SACCSIV – blog ortodox

Zelenski a demis șefii serviciilor de securitate din patru regiuni ale Ucrainei

Posted in razboi, Ucraina, Volodimir Zelenski by saccsiv on august 16, 2022

Sursa: https://www.9am.ro/stiri/International/360060/Zelenski-a-demis-sefii-serviciilor-de-securitate-din-patru-regiuni-ale-Ucrainei.html

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a demis șefii serviciilor de securitate a patru regiuni din țară. Decizia liderului de la Kiev vine la mai puțin de o lună de la demiterea șefului serviciului național de spionaj (SBU) și a procurorului general.

Zelenski a demis șefii serviciilor de securitate din patru regiuni din Ucraina

Președintele Volodimir Zelenski a semnat decretele de concediere a șefilor filialelor Serviciului de Securitate al Ucrainei din Kiev și regiunile Kiev, Ternopil și Lviv.

Şeful Serviciului Național de Spionaj al regiunii Lviv, Artem Bondarenko, a fost însă numit în funcția de șef al filialei din Kiev.

Cu doar o lună în urmă, liderul de la Kiev a semnat decretele prin care șeful Serviciului de Securitate de Stat și procurorul general al Ucrainei, au fost demiși din funcție. Zelenski a decis să îi demită pe cei doi pe motiv că nu și-au îndeplinit obligațiunile pe timp de criză în țară.

Șeful statului ucrainean a afirmat că oficiali din instituţiile conduse de Ivan Bakanov și Irina Venediktova lucrau atunci împotriva Ucrainei în teritoriile ocupate de Rusia, lucru care l-a făcut să se îndoiască de calităţile lor de a coordona două instituții importante ale statului în plin conflict militar.

„Am venit, am înţeles şi l-am concediat pe şeful Serviciului de Securitate al Ucrainei din regiunea Harkov pentru faptul că nu a lucrat la apărarea oraşului încă din primele zile ale războiului, ci s-a gândit doar la el însuşi”, a declarat Zelenski.

4 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Felix said, on august 16, 2022 at 12:10 pm

  Astăzi, pacea este un lucru foarte dificil. Sfârşitul va veni brusc, dar atunci va veni şi mântuirea.
  Cuvântul Apostolului Petru, cum că pământul va arde, este mult mai reali­zabil astăzi, cu toate armele nucleare.
  Sofronie Saharov

  http://www.cuvantul-ortodox.ro/arhimandritul-sofronie-saharov-%E2%80%9Etraim-in-vremurile-de-pe-urma-judecata-se-poate-petrece-si-acum-care-e-conditia-deosebirii-duhurilor/
  👇

  https://www.national.ro/stiri-externe/razboiul-nuclear-va-aduce-foametea-globala-mai-mult-de-jumatate-din-populatia-lumii-rasa-de-pe-fata-pamantului-771803.html

  Sfantul Ioan Gura de Aur:

  Pentru care pricină, dar, la sfîrşitul lumii sînt mari şi multe nenorocirile ?

  Unii spun că şi creaţia se va îmbolnăvi şi va ajunge neputincioasă; după cum trupul, cînd îmbătrîneşte, atrage asupra lui multe boale, tot aşa şi creaţia, îmbătrînind, atrage asupra ei multe nenorociri. Se ştie, însă, că trupul îmbătrîneşte potrivit slăbiciunii şi legii firii, pe cînd ciuma, războaiele şi cutremurele nu vin din pricina îmbătrînirii firii şi nici nu vin peste creaţie bolile acestea, pentru că îmbătrînesc creaturile creaţiei — că a spus Domnul: «razboaie, foamete şi ciumă şi cutremure pe alocuri» — ci pentru că gîndirea oamenilor se va strica; toate aceste nenorociri sînt pedepse pentru păcate, sînt leacuri pentru bolile oamenilor. Că atunci se vor înmulţi bolile omeneşti.

  — Dar pentru ce se vor înmulţi atunci ?

  — După părerea mea, pentru că cei vinovaţi vor ajunge şi mai trîndavi, pentru că Judecata întîrzie, pentru că este amînată luarea socotelii, pentru că încă n-a venit Judecătorul.

  Ceea ce a spus Hristos şi despre sluga cea rea, că din pricina asta a ajuns mai trîndav. «Stăpînul meu întîrzie» a zis sluga aceea; şi a început să bată pe celelalte slugi şi a risipit averea stăpînului său.

  De aceea şi Hristos, cînd au venit ucenicii Lui şi au voit să cunoască ziua sfîrşitului lumii, nu le-a spus, pentru ca prin necunoaşterea celor viitoare să ne facă să fim necontenit pregătiţi, pentru ca fiecare din noi să fie mai sîrguincios, aşteptînd totdeauna sfîrşitul, cu nădejdea venirii lui Hristos.

  De aceea cineva ne îndeamnă, zicînd: «Nu întîrzia a te întoarce la Domnul şi nu amîna din zi în zi, ca nu cumva să fii zdrobit tot amînînd».

  Necunoscut este sfîrşitul; şi pentru asta este necunoscut, ca totdeauna să fii sîrguitor.

  De aceea, ca un fur noaptea, aşa vine ziua Domnului . Nu ca să ne prade, ci ca să ne facă mai vigilenţi. Că cel care se gîndeşte că are să vină hoţul stă treaz, aprinde lumina şi veghează mereu. Tot aşa şi noi, aprinzînd lumina credinţei şi a unei drepte vieţuiri, să ţinem aprinse luminile noastre într-o continuă priveghere.

  Şi pentru că nu ştim cînd vine Mirele, trebuie să fim mereu pregătiţi, ca atunci cînd va veni să ne găsească treji.

  OMILIE LA CUVÂNTUL APOSTOLULUI ASUPRA ZILELOR DE PE URMĂ
  de Sfântul Ioan Gură de Aur,Traducere de Pr. D. FECIORU, Din Revista „Glasul Bisericii”, 9-12/1983

  Apreciază

 2. acelas said, on august 16, 2022 at 3:34 pm

  nu chiar proaspata
  https://t.me/onciu/1484

  Apreciază

 3. Moca said, on august 16, 2022 at 6:31 pm

  La obiect,
  Cerșinski ia măsuri disperate, în vremuri pentru ucria disperate….

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: