SACCSIV – blog ortodox

Studiu: Consecintele unui război nuclear între Rusia și SUA

Posted in ARME NUCLEARE, foamete, morti by saccsiv on august 17, 2022

Sursa: https://www.national.ro/stiri-externe/razboiul-nuclear-va-aduce-foametea-globala-mai-mult-de-jumatate-din-populatia-lumii-rasa-de-pe-fata-pamantului-771803.html

În cel mai recent studiu științific, cercetătorii americani au stabilit că un război nuclear între SUA și Rusia ar putea ucide 5 miliarde de persoane și ar provoca un dezastru natural!

Riscul de foamete globală ar fi uriaș, fenomenul fiind declanșat de funinginea care blochează pătrunderea luminii soarelui în atmosferă, care va duce la creșterea numărului de victime.

Detonarea armelor nucleare va afecta culturile majore

Oamenii de știință de la Universitatea Rutgers au cartografiat efectele a șase posibile scenarii de conflict nuclear.

Un război nuclear între SUA și Rusia, cel mai rău caz posibil, ar distruge mai mult de jumătate din umanitate, au spus ei în studiul publicat în revista Nature Food.

Estimările s-au bazat pe calcule ale cantității de funingine care ar intra în atmosferă de la furtunile de foc aprinse de detonarea armelor nucleare. Cercetătorii au folosit un instrument de prognoză a climei susținut de Centrul Național de Cercetare Atmosferică, care le-a permis să estimeze productivitatea culturilor majore țară cu țară.

Chiar și un conflict la scară relativ mică ar avea consecințe devastatoare pentru producția globală de alimente. De exemplu, un război între India și Pakistan ar duce la o scădere a recoltelor cu aproximativ 7% în decurs de cinci ani, pe când un război SUA-Rusia ar duce la o scădere a producției cu 90% în trei până la patru ani.

Cercetătorii s-au gândit, de asemenea, dacă folosirea culturilor utilizate în prezent ca hrană pentru animale sau reducerea risipei alimentare ar putea compensa pierderile imediat după conflict, dar au ajuns la concluzia că economiile ar fi minime în bătăliile la scară mai mare.

Risc crescut de război nuclear

Studiul vine după ce spectrul conflictului dintre SUA și Rusia a fost ridicat în urma invaziei Ucrainei de către Vladimir Putin. Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a avertizat în aprilie că există un risc „serios” de izbucnire a unui război nuclear.

„Datele ne spun un lucru”, a spus Alan Robock, coautor al studiului și profesor de științe climatice la Departamentul de Științe ale Mediului de la Universitatea Rutgers. „Trebuie să prevenim un război nuclear”.

16 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Geo said, on august 17, 2022 at 6:03 pm

  https://moderndiplomacy.eu/2020/11/13/how-the-cia-created-the-eu/

  Și noi care credeam propaganda oficială…

  Apreciază

 2. Felix said, on august 17, 2022 at 6:23 pm

  Parintele Athanasie Mytilineos:

  Și acum, dragii mei, observam rana adusă de trâmbița celui de-al șaselea înger.
  Suntem în capitolul al 9-lea din Apocalipsa 9, 13:21.
  Aceasta este dragii mei plaga sau rana a 6-a pe care Sfântul Evanghelist Ioan o pomenește aici, în Apocalipsa, prin trâmbițarea celui de-al 6-lea înger, care ne vesteste al doilea „vai”.
  Este o rană mai teribilă decât cea anterioară.
  Să aruncăm o privire mai atentă asupra textului.
  Ingerul cel ce are trâmbița va trebui să-i dezlege pe cei patru îngeri, care au fost legați la râul cel mare al Eufratului.
  După cum vedeti, avem trâmbițarea celui de-al 6-lea înger care ne vesteste inca doua „vaiuri”.
  Aceste doua vaiuri sunt mai intense și mai distructive decât cel anterior, decat rana anterioara, anuntata prin cel de al cincilea inger.
  Iar tema principală a acestei răni anuntate de catre cel de al saselea inger este un Război terifiant.
  Razboiul acesta anuntat nu are precedent în istorie.
  Rana sau plaga aceasta are un caracter eshatologic foarte pronunțat.
  Desi au existat razboaie în fiecare epoca, în toate generatiile, acestea toate converg catre această mare rană, catre acest mare Război terifiant.
  Nu este fapt decat ceea ce ne-a spus Domnul Hristos:
  „Si veti auzi de razboaie si de zvonuri de razboaie; luati seama sa nu va spaimantati, caci toate trebuie sa fie, dar inca nu-i sfarsitul” (Matei 24, 6).
  Domnul Hristos ne anunta că nu numai că nu va fi pace, ci vor fi războaie și ele vor deveni treptat din ce în ce mai mari până când vom ajunge la acest Război teribil fara precedent.
  Pentru pregătirea acestui mare Război mentionat in Apocalipsa, au avut loc cele două războaie mondiale, unice în istorie, care au constituit condiția prealabilă pentru acest mare Război eshatologic. După cum veți vedea, are toate specificațiile realității.
  Altarul pe care îl vede Sfântul Evanghelist Ioan este cel pe care Moise îl văzuse la Sinai și care i s-a cerut să-l copieze exact acolo unde este chivotul legământului.
  Îngerul care coordoneaza, – este un caz unic aici – același înger va dezlega pe cei patru îngeri, care sunt legați în zona râului Eufrat.
  Acești patru îngeri care vor fi dezlegati sunt de fapt demoni. Ei nu sunt îngeri buni. Acestia patru, prin ingaduinta Proniei Divine, vor provoca acest teribil Război mondial în timpul căruia a treia parte a popoarelor pământului va fi ucisă.
  O caracteristică cheie a celei de a șasea rani este localizarea geografica specifica.
  Am văzut până acum, ca Sfantul Ioan Evanghelistul vorbește mereu la modul general.
  El vorbește despre mări, vorbește despre râuri, dar tot pământul are mări, tot pământul nostru are râuri. Dar aici avem un anumit loc specificat.
  Și acest loc este zona râului Eufrat. Râul Eufrat este cunoscut ca fiind situat în Asia, în orientul apropiat si estuarul său se află în Golful Persic.
  Este un râu care se învecinează, am spune, cu Iranul și Irakul de astăzi. Bineinteles ca izvoraște din muntele Ararat al Armeniei; tot de acolo izvorăște și râul Tigru. Sunt două râuri, si ambele curg în Golful Persic. Odată, în cele mai vechi timpuri aceste râuri au fost separate, astăzi au un estuar comun,
  s-au întâlnit.
  Dar se pune întrebarea: când ne spune că toate acestea se vor întâmpla și ne pregătește, si ne pune in fata scena, locul, zona râului Eufrat, unde se va întâmpla acest mare război; se pune întrebarea: „Este exact acest loc real? Sau este imaginar?”, așa cum de pilda este imaginabil Babilonul.
  Vom vedea, atunci cand menționăm Babilonul, mama curvelor, cetatea cea mare. Babilonul nu există astăzi, este un lucru bine cunoscut. Dar ethosul acelei cetăți Babilon și tipologia comportamentului locuitorilor ei sunt transferate în istorie, astfel încât toți tălmăcitorii spun că Sfântul Evanghelist Ioan, când a scris despre mama curvelor care a uimit lumea etc., se referea la Roma. Dar s-ar putea să nu fie doar Roma.
  Într-o alta epocă poate fi un alt oras și intr alta epoca alt oras, sau poate fi un stat – dacă se ia în considerare faptul că acest Babilon antic a fost un stat. A fost un oras care a fost extins și, desigur, orașul a devenit apoi o capitală. Babilonul înainte de a deveni imperiu a fost un stat. Dar acest stat a fost mai intai un oraș. Nabucodonosor este cel care a fost cu adevărat un modelator și reformator al acestui oraș și l-a extins la un dimensiunea unui stat foarte bogat.
  Dar dragii mei, desi Babilonul istoric nu mai există astăzi, acest lucru nu înseamnă că cuvântul din Apocalipsa nu mai are nicio valabilitate. În plus, încetase de mult să existe chiar si atunci când Sfantul Ioan Evanghelistul a scris Apocalipsa.
  Deci, ar putea fi un indiciu că râul Eufrat nu este acel loc specificat, ci este doar un loc imaginar? Nu putem răspunde cu ușurință la acest lucru.
  Eufrat este unul dintre cele 4 mari râuri ale Paradisului. Adică sunt menționate în Biblie. Că Dumnezeu a făcut Paradisul între patru râuri. Tigrul, Eufratul, Gihon și Fison (Facere 2, 10:14).
  Realitatea este că acel tinut, nu era imaginar, ci specific istoric, acolo era Paradisul. Cred că știți cu toții că Paradisul a fost aici pe pământ. Nu a fost imaginabil. Era un adevărat Paradis. Harul lui Dumnezeu s-a desprins de acel tinut și de atunci nu mai este Paradis. Și totuși acolo a fost odată Paradisul. Asta arată că de fapt s-a pierdut harul. Insa, acum in tinutul Paradisului, de ce va exista aceasta distrugere? Trebuie sa fie o explicatie teologică și fara indoiala este una din tainele lui Dumnezeu.
  De-a lungul acestui râu, daca facem o cercetare, după cum puteți vedea, au existat orașe celebre. Era orasul Babilon, celebru. A fost Aqqad. Acestea au fost orașe mari.
  Încercăm să înțelegem profețiile viitorului în raport cu cele care au fost deja implinite.
  Permiteți-mi să vă dau un exemplu. El spune: „Unde au stat picioarele Lui.”(Psalm 131, 7). Unde au stat picioarele lui Dumnezeu. Ar fi fost de neconceput pe timpul lui David să gândească cineva ca picioarele lui Dumnezeu ar putea sta pe pământ. Și totuși, dragii mei, Fiul lui Dumnezeu s-a făcut Om și a stat cu picioarele pe pământ. Deci, indiferent de interpretarea pe care au dat-o atunci, alegorică, ei nu au putut să priceapa această taina care spune: „Ale Lui picioare stăteau pe pamant”. Caci Hristos a umblat pe pământ. Vedeți că profețiile se implinesc. Alta din Baruh spune: „Și cu oameni impreuna a locuit” (Baruh 3, 38). Dumnezeu S-a arătat și s-a înfrățit cu oamenii.
  Cartea Faptele Apostolilor ce ne spune? Ca Iisus „era impreuna cu ei” (Faptele Apostolilor 1, 4).
  Deci când ne spune despre Eufrat, este vorba despre zona Iranului si Irakului.
  Iar cei patru îngeri sunt dezlegati sa provoace Razboiul si să fie ucisa a treia parte din populatia globului (Apocalipsa 9, 15). Cei patru îngeri vor fi dezlegati la un anume moment, intr o zi bine stabilita, intr o lună stiuta pentru a ucide a treia parte din omenire.
  Suntem instintati cu această formulare privind scara ascendentă a timpului. Se stie cu precizie ora, ziua, luna. Suntem incredintati de acest lucru. Aceasta ne arată că decizia lui Dumnezeu este neschimbabila și finală. Ceea ce a spus Dumnezeu se va face cu siguranță.
  Observăm în acest verset că a treia parte din omenirea pământului va fi ucisa. Deci ne arată cât de mortal va să fie acest război. Astăzi populația pământului este de 4 miliarde si jumate, (cuvantarea a fost rostita la 07/02/82; conform celor mai recente estimări ALE ONU, populația lumii va ajunge la 8 miliarde în anul 2023, comparativ cu 7 miliarde în 2021; asta inseamna ca daca va avea loc in 2023, in acest Razboi vor fi ucisi 2 miliarde si 660 milioane de oameni).
  Deci, ni spune că va fi ucisa o treime din populatia globului. Este un număr foarte mare. Dacă ținem cont de faptul că, dacă nu mă înșel, că în cel de-al Doilea Război Mondial, mi se pare că aproximativ 50 de milioane de oameni au fost uciși. Prin urmare, de 30 de ori mai mulți oameni vor fi uciși decât au fost uciși în cel de-al Doilea Război Mondial. E un numar foarte mare.
  Dar posibilitatea de a ucide atât de mulți oameni există astazi. Și atunci se creează un vertij cu această magnitudine a distrugerii. Este mult prea ușor astăzi să omori 3 miliarde de oameni. Și într-adevăr, acest lucru se poate face într-o zi, dacă ei doresc. Ca să nu va spun ca uciderea se poate realiza chiar si intr-un timp mai rapid de o zi. Să nu uităm că avem specificații de capacitate nucleara. Să nu uităm acest lucru.
  Ni se arata (Apocalipsa 9, 16) si numărul militarilor care fac parte din trupele de cavalerie: 200 de milioane. Deci nomenclatura trupelor terestre a fost menținută, dar nu mai sunt cai, ci sunt tancuri. Și aici vorbește despre cai, dar nu sunt cai, ci sunt mașini blindate.
  El spune chiar că numărul trupelor de cavalerie este de 200 de milioane. Ce ar trebui să ne imaginăm aici? Că se referă la cai sau călăreți? Ei bine, evident, dacă luăm în considerare faptul că fiecare cal are un călăreț…. Adevărul este că soldații sunt probabil 200 de milioane de oameni. După cum puteți vedea, suntem impresionați de acest număr foarite, foarte mare. Presupunând că acest război poate avea loc în Mesopotamia, numai China poate oferi o armată de 200 de milioane. Dacă luați în considerare faptul că China în acest moment (07/02/82) are un miliard de oameni, adică o mie de milioane de oameni, (in 2021, China a fost estimată la o populație de 1.411.000.000 de locuitori; și India 1.393.000.000) dacă se iau 1/5 din populatie pentru a fi recrutați, adică să fie luati recruți de sex masculin, atunci imediat avem cifra de 200 milioane militari in armată. Doar China poate oferi în prezent acest număr de militari pentru trupe terestre. Mesopotamia și Orientul Mijlociu în general, cu petrolul și poziția sa strategică, par acum foarte, foarte controversate
  Ce înseamnă aceasta? Ce înseamnă această rană? Ne-am putea aștepta la un conflict global în acel loc? Deci, probabil ca acolo ar trebui să ne așteptăm la acest conflict teribil? Se va vedea…

  „Si ceilalti oameni care n-au murit de rănile acestea, nu s-au pocăit de faptele mâinilor lor, ca să nu se închine demonilor și idolilor de aur și argint și cupru și piatră și de lemn, care nici a vedea nu pot, nici a auzi, nici a umbla;
  și nu s-au pocăit de crimele lor, de vrajile lor, nici de curvia lor, nici de bunurile furate” (Apocalipsa 9, 20-21).

  Dragii mei, care este cauza acestui Razboi mondial care se va abate asupra omenirii? Este lipsa vindecarii patimilor și nepocăința. Asta ne amintește de Faraon care era împietrit, si cu cât o plagă o urma mai intens pe cealaltă, cu atât Faraon isi împietrea inima. Pocăința lui a fost o spoiala.
  Trebuie să recunoaștem că și noi avem o pocăință faraonică. Atunci când ne cuprinde o rană, un război, un rău, ne pocăim. Indată ce scapam, uităm totul. Pare clar, foarte clar, că pedeapsa, oricât de aspră ar fi ea, nu aduce pocăință deplina si vindecare dacă lipseste un factor. Iar acest factor este harul lui Dumnezeu. Este prezența harului Duhului Sfânt. Este nevoie ca pocainta sa fie smerita si de bunavoie, nu silita. Mai presus de toate este aceasta: bunăvoirea sau pocainta in libertate.
  Dar să ne uităm la text, la această nepocăinta a oamenilor. Sunteti atenti?
  După cum ne spune Sfantul Ioan Evanghelistul, cele mai grave pacate sunt crimele, vrajitoriile, curviile si furturile. Vedem că Sfântul Evanghelist Ioan menționează în mod indicativ încălcarea poruncilor 1, 2, 6 și 7.
  Prima poruncă:
  „Sa nu ai alti dumnezei afara de Mine.” (Iesire 20, 3)
  Nu adora alți dumnezei afara de Mine.
  A doua poruncă:
  „Sa nu-ti faci chip cioplit (idol), si nici vreo asemanare cu ceva din cate sunt in cer, acolo sus, ori din cate sunt pe pamant, ori din cate sunt in apele de sub pamant. Sa nu te inchini lor, nici sa le slujesti;” (Iesire 20, 4:5)
  Porunca a șasea: Sa nu te desfranezi: sa nu savarsesti adulter! (Iesire 20, 14).
  Porunca a șaptea: Sa nu ucizi: crima! (Iesire 20, 13)
  Se știe că toate celelalte porunci sunt legate organic de prima poruncă, fie cand sunt puse în aplicare, fie cand sunt încălcate. De aceea trebuie să pazim si sa implinim poruncile lui Dumnezeu. Teologia nu este o preocupare teoretica inutilă și meticuloasă, ci este modalitatea de aplicare a tuturor poruncilor tanjind catre mântuire. Când vorbim despre Dumnezeu, nu ne referim la ceva teoretic. Această cunoaștere a lui Dumnezeu se păstrează indeosebi prin implinirea primei porunci, pe care Dumnezeu ne-a dat-o:
  „Sa nu ai alti dumnezei in afara de Mine”!
  Este bine cunoscut faptul că omul este ispitit sa cada in idolatrie și, prin urmare, are nevoie în orice moment să fie veghetor fata de această cunoaștere a poruncilor Lui si indeosebi sa fie doritor de cunoașterea profundă și adevărată a lui Dumnezeu.
  Totuși, descrierea pe care ne-o dă Sfantul Apostol Pavel este foarte caracteristică, pentru consecințele încălcării acestor porunci, în principal, a celor două porunci care se referă la adorarea lui Dumnezeu.
  El ne descrie starea lumii antice în primul capitol din epistola sa către Romani. Acest lucru se datorează faptului că lumea antică era in acel stadiu decazut atunci când Evanghelia s-a propovaduit. Dar încă un lucru trebuie remarcat. Lumea antică increstinata sau lumea devenita creștină, a regresat la stadiul care era înainte de a se propovadui Evanghelia. Ati auzit ce am spus? Binevestirea Evangheliei a găsit o lume antică necrestina și a făcut-o creștină. Și această lume creștină a redevenit din nou ticăloșita. Și aceasta lume crestina s-a lepădat de poruncile Evangheliei!
  Vă voi citi doar textul fără analiză:

  „De vreme ce cunoscand pe Dumnezeu, nu ca pe Dumnezeu L-au slavit, si nici nu I-au multumit; ci s-au facut indaratnici intru cugetele lor, si s-a intunecat inima lor cea neintelegatoare.
  Zicand ca sunt intelepti, au ajuns nebuni.
  Si au preschimbat slava lui Dumnezeu Celui nestricacios, intru asemanarea chipului omului celui stricacios, si al pasarilor, si al celor cu patru picioare si al celor ce se tarasc.
  Pentru aceea i-a dat Dumnezeu pe ei intru poftele inimilor lor in necuratie, ca sa se spurce trupurile lor( ei intre ei).
  Ca unii care au preschimbat adevarul lui Dumnezeu intru minciuna, si au inchinat si i-au slujit fapturii in locul Facatorului, Care este binecuvantat in veci. Amin.
  Pentru aceea i-a dat Dumnezeu intru patimi de ocara; ca si femeile lor si-au preschimbat randuiala cea fireasca intru ceea ce este impotriva firii.
  Asemenea si barbatii, parasind randuiala fireasca cu femeia, s-au aprins intru pofta lor unul spre altul; barbati cu barbati rusinea lucrand-o, si rasplatirea cuvenita ratacirii lor, in ei insisi luand-o.
  Si precum n-au cercat ei sa-L pastreze pe Dumnezeu intru cunostinta, tot asa i-a lasat pe ei Dumnezeu la mintea lor neiscusita, a face cele ce nu se cade.
  Plini fiind de toata nedreptatea, de curvie, de viclenie, de lacomie, de rautate; plini de invidie, de ucidere, de cearta, de inselaciune, de purtari rele.
  barfitori, graitori de rau (turnatori), uratori de Dumnezeu, ocaratori, semeti, trufasi, nascocitori de rele, neascultatori de parinti. Neintelegatori, nestatornici in randuiala, calcatori de cuvant, fara dragoste, galcevitori care nu vor sa se impace, nemilostivi.
  Caci dreptatea lui Dumnezeu cunoscand-o, stiind ca cei ce fac unele ca acestea vrednici sunt de moarte, nu numai ca le fac pe acestea, dar le si incuvinteaza celor ce le fac pe acestea”
  (Romani 1, 21 – 32)
  Iată analiza lumii antice.
  Dar aici avem de fapt lista analiza lumii creștine occidentale contemporane. Este la fel si astazi. Deci observati ca idolatria și viața dezordonată sunt indisolubil legate. Insa creștinii moderni au făcut un pas mai departe in comparatie cu lumea antică. Binevestirea Evangheliei a intampinat lumea antică care se închina la idoli. Astăzi creștinii au mai făcut un pas plin de îndrăzneală nerusinata. De la idolatrie au trecut la ateism. Fenomenul ateismului nu exista în lumea antică. Dar există acum în lumea modernă. Prin urmare, lumea noastră de astăzi este mult mai rea decât orice alta generatie anterioară, pentru că s-a lepădat de Mântuitorul ei Hristos Dumnezeul-Om.
  Sfantul Apostol Petru (2, 1:2) ne spune:
  „Insa au fost si proroci mincinosi in popor, precum si intre voi vor fi invatatori mincinosi, care vor aduce erezii pierzatoare si se vor lepada de Stapanul Cel ce i-a rascumparat pe ei, aducandu-si lor grabnica pierzare.
  Si multi vor urma inversunarilor lor, prin care se va huli calea adevarului”.
  Calea adevărului este Evanghelia. Evanghelia va fi hulită din pricina vietuirii decazute a creștinilor ortodocsi apostati care se vor inmulti covarsitor.
  Și pentru că astăzi suntem apostați de la Dumnezeu, lepadati de Dumnezeul cel Viu si încălcam poruncile lui Hristos, vom experia in curand dezintegrarea societății noastre. În mod reprezentativ, Sfântul Evanghelist Ioan menționează: crima, curvia, furtul și vrăjitoria.

  Deci, în primul rând crima. Ca niciodată în istorie, viața umană este nesocotită astăzi, chiar dacă strigăm ipocrit pentru drepturile omului. Anarhia, crima plătită, tortura creștinilor din întreaga lume, războaiele mortale, indiferența față de sănătatea și viața a milioane de oameni prin poluarea mediului, falsificarea alimentelor, falsificarea medicamentelor etc. Adică tot ceea ce face parte din categoria crimelor directe și indirecte.

  În al doilea rând, curvia. Sub acest nume generic de curvie, există o escaladare a imoralității. Am ajuns dragii mei cu adevărat ca in Sodoma și Gomora. Vă este rușine să spuneți astăzi că nu achiesati la păcatele cu care se manjeste lumea. Ți-e rușine astăzi să spui că nu faci ceea ce fac alții. Îi este rușine unei fete să spună astăzi că nu are un iubit. Îi este rușine unui tanar să spună astăzi nu a curvit si ca e flacau. De ce? Pentru că răul a devenit prea mare. S-a avansat foarte mult pe linia raului. A ieșit și s-a revărsat, s-a revărsat pe trotuare, iar nefirescul este considerat natural. Păcătosul trebuie considerat normal.
  Iar omul curat și abstinentul care are intreaga înțelepciune trebuie considerat a fi în afara echilibrului firesc. Literatura imoralității, filmele, romanele, toate acestea au depășit orice precedent al raului.

  Mai este metionat furtul. Este aceasta referire: „din bunurile furate”, adica din furturile lor. Prezența furtului caracterizează absența iubirii și a respectului pentru celelalte persoane. Egoism, infidelitate. Astăzi toată lumea fură. Furtul a devenit o știință. Sacrilegiul a depășit toate limitele tolerabile.

  Și, în sfârșit, vrajitoria, care este o practica a idolatriei și un substitut al credintei. Astăzi oamenii cred fiecare intr-o absurditate. Orice le-ai spune ei vor crede. Cu excepția credintei in adevăratul Dumnezeu. Acest demonism care a intrat prin vrajitorie, a dus la șocul demonizarii într-o măsură jalnică. Ca niciodată până astazi nu au mai fost vazuti oameni posedati de demoni.
  Dragii mei, astăzi, lumea se prezintă avand simptomele paralizaților din Vitezda (Ioan 5, 1-15).
  Paralizați duhovniceste, neputincioși care se scalda in patimi. Dar exista o diferență intre cei de astazi si paralizatii din Vitezda. Aceia cereau să fie vindecati. Lumea noastră modernă vrea să rămână în mustul si in gustul pacatelor ei și în nepocăința ei. Asta e diferența uriasa!
  Tocmai această situație este evidentiata de catre Sfântul Evanghelist Ioan, care ne descrie catastrofa celui de al doilea „vai” ca fiind consecinta nepocăinței si impietririi inimilor oamenilor!
  Dragii mei, atunci cand se va dezlantui „vaiul”, Dumnezeu să aibă milă de noi!

  A 41-a cuvantare la cartea Noului Testament, Apocalipsa.

  Apreciază

 3. Felix said, on august 17, 2022 at 7:41 pm

  Sfânta Alypia a prevăzut dezastrul nuclear de la Cernobîl și schisma ucraineană.

  Ea a prevăzut cele care vor urma și a prevazut infaptuirea teribilă a celui de-al Treilea Război Mondial care va veni.

  „Acesta nu va fi un Război, ci pedeapsa popoarelor pentru starea lor putredă pacatoasa.
  Cadavrele vor fi stivuite ca niste munți și nimeni nu le va lua să le îngroape.
  Războiul va începe cu sarbatoarea Sfintilor Petru și Pavel – pe 12 iulie calendarul vechi /29 iunie pe calendarul nou, ziua mai marilor Apostoli.
  Acest lucru se va întâmpla atunci …
  Veti fi doborati: se va vedea acolo o mâna, acolo un picior… Munții și dealurile vor fi pulverizate, dărâmate la pământ. Oamenii vor alerga dintr-un loc în alt loc.
  Credincioșii traitori vor putea trai numai cu anafora.
  Vor fi mulți marturisitori care vor mărturisi pentru credința ortodoxă. ».
  „Viitorul lumii este ascuns de oameni. Cine cunoaște căile Domnului? El este Singurul – Creatorul tuturor creaturilor, El poate schimba totul într-o clipă.”

  Αγία Αλυπία, η δια Χριστόν σαλή του Κιέβου: Προείδε την πυρηνική καταστροφή του Τσερνομπίλ και το Oυκρανικό σχίσμα. | ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ
  https://tasthyras.wordpress.com/2022/02/24/%ce%b1%ce%b3%ce%af%ce%b1-%ce%b1%ce%bb%cf%85%cf%80%ce%af%ce%b1-%ce%b7-%ce%b4%ce%b9%ce%b1-%cf%87%cf%81%ce%b9%cf%83%cf%84%cf%8c%ce%bd-%cf%83%ce%b1%ce%bb%ce%ae-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%ba%ce%b9%ce%ad%ce%b2/#more-45341

  Apreciază

 4. scortisoara said, on august 17, 2022 at 8:02 pm

  Ăștia sunt prosti , Albert Bourla , Faucci și toți liderii care s-au vaccinat ?
  https://www.activenews.ro/opinii/COVID-ul-ca-o-raceala-placuta-de-vara-175632

  Apreciază

 5. Catalin said, on august 17, 2022 at 8:27 pm

  https://www.rt.com/russia/560971-ukraine-bombs-waste-containers-zaporozhye
  „The Ukrainian military has fired multiple rockets directly at coolant systems and nuclear waste storage site inside the Zaporozhye nuclear power plant in Energodar, local government administration member Vladimir Rogov told Russian media on Tuesday. He warned that a successful strike may result in a radiation release equivalent to a “dirty bomb.”

  “One of the guided missiles hit just ten meters” from the barrels with spent nuclear fuel,” Rogov told Soloviev Live. “Others hit a bit farther away, 50 to 200 meters.”

  Since the storage site is out in the open, any hit will result in the release of nuclear waste ranging from dozens to hundreds of kilograms and contamination of the area, the official explained. “In plain language, that would be like a dirty bomb,” said Rogov.

  While the reactor itself can only be destroyed with a tactical nuclear weapon, the coolant systems and waste storage are far more vulnerable and damage to them could easily cause a disaster, the official said. Ukrainian troops have already fired “several dozen” heavy projectiles at the cooling systems, Rogov added. If they succeed in disabling such a system, it could produce a meltdown bigger than the 1986 catastrophe at Chernobyl.”

  Apreciază

 6. Felix said, on august 17, 2022 at 9:08 pm

  Fragment dintr-o omilie a Sfantului Ioan Gura de Aur:

  Vezi cat de mare este iubirea de oameni?
  Dumnezeu n-a adus degraba potopul, ci mai intai l-a prezis o data, de doua ori si de mai multe ori. Caci le-a vorbit si prin arca (corabia lui Noe), dar ei nici asa nu au cedat, desi faradelegea lor nu mai avea nevoie de vreo prevestire. Dar nici firea nu i-a invatat pe ei, ci asemenea porcilor fiind sau mai degraba mai necurati decat porcii, stricandu-se unii pe altii si smulgand din radacina legile firii din adancul lor, necedand nici unui indemn, nici unui sfat si nerodind nici un folos din faptul ca se aflau in vecinatatea dreptului (Noe), totusi intr-o singura clipa au dat socoteala pentru nelegiuirea lor sau mai degraba s-au slobozit din stricaciunea lor si s-au eliberat de gravitatea patimilor lor. Caci era mai cumplit pentru ei ca au facut atatea faradelegi, decat faptul ca au fost inghititi de potop. Putem numi pedeapsa faptul ca i-a slobozit din atata intinaciune pe cei stricati de vicii si faradelegi, care s-au amestecat unii cu altii (preacurvie, homosexualitate, lesbianism etc) in chip faradelege si care s-au acoperit de rusine? Caci nu vom spune ca medicul, care taie madularele cangrenate, pedepseste trupul, ci il vom primi pe el ca pe un binefacator. Cu cat mai mult asadar nu vom fi uimiti de Dumnezeu, de intelepciunea si iubirea Lui de oameni, de Cel ce astfel a pedepsit ceea ce era al Lui? Asadar, trebuie ca mereu sa IL admiram si sa IL slavim. Ci mai ales pentru aceasta nu trebuie niciodata sa ne oprim a admira purtarea Lui de grija, nici sa incetam a-L lauda pe El pentru acestea. Fiindca printr-o taietura rapida a taiat faradelegea si fara nicio durere a aplicat leacul.
  Asadar, sa nu tulbure ca i-a potopit pe toti dintr-odata. Ce diferenta ar fi fost daca ar fi facut aceasta treptat, cate putin? Ce-i foloseste celui plecat daca paraseste aceasta viata singur sau impreuna cu toti?

  Apreciază

 7. Felix said, on august 17, 2022 at 9:42 pm

  Aparitia variolei maimutei este un impuls/pretext pentru a se introduce sistemul monedei digitale –
  o societate fără numerar, avertizează Clay Clark

  https://www.naturalnews.com/2022-08-17-monkeypox-scare-a-push-for-cashless-system.html

  👇
  „Cash free”
  Banca Centrală va introduce moneda digitală, deci
  roll out va veni în decembrie?

  https://www.naturalnews.com/2022-08-17-cash-free-central-bank-digital-currency-roll-out.html

  Apreciază

 8. Felix said, on august 17, 2022 at 10:35 pm

  De la pagina 105 din cartea lui Klaus Schwab „The great reset”.
  Schwab fiind vuvuzeaua Forumului Economic Mondial (WEF).

  „Cel puțin 4 miliarde de „mâncători inutili” vor fi eliminați până în anul 2050 prin războaie limitate, epidemii organizate de boli mortale cu acțiune rapidă și foamete.
  Energia, hrana și apa vor fi menținute la niveluri de subzistență pentru cei care nu fac parte din elită, începând cu populațiile albe din Europa de Vest și America de Nord și apoi extinzându-se la alte rase.
  Populația Canadei, a Europei de Vest și a Statelor Unite va fi decimată mai rapid decât pe alte continente, până când populația mondială va ajunge la un nivel controlabil de 1 miliard, din care 500 de milioane vor fi de rasă chineză și japoneză, selectate pentru că sunt oameni care au fost înregimentați timp de secole și sunt obișnuiți să se supună autorității fără să pună întrebări”.

  Apreciază

 9. Felix said, on august 17, 2022 at 10:50 pm

  Erata:
  Autorul textului nu este Schwab!
  Dr. John Coleman a scris aceste randuri:
  „Cel puțin 4 miliarde de „mâncători inutili” vor fi eliminați până în anul 2050 prin războaie limitate, epidemii organizate de boli mortale cu acțiune rapidă și foamete.
  Energia, hrana și apa vor fi menținute la niveluri de subzistență pentru cei care nu fac parte din elită, începând cu populațiile albe din Europa de Vest și America de Nord și apoi extinzându-se la alte rase.
  Populația Canadei, a Europei de Vest și a Statelor Unite va fi decimată mai rapid decât pe alte continente, până când populația mondială va ajunge la un nivel controlabil de 1 miliard, din care 500 de milioane vor fi de rasă chineză și japoneză, selectate pentru că sunt oameni care au fost înregimentați timp de secole și sunt obișnuiți să se supună autorității fără să pună întrebări”.
  👇

  Book Written in 1994: “4 Billion Useless Eaters shall be Eliminated by the year 2050” – YouTube

  👇
  Dr. John Coleman Published This In 1993: At Least 4 Billion ‘Useless Eaters’ To Be Culled By 2050 | SGT Report
  https://www.sgtreport.com/2021/12/dr-john-coleman-published-this-in-1993-at-least-4-billion-useless-eaters-to-be-culled-by-2050/

  Apreciază

 10. Felix said, on august 17, 2022 at 11:50 pm

  Alimente in Viitor:

  Hrana proteica

  Ferma de gândaci de bucătărie pentru consum alimentar (Video)

  Ecco come producono gli insetti alimentari 😳…
  Questo è un allevamento di ciò che mangerete…

  .pic.twitter.com/YUjjwwzhqM

  — Robby the Frog🐸(@RobbyDreamer) August 16, 2022

  Hrana proteica

  Ecco come producono gli insetti alimentari 😳… Questo è un allevamento di ciò che mangerete…. – YouTube

  Apreciază

 11. Felix said, on august 18, 2022 at 7:16 am

  Orice lucrare care are ca scop mântuirea sufletelor este supusă de la început atacurilor. Îndată ce s-a născut Hristos, a izbucnit furia lui Irod. Și tu, dacă te vei învrednici vreodată să-L slujești în vreun fel pe Dumnezeu, vei suferi mult, te vei îndurera tare, te vei afla în mari primejdii. Să nu te miri. Să nu te tulburi. Să nu-ți spui: „Eu împlinesc voia lui Dumnezeu și ar trebui să fiu slăvit și încununat pentru asta. Așadar de ce să sufăr?”.

  Când Dumnezeu vede că povara ispitelor depășește puterile noastre, își întinde mâna și ne ușurează de greutatea prisositoare. Însă, dacă vede că suntem nepăsători pentru mântuirea noastră, ne părăsește lăsându-ne neajutorați. Dumnezeu nu silește și nu obligă pe nimeni. Cu cei leneși și nepăsători este nepăsător. Dimpotrivă cu cei binevoitori și bine intenționați îi trage lângă El cu multă iubire.

  (Sfântul Ioan Gură de Aur, Problemele vieții, Editura Egumenița, Galați, 2007, pp. 21-22)

  Apreciază

 12. Felix said, on august 18, 2022 at 7:46 am

  Cele mai multe dintre „produsele alimentare care s-au imputinat” in timpul pandemiei sunt de fapt alimente care au fost deturnate către buncărele de depozitare guvernamentale pentru cei bogați – „elita”

  https://www.naturalnews.com/2022-08-17-food-recalls-pandemic-diverted-to-government-storage-bunkers.html#

  👇
  Experții avertizează:
  Monedele digitale centralizate ar putea fi folosite pentru a controla comportamentul oamenilor

  https://www.naturalnews.com/2022-08-17-centralized-digital-currency-control-people-behavior.html

  Apreciază

 13. Felix said, on august 18, 2022 at 10:03 am

  Doamne Sfinte, dă-ne un semn, dă-ne tărie sau omoară-ne ca pe nenorociții din Sodoma și Gomora, dar nu ne lăsa umiliți și călcați pe gât de jegurile astea”.

  https://www.fanatik.ro/mihai-malaimare-devastator-fata-de-clasa-politica-nicicand-nu-a-fost-mai-ticaloasa-m-am-saturat-sa-va-vad-scuipand-pe-romania-19495684

  Apreciază

 14. Mihai said, on august 18, 2022 at 11:31 am

  Din păcate sunt mulți duhovnicii care spun ca acest război din Ukraina se va extinde, va degenera în „altceva”… ,cele mai afectate vor fi țările dezvoltate dar va suferi și România. Se vor face încorporari iar cei tineri nu vor avea puterea sa ducă nici măcar ideea de război. Spovediti și împărtășiți ,doar asa vor primi har sa ducă toate. Cine poate sa se retragă la țară sa o facă, în orașe nici măcar apă nu va mai fi.
  Iertare și Dumnezeu să aibă milă cu noi. Amin

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: