SACCSIV – blog ortodox

CIA recrutează luptători ISIS din Siria pentru a lupta în Ucraina impotriva Rusiei

Posted in CIA, ISIS, razboi, RUSIA, Siria, Ucraina by saccsiv on iulie 4, 2022

Sursa: https://thecradle.co/Article/News/12483

Raport: CIA recrutează luptători ISIS din închisorile administrate în Siria de către FDS (forțele democrate siriene) pentru a lupta în Ucraina

SUA au fost acuzate că au recrutat sute de militanți ISIS, HTS și Al-Qaeda pentru a lupta de partea Kievului

Publicat pe 01 Iulie 2022, de The Cradle

Getty Images

CIA lucrează în mod activ la recrutarea militanților ISIS încarcerați de Forțele Democratice Siriene (FDS) susținute de SUA în nord-estul Siriei, pentru a se alătura luptei împotriva armatei ruse în Ucraina.

Potrivit unei surse bine informate care a vorbit cu Sputnik News, armata americană îi transferă pe militanți la baza militară Al-Tanf din sudul Siriei, pentru a le oferi pregătirea necesară.

Transferurile au loc sub pretextul ‘efectuării unor investigații suplimentare’.

Kurzii au predat până în prezent mai mulți lideri de rang înalt și aproximativ 90 de luptători ISIS părții americane, dintre care majoritatea sunt cetățeni ai țărilor Uniunii Europene și ai Irakului, precum și imigranți din Cecenia și din Regiunea Autonomă Xinjiang Uighur din China”, potrivit sursei Sputnik.

„Pe viitor, Washingtonul intenționează să trimită acești militanți în Ucraina pentru ca ei să participe la ostilități împotriva forțelor armate ruse”, a adăugat sursa.

Acesta este cel mai recent raport care vine din Siria, potrivit căruia militanți extremiști sunt recrutați pentru a lupta în numele Kievului împotriva forțelor de la Kremlin.

De la începutul invaziei militare a Rusiei în Ucraina, sute de militanți aparținând Al-Qaeda, Hayat Tahrir al-Sham (HTS) și ISIS ar fi fost transferați în Europa de Est după ce au fost antrenați la Al-Tanf.

Moscova a avertizat, de asemenea, că instructori din controversata organizație non-guvernamentală (ONG) Căștile Albe, au fost trimiși în Ucraina, se presupune că în scopul de a organiza un ‘atac chimic sub steag fals’ pe care să îl pună pe seama Rusiei.

Potrivit unui raport al televiziunii RT Arabia aproximativ 500 de luptători ISIS și militanți din Caucaz și din țările din Asia Centrală sunt instruiți la baza americană pentru a efectua atacuri împotriva unităților armatei ruse, atât în interiorul Siriei, cât și în Ucraina.

Luna trecută, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konașenkov, a declarat că mercenari și specialiști militari din 64 de țări sunt implicați în ostilitățile din Ucraina.

Mercenari străini din întreaga lume s-au alăturat Ucrainei după ce președintele Volodymyr Zelensky a pledat pentru asistență globală în urma invaziei militare a Rusiei, mulți dintre acești mercenari provenind din Israel.

Armata americană a fost acuzată de mult timp că oferă sprijin luptătorilor ISIS din Irak și Siria.

În 2015, după începerea conflictului dintre Ucraina și republicile separatiste din Donbass, New York Times a relatat că luptătorii ISIS s-au alăturat în mod deschis Ucrainei pentru a lupta împotriva separatiștilor susținuți de Rusia.

Tagged with: , , ,

15 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Mihai T said, on iulie 4, 2022 at 9:10 pm

    Ambasadoarea Marii Britanii în Rusia a fost convocată la Ministerul Rus de Externe

    https://mid.ru/en/foreign_policy/news/1820070/

    Comunicat de presă cu privire la convocarea Ambasadorului Marii Britanii în Rusia, Deborah Bronnert, la Ministerul Rus de Externe

    În data de 30 iunie, Ambasadorul Marii Britanii în SUA, Deborah Bronnert, a fost convocat la Ministerul Rus de Externe. Demnitarului i s-au comunicat protestele ferme ale autorităţilor ruse ca răspuns la declaraţiile inadecvate făcute de liderii Marii Britanii cu privire la Rusia, liderul politic al acesteia, oficiali guvernamentali şi poporul rus.
    Ambasadorului i s-a înmânat un memoriu în care partea rusă califică drept inacceptabile declaraţiile jignitoare proferate de reprezentanţii instituţiilor de autoritate din Marea Britanie. Într-o societate civilizată, este un lucru normal ca partea incriminată să exprime scuze pentru astfel de declaraţii.
    În plus, domnişoara Bronnert a fost informată de faptul că Ministerul Rus de Externe consideră inacceptabilă practica diseminării de informaţii false în mod deliberat prin declaraţii ale oficialilor Marii Britanii, mai ales despre aşa-numitele ”ameninţări cu folosirea armelor nucleare” pe care le-ar fi făcut partea rusă.

    Apreciază

  2. abcde said, on iulie 4, 2022 at 9:50 pm

    De văzut.

    Omenirea ținută prizonieră:

    https://www.bitchute.com/video/IdRz6OfwWJH5/

    Apreciază

  3. John said, on iulie 4, 2022 at 10:00 pm

    Despletitul Boris vrea re-crearea Imperiului Roman.Ultimul imperiu în jurul Mediteranei,ar consfinți profeția biblică și apariția lui antihrist..
    https://www.israel365news.com/271071/british-prime-minister-wants-to-recreate-roman-empire/

    Apreciază

  4. Simion P said, on iulie 5, 2022 at 1:18 am

    Aici e raspunsul la haosul zborurilor anulate din Europa, America si din intreaga lume: Known Traveler Digital Identity (KTDI). Problem, Reaction, Solution…

    WEF: Known Traveller Digital Identity

    Apreciază

  5. Ioana said, on iulie 5, 2022 at 9:13 am

    Despre cânepă

    Cânepa e o plantă din care nu se pierde nimic, se pare. Poate își are locul azi, când vorbim mult despre mediu.
    Absolut. Este o plantă din care toate elementele se pot folosi. Nimic nu se pierde din această plantă, și nu numai atât: nu secătuiește pământul, ajută culturile care urmează.

    Cânepa este o plantă ecologică, este o plantă care ajută pământul, este o plantă care ne dă mult mai multe alte produse decât fibra și care poate să aibă foarte multe aplicații în construcții, în materiale compozite, în textile de interior, în modă și așa mai departe

    https://www.scena9.ro/article/canepa-expozitie-material-textile

    Apreciază

    • Ioana said, on iulie 5, 2022 at 2:54 pm

      CE ESTE CÂNEPA?

      👉1. Un hectar de cânepă produce la fel de mult oxigen cât 25 de hectare de pădure.
      👉2. Repet, un hectar de cânepă poate produce cât 4 hectare de lemn.
      👉3. În timp ce cânepa poate fi transformată în hârtie de 8 ori, lemnul poate fi transformat în hârtie de 3 ori.
      👉4. Canepa crește în 4 luni, copacul crește în 20-50 de ani.
      👉5. Floarea de cânepă este o adevărată capcană de radiații.
      👉6 Canepa poate fi cultivata oriunde in lume si necesita foarte putina apa. Mai mult, pentru că se poate apăra împotriva insectelor, nu are nevoie de pesticide.
      👉7. Dacă țesăturile de canabis se răspândesc, industria pesticidelor ar putea dispărea complet.
      👉8 Primii fermieri au fost făcuți din cânepă; chiar și cuvântul „KANVAS” este numele produselor din cânepă.
      Canepa este, de asemenea, o plantă ideală pentru confecționarea frânghiilor, șireturilor, genților, pantofilor
      👉9. Reducerea efectelor chimioterapiei și radiațiilor în tratamentul canabisului, SIDA și cancerului; A fost utilizat în cel puțin 250 de boli precum reumatism, inimă, epilepsie, astm, stomac, insomnie, psihologie și boli ale coloanei vertebrale.
      👉10 Valoarea proteică a semințelor de cânepă este foarte ridicată iar cei doi acizi grași conținuți în ea nu pot fi găsiți nicăieri altundeva
      👉11. Canepa este chiar mai ieftină de produs decât soia.
      👉12. Animalele hrănite cu canabis nu au nevoie de înlocuiri hormonale.
      👉13 Toate produsele din plastic pot fi fabricate din cânepă iar plasticul de cânepă este foarte ușor de redat în natură.
      👉14. Dacă caroseria unei mașini este făcută din cânepă, aceasta va fi de 10 ori mai puternică decât oțelul.
      👉15. Poate fi folosit și pentru izolarea clădirilor; durabil, accesibil și flexibil.
      👉16 Săpunurile și cosmeticele pe bază de cânepă nu contaminează apa, deci este complet organică.
      Producția era obligatorie în America secolului 18 și fermierii care nu produc erau închiși. Acum, însă, s-au întors tabelele. DE UNDE?
      👎-W. R. Până în 1900, Hearst deținea ziare, reviste și mass-media în America. Aveau păduri și produceau hârtie. Dacă hârtia era făcută din cânepă, putea pierde milioane.
      👎- Rockefeller a fost cel mai bogat om din lume. Avea o companie petrolieră. Biocombustibilii, uleiul de canabis, desigur, erau cel mai mare dușman al ei.
      👎-Mellon era acționar majoritar la Compania Dupont și avea un brevet pentru producția de materiale plastice din produse petroliere. Și industria canabisului și-a amenințat piața.
      👎- Apoi, președintele Mellon Hoover a devenit secretar al Trezoreriei. Numele mari despre care am vorbit au decis în ședințele lor că canabisul este inamicul.
      Și a fost șters.
      Pădurile sunt tăiate pentru producția de hârtie.
      Numărul otrăvurilor și tumorilor cu pesticide este în creștere.
      Apoi ne-am umplut lumea cu deșeuri de plastic, deșeuri dăunătoare…
      ·

      Sursa : Marius Grădinariu, Facebook

      Apreciază

    • Mi said, on iulie 9, 2022 at 10:52 am

      Apreciază

  6. Mihai T said, on iulie 5, 2022 at 10:32 am

    Summit-ul NATO. Ce părere au ruşii (30 iunie 2022)

    Extrase din declaraţia de presă a lui Sergey Lavrov şi răspunsurile la întrebările presei, după întâlnirea bilaterală cu Ministrul Belarus de externe, Vladimir Makei. Această declaraţie are loc după Summit-ul NATO.

    https://mid.ru/en/foreign_policy/news/1820108/

    ”(…) Suntem foarte îngrijoraţi de activităţile desfăşurate de NATO în apropierea graniţelor noastre, mai ales în Statele Baltice şi Polonia. Amândouă părţile (rusă şi belarusă) suntem de părere că aceste activităţi ostile tind să conducă la sporirea tensiunilor, precum şi la divizarea spaţiului european de securitate şi cooperare. Ele produc rezultate pe care fondarea OSCE se presupunea că le previne. Acum ei demontează aceste lucruri cu propriile lor mâini, renunţând – printre alte lucruri – la principiul securităţii indivizibile, care a fost declarat public la cel mai înalt nivel în OSCE, la sfârşitul anilor ’90 şi în 2010. Atunci s-a stabilit că nici o ţară nu ar trebui să-şi întărească securitatea în detrimentul securităţii altora. Acţiunile Occidentului au îngropat acest principiu.
    În lumina paşilor neprietenoşi făcuţi pe faţă împotriva ţărilor noastre de Statele Unite şi aliaţii lor, am reafirmat că în continuare suntem ferm hotărâţi să înlăturăm orice încercare a Vestului de a interfera în treburile noastre interne. Am căzut de acord să ne unim eforturile pentru a ne opune acţiunilor unilaterale şi nelegitime ale Washington-ului, Brussels-ului şi ale aliaţilor lor din arena internaţională.
    (…) Cooperăm de asemenea şi pentru a contracara murdarul război informaţional declanşat de Vestul colectiv împotriva ţărilor noastre. Am căzut de acord să extindem şi să actualizăm cooperarea media dintre Rusia şi Belarus, şi ar trebui să fiţi în mod special interesaţi de această chestiune. (…)

    Întrebare: Are loc o divizare riscantă a sectorului energetic mondial. Pe ce se bazează Statele Unite şi UE atunci când renunţă la importurile ruseşti ?
    Sergey Lavrov: Cred că fiecare înţelege pe ce se bazează UE şi SUA. Ei nu au nici o tresărire în a discuta pe faţă această chestiune. Au notat din nou acest lucru ieri, la summit-ul NATO de la Madrid. Ei se aşteaptă ca toate celelalte state să se supună fără crâcnire voinţei lor, iar acest lucru reflectă interesele lor egoiste – în special cele ale Statelor Unite. Am avut multiple ocazii în care ne-am convins că liderii europeni îşi pierd independenţa şi chiar urmele de indepedenţă pe care le aveau odată. Liderii europeni se supun complet opiniei americanilor, inclusiv în sfera sancţiunilor economice. Europa renunţă la importurile ruseşti şi demolează conexiuni logistice şi financiare care s-au format în decenii.
    Uitaţi-vă la lista curentă de sancţiuni. Vă recomand să faceţi această analiză interesantă: comparaţi restricţiile pe care ţările europene le impun Rusiei şi Belarusului, cu restricţiile relevante impuse de SUA. Statele Unite se cruţă pe ele însele şi încearcă să nu interfereze în diferitele sfere care ar putea să provoace pagube serioase propriei economii. Da, Statele Unite se confruntă şi ele cu efectele negative din sancţiuni, dar Europa suferă mult mai mult. Eu cred că, pe lângă faptul că ”pedepsesc” ţările noastre, Statele Unite vor să slăbească Uniunea Europeană ca rival al lor.
    Întrebare: La Summit-ul de la Madrid, NATO a declarat că Rusia este principala ameninţare la adresa Alianţei, conform noului concept strategic al lor. În urma acestei declaraţii şi a deciziei lor de a fortifica flancul estic, oare Moscova se consideră în continuare obligată să onoreze angajamentele din Actul Fondator Rusia-NATO ? Sau acest document şi-a pierdut validitatea.
    Sergey Lavrov: În sens legal, Actul Fondator continuă să existe. Noi nu am iniţiat procedura de anulare a acestei înţelegeri. În tratativele preliminare dinaintea summit-ului, NATO a avut discuţii aprinse şi de durată cu privire la faptul dacă au în continuare nevoie de acest act, sau dacă nu cumva ar fi mai bine pentru ei să-l abandoneze. În urma discuţiilor, au decis să lase lucrurile aşa, dar deciziile lor încalcă grav Actul Fondator, în principal faţă de angajamentul NATO că nu vor desfăşura permanent forţe de luptă semnificative pe teritoriul noilor state membre ale alianţei (din Europa de Est).
    Vom analiza situaţia şi vom decide următorii paşi pe care-i facem, în funcţie de ce vor face mai departe vizavi de deciziile pe care le-au anunţat şi adoptat.
    Întrebare: Este posibil să se refacă relaţii politice şi diplomatice mai mult sau mai puţin acceptabile cu ţările UE în viitor ? Oare va fi o nouă cortină de fier ? Oare pe partea noastră se va forma un bloc militar de genul NATO sau UE ?
    Sergey Lavrov: În ce priveşte relaţiile cu UE, Rusia nu mai are astfel de relaţii din 2014. Brussels-ul a tolerat mişcarea umilitoare a forţelor de opoziţie care au perpetuat o lovitură de stat în Ucraina, sfidând garanţiile UE. Ca răspuns, rezidenţii din Crimeea au refuzat să trăiască într-un stat neonazist. Regiunile estice ale Ucrainei au făcut la fel, iar Uniunea Europeană a eşuat în a găsi suficient curaj pentru a-i aduce la realitate pe puciştii care au pus mâna ilegal pe putere, şi de fapt au început să-i susţină în atacul lor – inclusiv fizic – asupra populaţiei din Crimeea şi Estul Ucrainei. Când a avut loc referendum-ul din Crimeea şi au fost proclamate Republicile Populare Donetsk şi Lugansk, Uniunea Europeană – în loc să-i forţeze să se supună înţelegerilor dintre Preşedintele Ianucovici şi opoziţia pe care ei au co-sponsorizat-o – au luat partea regimului ultranaţionalist şi (în esenţă) nazist, care a proclamat că scopul lui e să lupte cu limba şi cultura rusă. În anii care au urmat, regimurile conduse de Poroshenko şi Zelensky au demonstrat loialitatea Kiev-ului faţă de aceste cauze.
    În 2014 când s-au întâmplat toate acestea, UE – simţindu-se fără putere şi conştientă de propria inabilitate de a forţa implementarea propriilor propuneri – au spus că Federaţia Rusă e de vină. A impus sancţiuni asupra ţării noastre şi au anulat summit-ul Rusia-UE planificat pentru iunie 2014; au distrus toate celelalte mecanisme pe care le-am construit în zeci de ani – cum ar fi summit-urile bianuale, întâlnirile anuale dintre Guvernul Rus şi Comisia Europeană, patru spaţii comune de interes care au pus bazele pentru patru planuri de lucru, douăzeci de negocieri pe domenii specifice – inclusiv o negociere pentru călătorii fără viză – şi multe altele. Toate acestea au fost ruinate peste noapte.
    De atunci, relaţiile au fost non-existente . Au fost contacte tehnice ocazionale, dar nimic de anvergură. Nu e de mirare că nu există relaţii acum, dar noi n-am închis niciodată uşa.
    De acum încolo, nu vom mai avea niciodată încredere în americani sau UE. Facem tot ce putem pentru a nu depinde de ei în sectoarele care sunt de importanţă critică pentru supravieţuirea statului, a poporului şi a securităţii. Când şi dacă îşi depăşesc obsesia şi revin cu vreo propunere, vom vedea atunci exact despre ce este vorba. Nu vom juca conform planurilor lor egoiste. Dacă se va pune problema reluării dialogului, vom insista pe un teren de discuţii uniform pentru toată lumea, şi ne vom concentra pentru a găsi un echilibru privind interesele tuturor participanţilor, pe picior de egalitate.
    În ce priveşte Cortina de FIer, deja a început să cadă. Ar trebui să se asigure că nu-şi prind ceva în cortină în timp ce cade. În toate celelalte probleme, avem o poziţie directă: suntem de părere ca lucrurile să fie juste.
    În 2014, ”partenerii” noştri au refuzat să ţină un summit în mijlocul unor evenimente serioase – inclusiv o lovitură de stat, un referendum în Crimeea, şi o schimbare radicală a situaţiei din regiunea Mării Negre (notă: până acum îl vedeam pe Seghey Lavrov că se referea la ”colegii noştri”, fără ghilimele. Acum e pentru prima dată când văd că se referă la ”partenerii noştri”, cu ghilimele). Dacă erau serioşi despre găsirea de soluţii, această întâlnire era calea de deblocare. Ar fi putut profita de ocazie pentru a avea cu noi o discuţie sinceră despre plângerile noastre, şi despre contra-întrebările pe care partenerii din Federaţia Rusă le aveau de pus către UE. Retragerea din toate contactele – care s-a petrecut după martie 2014 – nu face decât să arate că UE nu este interesată de dialog, nu vrea să ne înţeleagă interesele sau să asculte ce avem de spus. Ceea ce vor ei este ca toată lumea să fie de acord cu deciziile Brussels-ului, care sunt o copie la indigo a deciziilor luate de Washington. Am putut vedea acest lucru în ultimii ani.
    Întrebare: Norvegia a refuzat să permită transporturile ruse – inclusiv hrană, medicamente şi echipament necesar – către Spitsbergen. Ce paşi se vor lua pentru a rezolva această chestiune ? Care ar putea fi răspunsul nostru, dacă va fi un răspuns ?
    Sergey Lavrov: Mai întâi vrem să vedem că Norvegia răspunde la reacţia pe care noi am avut-o imediat după acest incident. Am trimis o cerere oficială, prin care am cerut explicaţii despre cum se încadrează această mişcare în angajamentele Norvegiei conform Tratatului de la Spitsbergen din 1920. Sper că vor răspunde promp. Apoi vom analiza situaţia şi vom acţiona rapid.

    Apreciază

  7. nenimenea said, on iulie 5, 2022 at 10:46 am

    https://www.kla.tv/index.php?a=showlanguage&lang=ro&id=22938&date=2022-06-29
    de văzut neapărat!

    Apreciază

  8. […] Pot Logaru <potlogaru@yahoo.com> To:Marian Ilie Tue, Jul 5 at 10:43 PM Situatia la zi in Ucraina si un interviu interesant cu munistrul rus de Externe —– Forwarded Message —– From: Ilarion Isopescu <ilarion.isopescu@gmail.com> Sent: Tuesday, July 5, 2022 at 03:30:20 PM GMT+3 Subject: Fwd: [Articol nou] Stirile zilei (05.07.2022) cititi si: https://saccsiv.wordpress.com/2022/07/04/cia-recruteaza-luptatori-isis-din-siria-pentru-a-lupta-in-u&#8230; […]

    Apreciază

  9. […] CIA recrutează luptători ISIS din Siria pentru a lupta în Ucraina impotriva Rusiei […]

    Apreciază

  10. […] CIA recrutează luptători ISIS din Siria pentru a lupta în Ucraina impotriva Rusiei […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.