SACCSIV – blog ortodox

Amnesty International acuză Ucraina că stabileşte baze militare în şcoli şi spitale şi lansează atacuri din zone populate, fără să ceară locuitorilor să părăsească împrejurimile

Posted in razboi, RUSIA, Ucraina by saccsiv on august 5, 2022

UNIREA: Scuturi umane? Ucraina este acuzată că amplasează tehnică militară lângă spitale și școli

Organizaţia neguvernamentală pentru drepturile omului Amnesty International a acuzat joi armata ucraineană că a periclitat civili prin amplasarea unor baze militare în şcoli şi spitale şi prin lansarea din zone locuite a unor atacuri împotriva invadatorilor ruşi.

Amnesty consideră că astfel de tactici încalcă legislaţia umanitară internaţională, transmite agerpres.

„Am documentat o tendinţă a forţelor ucrainene de a periclita civili şi de a încălca legile războiului când acţionează în zone locuite”, a declarat secretara generală a organizaţiei, Agnes Callamard, citată într-un comunicat al organizaţiei. „Faptul că se găseşte într-o poziţie defensivă nu exonerează armata ucraineană de respectarea dreptului internaţional umanitar”, a adăugat ea.

Cercetători ai Amnesty au anchetat în perioada aprilie-iulie lovituri ruse în regiunile ucrainene Harkov, Donbas şi Nikolaev, inspectând situri bombardate şi discutând cu supravieţuitori, cu martori şi cu apropiaţi ai victimelor.

Organizaţia arată că s-au găsit şi probe potrivit cărora forţele ucrainene lansează lovituri din zone rezidenţiale şi au înfiinţat baze în clădiri civile din 19 localităţi. Multe din zonele respective se aflau la câţiva kilometri de linia frontului, existând deci şi alte opţiuni, care nu ar fi pus în pericol civili.

Amnesty afirmă că, din câte a aflat, militarii care s-au instalat printre locuitori nu le-au cerut acestora să părăsească împrejurimile.

Cu toate acestea, atrage atenţia organizaţia, nu se justifică în niciun caz „atacurile ruse orbeşti” care au lovit civili.

Amnesty precizează că a contactat din 29 iulie ministerul ucrainean al apărării pentru a discuta concluziile la care a ajuns, însă nu a primit niciun răspuns până la publicarea comunicatului.

 

Comentariu saccsiv:

Autoritatile din Ucraina au reactionat pana la urma:

Zelenski acuză Amnesty International că „încearcă să amnistieze statul terorist” Rusia, după ce organizația a spus despre Kiev că pune în pericol civili prin tacticile folosite

 

4 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. vlad tepes said, on august 5, 2022 at 12:33 pm

    Cand ii acuzau pe rusi de masacrul de la Bucha( in realitate, savarsit de ucrainieni sub conducerea trupelor speciale britanice), erau cei mai democrati si mai buni, in opinia lui nenea Zele, acum, cand ii acuza pe ucrainieni pe buna dreptate, ca folosesc civilii pe post de scuturi umane intocmai ca teroristii islamici, circarul urla din toti rarunchii ca acest ONG sorosist face jocurile lui Putin! Mai ca te-apuca rasul!

    Apreciat de 1 persoană

  2. Geo said, on august 5, 2022 at 2:19 pm

    Idioți de ucraineni nu numai ca amplaseaza armament în parcuri, locuri de joacă, folosesc școli, grădinițe, mall -uri ca puncte de adunare, odihna sau depozitare de tehnica militară folosesc clădiri civile ca puncte de observație și conducere a focului sau de trager dar se mai laudă pe rețele cu filmulete din acele locuri..

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: