază de contract.
Ordinul executiv precizează sumele ce urmează a fi plătite cetăţenilor chemaţi în cadrul serviciului militar, durata contractelor de servicii militare semnate de personalul militar, situaţiile în care este eliberat personalul aflat sub contract, precum şi care cetăţeni sunt chemaţi ca parte din mobilizare.
Au fost emise instrucţiuni corespunzătoare către Guvernul Federaţiei Ruse şi oficiali guvernamentali de top din entităţile constitutive ale Federaţiei Ruse.
Conform Ordinului Executiv, cetăţenii Federaţiei Ruse angajaţi de companiile din domeniul apărării vor beneficia de o excepţie de la mobilizare pe perioada în care sunt angajaţi ai acelor organizaţii. Guvernul Federaţiei Ruse va preciza categoriile de cetăţeni care au dreptul să obţină scutiri, şi maniera în care vor fi furnizate aceste scutiri.

20 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Mihai T said, on septembrie 22, 2022 at 11:30 pm

  Al doilea text e un rezumat în engleză al decretului, rezumat postat de administraţia de la Kremlin. Textul complet e disponibil în rusă, pe acelaşi site:

  http://kremlin.ru/events/president/news/69391
  De pe variantă publicată în varianta text lipseşte punctul 7, dar care e disponibil în varianta pdf (la aceeaşi adresă, în dreapta).

  Cineva de pe activenews zice: ”În Rusia a fost decretată mobilizare de trei ori în istorie: în primul război mondial, în al doilea război mondial, şi ieri”.

  Notă: În 1942 Hitler s-a dus personal în Finlanda, pentru a-l ruga pe mareşalul Mannerheim ca Finlanda să contribuie şi ea la efortul german de pe frontul de est. Printre altele, Hitler i-a spus asta: ”De-abia am reuşit să le încordăm muşchii (ruşilor)”. ”Dacă cineva mi-ar fi zis acum câţiva ani că ruşii vor putea produce 60.000 de tancuri pe an, i-aş fi zis că e nebun”.

  Apreciază

  • geo said, on septembrie 23, 2022 at 10:41 am

   Apropo de tancuri:

   „The problem is that Germany does not have enough of these weapons to deliver to Ukraine without affecting its own stock and European security. All arms deliveries are made from European warehouses. Previously, weapons were taken from warehouses for use in various armed conflicts, in which many countries participated under the auspices of the US, such as in the Middle East and Afghanistan.”

   „The Germans are under intense US pressure, which has led to their capitulation to deliver tanks and armored vehicles to Ukraine. These tanks though, as well as self-propelled artillery carriers, have yet to be produced in large quantities as it takes a lot of time. It takes 65 months to produce 100 tanks, meaning that the Germans could only start supplying Ukraine with modern heavy weapons in a serious or game changing manner in about three years, when the war is likely to be long over.”

   Germany will risk Europe’s security by exhausting its stocks for Ukrainian military – https://infobrics.org/post/36659/

   „Lipsesc din acest arsenal occidental livrat orice arme moderne de tipul celor care ar fi necesare pentru a lansa o ofensivă adevărată, la scară largă. Pînă în prezent, nu am văzut nicio dovadă că vreo națiune occidentală ar fi oferit arme precum tancul american M1A2, vehiculul de luptă M2A3 Bradley, obuzierele autopropulsate M109 Paladin sau avioanele moderne de luptă și sistemele de apărare aeriană, cum ar fi Sisteme de apărare antirachetă Patriot. Motivul: costurile sunt enorme și livrarea unor cantități suficiente din fiecare ar slăbi capacitatea de apărare a oricărei națiuni occidentale care le-ar furniza.
   Nici măcar Statele Unite nu sunt imune la această dinamică. Pentagonul a recunoscut că SUA au dat Ucrainei atît de multe obuze de artilerie de 155 mm – aproape 1 milion – încît stocurile americane au ajuns „îngrijorător de scăzute”, punînd în pericol capacitatea noastră de a ne apăra propria țară dacă ar trebui să luptăm într-un conflict neașteptat.”

   https://inpolitics.ro/nbc-dupa-amenintarile-lui-putin-biden-sa-nu-implice-sua-mai-mult-in-razboiul-din-ucraina_1838013895.html

   Apreciază

 2. Mihai T said, on septembrie 22, 2022 at 11:33 pm

  Aceasta e poza postată pe site-ul Kremlin-ului, în caz că vreţi să o ăuneţi pe asta:

  Apreciază

 3. Clement said, on septembrie 23, 2022 at 1:06 am

  Incredibil in ce hal s-au deteriorat relatiile intre rusi si occidentali.
  Pana mai ieri turistii francezi faceau croaziere pe Volga si belgianul Helmut Lotti era adulat de admiratoare pentru sensibila interpretare in limba engleza a „Serilor la Moscova” …

  Marturisesc ca si eu am intentionat sa ma alatur grupului de scriitori clujeni care au facut o calatorie de documentare in Moscova lui Mihail Bulgakov.Intentia nu s-a concretizat, bagandu-si Behemoth coada in planul de organizare.
  Daca se potolesc posedatii, poate se reiau pelerinajele la manastiri.
  Intre timp, vizionare placuta la „Piesa neterminata pentru pianina mecanica”, „Soarele inselator”,” Vodka lemon,
  ” Oblomov”,”Ostrov”..

  Apreciază

 4. scortisoara said, on septembrie 23, 2022 at 8:13 am

  Apreciază

 5. geo said, on septembrie 23, 2022 at 8:49 am

  Emmanuel Macron nu a aflat ce fiasco a fost trimiterea celor 50 de transfugi din Venezuela in Martha’s Vineyard, oraselul insulita unde isi are palatul si Obama si unde pretul mediu al locuintelor sare de 1 milion de dolari. (Pentru cei care au pierdut stirea, bogatasii liberal-democrati i-au facut pachet pe imigranti in 24 de ore.)

  Presedintele Frantei propune relocarea migrantilor din Africa in toate satele si orasele mici. Adio calatorii romantice in Provence, pe valea Loarei! Macron spune ca trebuie lucrat mai cu cap, din doua motive. Intai ca francezii se imputineaza galopant, pierd 80.000 de elevi pe an, la fiecare noua generatie de boboci. Si pentru ca noii veniti prea nimeresc tot in cartierele de la periferia marilor orase, deja cocosate de cei sositi inaintea lor.

  E, de fapt, expunerea in toata splendoarea a strategiei inlocuirii demografice, despre care inca se spune cu tupeu ca e o teorie a conspiratiei. Luati aminte cu maxima atentie la ce semnal da Macron in public, pentru ca exact asta urmeaza sa patim si noi. Ca va fi sub pretextul crizei economice, al celei climatice, al refugiatilor de razboi, tot acolo duce. Macron nu e doar seful de partid al lui Dacian Ciolos si al useristilor. E un fel de lider ideologic al nucleului UE, exponentul „creativ” al unei linii din care Iohannis, Ciolacu, Rares Bogdan samd nu se vor abate. Schimbarea definitiva nu se va opri doar la ce vedem in marile orase.

  Au existat popoare nomade si popoare sedentare, care s-au dedat practicarii agriculturii, apoi construirii de orase. Daca nu stiati, si conducerea actuala a României practică nomadismul si nu pe teritoriul national. Guvernul a organizat nu mai putin de 161 de consulate mobile in Bangladesh, Nepal, India, pentru a racola viitorii cetateni români, din randul celor care nu isi permit un bilet de tren pana in capitala lor sau pur si simplu nu au auzit de oportunitatea oferita de tara noastra, prin generosii sai politicieni.

  Aceste adevarate caravane ale cetateniei seamana izbitor cu centrele mobile de vaccinare in corturi puse in intersectii sau langa gratarul cu mici din Obor. Premierul si ministrul de Externe se lauda ca prin aceste caravane ale racolarii de inlocuitori au reusit sa „presteze 21.502 servicii consulare”. Un eufemism pentru vize de sedere in Uniunea Europeana, ca doar n-au gasit prin caravanele lor români carora le-a expirat pasaportul.

  Intr-un dialog halucinant chiar in Guvernul sedentar de la Bucuresti, ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, se lauda cu aceasta isprava, iar primul ministru, Nicolae Ciucă ii cere sa accelereze campania la 100.000. Desigur, cifra cu o suta de mii e un somnifer pentru naivi. Pentru ca exact aceasta cifra a fost deja comunicata drept tinta pentru vize de munca anul asta, inainte de anuntarea (de fapt neanuntarea) ideii de a alerga prin lume dupa minoritati.

  A protestat vreun partid fata de aceasta halucinanta initiativa? Probabil nu George Simion, care anuntase anterior intentia acordarii de cetatenie pentru „800.000 de frati ai nostri din Israel”. Probabil e de acord sa vina si fratii lui din Pakistan. Daca-i imbraca in ie, de ce nu?

  Inutil sa spun ca importul de populatie din Asia, Africa si America de Sud n-a figurat in promisiunile de campanie ale niciunui partid de la putere, ca bastinasii n-au fost consultati in privinta acestui proiect grandios ce va ramane mostenire urmasilor. Remarc insa zona aleasa pentru caravanele lui Aurescu. Nu sunt comunitatile românești din jurul granitelor sau din Occident, nu sunt nici macar zone slave mai sarace, prin Balcani. Ci exact bazinul care sa asigure scrierea pe viitor a numelui tarii cu doi de R.

  Te si intrebi de ce era nevoie de mai multe caravane, daca tot au trimis la Dhaka. Pai capitala Bangladeshului singura are 22 de milioane de locuitori. Un oras ca o mahala, care depaseste toata populatia noasta de la recensamant, cu tot cu Moldova de est. Sau de ce au mai batut drumul pana-n Nepalul himalayan, daca India singura are 1 miliard si 400 de milioane. Nu-s destui? Nu-s convingatori diplomatii lui Aurescu?

  Dincolo de urmarile pentru tara ale masurilor luate de acest general, care a jurat credinta tarii la fel de stramb cum si-a semnat lucrarea de doctor fanfaron, ma gandesc la un detaliu logistic. Va dati seama ca sunt diplomati, platiti generos sa cutreiere coclaurile Indiei dupa minoritari (viitori majoritari)? Si ca vor avea toti pensii speciale pentru acest serviciu de pomina adus patriei, tocmai de la cei pe care lucreaza sa ii schimbe cu altii mai ieftini in beneficiul capitalului international si dupa directivele primite de la strategii lumii.

  Apreciază

  • Clement said, on septembrie 23, 2022 at 3:03 pm

   Ce fel de popor suntem, daca am facut in asa fel incat sa nu avem nicio alternativa politica la gunoaiele din vitrina si din culise?
   Am simtit nevoia sa ma asez pe scaun cand am aflat ca Aurelian Pavelescu l-a exclus din partid pe Torheş si face alianta cu Dragnea, prietenul lui Dancu..
   Nu George Simion estr o problema, ci cei care au considerat ca dansul este reprezentativ pentru Dreapta nationalista.
   Poate, cu ajutorul Bunului Dumnezeu se va consolida o dreapta in diaspora, alcatuita din votantii partidelor nationaliste locale si vor propune un lider falanga Meloni, spre exemplu.
   Diaspora s-a saturat pana peste cap de modul in care se profita de munca milioanelor de romani goniti, expropriati si batjocoriti de politicieni impostori.

   Apreciază

 6. scortisoara said, on septembrie 23, 2022 at 11:26 am

  Apreciază

 7. spania-sodoma said, on septembrie 23, 2022 at 4:35 pm

  In Spania exista ministru si minister al „egalitatii” (al sodomiei deci!) care are idei foarte revolutionare (progresiste):
  https://r3media.ro/video-ministrul-egalitatii-din-spania-irene-montero-incurajeaza-copiii-sa-faca-sex-cu-cine-vor-ei-in-baza-consimtamantului/

  Apreciază

 8. Geo said, on septembrie 25, 2022 at 7:05 pm

  https://mobile.twitter.com/timand2037/status/1573199307410665473

  Still the same old shit, the eternal justification with which historical colonialism, now represented by globalists, has plundered the world for 500 years, through endless wars and repeated genocides, it’s time to do away with these misanthropes.

  USA has only 6% of the world’s population & 3% of the land mass but uses 45% of the total global energy output & depends more than ever on natural resources from other countries like Russia, uranium & fertilizer are two examples.

  Slugărnicia lașă de care au dat dovadă Germania, Franța și Regatul Unit în îmbrățișarea pasională a confruntării Americii cu Rusia este acum pe linia de plutire. În ciuda amenințărilor bombastice de a continua să înarmeze Ucraina până la prăbușirea Rusiei, realitatea economică îi lovește pe europeni ca un duș rece ca gheața dintr-un furtun de stingere a incendiilor. Inflația rapidă, în special în sectorul energetic, forțează fabricile și întreprinderile să își închidă activitatea. A început dezindustrializarea Europei, în special a Germaniei și a Regatului Unit. Combinatele siderurgice germane se închid, brutăriile germane încearcă să își dea seama cum să plătească facturile la utilități, continuând să facă pâine și covrigi, iar producătorul german de hârtie igienică Hakle GmbH a solicitat procedura de insolvență. Dacă nu aveți un bideu sau o găleată plină de nisip, hârtia igienică este un element esențial. Spirala inflaționistă poate duce la ziua în care va fi mai ieftin să te ștergi la fund cu o bancnotă de 100 de euro decât cu trei foi de hârtie igienică Hakle.

  Așadar, situația economică din fiecare dintre țări va crea o presiune internă enormă pentru ca guvernele europene respective, care în prezent aclamă Ucraina și înjură Rusia, să își regândească politicile. Războiul dintre Rusia și Ucraina a creat deja fisuri semnificative între membrii UE, Ungaria refuzând să impună sancțiuni suplimentare Rusiei. Alegătorii înfrigurați și flămânzi vor deveni din ce în ce mai indignați de faptul că trimit milioane de dolari în Ucraina, în timp ce privațiunile se multiplică de la Berlin la Londra.

  Ruptura dintre Europa și Rusia este uriașă, iar Rusia nu este în stare să ierte insultele aruncate la adresa a tot ce-i rusesc, furtul resurselor financiare rusești și facilitarea de către Europa a atacurilor teroriste asupra viitorilor cetățeni ruși din regiunile Kherson, Zaporhyzhia, Donețk și Luhansk. Rusia deține atuul critic – poate porni fluxul de gaz și petrol, esențiale pentru a relansa producția și încălzirea locuințelor în Europa. Dar nu cred că Rusia va face acest lucru fără un ”quid pro quo”. Care ar putea fi favoarea obținută la schimb?

  https://opozitia.net/2022/09/24/se-va-rupe-europa-de-statele-unite/

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: