SACCSIV – blog ortodox

Dumitru Bordeianu despre „citirea gandurilor” detinutilor

Posted in BOLSEVISM, COMUNISM, Sfinţii inchisorilor by saccsiv on august 18, 2022

Dumitru Bordeianu – „Marturisiri din mlastina disperarii”:

Rezultatul acestei experiente a fost ca s-a ajuns la „citirea gândurilor”. […] Atât eu, cât si camarazii mei, am vazut cu ochii nostri ca nu ne mai puteam controla expresia fetei, care ne trada întotdeauna gândurile pe care nu mai reusea sa le mascheze. În momentul când posedatul te tortura si se uita în ochii tai, întrebându-te unde te gândeai sau ce gânduri aveai, daca nu raspundeai sincer, el îti si observa pe fata gîndul pe care voiai sa-l ascunzi. Nu mai aveai nici vointa si nici puterea sa-ti opresti aceasta exteriorizare, si atunci se stia precis daca spuneai sau nu adevarul.
Aceasta a fost ultima faza a nebuniei colective pe care am trait-o toti cei care am trecut prin demascari. Iar rezultatul acestei „citiri” a gândurilor, prevazute de Nicolski si profetite noua de Turcanu, a fost neîncrederea totala în cel de lânga tine.

La începutul lui august 1951, când declaratiile publice si scrise erau pe terminate, iar tortura de „citire” a gândurilor atinsese nivelul prevazut în planurile ocultei, Turcanu a trecut din camera în camera, cu expresia unui demon satisfacut si l-am auzit repetând ca, ispitind si înselând pe cei tari si credinciosi, i-a putut tavali în mocirla.
„Ma, banditilor, va amintiti foarte bine ce am spus în camera aceasta cât si în celelalte camere, ca eu nu glumesc, ca ma voi tine de cuvânt si voi folosi toate metodele pentru a-mi atinge scopul urmarit. Or, iata ca am ajuns, prin metodele pe care le-am folosit, sa va citim si gândurile, fapt la care voi nu v-ati asteptat niciodata.”

Despre Dumitru Bordeianu, iata ce putem citi la https://www.crestinortodox.ro/parinti/dumitru-bordeianu-126450.html

Dumitru Bordeianu, un autentic marturisitor al temnitelor comuniste, este autorul celebrei carti „Marturisiri din mlastina disperarii”. Nascut in ziua de 28 august 1921, in localitatea botosaneana Draguseni, si trecut la cele vesnice in ziua de 16 august 2002, martirul Dumitru Bordeianu a iubit pana in sfarsit Adevarul si neamul omenesc.

Vreme de saisprezece ani, studentul Dumitru Bordeianu a patimit cumplit in inchisorile comuniste din Galata, Suceava, Pitesti, Gherla si Aiud. In urma acestui martiriu indelungat, el va marturisi ferm: „Eu cred nelimitat in Dumnezeu. Orice fac, gandesc si vorbesc eu raportez la Adevarul absolut care este Dumnezeu. Ceea ce este important este ca noi am fost torturati luni intregi ca sa recunoastem ce nu am facut. Punctul culminant al acestei torturi morale a fost lepadarea de Dumnezeu. Dar a ingaduit Dumnezeu sa se vada adevarata fata a comunismului. Ceea ce s-a petrecut la Pitesti si Gherla, acesta a fost comunismul. Era un duh satanic in inchisoare, o forta care te apasa si te tortura.”

Dumitru Bordeianu

Dumitru Bordeianu s-a nascut in ziua de 15 august 1921, in localitatea Draguseni, judetul Botosani. Dupa ce termina scoala din satul natal, tanarul isi va indrepta pasii spre liceele din Falticeni si Storojinet.

In anul 1939, la varsta de numai 18 ani, tanarul Dumitru se va inscrie intr-o Fratie de Cruce, miscare locala legionara. Izbucnind razboiul, el va fi trimis pe front, luptand armat pana la Cotul Donului. Curajul sau va fi recunoscut de superiorii sai, drept pentru care va fi si decorat cu medalia „Barbatie si Credinta”.

In anul 1946, dupa revenirea de pe front, Bordeianu se va inscrie la Facultatea de Medicina din Iasi, unde continua sa activeze in randurile Miscarii Legionare. In noaptea zilei de 15 mai 1948, comunistii vor incepe arestarea tuturor „dusmanilor statului”, printre care cei mai cautati erau legionarii. Bordeianu scapa acestei arestari, in aceasta vreme el nefiind acasa, ci la un prieten din Iasi.

Arestarea sa nu va intarzia insa sa apara, drept pentru care, in ziua de 12 iunie 1948, in urma tradarii unui fost coleg de liceu, el va fi capturat de securisti. Dupa o ancheta indelungata si aspra, studentul Bordeianu va fi inchis in temnita din Galata. In scurta vreme, el va fi mutat la inchisoarea din Suceava, unde atunci avea loc „reeducarea”, randuita sub conducerea lui Eugen Turcanu. Vreme de cinci luni, Dumitru Bordeianu va fi anchetat zilnic, numai noaptea, in conditii de foame, frig si torturi inimaginabile.

In luna februarie a anului 1949, cand i se intocmeste procesul de judecata, lui Dumitru Bordeianu i se hotaraste o sentinta de zece ani de munca silnica. Putin mai tarziu, in luna aprilie, el este trimis la inchisoarea din Pitesti, impreuna cu alti aproape o suta de studenti legionari. Aici, el va fi randuit in aceeasi celula cu marturisitorul Costache Oprisan, unul dintre cei mai chinuiti detinuti ai inchisorilor comuniste. Alaturi de acesta, Bordeianu va petrece unsprezece luni, numite apoi de el drept „cele mai placute din inchisoare”.

In vara anului 1950, in urma unor indelungate si inumane torturi, Dumitru Bordeianu va ajunge la limita deznadejdii. Drept urmare, el se va lepada de crezul legionar, de credinta, de camarazi si chiar de Dumnezeu. Aceasta stare de cadere interioara va dura vreme de patru ani. Mai apoi, cand va ajunge la inchisoarea din Gherla, mult-torturatul Bordeianu ve pune iarasi inceput bun vietii sale marturisitoare. Astfel, datorita martirilor Gheorghe Jimboiu si Traian Trifan, vazuti drept ingeri ai lui Dumnezeu, in noaptea de Pasti a anului 1954, el va renaste intru Hristos.

In anul 1955, marturisitorul Dumitru Bordeianu va fi mutat in inchisoarea din Aiud, unde programul satanist de „reeducare” va continua intr-un mod sistematic. In urma unui discurs, in care vorbeste despre „reeducarea” de la Suceava, precum si despre „demascarile” din Pitesti si Gherla, neinfricatul de acum Bordeianu va fi izolat in cea mai aspra celula a inchisorii.

Dupa eliberarea din inchisoarea Aiud, in vara anului 1963, el va fi trimis intr-un domiciliu fortat, in localitatea Viisoara, in campia Baraganului. Dupa numai un an, in anul 1964, el va fi eliberat si din domiciliul sau fortat din Baragan. Abia acum Dumitru Bordeianu se va casatori, intemeindu-si o familie.

In anul 1969 el va putea sa termine studiile din cadrul Institutului Pedagogic, iar in anul 1972 le va termina si pe cele din cadrul Facultatii de Biologie din Bucuresti. In urma citirii mai multor scrieri ale Sfintilor Parinti, marturisitorul Dumitru Bordeianu va intelege foarte bine ceea ce s-a numit „comunism”, „reeducare”, „tortura” etc. In aceasta perioada, el se va apropia mult si de unii mari duhovnici ai tarii, precum au fost parintele Cleopa si parintele Marcu, amandoi de la Manastirea Sihastria.

In anul 1979, Dumitru Bordeianu este anchetat iarasi de Securitate, de aceasta data urmarindu-se de la el numai obtinerea de declaratii impotriva altor mari marturisitori, precum impotriva parintelui Gheorghe Calciu Dumitreasa. In pofida tuturor amenintarilor comuniste (lipsa de serviciu, urmarire, piedici sociale etc) Bordeianu va rezista uimitor pana in sfarsit.

In anul 1989, marturisitorul Bordeianu va merge in Australia. In linistea si singuratatea oferite de acest loc strain, in perioada februarie-decembrie 1990, martirul Dumitru Bordeianu va dicta sotiei sale, cu multa precizie si luciditate, memoriile din temnitele comuniste. Manuscrisul va fi publicat la Paris (1992) si la Bucuresti (1996, 2001), sub titlul „Marturisiri din mlastina disperarii”.

Dumitru Bordeianu va adormi in Domnul in ziua de 16 august 2002, trupul sau fiind inmormantat acolo unde si-a petrecut ultimii ani din viata, in Australia.

Teodor Danalache

4 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Felix said, on august 19, 2022 at 9:39 am

  Parintele Nicolae Steinhardt:

  Manipularea, spalarea creiererului intrata adanc in suflet, in glande de secretiune interna, inima, pantece, madulare, bojoci, rarunchi, fibre, maduva, in strafundurile cele mai insidioase si mai tainice, in ascunzisurile marilor organe, ne va conduce creierul cu neindurata, neostenita si mai ales cu neadormita energie; e culmea si idealul realizat al indoctrinarii, indobitocirii si pervertirii, e rodul suprem al spalarii creierului si reeducarii, chezasuieste (mereu prezenta) preschimbarea gandurilor din creier, ale carei reactii sunt neasteptate, pe pilot automat, in program robotic, in animal dresat, in marioneta cibernetica autoreglata pe care tiranul (cel care te domina) nu trebuie s-o controleze, supravegheze, dirijezeze (si nici macar sa o teleghideze) pentru ca singur creierul se cenzureaza mai strasnic decat orice cenzura exterioara.
  Insul spalat pe creier conditionat ofera mai mult decat ii cere tiranul care il domina. Cel spalat pe creier ofera gratuit, fara a primi absolut nimic la schimb.
  Deci nu-i compromisul acceptarii spalarii creierului un soi de pact cu diavolul, iscalit cu sange?!
  Cel spalat pe creier isi vinde sufletul, credinta, rudele, prietenii pentru nimic.
  Devine sclav rastignit.
  De aceea discursurile, cartile, indemnurile celor care domina si manipuleaza pe cei care devin spalati pe creier, sunt manjite de insidioasa putere de adanca patrundere in cugetul si in inima celor care le deschid cu intentii bune si se invoiesc sa asculte mesajul celor care-i vor controla.
  Sa stam, de aceea, drepti, sa stam cu luare aminte, cu trezvie, sa stam cu grija: sa nu care cumva sa corupa tiranii ce este mai bun in noi.
  De aceea conferintele, discursurile, cartile, unora care vor sa controleze masele de oameni sunt otrava.

  Apreciază

 2. Felix said, on august 19, 2022 at 10:58 am

  Cuvântul
  „Deţinutului
  profet” Ion Ianolide
  la
  momentul
  adevărului
  distopic:

  Satanismul apare în omenire pe linii de forţă succesive, ce şi-au transmis puterea de la una la alta: antropocentrism, umanism, raţionalism, progresism, materialism şi ateismul ultimului secol, devenit pseudo-religie de stat.
  Satanismul încă n-a realizat antihristul, dar i-a creat condiţiile apariţiei şi puterii sale.
  Se deschid perspectivele unei tiranii mondiale, fără oponenţi şi fără precedent.
  Statul care va avea monopolul armelor sofisticate, al ingineriei genetice şi al tehnicii de determinare a conştiinţelor va fi atotputernic şi va nimici omenirea.
  Nimeni nu garantează libertatea oamenilor în această civilizaţie, nimeni nu poate guverna forţele tehnologice în această civilizaţie
  Răul în lume nu va veni numai prin forma antihristică, ci şi prin forma hristoşilor mincinoşi, adică acei creştini care nu vor fi autentici reprezentanţi ai spiritualităţii creştine.
  Satanizarea e mai rea decât păgânismul.
  Când forţele satanice ajung să cucerească puterea în lume, ele îşi fac oştiri ca să le apere, legi care să le organizeze, ideologii care să le justifice şi chiar religii ca să-i înşele pe oameni.
  Guvernarea puterilor satanice se justifică prin starea de păcat şi necredinţă, şi ea are o durată corespunzătoare iconomiei lui Dumnezeu, prin care lumea îşi va plăti rătăcirile ei până ce se va pocăi…
  Antihrist e ofensiv, cuceritor şi revoluţionar.
  El foloseşte aurul ca zeu şi ca putere, minciuna ca argument şi capcană, tirania ca guvernare.
  El ştie să dizolve prin libertate, să anuleze prin egalitate şi să stăpânească prin putere.
  Se cuvine deci să amintesc aici cum m-a învăţat Parintele Arsenie Papacioc să depistez gândul pus în fiecare amănunt al vieţii.
  Nu e vorba numai de intenţie, ci chiar de substanţa pe care o înmagazinăm în tot ce facem: un cuvânt, de pildă, poartă în el duhul din noi, chiar dincolo de intenţia noastră conştientă.
  A trebuit deci să învăţ să disting între gand şi duh. Chiar gândul omului poartă în el un anume duh. Aici este marea taină.
  Iar bieţii oameni nici n-au habar de raportul dintre manifestările lor sufleteşti şi faptele lor, pe de o parte şi duhul în care ei se află, pe de altă parte. Cui slujeşti? Cine duh te insuflă?
  Iată întrebări pe care nu bănuiam că voi ajunge să mi le pun, dar care deveneau esenţa realităţii din oameni şi din lumea lor.
  Cel mai greu şi mai important este să deosebeşti duhurile.
  Un gest oarecare poate fi pornit din generozitate dar şi din laşitate, din ignoranţă dar şi din rea intenţie.
  Dacă oamenii nu sunt cinstiţi sufleteşte, nu e posibilă pacea între ei, ci se vor tiraniza reciproc. Iar cinstea sufletească nu e naivitate, ci o conştiinţă trează şi lucrătoare care controlează şi conduce adâncul sufletului omenesc.
  Ingineria genetică poate modifica speciile şi deci oamenii pot deveni fenomene de laborator, în acest mod dispărând valoarea lor umană de conştiinţe libere.
  Se poate determina/controla digital subconştientul. Psihicul este testat şi determinat cu mijloace digitale, prin aceasta oamenii fiind anulaţi ca responsabilitate şi independenţă.
  De aceea civilizaţia modernă comportă următoarele riscuri: dispariţia vieţii prin dezagregarea atomică militară, ori, pe cale paşnică, prin poluare şi epuizarea resurselor naturale; dispariţia vieţii prin manipularea stavroghiană a ingineriei genetice si digitale; dispariţia vieţii prin alienarea oamenilor; tirania absolută prin monopolul digitalizarii; transformarea societăţii planetare în temniţă, fermă ori uzină, prin digitalizare; determinarea/controlul conştiinţei prin mijloace digitale; o lume teleghidată digital; anularea omului ca fiinţă liberă, conştientă şi stăpână; dezechilibru ecologic; răzbunarea naturii împotriva tehnicii; un dezastru general, pe care-l îndreptăţeşte căderea omului din harul dumnezeiesc prin adorarea lui antihrist; golirea omului de harul Duhului Sfânt şi dispariţia finalităţii Imparatiei Cerurilor!

  Marturisitorul Ion Ianolide

  Apreciază

 3. Felix said, on august 19, 2022 at 3:51 pm

  Dictatura prin algoritmi – Sistemul de credit social din China – Incredibilia.ro
  https://incredibilia.ro/sistemul-de-credit-social-china/

  „Aceasta poate fi o modalitate nouă prin care guvernul să administreze economia și societatea. Scopul este guvernarea prin algoritmi”,
  afirma pentru The New York Times în iulie 2018 economistul Martin Chorzempa, de la Institutul Peterson pentru Economie Internațională.

  Exposing China’s Digital Dystopian Dictatorship | Foreign Correspondent – YouTube

  Apreciază

 4. Felix said, on august 19, 2022 at 8:14 pm

  Forumul Economic Mondial lansează Masina de „informații globale” controlata de inteligenta artificiala pentru a șterge ideile critice de pe internet

  https://www.naturalnews.com/2022-08-19-wef-launches-ai-global-internet-censorship-apparatus.html

  ONU a recrutat peste 100.000 de „ipochimeni respondenți digitali” pentru a promova stabilitatea narațiunii COVID

  https://www.naturalnews.com/2022-08-19-un-recruited-over-100k-digital-first-responders.html#

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: