SACCSIV – blog ortodox

Ameninţările cu radiaţiile din Ucraina, un foc de paie: „Nivelul nu a crescut nicăieri”

Posted in Ucraina by Vali on august 11, 2022

Sursa: https://www.national.ro/stiri-externe/amenintarile-cu-radiatiile-din-ucraina-un-foc-de-paie-nivelul-nu-a-crescut-nicaieri-771404.html

Nivelul radiaţiilor, în perioada războiului, nu a crescut niciodată nici în Ucraina, nici în România, iar în privinţa valorilor înregistrate la Centrala Nucleară de la Zaporojie, acestea nu justifică îngrijorările din spaţiul media sau al populaţiei, a declarat ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Barna Tanczos.

De aemenea, Centrala Nucleară de la Zaporojie indică valori normale.

Barna, discuţii cu omologii din Ucraina

Am avut o discuţie telefonică destul de lungă cu domnul ministru al Mediului din Ucraina şi domnul Strilets (ministrul Mediului şi Resurselor Naturale din Ucraina, Ruslan Strilets, n.r.) a subliniat încă o dată faptul că sistemul de monitorizare a radiaţiilor din Ucraina este funcţional.

A fost dezvoltat şi completat cu noi unităţi de măsurare a radiaţiilor în urma donaţiilor primite de la statele europene. Este un sistem care raportează zilnic datele măsurate şi le trimite la Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică, aşa cum facem şi noi.

Reţeaua Naţională pentru Supravegherea Radioactivităţii Mediului care funcţionează sub autoritatea Agenţiei Naţionale pentru Mediu este o reţea funcţională, care preia zilnic datele unde se validează şi se trimit la Agenţia Internaţională.

Datele măsurate, validate şi transmise la Agenţia Internaţională nu justifică în niciun fel îngrijorările din spaţiul media sau de la nivelul populaţiei.

De la începutul războiului această monitorizare este una continuă, validările de date se fac continuu, zilnic”, a spus Tanczos Barna.

Tagged with: , , , ,

2 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Spaceman said, on august 11, 2022 at 3:45 pm

  Șeful Energoatom lansează un apel disperat: Unitatea nucleară din Zaporojie trebuie să fie declarată zonă nemilitarizată

  08.08.2022

  https://www.zf.ro/business-international/seful-energoatom-lanseaza-un-apel-disperat-unitatea-nucleara-din-21068490

  Consiliul de Securitate al ONU, reuniune pe tema situației de la Centrala nucleară de la Zaporojie / Directorul AIEA afirmă că situația este ”extrem de gravă”: Un accident ar putea amenința sănătatea publică și mediul

  10.08.2022

  Consiliul de Securitate al Organizației Națiunilor Unite se reunește, joi, și va discuta despre situația de la Centrala nucleară de la Zaporojie, pe care Directorul Agenției Internaționale pentru Energie Atomică (AIEA), Rafael Mariano Grossi, o consideră ”extrem de gravă”.

  https://www.news.ro/externe/consiliul-securitate-onu-reuniune-tema-situatiei-centrala-nucleara-zaporojie-directorul-aiea-afirma-situatie-extrem-grava-accident-ar-putea-ameninta-sanatatea-publica-mediul-1922400210002022082220812612

  Apreciază

 2. Clement said, on august 12, 2022 at 3:00 am

  Guvernantii Romaniei, subordonati neconditionat deciziilor fortelor aliate fac o prioritate din interesele acestora, ignorand potentialele pericole ecologice la care este expus un ecosistem unic in Europa.
  Nu o spun eu, ci un fost guvernator al Deltei Dunarii in emisiunea lui Marius Tuca , dupa minutul 34,50′

  Sa speram ca Mircea Geoana este constient ca daca se decide masacrarea celei mai mari colonii de pelicani din Europa, distrugerea padurii Letea si a turismului in Delta Dunarii, poate pune cruce carierei sale de politician in Romania.

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: