SACCSIV – blog ortodox

Octavian Știreanu: Predoiu semnează capitularea României

Posted in Curtea Constituţională by saccsiv on august 19, 2022

Sursa: https://www.cotidianul.ro/predoiu-semneaza-capitularea-romaniei/

Un stat căruia i se interzice să-și conducă treburile interne după legi proprii este un stat capitulat. Un stat în care instanțele sunt obligate din străinătate să nu respecte Constituția și legile naționale, ci doar să aplice decizii externe, indicații, MVC-uri, hotărâri ale unor instanțe transnaționale nu mai este un stat suveran.

Orice aglomerare socială lipsită de instrumentele elementare ale unei organizări conforme cu propria voință nu se mai poate chema stat, ci colonie umană. Un fel de junglă juridică în care fiecare judecător și procuror va putea face ce-l taie capul, cu fițuici primite de afară.
Este stadiul la care ministrul de justiție Predoiu și 13 membri ai CSM (din 19) vor să aducă România, odată cu avizul dat noilor legi ale justiției.
Intenția a ieșit la lumină în ședința de vineri a CSM, când ministrul Cătălin Predoiu a cerut aviz pentru proiectul acestor legi, semnalând că marea lor noutate este „primatul Dreptului european” asupra Constituției naționale. Ministrul a adăugat că, dpdv tehnic, această prioritate absolută „a dreptului Uniunii” va fi garantată prin faptul că încălcarea de către magistrați a Constituției și legilor țării, dând prioritate dreptului european, nu va mai fi considerată abatere disciplinară.

În prezent, Legea 303/2004 privind statutul judecătorilor si procurorilor oferă acestora un criteriu de ordonare a activității, prin prevederea potrivit căreia „Constituie abatere disciplinară nerespectarea deciziilor Curtii Constituționale, a deciziilor pronunțate de Înalta Curte de Casație si Justiție in soluționarea recursurilor in interesul legii sau a hotărârilor prealabile pentru dezlegarea unor chestiuni de drept”.
Această prevedere va fi eliminată din noua lege. Era singurul filtru care obliga, cât de cât, magistrații să nu iasă din matca prevederilor constituționale. Supremația Constituției constituia un reper de ordonare a sistemului de justiție, dar și o speranță de îndreptare a acelor erori și abuzuri comise împotriva cetățenilor prin mecanismele perfide ale statului paralel.

Prin mutarea din poignet făcută de maestrul Predoiu, judecătorii și procurorii vor deveni liberi să ia ce hotărâri vor, fără a mai ține seamă de Constituție și de legislația internă și fără teama că, nerespectând această legislație, ei vor fi sancționați.
Singurul temei legal pe care-și pot baza absolut orice decizie este…„dreptul Uniunii”. Orice procuror și judecător va lua ce decizie poftește bazându-se pe „dreptul Uniunii”.

Care este acest drept al Uniunii – nimeni nu spune. Este totul și nimic. Este orice și nimic. Nu există o listă a tipurilor de spețe la care „dreptul Uniunii” este prioritar. Oricât ne-am da pe după plop, aceasta înseamnă haos. Care drept al Uniunii se aplică în cazul desemnării șefilor de parchete? Cel al Germaniei, unde procurorul general este nominalizat de ministrul Justiției și votat de Bundesrat? Care drept al Uniunii se aplică în cazul abuzului în serviciu? Al Franței sau al Olandei?
Ține de „dreptul Uniunii” și contractul secret prin care Ursula von der Leyen a comandat 2,4 miliarde doze de vaccin, în valoare de 48 miliarde dolari, de la firma în care este acționară compania unde soțul său este salariat cu 1,2 mil dolari pe an? Țin de „dreptul Uniunii” i liniile roșii pe care le tot trage Timmermans țării noastre când vine după câte-o tichie de doctor honoris causa? Și hotărârile unui complet de judecători numiți politic, din diferite țări, pe care-i doare-n pix dacă în România justiția colcăie securiști acoperiți și de portocali și dănileți, care afirmă că ei se ocupă „cu paraditul la cetățeni”?

NOII EVANGHELIȘTI DE LA CJUE

Marota „priorității dreptului Uniunii” a reapărut după o decizie a CJUE de anul trecut, provocată la sesizarea din februarie 2019 a unui judecător român, de la Curtea de Apel București, mare om, mare caracter (cauza C-195/19).
Pe respectivul magistrat îl mistuia grija pentru trei chestiuni cu care s-a dus el să ceară lămuriri de la împărăție, și anume: dacă nu cumva rapoartele MCV, scrise mereu nu se știe de cine, sunt obligatorii pentru statul român; dacă nu cumva înființarea SIIJ contravine tratatelor de aderare la UE; și, în sfârșit, dacă nu cumva „principiul supremației dreptului european, așa cum a fost acesta consfințit printr-o hotărâre din 1964”, interzice „unei instituții politico-jurisdicționale, precum Curtea Constituțională a României, să înfrângă prin decizii nesupuse vreunei căi de atac principiul menționat anterior”. La toate aceste întrebări cu tâlc, răspunsul CJUE a fost afirmativ: da. MCV-ul e obligatoriu; da, înființarea SIIJ contravine tratatelor; și da, principiul supremației dreptului european presupune anularea puterii Curții Constituționale.
Răspunsul din condei al unui complet de judecători din Luxemburg despre constituționalitatea statului român a fost: nu contează!
Ce înseamnă „prioritatea dreptului european”, afirmată cu multă emfază de ministrul Predoiu? Iată ce-a înțeles din această sintagmă Ministerul Justiției, într-o precizare oficială, în care a preluat din hotărârea CJUE în cauza C-195/19:

„Principiul supremației dreptului Uniunii trebuie interpretat în sensul că se opune unei reglementări de rang constituțional a unui stat membru, astfel cum este interpretată de instanța constituțională a acestuia, potrivit căreia o instanță inferioară nu este autorizată să lase neaplicată din oficiu o dispoziție națională care intră în domeniul de aplicare al Deciziei 2006/928 și pe care o consideră, în lumina unei hotărâri a CJUE, ca fiind contrară acestei decizii sau articolului 19 alineatul (1) al doilea paragraf TUE”.
(https://www.just.ro/analiza-hotarârii-cjue-din-18-mai-2021/).

Nu trebuie să ne batem capul ca să traducem mai pe înțeles această descriere a „priorității dreptului european”. Esența este că „principiul supremației dreptului Uniunii trebuie interpretat în sensul că se opune unei reglementări de rang constituțional a unui stat membru”, se arată la pct.1.11 din respectiva hotărâre.
CJUE anunță un lucru pentru care orice absolvent de drept și-ar da foc la diplomă – și anume că hotărârile judecătorești nelegale, invalidate ca atare de Curtea Constituțională, rămân valabile dacă anularea lor „creează un risc sistemic de impunitate a faptelor care constituie infracțiuni grave de fraudă care aduce atingere intereselor financiare ale Uniunii sau de corupție”. Ce înseamnă „risc sistemic de impunitate” rămâne să decidă fiecare judecător și procuror în parte – ca în triburile medievale.
Despre cum a putut CJUE să debiteze o asemenea enormitate s-au pronunțat juriști de calibru. Cu titlu de exemplu iată opinia Prof. univ. dr. Marin Voicu, membru de onoare al Academiei Oamenilor de Știință, Președintele Secției de drept internațional și drept comparat a Academiei de Științe Juridice, fost judecător ÎCCJ, fost judecător CEDO:

„Curtea de Justiție a UE sugerează, în mod constant, că ar fi o autoritate supranațională, încărcată de sacralitate, care stabilește și deține adevărul absolut, de nediscutat, și, mai ales, de necontestat, propovăduind forța obligatorie absolută și de necontrolat a dreptului UE față de dreptul intern al statelor membre….Miile de judecători naționali – constituționali și judiciari, din cele 27 de state membre NU au ”dreptul” și, mai ales, nu au obligația de a se considera ”simpli executanți docili” ai hotărârilor CJUE, ca acte imperative ale judecătorilor ”înțelepți” de la Luxemburg”.

Jurnalistul Mirel Curea – printre puținii care au luat atitudine în fața acestei agresiuni fără seamăn la adresa constitualității statului român – amintește că USR-iștii au fost primii care, în martie a.c., au depus la parlament un proiect de lege care prevedea exact ceea ce Predoiu susține acum.
Proiectul a fost depus de Stelian Ion, fost ministru al Justiției și DJ cu boxe la comisia juridică, în numele a 30 de deputați și senatori USR. Atunci, punctul de vedere al Guvernului Ciucă a fost de a susține „adoptarea acestei inițiative legislative”.
Prin ruptura produsă de Predoiu în arhitectura sistemului juridic, Constituția României e făcută praf.
La art. 1, alin.(1) se prevede că „România este stat naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil”. Iar la alin.(5) de la același articol se mai arată că „În România, respectarea Constituției, a supremației sale și a legilor este obligatorie”.
Cum să mai fie obligatorie, dacă evangheliștii CJUE afirmă că instanțele de judecată din România trebuie să dea prioritate dreptului european, nu Constituției și legilor țării?
Ce fel de stat suveran este acela în care alții decid dreptatea?
Ce fel de stat independent mai este acela în care instanțele se duc cu pălăria în mână pe la CJUE și altele asemenea pentru a întreba care să fie sentința pe care trebuie s-o dea? La scurt timp după ce ÎCCJ a nesocotit Decizia CCR nr. 685/2018 privind completurile de 5 într-un dosar penal cu țintă precisă, o judecătorie din provincie – Câmpina – a prins curaj să întrebe CJUE dacă are sau nu voie sa încalce și ea Deciziile Curții Constituționale a României nr. 297/2018 si 358/2022 privind prescripția. Este de așteptat ca astfel de situații să se multiplice la nesfârșit, creând haos și brambureală în jurisprudența instanțelor, tensiuni în societate, dispute, în lumea justiției.
Se-alege praful și de jurământul pe care magistrații trebuie să-l depună la preluarea mandatului și care începe cu „Jur să respect Constituția și legile țării”. Hotărârea CJUE îi obligă să arunce în closet, vorba lui Mirel Curea, și textul acestui jurământ.

O LIBELULĂ PE VAL ÎN 5 GUVERNE

Vineri, în fața CSM, ministrul Predoiu a prezentat adoptarea „priorității dreptului european” și „eliminarea abaterii disciplinare” în cazul nerespectării Constituției de către magistrați ca fiind un mare succes politic al actualei coaliții de guvernare PSD – PNL – UDMR.
Pe de altă parte, senatorul PSD Bogdan Cazanciuc declara duminică seara la o televiziune că potrivit art.147 din Constituție „deciziile CCR sunt general obligatorii, deci toată lumea trebuie sa respecte deciziile Curții Constituționale. Atât timp cat avem Constituția in vigoare, nu cred ca se poate altfel”.
Este limpede însă că nici bietul Cazanciuc, tare ca fularul în politică, și nici Săracu^ Ciolacu nu sunt lideri politici capabili să dea de pământ cu asemenea lege. Despre liberali nu e cazul să mai vorbim întrucât ei înșiși sunt constructorii și susținătorii acestui atentat la Constituția țării.
Predoiu este și el doar un instrument. De 15 ani navighează prin politică cu abilitatea unei libelule, mereu pe creasta valurilor și fără să-și ude aripioarele. Ministru în 5 guverne consecutive, ba chiar și câteva zile prim-ministru interimar, păpușă docilă, sensibilă la mișcările cele mai absconse ale păpușarilor din umbră, având în spate un sprijin avocățesc puternic și ramificat în toate direcțiile, Cătălin Predoiu este unul dintre eternii idioți utili prin care statul securist și-a făcut mendrele în ultimii 15 de ani. Este de presupus că și de data aceasta el doar execută un ordin prin care trebuie să împingă și mai adânc România în fundătura de umilință în care se află.
Un ministru al Justiției cu minimă demnitate profesională, neputând refuza ordinele primite de a încuraja prin lege zavera procurorilor și judecătorilor împotriva Constituției naționale, avea o singură soluție: să demisioneze. Să lase pixul și cheile pe masă și să se reîntoarcă la avocatura care i-a a dus prosperitate pentru trei generații. Din păcate, nu e cazul.
România nu mai are bărbați de stat în conducerea țării, ci niște biete tonomate ale unor partituri străine. Este țara în care, de ziua Sf. Marii, președintele se închină la Sfânta Nato, așa cum l-am putut auzi cu toții.
Avem proiectul legilor de inspirație nazistă ale noii securități – de care nu s-au dezis nici SRI, nici Iohannis – și avem deja Legea Turnătorilor, deja adoptată.
Preconizata lege a justiției române cu sentințe primite de afară în numele „dreptului Uniunii” completează tabloul jalnic al celor două decenii pierdute din istoria contemporană a României – unul cu Băsescu-Petrov și altul cu Werner Iohannis.

14 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. nenimenea said, on august 19, 2022 at 4:45 pm

  Acest predoiu se face vinovat de înaltă trădare,împreună cu cei din csm care au aprobat aberațiile UE…Dumnezeu nu doarme…

  Apreciat de 3 persoane

  • Mihai T said, on august 19, 2022 at 6:58 pm

   Încă nu a fost aprobată o asemenea enormitate, ci numai s-a propus. Dar CSM dă numai un aviz (consultativ sau obligatoriu), treaba e dacă o asemenea modificare catastrofală e aprobată de parlament. Deocamdată cei de la PSD (prin senatorul Robert Cazanciuc) s-au poziţionat împotriva acestui demers aberant.

   Apreciat de 2 persoane

 2. M said, on august 19, 2022 at 5:09 pm

  https://archive.org/details/IndreptareaLegii.PravilaCeaMare1652
  Asta e Constituția ortodocșilor sau a celor ce vor sa se mantuiasca căci nu contrazice dogmele sau poruncile LUI DUMNEZEU.
  Dreptul canonic bizantin e legislația poporului ortodox,, episcopii judecau.Nu am citit o toată dar nu știu dacă e alta mai buna.Daca s a strecurat vreo fărădelege de la editori hulitori merge îndreptat.
  https://ro.orthodoxwiki.org/Drept_canonic

  Dreptul canonic este *legislația* tradițională canonică și care reglementează viața Bisericii *Ortodoxe* . Cuprinde toate aspectele vieții Bisericii, inclusiv Eclesiologia, Teologia liturgică și *Morala* . Deși în general este folosit termenul de drept canonic, în comunitatea ortodoxă este mult mai adecvat să se folosească termenul de tradiția sfintelor canoane. Această legislație, tradiția canonică, implică persoane care sunt investite cu autoritate (cum sunt episcopii) împuterniciți cu mijloacele creării, formulării, interpretării, executării, validării, amendării și revocării acestor legi prin acțiuni sinodale sau conciliare.

  Canoniști
  Ioan Scolasticul (sec. VI)
  Fotie cel Mare (sec. IX)
  Ioan Zonaras (sec. XI)
  Alexie Aristin (sec. XII)
  Teodor Balsamon (sec. XII)
  Matei Vlastares (sec. XIV)
  Nicodim Aghioritul (sec. XVIII)
  Nicodim Milaș (sec. XIX)
  Didahia sau Învățătura celor Doisprezece Apostoli.
  Sinoade ecumenice
  Pidalion sau Cârma Bisericii Ortodoxe: cele 85 de Canoane ale Sfinților și Mereu Împreună Slăviți Apostoli, plus Canoanele Sinoadelor Ecumenice de la Primul la al IV-lea, constituie ceea ce este cunoscut sub numele de Cârma.
  Nomocanon
  Un Nomocanon (gr. νοµοκανων : de la νοµος – lege, și κανων – rânduială, îndreptare bisericească) este o colecție de canoane bisericești, conținând și legi civile legate de viața Bisericii. Adesea nomocanoanele cuprind și comentarii la aceste legi și canoane.

  Alexie Aristin (gr. Ἀλέξιος Ἀριστηνός) sau Aristen a fost un canonist bizantin din secolul al XII-lea, originar din insula Rhodos. A scris în preajma anului 1166 [1] în timpul și la cererea împăratului Manuil Comnenul (1143-1180), o prescurtare tuturor sfintelor canoane, Synopsis Canonum (sau Nomocanon) — puțin după Ioan Zonara, și mai înainte de Teodor Balsamon. A fost diacon, mare econom și nomofilax al Marii Biserici din Constantinopol.

  Nomocanonul
  Nomocanonul lui Aristin este o prescurtare a canoanelor bisericești, la care se adaugă o serie de legi imperiale; nu este o simplă culegere de canoane și nici una completă.

  Îndreptarea Legii — 1652
  Nomocanonul lui Alexie Aristin fost unul din izvoarele Pravilei Mari tipărite în românește la Târgoviște, capitala Țării Românești, în anul 1652. Traducătorul, monahul Daniil Andrei Panoneanul, s-a folosit de o serie de manuscrise grecești, între care cel al culegerii lui Aristin. Mitropolitul Ștefan a căutat să obțină pentru această lucrare un manuscris cât mai aproape de original, trimițând după el la Patriarhia din Constantinopol. Traducerea a fost îndreptată de ieromonahul Ignatie Petriță și tipărită pe cheltuiala mitropolitului Ștefan (cu o Precuvântare a mitropolitului), în culegerea cu titlul Îndreptarea Legii (cunoscut drept Pravila Mare sau Pravila lui Matei Basarab).

  lui Anastasie al Antiohiei, o Carte românească de învățătură ș.a.

  Note
  Conform „Introducerii” la Îndreptarea Legii – 1652, ed. Academiei RPR [Adunarea izvoarelor vechiului drept romînesc scris VII], București, 1962, pp. 18-19, acesta ar fi scris în preajma anului 1130, în vremea lui Ioan al II-lea Comnenul (1118-1143)
  https://en.m.wikipedia.org/wiki/Byzantine_law
  După cuceririle islamice ale Mediteranei de Est, califatele islamice și-au codificat treptat sistemele juridice folosind drept model important drept roman/bizantin. De fapt, s-a sugerat că publicația Ecloga a fost cea care a stimulat prima codificare majoră a dreptului imperial islamic. [28]

  Tradițiile juridice slave, inclusiv țări, de la Bulgaria la Rusia , au fost influențate substanțial de Legea fermierului . [29] Într-o măsură mai mică Ecloga și alte codice bizantine au influențat și aceste zone. În secolele al XVIII-lea și al XIX-lea, pe măsură ce Rusia și-a sporit contactul cu Occidentul, Codul lui Iustinian a început să fie studiat, aducând astfel această influență.

  În Europa de Vest, după căderea Imperiului Roman, influența dreptului roman/bizantin a devenit mai indirectă, deși întotdeauna semnificativă în mare parte a Evului Mediu. În timpul Renașterii europene, savanții occidentali au îmbrățișat Codul lui Iustinian ca bază pentru jurisprudență, evitând multe dintre evoluțiile juridice ulterioare ale Imperiului Bizantin, cum ar fi Ecloga . Acest lucru a fost în mare măsură afectat de împărțirea Răsăritului/Vestului ( romano-catolici vs. ortodocși ) în Biserică. Percepția în Occident era că legea romană care a fost înregistrată în latină era cu adevărat romană , în timp ce legile ulterioare scrise în greacă erau distincte și străine

  Apreciat de 2 persoane

 3. Mihai T said, on august 19, 2022 at 6:03 pm

  În timp ce la noi suveranitatea ţării e subminată, Rusia (şi ţările prietene, adaug eu) fac eforturi pentru a-şi ÎNTĂRI suveranitatea, conform preşedintelui Federaţiei Ruse.

  Off-topic

  Discurs al lui Putin la Conferinţa de Securitate de la Moscova (16 august 2022)

  http://en.kremlin.ru/events/president/transcripts/69166

  Doamnelor şi domnilor,
  Stimaţi invitaţi din străinătate,

  Vă urez bun-venit la ediţia a zecea a Conferinţei de la Moscova pe Probleme de Securitate Internaţională. În ultima decadă, acest forum reprezentativ a devenit o platformă semnificativă pentru a discuta cele mai presante probleme politico-militare.
  Astăzi, o asemenea discuţie este în mod particular pertinentă. Situaţia din lume se schimbă în mod dinamic, şi începe să prindă contur o ordine mondială multipolară. Un număr din ce în ce mai mare de ţări şi popoare aleg drumul unei dezvoltări libere şi suverane, bazată pe propria lor identitate distinctă, pe tradiţiile şi valorile lor.
  Acestor procese obiective li se opune elita globalistă din Vest, care provoacă haos, aprinde conflicte vechi şi noi, şi urmăreşte aşa-numita politică de blocare, care de fapt se referă la subminarea oricărei opţiuni alternative pentru dezvoltarea suveranităţii. Astfel, ei fac tot ce pot pentru a păstra hegemonia şi puterea care le scapă din mâini; încearcă să menţină ţările şi popoarele în ghearele a ceea ce practic este o ordine neocolonială. Hegemonia lor înseamnă stagnare pentru restul lumii şi pentru întreaga civilizaţie; înseamnă obscurantism, anularea culturii, şi totalitarism neoliberal.
  Ei se folosesc de toate pârghiile. Statele Unite şi ţările lor vasale interferează grosolan în afacerile interne ale statelor suverane, prin orchestrarea de provocări, organizarea de lovituri de stat, sau stârnirea de războaie civile. Prin ameninţări, şantaj şi presiune, încearcă să forţeze statele independente să se supună voinţei lor şi să respecte nişte reguli care le sunt străine. Acest lucru este făcut cu un singur scop, acela de a conserva dominaţia lor, modelul vechi de secole care le permite să spolieze ţările. Dar un astfel de model nu poate fi conservat decât prin forţă.
  De aceea Vestul colectiv – aşa-numitul Vest colectiv – în mod deliberat subminează sistemul european de securitate şi forjează mereu noi alianţe militare. NATO se târăşte înspre Est şi îşi construieşte infrastructura militară. Printre alte lucruri, desfăşoară sisteme de apărare cu rachete şi întăreşte capacităţile de atac ale forţelor ofensive. Acest lucru este atribuit în mod ipocrit nevoii de a întări securitatea în Europa, dar de fapt are loc opusul. Mai mult: propunerile privind măsuri reciproce de securitate, pe care Rusia le-a adus în discuţie în decembrie anul trecut, au fost din nou ignorate.
  Ei au nevoie de conflicte pentru a-şi păstra hegemonia. Acesta e motivul pentru care au condamnat poporul ucrainian la a fi folosit pe post de carne de tun. Au implementat proiectul anti-Rusia şi s-au uitat în altă parte în timp ce în Ucraina era diseminată ideologia neo-nazistă. S-au uitat în cealaltă direcţie când rezidenţi din Donbass erau ucişi în casele lor, şi au continuat să facă livrări puternice de arme – inclusiv arme grele – pentru a fi folosite de regimul de la Kiev, lucru în care persistă şi acum.
  În aceste condiţii, am luat decizia de a efectua o operaţiune militară specială în Ucraina, o decizie care este total în conformitate cu Carta Naţiunilor Unite. A fost precizat clar că scopurile acestei operaţiuni sunt de a asigura securitatea Rusiei şi a cetăţenilor săi, şi de a proteja rezidenţii din Donbass de genocid.
  Situaţia din Ucraina arată că Statele Unite încearcă să prelungească acest conflict. Acţionează la fel şi în alte părţi, alimentând conflictul potenţial din Asia, Africa şi America latină. E un lucru cunoscut de toţi că SUA au făcut recent încă o încercare deliberată de a alimenta conflictul şi de a crea probleme în Asia-Pacific. Escapada SUA în Taiwan nu este doar călătoria unui politician iresponsabil, ci parte din strategia deliberată a SUA, proiectată să destabilizeze situaţia şi să semene haos în regiune şi în lume. Este o demonstraţie îndrăzneaţă de lipsă de respect pentru alte ţări şi angajamentele lor internaţionale. Vedem această vizită ca o provocare planificată în detaliu.
  Este clar că prin aceste acţiuni elitele globaliste din Vest încearcă – printre alte lucruri – să distragă atenţia propriilor cetăţeni de la probleme socio-economice presante, precum scăderea catastrofală a standardului de viaţă, şomajul, sărăcia, şi dezindustrializarea. Ei vor să arunce vina pentru propriile lor eşecuri asupra altor ţări – în speţă Rusia şi China – care îşi apără punctul de vedere şi proiectează o politică de dezvoltare suverană, fără să se supună diktatului elitelor supra-naţionale.
  De asemenea, vedem că Vestul colectiv încearcă să extindă sistemul lor de bloc militar în regiunea Asia-Pacific, cum a făcut cu NATO în Europa. În acest scop, creează uniuni politico-militare agresive, precum AUKUS şi altele.
  Este evident că este posibil să fie reduse tensiunile din lume, să depăşim ameninţările şi riscurile politico-militare, să îmbunătăţim încrederea între ţări şi să asigurăm dezvoltarea lor sustenabilă printr-o întărire radicală a sistemului contemporan al lumii multipolare.
  Reiterez că era lumii unipolare devine un lucru al trecutului. Îndiferent cât de puternic se agaţă beneficiarii modelului globalist de situaţia familiară a lucrurilor, conceptul de lume unipolară este condamnat la dispariţie. Schimbările istorice în plan geoolitic merg într-o direcţie total diferită.
  Desigur, această conferinţă este o dovadă importantă a proceselor obiective care duc la formarea unei lumi multipolare, aducând la un loc reprezentanţi din multe ţări, care doresc să discute chestiuni de securitate de pe picior de egalitate şi să aibe un dialog care ţine cont de interesele tuturor părţilor, fără excepţie.
  Vreau să subliniez că lumea multipolară, bazată pe dreptul internaţional şi relaţii mai juste între ţări, deschide noi oportunităţi pentru a contracara ameninţările comune – precum conflictele regionale şi proliferarea armelor de distrugere în masă, terorismul şi infracţiunile în zona cibernetică. Toate aceste schimbări sunt globale, şi prin urmare ar fi imposibil să le depăşlim fără să combinăm efortul şi potenţialul tuturor statelor.
  Ca şi până acum, Rusia va participa în mod activ şi hotărât la astfel de eforturi comune coordonate; împreună cu aliaţii, partenerii şi oamenii care gândesc la fel, Rusia va îmbunătăţi mecanismele existente ale securităţii internaţionale şi va crea unele noi; de asemenea, Rusia va întări în mod consistent forţele armate naţionale şi alte structuri de securitate, furnizându-le arme şi echipamente militare avansate. Federaţia Rusă se va asigura că protejează pe aliaţii ei şi interesele sale naţionale. Ţara noastră va lua şi alte măsuri pentru a edifica o lume mai democratică, unde drepturile tuturor popoarelor, diversitatea culturală şi civilizaţională sunt garantate.
  Trebuie să refacem respectul pentru dreptul internaţional, pentru normele şi principiile fundamentale ale acestuia. Şi – desigur – este important să promovăm asemenea agenţii universale şi acceptate pe scară largă, precum Naţiunile Unite şi alte platforme internaţionale de dialog. Consiliul de Securitate al ONU şi Adunarea Generală a ONU, aşa cum s-a intenţionat iniţial, se presupune că servesc ca unelte eficiente pentru reducerea tensiunilor internaţionale şi prevenirea conflictelor, precum şi pentru a facilita procurarea de securitate statornică şi bunăstare pentru ţări şi popoare.
  În concluzie, doresc să mulţumesc organizatorilor conferinţei pentru munca puternică de pregătire pe care au desfăşurat-o, şi doresc tuturor participanţilor să aibe discuţii substanţiale.
  Sunt sigur că forumul va continua să aibe o contribuţie semnificativă la întărirea păcii şi stabilităţii pe planeta noastră, şi că va facilita dezvoltarea de parteneriate şi dialog constructiv.
  Vă mulţumesc pentru atenţie.

  Apreciat de 3 persoane

  • vaivoua said, on august 19, 2022 at 6:31 pm

   „Vreau să subliniez că lumea multipolară, bazată pe dreptul internaţional şi relaţii mai juste între ţări, deschide noi oportunităţi pentru a contracara ameninţările comune – precum conflictele regionale şi proliferarea armelor de distrugere în masă, terorismul şi infracţiunile în zona cibernetică. Toate aceste schimbări sunt globale, şi prin urmare ar fi imposibil să le depăşlim fără să combinăm efortul şi potenţialul tuturor statelor…
   este important să promovăm asemenea agenţii universale şi acceptate pe scară largă, precum Naţiunile Unite şi alte platforme internaţionale de dialog. Consiliul de Securitate al ONU şi Adunarea Generală a ONU, aşa cum s-a intenţionat iniţial, se presupune că servesc ca unelte eficiente pentru reducerea tensiunilor internaţionale şi prevenirea conflictelor, precum şi pentru a facilita procurarea de securitate statornică şi bunăstare pentru ţări şi popoare.”

   Apreciază

 4. vaivoua said, on august 19, 2022 at 6:04 pm

  Nici pedeapsa cu moartea vesnica nu-i sperie pe astia, de tradare nationala nici atat; in masonerie exista cu totul alta realitate la care trebuie sa ajunga omenirea….”noi suntem cei prosti, comentam ca neinitiatii…”

  Apreciat de 1 persoană

 5. Radu Humor said, on august 19, 2022 at 6:11 pm

  O poezie manifest peste care am dat întâmplător. Sau poate că nu …
  e scrisa de Licuţia Pântia ………

  Unii si altii

  Unii vor iubire, alţii vor putere,
  Unii doar un umăr pentru-o mângâiere,
  Unii casă mare şi maşină nouă,
  Alţii doar o umbră unde să nu-i plouă,
  Unii să audă, alţii să vorbească,
  Unii doar o clipă cerul să privească,
  Unii o moşie mare şi bogată,
  Unii-ar vrea o mamă, alţii-ar vrea un tată,
  Unii haine scumpe şi pantofi mai mulţi,
  Alţii vor picioare şi-ar umbla desculţi,
  Unii vor un munte, alţii vor o mare,
  Unii doar să aibă cele necesare,
  Unii vor avere, faimă, bogăţii,
  Alţii sănătate pentru-ai lor copii,
  Unii vor să aibă propriul răsărit,
  Alţii doar să uite ceea ce-au iubit…
  Pelerini prin lume între nu şi da,
  Fiecare suflet are rana sa!
  Nu tot cel ce râde este fericit,
  Cum nici cel ce plânge totul a sfârşit!
  Luptă pentru tine, uşurează-ţi chinul,
  Iar de nu se poate să-ţi accepţi destinul;
  Fii cu gânduri bune şi să crezi mereu:
  Când nu vine nimeni, vine Dumnezeu!

  Apreciat de 3 persoane

  • Clement said, on august 19, 2022 at 8:41 pm

   Prin dumneavoastra am aflat de existenta acestei doamne poetesa.
   https://armoniiculturale.ro/licuta-pantia-suspinul-pribegilor
   Toti predoii mari maestrii vor da socoteala la Marea Judecata si pentru constanta complicitate cu intusabila casta a notarilor, prin care a fost distrusa țara si din pricina carora au parasit milioane de romani, țara.
   Avocatii satanei vor vedea cu satisfactie cum clientii lor vor intretine combustia iadului zugravita atat de pictorii Sfintelor Manastiri cat si de pictorii flamanzi pe care cu certitudine i-au admirat miile de reprezentanti ai Romaniei in misiune la Brussel, Anvers…

   Apreciază

 6. Cosmin said, on august 20, 2022 at 4:41 pm

  Ati observat cum fiecare face ce vrea, unii propun fel si fel de legi aberante, altii cresc preturile in nestire, altii fac tot felul de nazbatii peste capul poporului, etc?

  Iar cei care sunt platiti sa tina in frau astfel de nerozii, nu fac nimic.

  Se vede clar ca e un comportament deliberat lasat sa se desfasoare, pentru a irita si provoca poporul sa puna mana pe topor.

  Apreciază

 7. Felix said, on august 25, 2022 at 7:45 pm

  Predoiu: Guvernul a aprobat proiectele de lege ale Justiţiei
  https://www.replicaonline.ro/predoiu-guvernul-a-aprobat-proiectele-de-lege-ale-justitiei-530036/

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: