SACCSIV – blog ortodox

Ioana d’Arc, prezentată ca un personaj nonbinar într-o piesă care se va juca la teatrul lui Shakespeare din Londra

Posted in Anglia, LONDRA, Marea Britanie by saccsiv on august 13, 2022

Sursa: https://stirileprotv.ro/show-buzz/entertainment/ioana-d-arc-prezentata-ca-un-personaj-nonbinar-intr-o-piesa-care-se-va-juca-la-teatrul-lui-shakespeare-din-londra.html

O nouă producţie de la Globe Theatre din Londra, care explorează viaţa Ioanei d’Arc, o va înfăţişa pe legendara eroină franceză drept personaj nonbinar (care nu se identifică cu genurile feminin şi masculin), relatează DPA/PA Media.

Conducerea teatrului susţine că piesa „I, Joan” („Eu, Ioana”) va „oferi posibilitatea unui alt punct de vedere”, după lansare, la sfârşitul acestei luni.

Rolul principal va fi interpretat de Isobel Thom, care foloseşte şi pronumele pentru persoane nonbinare, iar scenariul a fost adaptat pentru a schimba pronumele sfintei franceze.

„De secole, Ioana a fost o emblemă culturală portretizată în nenumărate piese de teatru, cărţi, filme etc.”, a declarat Michelle Terry, directoare artistică a teatrului.

”Shakespeare nu s-a temut de disconfort, și nici The Globe”

„Istoria a oferit nenumărate şi minunate exemple despre Ioana portretizată drept femeie. Această producţie nu face decât să ofere posibilitatea unui alt punct de vedere. Acesta este rolul teatrului: de a pune pur şi simplu întrebarea „şi dacă?”, a adăugat Michelle Terry.

„Teatrele produc piese, iar în piese orice poate fi posibil. Shakespeare nu a scris piese de teatru precise din punct de vedere istoric. A luat personaje din trecut pentru a pune întrebări despre lumea din jurul lui. Shakespeare nu s-a temut de disconfort şi nici The Globe”, a spus directoarea artistică referindu-se la denumirea după care este cunoscut Globe Theatre.

Un comunicat publicat pe site-ul teatrului afirmă că instituţia s-a „angajat să devină o organizaţie incluzivă şi diversă”, dispusă să facă o „schimbare necesară”.

„Ne propunem să creăm o cultură şi un mediu în care experienţa tuturor la Shakespeare’s Globe să fie egală, incluzivă şi echitabilă”, se arată în text.

Piesa „I, Joan” se va juca în perioada 25 august – 22 octombrie.

 

12 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Mani said, on august 13, 2022 at 1:43 pm

  Despre morți,pot spune orice…dacă pe cei vii ii bălăcăresc asa tare…!!!

  Apreciază

 2. Felix said, on august 13, 2022 at 1:46 pm

  Parintele Nicolae Steinhardt:

  Oamenii rai, tiranii, propaganda ideilor rele cauta sa incurce lucrurile, sa le ieie asa, incat secundarul si principalul sa se amestece, si ochiul omului sa nu mai poata desprinde limpede ceea ce este esential din masa de detalii nesemnificative.
  Şi eu am dat un exemplu.
  Nu stiu daca voi ati citit cartea mea intitu­lata „Intre viata si carti”.
  Acolo am eu un capitol despre Ioana d’ Arc si despre procesul ei.
  Şi de acolo am tre­cut la niste consideratii generale asupra proceselor montate. Şi am spus ca ceea ce fac aia care monteaza procese false, cu hotararea dinainte stabilita, e sa prezinte lucrurile in asa fel, incat amanuntele sa or­beasca oamenii de buna credinta si ei sa creada ca intr-adevar procesul a fost drept, si am comparat aceasta actiune cu ceea ce face prestidigitatorul.
  El apare pe scena, isi sufleca manecile, arata jobenul publicului, sa vada ca jobenul nu contine nimic intr-insul, isi scutura mainile si bratele si pe urma scoate un iepure din joben. Şi toata lumea e fermeca­ta si minunata de cum de-a iesit iepurele din joben.
  Dar el, ca sa faca aceasta operatie, o pierde intr-o se­rie intreaga de detalii. Muzica, lumini, gesturi, in asa fel ne orbeste, ne pierde cu detaliile, incat noi nu observam pe unde iese cu adevarat iepurele.

  E o operatie de prestidigitatie, care urmareste sa ne distraga privirea, sa ne ameteasca.

  Asta cred ca fac oamenii astia.

  Ne orbesc, ca sa nu avem capacitatea de-a prinde esentialul, de a discerne esentialul.

  Şi sufletele care deosebesc duhurile raman neduse cu vorba, neduse cu luminile, cu zgomotul, cu efectele secun­dare, cu regia. Nedusi cu regia.

  Ele, dincolo de regie, disting esenta si stiu sa vada ca in procesul Ioanei d’Arc, bunaoara, femeia era nevinovata si dansii vroiau sa o piarda, sa o compromita, sa o prezinte ca pe o vrajitoare, desi nu era.

  Iar la toate celelalte procese politice sa arate ca vinovatul – care in fond e nevinovat si e de alta parere decat judecatorii lui – are alta conceptie politica, dar altfel e nevinovat.

  Deci trebuie sa fim foarte atenti. Deosebirea duhurilor este intr-adevar o insusire esentiala a marilor duhovnici.

  Toti marii duhovnici, cu adevarat mari, au avut aceasta deosebire a duhurilor. Au stiut sa vada. Exista o intrea­ga arta a vederii. Ne lasam foarte usor orbiti, foarte usor ametiti, distrasi. E o arta, arta vederii.

  Demonismul, vai, e o realitate. Pe planul vietii publice se manifesta prin doua extreme, doua ha­ruri: sau tirania puterii, dictatura, opresiunea, totali­tarismul sau, dimpotriva, la celalalt capat, preface­rea libertatii in nebunie, desfrau, dezmat si anarhie. Ambele extreme sunt nefiresti, primejdioase si de­monice.

  Ororile regimurilor totalitare nu pot fi in general detectate decat daca regimul respectiv practica o brutalitate simplista (exemple: tiranii din vechime si evul mediu, mongolii, Timurlenk, nazismul…).

  De indata insa ce avem de a face cu sisteme subtile si gri­julii de salvare a aparentelor – unde se lucreaza sistematic si savant -, depistarea este incomparabil mai grea, si in fata istoricului se iveste problema crimei perfecte.

  Aflarea adevarului in acest caz a infrant multi specialisti si detectivi de seama. Istori­cul sau cercetatorul, acum, trebuie sa dea dovada de insusiri neobisnuite si sa nu ezite a se referi la meto­de aparent straine de stiinta istoriei si disciplina poli­ticii. El trebuie sa nu se fereasca de a recurge la metode proprii detectivilor si medicilor. Vreau sa vorbesc de microsemnalele care, singure de obicei, ingaduie strapungerea stratului de vid inapoia caruia este izo­lata crima perfecta.

  Regimurile totalitare au grija sa ia toate masurile necesare – mergand foarte departe pentru acoperirea adevarului.

  Apreciază

 3. Felix said, on august 13, 2022 at 2:21 pm

  Parintele Serafim Rose:

  Toti cei care in aceste zile ravnesc sa
  nu-si piarda credinta in Mantuitorul Hristos trebuie sa se pazeasca si sa stea impotriva oricarei doriri a lucrurilor materialnice si pamantesti si impotriva amagirii care vine prin bunurile lumesti. Este peste masura de primejdios sa se invoiasca cineva cu orice dorinta de a-si face o cariera, de a-si fauri un nume, de a dobandi stapanire si trecere inaintea oamenilor, de a-si agonisi bogatii, de a se inconjura de lux si confort.
  Cu cat ne apropiem de Sfarsitul Lumii sentimentul de catastrofa al despartirii de viata va spori; si dorinta de cramponare!
  Atunci când banii lichizi vor dispărea, va disparea și ultima fărâmă de libertate a omului.
  Antihrist trebuie înţeles ca un fenomen religios.

  De ce vor dori toţi cei din lumea întreagă să se închine lui? Evident, fiindcă este ceva in antihrist ce corespunde cu ceva din noi.

  Iar acest ceva este lipsa trairii harului lui Hristos in noi înşine.

  De aceea mă tem de inimile reci ale „corectului intelectual” mult mai mult decât orice eroare intalnita te miri pe unde. Simt în aceste inimi reci o pregătire pentru lucrarea lui Antihrist a cărui imitație a lui Hristos va să se extindă și prin „teologia corectă”!
  Dacă ne vom închina lui (ferească Dumnezeu!), va fi pentru că vom simţi o atracţie către un lucru exterior, care s-ar putea chiar să semene a creştinism, de vreme ce «Antihrist» înseamnă cel ce este «în loc de Hristos» sau seamănă cu Hristos..

  Cand va veni, Antihrist va hipnotiza masele. Va fi inteligent, filantropic, extrem de civilizat. Va avea o personalitate uimitoare si va incanta lumea. Asa spun Sfintii Parinti. Oamenii ii vor lauda abilitatile de conducere si viziunea. Va fi un carismatic. Natiunile vor fi pregatite sa se uneasca deplin sub conducerea unui presedinte, iar apoi Antihristul isi va face aparitia. Poate suna ciudat, dar este adevarat.

  Noe avea sase sute de ani in vremea Potopului; deci Dumnezeu a dat omenirii numai o suta de ani si sapte zile de pocainta, nu o suta douazeci de ani, asa cum hotarase.

  Aceasta fiindca, spune Sfantul Ioan Gura de Aur, oamenii se facusera nevrednici de mai mult timp, ramanand impietriti chiar cand au vazut corabia lui Noe si animalele adunandu-se in chip minunat in ea. De acum era destul de limpede ca oamenii nu se pocaiau.

  Cand inima omului se impietreste, nu mai primeste harul lui Dumnezeu chiar stiind ca trebuie sa se pocaiasca, ca este ultimul prilej. Mandria il impiedica.

  Apreciază

  • saccsiv said, on august 14, 2022 at 9:17 am

   Felix

   Spune-mi, te rog, sursa acestui citat:
   „Cu cat ne apropiem de Sfarsitul Lumii sentimentul de catastrofa al despartirii de viata va spori; si dorinta de cramponare!”

   Apreciază

   • Felix said, on august 14, 2022 at 10:14 am

    Sentiment de catastrofa este si intepenirea oamenilor. Incremenirea lor in proiect: adica sentimentul de cramponare. Vizibil chiar si la cititorii blogului, care in mare majoritate, cred ca ei vor comenta perpetu pana la Parusie aici pe blog.
    Mai fratilor, asta i catastrofa, caci cainele nu pleaca de la macelarie negonit!
    Voi ce asteptati?! V-ati facut rucsacul pentru plecarea in muntii? Sau va veti lasa tarati in lagare? Caci nu exista a treia cale!
    Sau poate ca multi isi fac un fel de refugiu in apartamente la oras sau cred vor sta bine merci in anumite case pe la sate.
    Nu!
    Casele si apartamentele vor fi ale statului. Si nimeni nu va ramane in ele nepecetluit cu semnul fiarei pana la urma!
    Deci nu-i o catastrofa sa ne ascundem dupa deget si sa nu anticipam etapa care urmeaza!?
    In alta ordine de idei sentimentul de catastrofa
    ni-l induc papusarii ca sa ne panicam si ca sa capitulam, adica sa accepta venitul minim universal in definitiv!
    Deci asa inteleg eu catastrofa!
    Celelalte semne: foametea, razboiul, saracia, boala, moartea sunt inevitabile in acest context al sentimentului de de catastrofa si de cramponare care va spori pe masura ce ne apropiem de sfarsitul lumii….

    Apreciază

   • saccsiv said, on august 14, 2022 at 10:22 am

    Felix

    Ok. Te intrebasem deoarece am crezut ca a spus Cuviosul Serafim Rose acea fraza.

    Apreciază

   • Felix said, on august 14, 2022 at 12:05 pm

    Petre Tutea:

    Oamenii se opun demersurilor de a fi treziti dintr-un soi de agonie…
    Omul este din ce in ce mai implicat intr-un complot de lichidare, parca. Dumnezeu e prezent pretutindeni, dar
    nu-L poate vedea decat acela care IL resimte ca o prezenta vie in inima sa.
    Problema e ca cu femeia lui Lot, impietrirea (launtrica, cea a inimii) e regretul, tanjeala, cramponarea dupa captivitatea poftelor lumii.
    Innoirea duhovniceasca e rupere, o smulgere dintr-un climat al mustului placerilor.
    Remuscarea transforma in beton trecutul nostru, il asaza in fata noastra ca pe un zid de netrecut.
    Orice om e purtator si de niste marionete (inchipuiri) care il impiedica sa ajunga la sinea lui cea adevarata, chipul lui Hristos din el.
    Sigur ca oamenii de buna credinta nu pot concepe că cineva educat sau măcar cu inteligență nativă poate fi și cinic, și fals, și criminal/ apostat dacă i se pare avantajos…
    Pentru a suporta existenţa – minţim şi, mai ales, ne minţim.
    Limbajul politic este astfel proiectat încât face ca minciunile să pară demne de încredere, crimele respectabile şi vântul ca ceva solid.

    Nimeni nu poate interzice unui popor sa-si traiasca traditia si istoria cu gloriile si infrangerile ei. Cand dispar popoarele intram in Turnul Babilonului.
    (Neo) Marxismul (globalist) nu e ostil anarhiei prin finalitatea lui, pentru ca nu poti fi egalitar decat daca esti anarhic. Ierahia de valori distruge egalitatea. Sunt anarhisti marxistii prin finalitatea lor, societatea viitoare, asa se incheie, e o societate fara clase – incendiul anarhiei finale. Stanga marxista e egalitara. Egalitatea coercitiva este sterilizanta, confisca personalitatea umana legata de proprietate. Eu nu pot sa accept in numele niciunei idei, chiar daca este un ideal, ma rog, roz sau suprem, sa asupresc nicio celula dintr-un om.
    Pentru ca exercitiul nelimitat al puterii, tirania, oricum o exerciti, e demonica.
    (Neo) Marxismul prinde pe un fond rasial imbecil. Cultura inexistenta, cirezi rurale, plus un fond rasial imbecil, si iata ca marxismul devine doctrina si totul se indreapta spre faliment. Marxistii asa considera oamenii asa cum considera vacarii cirezile. Cum sa ai mari pretentii stiintifice cand degradezi si marginesti omul cu limitele lui animalice? Pentru ca asta e conflictul. Omul se margineste cu propria lui animalitate. Ca e materialism. Biomaterialism. Cand si un tampit isi da seama ca omul nu e limitat la carcasa lui materiala. Aspiratiile lui il depasesc, nu? Aspiratiile lui motiveaza idealul religios, care e suprabiologic. Adevarul care nu e revelat este fructul unei cautari, o gaselnita. Dumnezeu Este. Dumnezeu e nepredicativ. Cand apare predicatia, incepi sa-L demonstrezi pe Dumnezeu si sa-L pulverizezi. Toate lucrurile le putem demonstra, in afara de Real Care Este; nu se demonstreaza. Stii unde poti capata definitia omului? In Biserica. Acolo esti comparat cu Dumnezeu, fiindca exprimi chipul Lui. Daca Biserica/Liturghia ar disparea din istorie, istoria n-ar mai avea oameni. Ar disparea si omul. De fapt, vanzoleala asta haotica a lumii actuale, framantarea lumii actuale, ma convinge ca nu exista decat Dumnezeu. Fara Dumnezeu, omul nu e nimic.
    Marxismul e un cancer social, chiar plecand de la examenul unei familii. Intr-o familie sunt toti egali? In niciunul din regnurile cunoscute nu exista egalitate – nici in regnul mineral, ca aurul nu e egal cu carbunele, nici in regnul animal, ca pisica nu e egala cu leul, cel putin ca forta. Egalitatea oamenilor este o utopie. Insa cusurul utopiilor este ca sunt realizabile (devin distopii).
    In marxism ce decide masa are un caracter absolut, deoarece prin masa se exprima specia. Insa prin individ se exprima personalitatea. Masa e absoluta; fiecare prost luat in parte e un prost si atat. Dar toti prosti astia impreuna sunt un principiu istoric.
    Cineva a spus: „Un singur lucru mi se pare sublim. Nu un spectacol cosmic, ci o multime desfasurata revolutionar in actiune”. Dar revolutia nu o face multimea. Ea joaca doar rolul apei in vas: il umple, nu da forma vasului. Violentele sunt intotdeauna specifice deficientelor materiale si spirituale ale societatii. Societatea care nu e inzestrata cu bunuri mobile si imobile, precum si cu servicii utile, e nelinistita. Toate acestea nu trebuie sa atinga decat un minimum suficient, nu neaparat o abundenta si abia atunci apare posibila si linistea unui corp social si se inlatura dezechilibrul social

    👇
    Soylent Green – Hrana verde (1973)
    „În anul 2022, New York-ul este populat de 40 de milioane de cetățeni înfometați. Hrana a devenit un lux din pricina distrugerii resurselor naturale. De aceea, guvernul lansează un produs nou, Soylent Green, în spatele căruia se ascunde, însă, un secret înspăimântător.”
    Dincolo de fabulatiile tipice westernului urban american, sunt „ascunse” in acest film niste realitati (deja) cotidiene, desi filmul se vrea un sf a carui actiune se desfasoara (culmea!) fix in 2022!… Poate ca in 2023, adica (fix!) la 50 de ani de la aparitia filmului ne vom „trezi” intr-o lume ireal de reala care (culmea!) se conformeaza scenariului…(!?)

    Soylent Green Documentary (2/2) – YouTube

    👇

    Sfantul Iustin Popovici,
    Teologie Dogmatica,
    vol. III,
    Antihristul si lucrarea sa:

    Догматика Православне Цркве – Том III (други део) – Страна 65 – Светосавље
    https://svetosavlje.org/dogmatika-pravoslavne-crkve-tom3-2/65/

    „Acele zile ale prigoanei asupra creștinilor vor fi de așa natură încât nimeni din cei care nu îl va recunoaște public pe Antihrist și nu va purta semnul 666 nu va putea cumpăra sau vinde nimic și nu va avea niciun drept in societate.
    Oricine nu se va închina lui Antihrist și nu-i va primi semnul pe frunte și pe mână va fi ucis.
    Biserica lui Hristos, va fi persecutată și chinuita, se va ascunde în pustie (in munti), unde se vor refugia credinciosii traitori ai lui Hristos Dumnezeu”.

    Sfantul Efrem Sirul ne incredinteaza in acest sens:

    „Deci multi dintre crestinii care se vor afla atunci vor varsa rauri de lacrimi cu suspinuri catre Dumnezeu Cel Sfant, ca sa fie izbaviti de balaur (antihrist), si cu mare sarguinta vor fugi in pustietati, in munti si in pesteri si cu frica se vor ascunde.
    Si li se va darui aceasta de la Dumnezeu Cel Sfant, si-i va povatui pe ei harul in locuri hotarate si se vor mantui, fiind ascunsi in gauri si in pesteri, nevazand semnele si infricosarile lui Antihrist.
    Ca celor ce au cunostinta (simtirea harului), cu lesnire le va fi cunoscuta venirea lui antihrist.
    Iar celor ce isi au mintea permanent la lucruri lumesti, macar daca ar si auzi, nu vor crede, si urasc pe cei ce le-ar spune.
    Pentru aceasta crestinii (trezvitori) primesc putere de a scapa, pentru ca toata invaluirea si grijiile vietii acesteia le-au lepadat”.
    👇
    Insa nu va fi bai/vai pentru popi…
    Vor veni cu justificari gretoase ca n 2020:
    „Anul acesta, Dumnezeu ne-a lăsat să înviem singuri!”

    https://m.ziuaconstanta.ro/stiri/deschidere-editie/constantaestebine-parintele-marius-mosteanu-anul-acesta-dumnezeu-ne-a-lasat-sa-inviem-singuri-716988.html?print=

    Pai, Biserica este laboratorul Invierii, dupa cum subliniaza Parintele Dumitru Staniloae.
    Deci butada asta popeasca si smechereasca: ne-a lasat Domnul ca sa inviem singuri, este un sofism dracesc!
    👇

    Irina Bazon: Spre un totalitarism biotehnologic: preluarea controlului genetic asupra tuturor ființelor vii | ActiveNews
    https://m.activenews.ro/opinii/Irina-Bazon-Spre-un-totalitarism-biotehnologic-preluarea-controlului-genetic-asupra-tuturor-fiintelor-vii-173190

    👇

    Dă clic pentru a accesa pr.-jean-boboc-transumanismul-decriptat.pdf

    👇

    Este la un prooroc o spusă: blestemat omul care nădăjduieşte în om. Cine îşi pune nădejdea într-un om muritor, într-o băşică vremelnică de spumă, şi nu şi-o pune în Dumnezeu Atotţiitorul, este – e limpede – blestemat. Şi acest blestem asupra lui şi asupra casei lui poate fi confirmat de experienţa vieţii de zi cu zi. Este limpede că la fel de blestemat este şi omul care se roagă numai omului, şi nu se roagă Celui ce ţine toate şi poate toate.

    Sfântul Nicolae Velimirovici
    👇

    Cristian Terheș,

    a subliniat că ID-ul care ți se dă la naștere îl ai de-a lungul vieții. Ești serializat.

    Pe lângă ID în această identitate digitală europeană ți se creează un fel de portofel european.

    Îți vor vedea toate conturile, tot ce cumperi, nu vei putea face nicio acțiune online fără a te identifica/loga cu acest ID”, a avertizat europarlamentarul.

    „La nivel european se împinge în momentul de față un sistem similar cu cel din China cu creditul social. Chiar eu lucrez pe un astfel de dosar în Parlamentul European cu referire la eID (European Identification), unde fiecare persoană din UE va avea un număr de identificare format din numere și litere care va rămâne cu tine până la finalul vieții și cu numărul respectiv vei putea să faci anumite lucruri sau nu vei putea să faci anumite lucruri.”

    „De exemplu, ți se va pune rație de emitere de dioxid de carbon, cu EID-ul respectiv vei putea să te loghezi online, în rețelele de socializare, în contul bancar. E halucinant”, a declarat Cristian Terheș

    https://ec.europa.eu/info/strategy/priorities-2019-2024/europe-fit-digital-age/european-digital-identity_ro#avantajele-identitii-digitale-europene

    „Nu veți deține nimic și veți fi fericiți”.

    Sistemul de credit social din China extinde pur și simplu această idee la toate aspectele vieții de pe planeta.

    «Σουσάμι» και ψίχουλα: Δεν θα σας ανήκει τίποτα και θα είστε χαρούμενοι.
    https://oaskhths.blogspot.com/2022/01/blog-post_29.html?m=

    https://odysee.com/$/download/%CE%A3%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%80%CF%81%CE%B1%CE%B3%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1,-%CF%84%CE%BF-%CE%A3%CF%8D%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BC%CE%B1-%CE%A0%CF%81%CE%BF%CF%83%CF%89%CF%80%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82-%CE%92%CE%B1%CE%B8%CE%BC%CE%BF%CE%BB%CF%8C%CE%B3%CE%B7%CF%83%CE%B7%CF%82%C2%A0%CF%85%CF%80%CE%AC%CF%81%CF%87%CE%B5%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%94%CF%8D%CF%83%CE%B7-%CE%B5%CE%B4%CF%8E-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B4%CE%B5%CE%BA%CE%B1%CE%B5%CF%84%CE%AF%CE%B5%CF%82/4713c7dac4b050fca230b82935d419ea02fbcc85

    Apreciază

 4. Gicu said, on august 13, 2022 at 2:46 pm

  „Cele mai importante sancțiuni sunt închiderea granițelor pentru că rușii iau în stăpânire pământuri străine”, a declarat luni președintele Volodymyr Zelensky pentru Washington Post.

  https://invictuswebmedia.com/2022/08/12/membrii-ue-sustin-apelul-lui-zelensky-pentru-interzicerea-tuturor-calatoriilor-rusiei-in-tarile-ue-si-sua/

  Si pe amerloci de ce nu-i inchide nimeni, ca si ei iau in stapanire pamanturi straine?
  Noroc ca pe chinezi i-a inchis chiar Xi, cu politica lui inteleapta „zero covid”…toti sunt imbarcati in acelasi tren al groazei, doar ca trebuie sa fie caraiala intre vagoane, ca sa aiba lumea la ce sa caste gura, in loc sa se gandeasca la ce conteaza de fapt in aceste timpuri finale.

  Teatru iezuit, dupa un scenariu scris de catre pasarile necurate si urate.

  Apreciază

 5. Felix said, on august 13, 2022 at 3:34 pm

  Întâistătătorul Polonez Savva spune că uniații au primit aprobare să se unească cu schismaticii din Ucraina.

  (Greco-catolicii il pomenesc pe Papa la „liturghie”. Asta inseamna ca Papa va fi in comuniune cu „autocefalii” ortodocsi din Ucraina, care la randul lor sunt comuniune euharistica cu Patriarhia Ecumenica.
  Patriarhia Ecumenica este comuniune euharistica cu Patriarhiile Ortodoxe, inclusiv cu Patriarhia Romana (BOR)!
  Deci unde vom ajunge stimati tovarasi si pretini?!!!
  Sfantul Maxim Marturisitorul marturisea astfel credinta ortodoxa:

  „Nu mă împărtăşesc cu voi, câtă vreme anatematizaţii sunt pomeniţi la Sfânta Proscomidie. Fiindcă mă tem de osânda anatemei”.
  Papa mai este inca sub osanda anatemei Sinodului prezidat de Sfantul Fotie cel Mare in anul 879, a carui hotararea dogmatica pune sub a anatema pe orice crestin care nu marturiseste Crezul (Simbolul Credintei) nestirbit, si care indrazneste sa scoata sau sa adauge ceva la Crez!!! Sau aceste anateme au fost abrogate si Sinodul respectiv a fost anulat?! n.n.)

  (Întâistătorul Polonez susține că uniații au primit binecuvântare din partea ierarhiei lor pentru a se uni cu OEO. [schismaticii „Ortodocsi Ucraineni”)

  Mitropolitul Savva al Varșoviei și al Întregii Polonie a declarat că Greco-Catolicii Ucrainieni [UGCC -UNIATES] a primit aprobarea „ierarhiei” de a fuziona cu OEO.
  Întâistătătorul Polonez a făcut această declarație într-un interviu publicat în Rolityka.
  „În Ucraina acum, din cauza situației politice și religioase, oportunitatea este folosită pentru a se uni cu uniații, adică catolicii rit greco-catolic.
  Aici, în Polonia, catolicii de rit greco catolic au primit undă verde pentru o astfel de unire”, a adăugat mitropolitul Savva.

  Ο Προκαθήμενος της Πολωνικής Εκκλησίας Σάββας λέει ότι οι Ουνίτες έχουν πάρει έγκριση να ενωθούν με τους σχισματικούς της Ουκρανίας. | ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ
  https://tasthyras.wordpress.com/2022/08/13/%ce%bf-%cf%80%cf%81%ce%bf%ce%ba%ce%b1%ce%b8%ce%ae%ce%bc%ce%b5%ce%bd%ce%bf%cf%82-%cf%84%ce%b7%cf%82-%cf%80%ce%bf%ce%bb%cf%89%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%ae%cf%82-%ce%b5%ce%ba%ce%ba%ce%bb%ce%b7%cf%83%ce%af/#more-55593

  Apreciază

 6. Ines said, on august 13, 2022 at 6:26 pm

  Primul detinut din Spania care a obținut dreptul la eutanasiere este un roman.

  https://ziare.com/spania/spania-eutanasiere-roman-detinut-decizie-judecatori-1754924

  Apreciază

 7. Felix said, on august 14, 2022 at 3:18 am

  Sfântul Ierarh Nifon al Constantianei (sec. IV) a avut urmatoarea previziune:

  Clerici din vremurile de pe urma vor deveni instrumente ale Antihristului.
  Ei vor propovădui ascultarea oarbă ca o virtute a păcii și a mântuirii.
  O ascultare satanica, care va cere din partea credinciosilor ignoranță, dispreț față de învățăturile sfinților, indiferență față de adevăr și o evlavie superficială.
  Avertismentul Sfantului Apostol Pavel pentru apostazia care se va întâmpla înainte de venirea lui Antihrist, este menționata în mod evident prin apostazia ierarhiei Bisericii care administreaza.
  Apostazia credinciosilor și a comunitatilor ortodoxe se va face prin achiesarea la secte si erezii.
  Nu neaparat prin slabirea generala a credinței care a fost prezenta întotdeauna si va exista întotdeauna, aceasta nu va constitui un semn vadit al venirii lui Antihrist.
  Mai mult decât atât, cuvintele Apostolului ar fi respinse de o mie de ori, din cauza ca slabirea credintei au mai experimentat-o generatiile anterioare, dar Antihristul nu a venit.
  Antihristul la aparitia sa in public nu va închide bisericile, nu le va arde așa cum obișnuiau imparatii romani, ci le va umple de „creștini” care vor fi botezați, se vor spovedi, se vor impartasi cu Sfintele Taine, vor avea imbold pentru dragoste, dar în același timp acei credinciosi nu vor mai crede din toata inima în Hristos Dumnezeul-Om, ci il vor iubi pe Antihrist.
  El va induce în eroare lumea pretinzând că este Hristos și va încerca să-L imite în toate; va face minuni inchipuite, va fi in perioada de început (pana va fi intronat Rege) smerit, liniștit, iubitor cu toți, un filantrop, un împăciuitor, va urî nedreptatea, va fi apropiat de preoți, va iubi Sfintele Scripturi, va iubi episcopii și va cinsti pe bătrâni, si pe tinerii care vor fi onorați.
  Va cere ca adulterul sa fie interzis, pedeapsa cu inchisoarea va fi abrogata, pe străinii ii va iubi, pe săraci ii va ajuta, pe orfanii ii va milostivi, de binele țărilor se va îngriji, va profeți viitorul, pe morții ii va învia, orbilor le va da vederea, va fi binevoitor si filantrop, se va ingriji de soarta popoarelor și toți vor fi onorați și-l vor iubi.
  Toată lumea va achiesa ca sa fie intronat Rege planetar, caci un astfel de „sfânt” și „drept” nu va mai exista în acele zile. Și antihrist va mima ca nu doreste sa primeasca tronul Impărăției lumii intregi, pentru a arăta chipurile smerenie și virtute, sfințenie.
  Când, totuși, antihrist va deveni în cele din urmă Rege al planetei atunci iși va arata adevărata față a iadului.
  Atunci totul se va sfârși pentru oamenii de pe pamant…
  Oamenii ii vor fi ferici pe cei care au murit deja și vor dori să se deschidă mormintele pentru a intra ei in locul celor morti…”

  Sursa:
  „Nifon, un episcop ascet”, I.M. Paraklitou, extras dintr-un manuscris nepublicat din anul 1334.

  «ΕΝΑΣ ΑΣΚΗΤΗΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ», Ι.Μ. Παρακλήτου, ἀπὸ ἀνέκδοτο χειρόγραφο τοῦ 1334.
  (Fragment din cartea: „Tâlharii învățăturii dumnezeiesti” Partea a II-a)
  Οι Κληρικοί και Μοναχοί στα έσχατα χρόνια. | ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ
  https://tasthyras.wordpress.com/2022/08/13/%ce%bf%ce%b9-%ce%ba%ce%bb%ce%b7%cf%81%ce%b9%ce%ba%ce%bf%ce%af-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%bc%ce%bf%ce%bd%ce%b1%cf%87%ce%bf%ce%af-%cf%83%cf%84%ce%b1-%ce%ad%cf%83%cf%87%ce%b1%cf%84%ce%b1-%cf%87%cf%81%cf%8c/#more-55607

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: