SACCSIV – blog ortodox

Decizie epocală a Chinei: carnea obținută în laborator a fost inclusă printre obiectivele strategice ale noului plan cincinal

Posted in CARNE, CHINA by Vali on iunie 30, 2022

Sursa: https://lantulalimentar.ro/decizie-epocala-a-chinei-carnea-obtinuta-in-laborator-a-fost-inclusa-printre-obiectivele-strategice-ale-noului-plan-cincinal/

Ministerul chinez al Agriculturii și Afacerilor Rurale a integrat industria cărnii cultivate în laborator în noul său plan agricol oficial, derulat  pe cinci ani, document emis pe 26 ianuarie, anul acesta. Pentru prima dată, China a decis să ia în calcul carnea obținută în laborator, dar și alte „alimente ale viitorului”, cum ar fi ouăle pe bază de plante, ca parte a proiectului său pentru securitatea alimentară.

Tehnologia producerii cărnii alternative, din celule stem prelevate de la animale, este una relativ nouă, care amenință să detroneze creșterea tradițională a animalelor, înlocuind fermele și abatoarele cu laboratoare. Totuși, în timp ce companiile producătoare de carne alternativă au făcut pași uriași în reproducerea gustului și texturii cărnii de porc, de vită și de pui obținută în mod convențional, barierele în calea dezvoltării acestui sector de avangardă și distribuției pe scară largă sunt încă destul de rezistente. Adoptarea noii tehnologii de către China ar putea schimba situația, încurajând investițiile și oferind o piață pentru produsele alternative.

„China este de departe cel mai mare consumator de ouă și carne din lume, așa că includerea ouălor pe bază de plante și a cărnii obținute din celule stem în planul cincinal al țării indică în mod semnificativ ceea ce urmează”, spune Josh Tetrick, CEO-ul companiei de tehnologie alimentară Eat Just Inc. cu sediul în California, dar prezentă deja pe piața chineză, unde vinde ouă din plante, dar și pe piața din Singapore, unde livrează  carne de pui obținută din celule stem.

„Această inițiativă strategică la nivel național ar putea accelera procesul legislativ și de reglementare al țării pentru acest tip de carne, ar putea conduce la mai multe cercetări și investiții în industria proteinelor alternative și ar putea determina o acceptare mai largă a consumatorilor pentru aceste produse”, mai spune Tetrick. „Pe scurt, aceasta este una dintre cele mai importante, dacă nu chiar cea mai importantă acțiune politică  din istoria proteinelor alternative.”

Recursul la carnea cultivată în laborator, dar și la alte alimente de avangardă, ar putea ajuta China să rezolve o serie de probleme presante. În primul rând, securitatea alimentară. Cu o populație uriașă, o clasă de mijloc în expansiune, o urbanizare puternică, al cărei efect este și diminuarea suprafeței agricole, autoritățile din China sunt foarte îngrijorate  în ceea ce privește asigurarea necesarului de hrană pentru locuitori, în viitor.

Creșterea constantă a clasei de mijloc chineze conduce la o creștere proporțională a consumului de carne per capita. În 2021, consumul mediu anual a fost de 45,17 kg de carne. Pe site-ul Statista, vedem că acesta va crește la 52,84 kg per capita, în 2029.

Carnea de vită, denumită odată „carnea milionarilor”, este astăzi consumată mai mult ca niciodată în China, alături de carnea de porc, care este însă cea mai cumpărată de chinezi.

Prin urmare, autoritățile intenționează să satisfacă cererea tot mai mare de carne a consumatorilor chinezi, oferindu-le și carne alternativă, dezvoltată din celule stem.

În felul acesta, importurile masive de carne de vită din America Latină, Australia și Noua Zeelandă și de porc, din Uniunea Europeană, ar putea fi reduse. Totodată, China ar putea reduce emisiile de gaze cu efect de seră de care este responsabil sectorul zootehnic. Economia Chinei este cea mai mare sursă de gaze cu efect de seră, de pe planetă.

Dacă ți-a plăcut acest articol, sprijină și tu Lanțul Alimentar donând orice sumă aici: RO89RNCB0072170905570001 (RON)

 

 

3 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Clement said, on iunie 30, 2022 at 2:36 pm

  Daca respectiva carne nu contine hormoni de crestere sau pentru stimularea lactatiei si antibiotice, nu am nicio obiectie.
  Cat despre oua…
  Detest fermele de crestere intensiva in care sunt chinuite pasarile .
  Marturisesc faptul ca am 4 gaini si un cocos care fac parte din familia mea largita. Fiecare poarta un nume, traind in buna intelegere cu pisicile si cainii, speranta lor de viata fiind una matusalemica.
  Vecinul meu din deal are doua oi tot matusalemice pe care le imprumuta orasenilor pe post de tunzatoare de iarba.
  Ii inteleg pe chinezi.
  Pot obtine beneficii din producerea de carne „artificiala” si fara sacrificarea unor miliarde de animale care le pun in pericol atat sanatatea ficatului cat si destinul karmic…
  Țacneala criminala a chinezilor o comit bio-cercetatorii care au creat deja clone ale unor animale si creaturi hibride.

  Apreciază

 2. Catalin said, on iunie 30, 2022 at 4:41 pm

  https://nypost.com/2022/06/29/dr-fauci-reveals-covid-rebound-after-pfizers-paxlovid-treatment
  „The quadruple-vaccinated Dr. Anthony Fauci said he is experiencing a “much worse” COVID rebound after being treated with Pfizer’s antiviral medication Paxlovid.
  The 81-year-old chief medical adviser to the White House revealed his health struggles while speaking remotely at the Foreign Policy Global Health Forum on Tuesday.”

  https://evz.ro/biontech-si-pfizer-anunta-testarea-unui-vaccin-universal-impotriva-coronavirusurilor-cand-ar-putea-incepe-proiectul-pe-subiecti-umani.html

  Apreciază

 3. Catalin said, on iunie 30, 2022 at 5:04 pm

  https://www.rt.com/news/558112-pfizer-omicron-adapted-vaccine
  „The US government is set to purchase more than $3 billion in additional coronavirus vaccines from pharmaceutical giant Pfizer, which said the sale could include a new drug designed to protect against the Omicron variant, currently under review by federal regulators.
  Pfizer and its German partner BioNTech announced the latest vaccine deal on Wednesday afternoon, stating they would ship 105 million doses, worth a total of $3.2 billion, with contract options for another 195 million shots should the government agree to exercise them.”
  https://www.rt.com/news/558110-european-commission-pfizer-texts
  „The US government is set to purchase more than $3 billion in additional coronavirus vaccines from pharmaceutical giant Pfizer, which said the sale could include a new drug designed to protect against the Omicron variant, currently under review by federal regulators.
  Pfizer and its German partner BioNTech announced the latest vaccine deal on Wednesday afternoon, stating they would ship 105 million doses, worth a total of $3.2 billion, with contract options for another 195 million shots should the government agree to exercise them.”
  pentru a accesa: https://developers.cloudflare.com/1.1.1.1/encryption/dns-over-https/encrypted-dns-browsers („Accesul catre acest site este restrictionat ca urmare a masurilor dispuse de catre autoritatea competenta la nivel national pentru gestionarea riscurilor si a incidentelor de securitate cibernetica.”)

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: