SACCSIV – blog ortodox

Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din SUA (CDC) renunță la carantină și la recomandările de distanțare pentru COVID

AP: CDC drops quarantine, distancing recommendations for COVID

CDC renunță la carantină și la recomandările de distanțare pentru COVID

De Mike Stobbe si Collin Binkley, 11 August 2022, AP

NEW YORK (AP) – Cea mai importantă agenție de sănătate publică a SUA a relaxat joi liniile sale directoare privind COVID-19, renunțând la recomandarea ca americanii să se pună în carantină în cazul în care intră în contact strâns cu o persoană infectată.

Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) au declarat, de asemenea, că oamenii nu mai trebuie să stea la o distanță de cel puțin 1,8 metri de alte persoane.

Modificările, care au loc la mai bine de 2 ani și jumătate de la începutul pandemiei, sunt determinate de recunoașterea faptului că aproximativ 95% dintre americanii de 16 ani și mai în vârstă au dobândit un anumit nivel de imunitate, fie prin vaccinare, fie prin infectare, au declarat oficialii agenției.

„Condițiile actuale ale acestei pandemii sunt foarte diferite de cele din ultimii doi ani”, a declarat Greta Massetti, de la CDC, unul dintre autorii ghidurilor.

Multe locuri din țară au renunțat de mult timp la distanțarea socială și la alte măsuri de precauție cândva comune, dar unele dintre schimbări ar putea fi deosebit de importante pentru școli, care își reiau cursurile luna aceasta în multe părți ale țării.

Poate că cea mai mare schimbare legată de educație este sfârșitul recomandării ca școlile să facă teste de rutină zilnice, deși această practică poate fi reintrodusă în anumite situații pe durata unui val de infecții, au declarat oficialii.

De asemenea, CDC a renunțat la recomandarea ‘test-to-stay’ (test pentru a rămâne), care spunea că elevii expuși la COVID-19 ar putea face teste periodice – în loc să stea în carantină acasă – pentru a continua să meargă la școală. Odată ce nu mai există recomandarea de a fi pus în carantină, a dispărut și opțiunea de testare.

Măștile continuă să fie recomandate doar în zonele în care transmiterea comunitară este considerată ridicată sau dacă o persoană este considerată cu risc ridicat de îmbolnăvire severă.

Districtele școlare din SUA și-au redus măsurile de precauție privind COVID-19 în ultimele săptămâni, chiar înainte de emiterea ultimelor orientări. Unele au promis o revenire la condițiile de școlarizare de dinaintea pandemiei.

Măștile vor fi opționale în majoritatea districtelor la reluarea cursurilor în această toamnă, iar unele dintre cele mai mari districte din țară au redus sau eliminat cerințele de testare pentru COVID-19.

Școlile publice din Los Angeles vor renunța la testele săptămânale COVID-19, punând în schimb la dispoziția familiilor testele la domiciliu, a anunțat districtul săptămâna trecută. Școlile din comitatul Wake din Carolina de Nord au renunțat, de asemenea, la testele săptămânale.

Alte câteva au renunțat la programele de testare la domiciliu, care au devenit imposibil de gestionat în timpul valurilor de variantă omicron din anul școlar trecut.

Federația Americană a Profesorilor, unul dintre cele mai mari sindicate de profesori din țară, a declarat că salută recomandările.

„Fiecare educator și fiecare părinte începe fiecare an școlar cu mari speranțe, iar anul acesta cu atât mai mult”, a declarat președintele Randi Weingarten. „După doi ani de incertitudine și perturbări, avem nevoie de un an cât mai normal posibil pentru a ne putea concentra ca un laser pe ceea ce au nevoie copiii.”

Noile recomandări au ca prioritate menținerea copiilor în școală cât mai mult posibil, a declarat Joseph Allen, directorul programului de construcție sănătoasă de la Universitatea Harvard. Politicile anterioare de izolare au forțat milioane de elevi să stea acasă, a spus el, chiar dacă virusul prezenta un risc relativ scăzut pentru tineri.

„Clase întregi de copii trebuiau să lipsească de la școală dacă erau considerați un contact apropiat”, a spus el. „Școlile închise și întreruperea învățământului au fost devastatoare”.

Alții spun că CDC merge prea departe în relaxarea orientărilor sale.

Permițând elevilor să se întoarcă la școală la cinci zile după infectare, fără dovada unui test COVID-19 cu rezultat negativ, ar putea duce la apariția unor epidemii în școli, a declarat Anne Sosin, cercetător în domeniul sănătății publice la Dartmouth College. Acest lucru ar putea forța școli întregi să se închidă temporar dacă profesorii se îmbolnăvesc în număr mare, o dilemă cu care unele școli s-au confruntat anul trecut.

„Cu toții ne dorim un an școlar stabil, dar dorințele nu reprezintă strategia pentru atingerea acestui obiectiv”, a spus ea. „Dacă dorim o revenire la normalitate în școlile noastre, trebuie să investim în condițiile necesare pentru asta, nu să renunțăm la tot la întâmplare, așa cum vedem în întreaga țară.”

Numărul mediu de cazuri raportate de COVID-19 și de decese a fost relativ stabil în această vară, la aproximativ 100.000 de cazuri pe zi și de la trei sute până la patru sute de decese.

CDC a declarat anterior că, dacă persoanele care nu sunt la zi cu vaccinarea împotriva COVID-19 intră în contact apropiat cu o persoană care a fost testată pozitiv, ar trebui să rămână acasă timp de cel puțin cinci zile. Acum, agenția spune că nu este necesară carantina la domiciliu, dar îi îndeamnă pe acești oameni să poarte o mască de înaltă calitate timp de 10 zile și să se testeze după alte cinci zile.

Agenția continuă să spună că persoanele care sunt testate pozitiv ar trebui să se izoleze de alte persoane timp de cel puțin cinci zile, indiferent dacă au fost sau nu vaccinate. Reprezentanții CDC recomandă ca oamenii să pună capăt izolării dacă nu au febră timp de 24 de ore fără a folosi medicamente și nu prezintă simptome sau dacă simptomele se ameliorează.

De asemenea, tot joi, Food and Drug Administration (FDA) și-a actualizat recomandările cu privire la numărul de teste pe care ar trebui să le facă persoanele expuse la COVID-19.

Anterior, FDA a recomandat efectuarea a două teste rapide de antigen timp de două sau trei zile pentru a exclude posibilitatea unei infecții. Acum, agenția recomandă trei teste.

Reprezentanții FDA au declarat că modificarea s-a bazat pe noi studii care sugerează că vechiul protocol poate rata prea multe infecții și poate duce la răspândirea coronavirusului de către oameni, mai ales dacă aceștia nu prezintă simptome.

 

Comentariu saccsiv:

A doua parte a articolului este de toata voma.

5 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Felix said, on august 13, 2022 at 12:17 pm

  Cenzură Preventivă”.

  Sau, cum spune FEM:

  „Echipele de încredere și securitate pot opri amenințările care apar online înainte ca aceastea să ajungă la cititori.”

  Într-un excelent comentariu, Didi Rankovic scrie:

  „Nu este niciodată limpede de ce purtătorul de cuvânt al elitei de la Davos (FEM) vine cu tot felul de «soluții» și «propuneri» bizare. Este aceasta o modalitate de a introduce noi idei ori a le întări pe cele existente? Sau doar ca să pară că sunt ocupați și că merită banii pe care îi primesc?”

  Și Rankovic adaugă:

  „Nu – nu îi preocupă inflația galopantă, nici costurile energetice, nici măcar securitatea alimentară din numeroase regiuni ale lumii. Pentru cât sunt de devotați globalizării, sunt siudat de surzi la ceea ce se petrece cu adevărat pe glob.”

  https://m.activenews.ro/externe/Frankenstein-pe-Social-Media-Monstrul-care-te-cezureaza-INAINTE-sa-apuci-sa-postezi-175587

  Apreciază

 2. Felix said, on august 13, 2022 at 7:05 pm

  MAGISTRAL: „Teoretician al conspirațiilor”, caut inteligență artificială – Mucenicul’s Blog
  https://mucenicul.wordpress.com/2022/08/13/magistral-teoretician-al-conspiratiilor-caut-inteligenta-artificiala/

  Apreciază

 3. Catalin said, on august 13, 2022 at 8:57 pm

  CDC a sters un fragment in care zicea ca ARNm si proteinele spike nu persista mult in organism
  https://web.archive.org/web/20220710183448/https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/vaccines/different-vaccines/mrna.html
  The mRNA and the spike protein do not last long in the body.
  Our cells break down mRNA from these vaccines and get rid of it within a few days after vaccination.
  Scientists estimate that the spike protein, like other proteins our bodies create, may stay in the body up to a few weeks.
  In versiunea curenta, https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/vaccines/different-vaccines/mrna.html a disparut.
  Updated July 15, 2022

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: