SACCSIV – blog ortodox

Rusia a renuntat la Cardul Electronic Universal

Posted in CARD ELECTRONIC UNIVERSAL, CIPURI, RUSIA by saccsiv on iulie 5, 2022

Dupa cum stiti, Rusia avea planuri mari acum vreo 10 ani:

VIDEO: Rusia – UNIVERSAL ELECTRONIC CARD. Cat a progresat implementarea?

Intre timp insa, pare ca s-au razgandit. Iata ce putem citi in articolul Russia drops state-backed e-card project din 28 decembrie 2016 de pe East-West Digital News

În Rusia a fost anulat un proiect de carduri electronice, cu sprijin de stat

De Jane Kuhuk

Russia drops state-backed e-card project

Prin votarea unor amendamente la legislația privind furnizarea de servicii la începutul acestei luni, parlamentul rus a anunțat sfârșitul proiectului Cardului Electronic Universal (UEC).

O manifestare tangibilă a ideilor atotcuprinzătoare ale Rusiei în materie de e-guvernare, UEC a fost inițial destinat să includă sau să înlocuiască practic toate informațiile de identificare existente, de la cărțile de identitate la legitimațiile de student și cărțile de identitate pentru pensii, până la permisele de conducere și cardurile de asigurare medicală. De asemenea, UEC ar fi trebuit să le ofere rușilor un instrument la îndemână pentru plata taxelor, solicitarea de servicii guvernamentale, plata tarifelor de transport și multe altele.

Promulgat în 2010 de către președintele de atunci, Dmitri Medvedev – care a numit cardul o ‘a doua sau chiar principala carte de identitate’ – proiectul urma să fie folosit de ‘zeci de milioane de persoane’ din întreaga țară.

O organizație desemnată, Universal Electronic Card Company (UECC), a fost contractată pentru a dezvolta proiectul sub autoritatea Ministerului Dezvoltării Economice. Compania era deținută în coproprietate de trei bănci rusești: Sberbank (34%), Uralsib (33%) și AkBars (33%).

Cardurile electronice urmau să includă servicii guvernamentale, sociale și comerciale, precum și aplicații de plată, de transport și bancare. Inițial programat să fie finalizat în 2012, proiectul a fost amânat de mai multe ori, cu ambiții mai mici.

UEC

În 2014, Sberbank a sugerat să se utilizeze UEC pentru dezvoltarea unui nou sistem național de plăți în Rusia. Cu toate acestea, acest sistem a fost în cele din urmă construit de la zero de către banca centrală, ceea ce a dus la introducerea cardului bancar național rusesc MIR.

În 2015, Sberbank și-a închis propriul sistem de plăți, ‘PRO100’, care făcea parte din programul UEC. Șeful băncii, German Gref, a oprit, de asemenea, toate procesele legate de proiectul UEC.

Potrivit site-ului UEC, 778.000 de utilizatori au solicitat cardul până în iulie 2016.

„Cardul nu a reușit să prindă contur deoarece aplicațiile care erau prevăzute inițial nu au fost introduse, cu excepția celei bancare. În plus, cardul nu a devenit un identificator electronic, cu atât mai puțin un pașaport electronic. Niciunul dintre elementele pe care trebuia să le includă cardul – semnătura utilizatorului, fotografia și numărul de asigurare (SNILS) – nu a fost inclus în realitate” – a declarat un expert din industrie, citat de Rugrad.eu.

Sursa: Vedomosti

 

Comentariu saccsiv:

Daca stiti ca s-a mai petrecut si altceva din 2016 incoace, va rog postati la rubrica de comentarii.

Pe de alta parte, in 2017 Rusia declansase razboiul contra banilor cash. A renuntat si la el? Nu stiu.

10 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Mihai T said, on iulie 5, 2022 at 7:58 pm

  Am văzut mulţi pe net care zic că Putin e omul sistemului. Argumentele erau că şi în Rusia s-a dat drumul la ”vaccin”, precum şi iniţiativele pe partea de identificare facială (ori cardul de care se vorbeşte în articol). Cineva mi-a zis aceste lucruri într-o discuţie faţă în faţă (”Putin e omul sistemului, că a fost la Davos, că a pus ”vaccinul” şi identificarea facială”) la care îmi amintesc că i-am zis că nu sunt convins că e omul sistemului, iar lucrurile respective (care sunt rele şi nu trebuie făcute) le-au făcut din înşelare. Iar acuma văd că au renunţat la cardul electronic universal.

  Apreciază

 2. Geo said, on iulie 5, 2022 at 10:01 pm

  https://t.me/stop5gromania/131

  Apreciază

 3. Simion P said, on iulie 6, 2022 at 2:41 am

  INTERESANT:
  Holland – Undercover agents tried to cause unrest during protests

  https://www.bitchute.com/video/qEUF4gaHXLRk/?list=subscriptions

  Apreciat de 1 persoană

 4. timisorean1 said, on iulie 8, 2022 at 12:50 am

  Rusia a „jucat” si ea in diferite meciuri, inclusiv covid. Mai mult din interes zic eu. angrenati totusi in sistemul financiar mondial, plati, incasari, swift, etc. Acum s-ar putea sa joace mai putin sau poate chiar mult mai putin. Asa sper eu 🙂 . Legat de covid, consider ca au jucat mai mult de „ochii lumii”. Mai mult ca sigur vaccinul ala al lor e apa de ploaie. Rusia plateste familile cu mai mult de 2 copii, se chinuie sa-si creasca rata demografica, nu-mi sa cred ca ar vrea sa produca „morti subite” pe banda. Din pacate, Rusia a fost izolata de restul tarilor crestine si impinsa spre China si nu accidental. China, copilul de suflet al adevaratilor stapani ai lumii, nu poate ajunge nr 1 fara resursele Rusiei si slabirea lumii crestine(europa/sua). Chiar daca un crestinism super slabanogit. Da, e posibil ca Rusia sa aibe o perioada de relativa independenta, Brics, etc. Dar la un moment dat, va fi singura dupa ce sua si ue vor fi in cap. Atunci, cand china ii va infinge un cutit in spate vor plange chiar si cei care urasc cu infocare Rusia acum. Parerea mea.

  Apreciază

 5. […] Rusia a renuntat la Cardul Electronic Universal […]

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: