SACCSIV – blog ortodox

FMI: Guvernele europene trebuie să lase consumatorii să suporte povara facturilor pentru a încuraja economisirea!

Posted in FONDUL MONETAR INTERNATIONAL by Vali on august 7, 2022

Sursa: https://m.ziuanews.ro/externe/declara-ie-ocant-din-partea-fmi-guvernele-europene-trebuie-s-lase-consumatorii-s-suporte-povara-facturilor-pentru-a-ncuraja-economisirea-1571839

FMI a avertizat guvernele europene să nu intervină în criza energetică prin acordarea unui sprijin financiar pe scară largă, afirmând că, în schimb, consumatorii ar trebui să suporte partea cea mai mare a prețurilor mai mari pentru a încuraja economisirea energiei, scrie CNBC.

FMI a declarat miercuri că guvernele ar trebui să protejeze gospodăriile cele mai vulnerabile prin acordarea de sprijin specific, dar a menționat că politicile existente care vizează atenuarea costurilor pentru toți consumatorii ar afecta economiile europene – multe dintre ele aflate deja în pragul recesiunii – și ar împiedica tranziția energetică.

„Guvernele nu pot împiedica pierderea venitului național real care rezultă din șocul condițiilor comerciale. Acestea ar trebui să permită ca întreaga creștere a costurilor combustibililor să se transfere către utilizatorii finali pentru a încuraja economisirea energiei și renunțarea la combustibilii fosili”, a scris divizia europeană a FMI într-o postare pe blog, potrivit Mediafax.ro.

Până în prezent, factorii de decizie europeni au introdus controale radicale ale prețurilor, subvenții și reduceri de taxe pentru a atenua lovitura dată de creșterea costurilor energiei, care a crescut pe întreg continentul ca urmare a războiului din Rusia în Ucraina și a unei supraoferte mai mari.

Dar institutul cu sediul la Washington a avertizat că un astfel de sprijin de amploare a fost lipsit de viziune, costând unele guverne aproximativ 1,5% din produsul intern brut în acest an, continuând în același timp să umfle cererea – și, prin urmare, prețurile.

În schimb, FMI a declarat că factorii de decizie politică ar trebui „să treacă în mod decisiv de la măsuri de amploare la politici de ajutorare specifice”, sprijinind în mod special gospodăriile mai sărace care sunt cele mai vulnerabile la creșterea prețurilor, dar care sunt cel mai puțin capabile să le facă față.

Compensarea integrală a creșterii costului vieții pentru cei 20% din gospodăriile de la baza clasamentului ar costa guvernele 0,4% din PIB în medie în întregul an 2022, a precizat FMI. Pentru a face acest lucru în cazul celor 40% din cetățenii cu cele mai mici venituri costul ar fi 0,9%, a adăugat acesta.

Documentul a adăugat că este „adecvat” ca guvernele să sprijine unele întreprinderi, altfel viabile, în timpul unei creșteri de scurtă durată a prețurilor, de exemplu, în cazul în care Europa s-ar confrunta cu o întrerupere completă a fluxurilor de gaze din Rusia.

Cu toate acestea, documentul a adăugat că, în condițiile în care se așteaptă ca prețurile să rămână mai mari timp de mai mulți ani, argumentele generale pentru sprijinirea întreprinderilor sunt „în general slabe”.

Comentariile FMI vin în contextul în care țările europene se străduiesc să găsească modalități de a reduce consumul de energie și dependența de petrolul și gazele rusești.

Spania a anunțat marți noi măsuri de economisire a energiei, inclusiv limite privind temperaturile aerului condiționat și a încălzirii în zonele publice. Această măsură urmează unor măsuri similare luate săptămâna trecută de orașul german Hanovra, care a anunțat că interzice apa caldă în clădirile publice, piscinele, sălile de sport și sălile de sport.

Între timp, giganții energetici continuă să culeagă beneficiile creșterii prețurilor, BP raportând marți cel mai mare profit trimestrial din ultimii 14 ani.

Secretarul general al Organizației Națiunilor Unite, Antonio Guterres, a criticat miercuri companiile de petrol și gaze pentru că profită de pe urma crizei energetice. „Este imoral ca firmele de petrol și gaze să obțină profituri record din această criză energetică pe seama celor mai săraci oameni și comunități”, a declarat Guterres într-un discurs.

Guterres, la fel ca FMI, a declarat că fondurile companiilor energetice – care echivalează cu 100 de miliarde de dolari în primul trimestru din 2022 – ar trebui redirecționate pentru a sprijini comunitățile vulnerabile.

13 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Geo said, on august 7, 2022 at 5:22 pm

  Apreciază

 2. Felix said, on august 7, 2022 at 7:18 pm

  In Grecia id-ul digital se elibereaza de ceva vreme.
  aparent e ceva firesc….

  “In the future, more documents are going to be added to the application, such as registration details, registration fee payment details, vehicle technical inspection (VOT) results and next inspection date, insurance details etc.”

  „În viitor, la cerere vor fi adăugate mai multe documente, cum ar fi datele de înmatriculare, detaliile de plată a taxei de înmatriculare, rezultatele inspecției tehnice a vehiculului (VOT) și data următoare a inspecției, detaliile asigurării etc.”

  Nu vor zice clar acum ca toate acestea sunt premergatoare unui document de identitate care va ingloba toate actele proprietarului.
  De ce se numeste aplicatia cu id “Portofel guvernamental?”

  https://www.nfcw.com/2022/07/29/378338/greece-rolls-out-digital-id-cards-and-driving-licences/
  ###
  Senatorul Malcolm Roberts din Australia, intr-un video de 2 minute pe telegram despre ce inseamna aceste id-uri digitale:

  https://t.me/SGTnewsNetwork/29201

  ###
  Din parlament (Olanda), ce inseamna acest digital id:

  https://t.me/zeeemedia/5665
  ###

  Kim Iverson din USA, ce e de fapt id-ul digital:

  https://t.me/SGTnewsNetwork/28192

  De pe https://t.me/c/1556101775/6395

  ID-ul digital „pavează un drum digital către iad”
  – Centrul pentru Drepturile Omului și Justiția Globală al Universității din New York a emis un avertisment înfiorător cu privire la potențialele pericole pentru drepturile omului pe care le reprezintă impulsul pentru identitatea digitală.

  Raportul notează că Banca Mondială a „promovat cu energie sistemele biometrice și alte sisteme de identificare digitală care sunt din ce în ce mai legate de încălcări pe scară largă a drepturilor omului.

  Cercetătorii avertizează că schemele de identitate digitală „promovate în numele dezvoltării și incluziunii, ar putea să nu obțină niciuna dintre ele”.

  Raportul notează, de asemenea, că președintele executiv al influentei ID4Africa, o platformă în care guvernele africane și companiile importante din piața de identificare digitală se întâlnesc, a remarcat la reuniunea anuală din 2022 din iunie că ID-ul digital nu mai este doar despre identitate,
  ci,
  „permite și interacționează cu platformele de autentificare, sistemele de plăți, semnăturile digitale, partajarea datelor, sistemele KYC, gestionarea consimțământului și platformele sectoriale de livrare.”

  Sursa:

  Linkul pt raportul NYU: https://chrgj.org/wp-content/uploads/2022/06/Report_Paving-a-Digital-Road-to-Hell.pdf

  Apreciat de 1 persoană

 3. scortisoara said, on august 7, 2022 at 7:22 pm

  E dresaj .

  Apreciat de 1 persoană

 4. Oarecare said, on august 7, 2022 at 7:40 pm

  Afară cu FMI! Nu vrem să fim slugi!

  Apreciat de 1 persoană

 5. Felix said, on august 7, 2022 at 8:51 pm

  Parintele Athanasie Mitilineos:

  A sustine ca pecetea lui antihrist nu poate exista inainte de inscaunarea lui antihrist, este echivalent cu a sustine ca nu poate exista in lume duhul lui antihrist inainte de inscaunarea lui propriu-zisa. Iar aceasta e stupid…

  Sfantul Andrei al Cezareei spune clar ca, prin inselaciune, Prorocul Mincinos (Papa n.n.) va face lumea sa se inchine fiarei si sa-i primeasca pecetea 666.
  „Lui i s-a dat putere asupra semnelor si minunilor, pentru ca, inaintemergand lui antihrist, sa-i pregateasca acestuia drumul spre pierire… Prin vrajitorie si inselaciune, prorocul mincinos, inaintemergatorul falsului mesia va face totul spre amagirea oamenilor, pentru ca acestia sa-l socoteasca pe antihrist drept Dumnezeu, … dupa analogia Sfantului Ioan Botezatorul, care-i aducea pe evrei la Mantuitorul… inaintemergatorul lui antihrist, prorocul mincinos, va fauri o icoana a fiarei, pe care o va face sa para ca vorbeste si se va stradui sa-i puna fiecaruia pe mana dreapta semnul numelui de pierzanie al antihristului (666), pentru curmarea faptelor bune si drepte, de asemenea si pe frunte, ca sa-i invete pe cei amagiti sa fie indrazneti in inselaciune si in faptele intunericului.”
  Prorocul mincinos va insela pe toți cei mici și cei mari, pe cei bogați și si pe cei săraci, pe cei liberi și pe sclavi, astfel încât să le fie pusa pecetea 666 pe mâna dreaptă, sau pe frunte astfel incat sa se valideze prin pecetluire că s-au inchinat deja icoanei Antihristului și vor purta ireversibil pecetea lui Antihrist!

  A 55-a cuvantare la Cartea Noului Testament, Apocalipsa.

  👇

  Pecetluirea cu numarul antihristului 666, va fi lucrarea Profetului Mincinos, si va fi aplicata tuturor oamenilor, indiferent de sex, vârstă și clasă socială.
  V-am spus anul trecut, referindu-mă la această blocadă economică, din Apocalipsa, capitolul 13.
  Și mi-ați spus:
  „Adică va exista o modalitate prin care sa nu ne putem descurca financiar, că băncile sunt de obicei cele care creează mișcarea banilor si băncile isi vor da concursul. Deci, vom avea aceasta dificultate?”

  Vedeti cazul acela în care băncile au fost în grevă și ați văzut imediat că a existat o paralizie economică pe piață. Presupunând că acest lucru n-a fost generalizat, ci a fost un crash regional care a afectat anumite persoane.
  Dar ce vom face atunci cand se va declansa un crash planetar?
  Vom fi blocati financiar de catre bănci!
  O să mergeți la băcănie și să spuneți, dați-mi un kilogram de zahăr sau la brutar să-i spuneți un kilogram de pâine. Îți va spune, ai semnul 666? Ai pecetea aplicata? Care trebuie sa fie pe mâna dreapta sau pe frunte. Dacă aveți aplicat semnul 666, atunci puteti cumpăra ce doriți. Nu-l aveti? Nu veți putea face cumpărături. Asta inseamna că nu veti putea cumpăra sau vinde. Sunteți producător și veți dori să vă vindeți marfa. Nu vă vor cumpăra marfa, producția dvs., dacă nu aveți aplicata pecetea Antihristului 666.

  Vă dați seama, ca va fi un șantaj teribil. Și nu știu cum vor putea oamenii să reziste în aceasta faza sau cum o să reacționeze! Asta ca sa va faceti o idee de cât de groaznice vor fi acele zile ale guvernarii Antihristului!

  A 56-a cuvantare la Cartea Noului Testament, Apocalipsa.

  Apreciază

 6. Felix said, on august 7, 2022 at 11:20 pm

  Plasturii de microneedle, cum ar fi acesta care măsoară aproximativ un centimetru, ar putea fi utilizați pentru a furniza nanoparticule atunci când sunt presați pe piele timp de două minute.

  Biocompatible near-infrared quantum dots delivered to the skin by microneedle patches record vaccination | Science Translational Medicine
  https://www.science.org/doi/10.1126/scitranslmed.aay7162

  Acest patch cu microace ar putea înregistra invizibil istoricul vaccinării sub piele.
  O schemă care arată modul în care un produs nou ar putea codifica istoricul vaccinării unei persoane fără a fi nevoie de înregistrări medicale.
  Un plasture din microneedle oferă nanoparticule fluorescente sub piele, lăsând un model care poate fi vizualizat cu un smartphone care poate detecta lumina infraroșie.
  O serie de microneedle, capabile să livreze nanoparticule fluorescente sub piele într-un model care poate codifica istoria vaccinării unei persoane, ne spune Kevin McHugh, Universitatea Rice

  „Scopul este adoptarea pe scară largă” spune Kevin McHugh.
  This Spiky Patch Could Invisibly Record Vaccination History Under Skin | Innovation| Smithsonian Magazine
  https://www.smithsonianmag.com/innovation/spiky-patch-could-invisibly-record-vaccination-history-under-skin-180973809/

  Un studiu NIH din 2012
  https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/22574113/

  arată modul în care au efectuat cercetări pentru a determina cea mai bună modalitate de a identifica și stoca datele ADN, care au arătat că s-a constatat că codul QR are cea mai mare capacitate de codificare și un raport de compresie ridicat, permițându-le să convertească o secvență ADN
  într-un cod QR

  Apoi au construit un server web pentru biologi pentru a utiliza coduri QR în aplicații practice de barcodare a ADN-ului.
  În 2021, Fundația Națională pentru Știință a vorbit despre tehnologiile de secvențiere de ultimă generație care au revoluționat datele genetice, permițându-le să stocheze datele într-un cod QR, astfel încât să poată scana pur și simplu un specimen și să extragă datele, ceea ce simplifică colectarea datelor.

  Care este următorul pas? Acum că au reușit să stocheze date ADN în coduri QR, punerea acestor date pe o platformă blockchain este următorul cel mai bun lucru pentru oamenii de știință.
  Imaginați-vă milioanele de oameni care și-au prezentat ADN-ul.
  Deci, ce este cu adevărat codul QR?

  The Global Landscape on Vaccine ID Passports Part 4: BLOCKCHAINED – coreysdigs.com
  https://www.coreysdigs.com/technology/the-global-landscape-on-vaccine-id-passports-part-4-blockchained/

  Apreciază

 7. jos satanistii care ne conduc said, on august 7, 2022 at 11:26 pm

  FMI transmite guvernelor urmatorul mesaj : lasati-i pe oameni sa inghete ca e mai importanta lupta cu CO2 decat viata oamenilor

  Apreciat de 1 persoană

 8. vlad tepes said, on august 8, 2022 at 12:54 am

  Oare, la ce altceva te poti astepta de la acesti cioclii ai Economiilor nationale? Doar pt astfel de prestatii sunt platite FMI-le astea perverse!

  Apreciat de 1 persoană

 9. Felix said, on august 8, 2022 at 7:49 am

  Greșeala Occidentului în confruntarea sa cu Rusia este plătită de populatie.
  Orice ar spune guvernele, lucrurile sunt simple:
  Oare i-a întrebat cineva pe majoritatea cetățenilor oricărei țări din UE dacă sunt dispuși să riște să nu-și poată hrăni și încălzi copiii pentru a sprijini Ucraina și pe Zelenski? Răspunsul este aproape dat: Nu!

  La acest răspuns conduc toate datele privind viața cetățenilor din UE.
  Prețurile alimentelor par să se dubleze cel puțin față de nivelurile actuale, după ce s-au dublat deja o dată, în timp ce prețurile la energie se vor tripla sau chiar mai rău.
  Și nu există niciun motiv logic pentru această evoluție.

  https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/636439/erxetai-o-xeimonas-tis-orgis-stin-evropi-akriva-trofima-kai-energeia-tha-prokalesoun-politiko-seismo

  Apreciat de 1 persoană

 10. geo said, on august 8, 2022 at 8:53 am

  Consumul de curent al unei gospodarii americane e obscen: 893 kWh pe luna, peste 10.000 de kW pe an. Stiam ca au consumuri mari de petrol, din cauza distantelor si motorizarii, dar pentru asta nici nu am o explicatie. Probabil tot din cauza distantelor nu au termoficare si folosesc ventilatia si vara si iarna. Iar casele sunt din materiale proaste, slab izolate, gen lemn si panouri, cu suprafete mai mari decat un apartament. Totusi, de atatia ani de cand da ecologia afara din ei si masoara orice incarcator de telefon, ma uimeste.

  Consumul pentru Bitcoin e inca mai scandalos, de data asta neavand o ratiune existentiala. Moneda virtuala e rareori folosita in tranzactii, dar se dezvolta dupa schema: castigi, daca gasesti un fraier mai mare sa ti-o cumpere cu mai mult. Ca sa fie generata, un calculator trebuie sa fie primul care ghiceste un numar de 64 de cifre, dupa un algoritm de calcul. Cu cat mai performanta scula, cu atat mai mari sansele sa ghiceasca primul. Masinariile de acest tip sunt mai performante decat cele folosite la navigat pe internet si consuma cam cat un aer conditionat 24 din 24. Pentru a creste sansele, au aparut ferme de minat bitcoin, constand si din 50.000 de calculatoare in Kazahstan si China. Afacerile respective au facturi de 1 milion de dolari pe luna la curent.

  Minarea unui bitcoin echivaleaza cu tiparirea unei bancnote noi de Isarescu. Diferenta e ca producerea unui bitcoin inghite 1.449 kWh. Ceea ce, dupa estimarile mele acopera consumul anual al unei familii cumpatate de români, fara aere conditionate. Sau o luna jumate pentru gospodaria medie americana. Imi e destul de clar ca o asemenea activitate absurda economic nu va fi tolerata pe termen lung.

  Apreciază

  • tataia said, on august 10, 2022 at 1:16 am

   Eu am avut o data consum intr-o luna de iarna de 1400 KWh. Apartament de bloc comunist imputit cu trei camere.IN ROMANIA! NU aveam caldura de la tatucul stat si am incalzit cu aparate electrice. Fiecare consuma cit doreste si cit isi permite. Ce problema ai tu cu consumul americanilor? Esti din ala cu ecologismul? Pe aici nu sint prea multi de genul….”Ecologismul” si „economia de resurse” sint doctrine comuniste imputite. Americanii consuma mult? Inseamna ca isi pot permite! Bravo lor! Este adevarat ca americanii nu aerisesc niciodata casele dar tin aerul conditionat pornit 24/24 7/7 365 de zile pe an. Pe timp de vara sta setat pe temepraturi ridicol de mici (16 grade Celsius de ex) deoarece le e frica sa nu care cumva sa transpire. Ei sustin ca cica transpiratia pute si drept urmare nu e acceptabil din punct de vedere social sa fii transpirat. Asta este in mod clar o idiotenie de tip american deoarece eu daca as trece de la 40 de grade afara (in Texas de ex) la 16 grde in casa si masina cred ca as face pneumonie in trei zile. Sa pui eticheta sociala (aceea de a nu fi transpirat) mai presus de sanatate mie imi pare ridicol dar fiecare popor cu damblalele lui….asta nu insemna ca avem dreptul sa le cerem socoteala americanilor referitor la cita energie electrica folosesc ca doar nu o platim noi pentru ei. Isi pot permite? Atunci e treaba lor si bravo lor ca isi pot permite. Si pe mine ma intrebau unii daca nu am de gind sa imi cumpar o masina care consuma mai putin..iar eu le-am reppicat ca daca am reusit si eu sa mai urc o treapta doua pe scara sociala inseamna ca imi voi cumpara o masina care consuma MAI MULT! Nu acela este unicul motiv pentru care ne straduim sa urcam treptele scarii sociale?

   Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: