SACCSIV – blog ortodox

‘Ministerul Adevărului 2022’, noua distopie a Europei: Facebook, Twitter, TikTok, Microsoft, Google, înrolate de U.E. ‘pentru a lupta împotriva dezinformării’

Posted in UE, UNIUNEA EUROPEANA by saccsiv on iunie 25, 2022

Sursa: https://www.globalresearch.ca/europes-ministry-of-truth-facebook-twitter-tiktok-microsoft-google-enlisted-by-the-e-u-to-fight-disinformation/5783778

‘Ministerul Adevărului 2022’, noua distopie a Europei: Facebook, Twitter, TikTok, Microsoft, Google, înrolate de U.E. ‘pentru a lupta împotriva dezinformării’

De Prof. Michel Chossudovsky, 20 Iunie 2022, Global Research

„Când minciuna devine adevăr, nu mai există cale de întoarcere” (Michel Chossudovsky)

Uniunea Europeană a publicat liniile directoare pentru punerea în aplicare a cenzurii online. Este calea spre tiranie. Este un Minister al Adevărului 2022, ca al lui Orwell.

Obiectivul tacit este acela de a susține propaganda guvernamentală și ‘știrile false’ ale mass-mediei convenționale, reducând în același timp, în mod sistematic, libertatea de exprimare și analiza independentă în întreaga Uniune Europeană. Este, de asemenea, o încercare de a falimenta literalmente mass-media independentă (din punct de vedere financiar) printr-un proces de demonetizare.

Proiectul UE se intitulează  ‘Consolidarea Codului de bune practici privind dezinformarea 2022’:

Noul Cod reunește o gamă mai diversă de părți interesate ca niciodată, dându-le posibilitatea de a contribui la îmbunătățiri de amploare prin semnarea unor angajamente precise, relevante pentru domeniul lor. Aceste angajamente includ demonetizarea diseminării dezinformării, garantarea transparenței publicității politice, consolidarea cooperării cu verificatorii de fapte și facilitarea accesului anchetatorilor la date.

Sprijinirea platformelor și a industriei în vederea îndeplinirii angajamentelor asumate în cadrul ‘Codului de bune practici privind dezinformarea’ contribuie la angajamentul Comisiei Europene de a crea un mediu online mai transparent, mai sigur și mai demn de încredere.

Inutil să mai spunem că acest ‘Cod consolidat 2022’ nu abordează practica REALĂ a mass-mediei convenționale a știrilor false și nici nu pune la îndoială minciunile înalților funcționari guvernamentali.

Suprimarea adevărului

Obiectivul Comisiei Europene este de a suprima adevărul cu privire la Covid-19 și la războiul din Ucraina. În cuvintele lui Věra Jourová, vicepreședintele Comisiei Europene pentru valori și transparență (mai 2022):

„Dezinformarea legată de criza coronavirusului și de războiul Rusiei în Ucraina arată în mod clar că avem nevoie de instrumente mai puternice pentru a combate dezinformarea online.”

Minciuni sfruntate cu privire la impactul mortal al vaccinului Covid-19. Amplu documentat, Vaccinul Covid-19 a declanșat încă de la început, în decembrie 2020, o tendință de creștere a mortalității și morbidității. Dovezile sunt copleșitoare. Guvernele naționale din întreaga lume își mint proprii cetățeni, pe cei care pretind că-i servesc.

Miza este un proiect totalitar cuprinzător, cu scopul de a susține minciunile oficiale și știința falsă, în numele elitelor financiare. Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, este complice la suprimarea adevărului, în numele Big Pharma. Dacă aveți îndoieli, citiți raportul secret bombă al Pfizer, care este acum accesibil publicului (a fost făcut public în baza FOI – legea libertății de informare).

Războiul e pace. Libertatea este sclavie; Ignoranța e putere”, George Orwell

‘Mai multă transparență’ indică eliminarea libertății de exprimare în publicațiile online

Până în prezent, strategia digitală a UE (în vederea combaterii presupusei dezinformări online) a înrolat Facebook (deținut de Meta), Microsoft, Google, Twitter, Twitch și TikTok.

În acest sens, UE a prezentat un cod de bune practici detaliat, care conține 44 de angajamente și 128 de măsuri specifice.

Demonetizarea

Primul obiectiv se intitulează ‘Demonetizarea: reducerea stimulentelor financiare pentru furnizorii de dezinformare’. Intenția sa este de a împiedica mass-media online independentă să obțină venituri prin publicitate și/sau donații.

Adevărații ‘furnizori de dezinformare’ și de ‘știri false’, și anume conglomeratele media tradiționale, nu sunt afectate. Dimpotrivă: Principala sursă a veniturilor lor online de mai multe miliarde de dolari, este publicitatea.

„Codul va consolida măsurile de reducere a comportamentelor de manipulare utilizate pentru a răspândi dezinformarea (de exemplu, conturi false, amplificarea determinată de boți, impostura, deepfake malițios)… De asemenea, li se va cere să revizuiască periodic lista de tactici, tehnici și proceduri (TTP) utilizate de entitățile rău intenționate”…

Cine sunt aceste ‘entități rău intenționate’?

Entitățile rău intenționate sunt implicate în mod obișnuit în acțiuni care contribuie la destabilizarea și suprimarea presei independente.

Aceasta îmbracă diverse forme. În cursul lunii aprilie 2022, Global Research a făcut obiectul unui atac cibernetic care a implicat o medie zilnică de până la 10 milioane de solicitări malițioase, provenind simultan din mai multe țări, al căror obiectiv a fost de a paraliza pagina noastră de internet.

Alte procedee adoptate de Facebook și Twitter constau în furnizarea unei etichete malițioase pentru articolele din presa independentă, de genul acesta:

„ATENȚIE: acest link ar putea fi nesigur”

Inițiativa UE are ca scop ‘o mai bună protecție împotriva dezinformării’ pentru a permite cititorilor online ‘să acceseze surse autorizate’.

Obiectivul este, de asemenea, ‘de a da putere’ așa-numitei ‘comunități de verificatori ai faptelor’, care este în mare parte controlată de mass-media corporatistă în alianță cu Facebook, Google și alții (Big Tech), în legătură cu oficiali guvernamentali corupți.

‘Pași înainte’

UE solicită punerea rapidă în aplicare a noului Cod:

Semnatarii vor avea la dispoziție șase luni pentru a pune în aplicare angajamentele și măsurile la care au aderat. …

… Grupul operativ înființat, care se va reuni ori de câte ori este necesar și cel puțin o dată la șase luni, va monitoriza și va adapta angajamentele în funcție de evoluțiile tehnologice, societale, de piață și legislative.

Cenzura este obligatorie

Este demn de remarcat faptul că, în timp ce ‘Codul de bune practici privind dezinformarea din 2018’, este ‘autoreglementat’, versiunea revizuită adoptată la 16 iunie 2022 este programată să devină obligatorie:

„Codul își propune să devină o măsură de temperare și un Cod de conduită recunoscut în cadrul de co-reglementare al DSA”.

Acest proiect insidios echivalează cu înființarea unui ‘Minister al Adevărului’ european, încălcând în mod flagrant dispozițiile constituționale ale celor 27 de state membre ale UE. Acesta depășește cu mult aparatul de propagandă al lui Hitler condus de Joseph Goebbels.

„Joseph Goebbels, ministrul Propagandei lui Hitler, 1933-1945, a formulat un principiu conform căruia, dacă o minciună este spusă suficient de des, ea devine acceptată ca adevăr.” (Brian Willson)

„O minciună spusă o dată rămâne o minciună, dar o minciună spusă de o mie de ori devine adevăr.” – Joseph Goebbels

Preambulul distopic al romanului 1984 al lui Orwell este acum încorporat într-o tehnologie avansată de comunicare digitală online.

Minciunile mediatice repetate non-stop fac parte dintr-o campanie a fricii.

La rândul său, metodologia minciunii persistente și repetitive inserată într-un mediu digital avansat are o rază de acțiune mult mai mare decât modelul de propagandă respingător propus de Goebbels lui Adolph Hitler.

Comisia Europeană va finanța ‘verificatorii de fapte’

Adevărații furnizori de dezinformare mediatică, și anume mass-media corporativă și ‘verificatorii de fapte’ ai acesteia, nu numai că sunt scutiți de aceste dispoziții, dar Comisia Europeană a promis să finanțeze cu generozitate ‘verificatorii de fapte’ (pe cheltuiala plătitorilor de taxe) care operează sub auspiciile conglomeratelor media corporative de miliarde de dolari, inclusiv Reuters (deținută de familia Thomson):

„… Codul urmărește să asigure contribuții financiare echitabile pentru activitatea verificatorilor de fapte și un acces mai bun al acestora la informații care să le faciliteze munca de zi cu zi”. (cu subliniere adăugată)

Acest proiect al Comisiei Europene trebuie respins cu fermitate.

Este un model de cenzură prin derogare de la drepturile fundamentale ale omului. Este o întreprindere criminală în conformitate cu Nürnberg.

Așa cum a declarat procurorul de la Nürnberg:

„Utilizarea războiului psihologic de către conspiratorii naziști este un fapt cunoscut. Înainte de fiecare agresiune majoră, cu câteva excepții bazate pe oportunitate, ei au inițiat o campanie de presă calculată pentru a-și slăbi victimele și pentru a pregăti psihologic poporul german pentru atac… În sistemul de propagandă al statului hitlerist, presa cotidiană și radioul au fost cele mai importante arme.”  (cu subliniere adăugată)

15 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Felix said, on iunie 25, 2022 at 9:15 pm

    Ne vor transforma în numere impersonale ale unor aplicații monitorizate de o platformă digitala – fără „QR – Pass” nu ne vom mai putea deplasa nicăieri!

    Cetățeanul va deveni „ostatic” conditionat de o platformă digitală, un număr impersonal dresat pentru cerșit beneficii și „validari” din partea statului.

    Cetățeanul – „ostatic” conditionat de o platformă digitala

    Este timpul să considerăm că „educația” isteriei sanitare, această stare permanentă de „urgență” care este în vigoare de doi ani și jumătate, nu este singurul „tutorial” intensiv care se livreaza cetățenilor.

    Există un alt tip de „educație”, la fel de corozivă, dacă nu chiar mai periculoasă.
    Și aceasta nu este alta decât „educația” digitală în combinație directă cu politica privind bonusurile generoase.
    Cetățenii sunt dresati în mentalitatea „covi pass -ul trecerii” digitale și învață să abordeze platforma digitala pentru fiecare reglementare din partea statului.
    Ei învață să se abțină de la a pretinde succesul profesional și sunt dresati într-o bula de cerșit beneficii, sau așa cum Forumul Economic Mondial ne „profețește”:

    „Nu veți deține nimic. Și veti fi fericiti” – „Nu veti mai avea absolut nimic, dar veti fi fericiti”!

    Beneficiile bonusurilor – „pașaportul covi pass”

    Să ne amintim cum au intrat în viața noastră „pasapoartele de trecere covi pass”, care să nu uităm că nu sunt altceva decât „preluari” sofisticate ale dividendelor social, date de guvernul anterior.
    Mai întâi a sosit infamul „Covi Pass”, adică certificatul… opinii privind sănătatea care au redus la jumătate coeziunea societății.
    Apoi a apărut „Freedom Pass”, cardul pentru tinerii cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani care a dat „privilegii” drept recompensă pentru fidelitate… (din nou) avize privind sănătatea.
    Apoi a venit „Fuel Pass” ca subvenție pentru combustibil, dar și „Power Pass” ca subvenție pentru energie electrică.
    Indemnizații de tip digital care uneori ne dau aerul de „libertate” și, uneori, firimituri de doi bani cu termenul deloc aleatoriu ” QR pass”, care înseamnă pașaport / trecere.

    Oamenii sunt dresati aflând că orice fel de scutire de la blocaje/scumpiri presupune un fel de „pașaport” aprobat de statul paternalist, dacă și atâta timp cât cetățeanul îndeplinește cerințele stabilite de acest „tatuc”.
    Fie că este vorba de vaccinarea obligatorie, fie de lockdown forțat, fie de privarea de muncă (vezi lucrătorii din domeniul sănătății), fie de „arondarea” digitală sau de acordarea altor libertăți.
    Fiecare prevedere a statului, indiferent dacă este un pretext al unei bătaii de joc, trece printr-o singură platformă de internet unde toată lumea învață să-și prezinte adeziunea/participarea digitală.
    În timp ce sistemul politic în sine este cel care, prin deciziile sale, duce la sărăcirea poporului, beneficiile apar ca măsuri de „justiție socială” pentru greșelile care se presupun că apar dintr-un factor extern (este de vina… războiul, pandemia, nenorocul nostru etc.), întorcându-ne înapoi niște resturi de maruntis din sumele uriașe care sunt furate din populara „plăcintă”.

    Noua „politică socială” nu lovește niciodată la baza dezordinii și nedreptății, ci o protejează cu orice preț.
    Statul devine un apărător al speculațiilor oligarhilor și, în același timp, promovează „mantra” digitală în numele elitei globale.
    Oamenii sunt sugrumați, iar guvernul prezintă drept „ajutor” dezlegarea ocazională a lațului, pentru a mai lua câteva guri de respirații de oxigen.
    Și prin familiarizarea cu diferitele „permise de trecere”, calea către o dictatură digitală perfectă este pavată beton!

    De ce nu există scutiri directe?

    Să ne gândim puțin, de ce speculațiile din energie electrica nu au fost eliminate, ci subvenționate?
    De ce scumpirea combustibilului nu a fost redusa, dar achiziționarea de benzină „prin card” este subvenționată?
    De ce se acordă subvenție aparatelor și vehiculelor electrice de uz casnic?
    De ce există o subvenție pentru turismul social?
    De ce s-au acordat școlilor vouchere de achiziție a calculatorului digital? De ce nu s-a redus impozitarea pe toate acestea, astfel încât să devină direct accesibilă consumatorilor? Dar răspunsul este simplu.
    Să fii „dresat”, ca să te adresezi pentru toate platformei „tatuc” a statului!
    Cea prin care cetățenii au achiesat, au mărturisit starea de sănătate… acreditările lor (cu Covid Pass), pentru a-și menține „privilegiile” democratice!

    Într-un mod sistematic, cetățenii se retrag din sfera publică de participare și interacțiunea pieței (dincolo de rolul consumerismului pasiv) și devin fiinte impersonale care declară participarea și supunerea la o „societate digitală planetara” care distribuie pașapoarte „bunului cetățean”, dar nu îi cere niciodată părerea. Guvernul este gata să desființeze buletinul personal și să distribuie „numărul ID personal al cetățeanului”, astfel încât subiecții (obedientii) „marii resetari” să devină numere oficiale într-un stat care va semăna cu un lagăr de concentrare al unui soviet tehno-fascist, cu o fațadă modernizatoare.

    Așa se înăsprește controlul absolut al statului asupra cetățenilor, extinzându-se de la politica de beneficii, la sănătate, la ordinea publică și, bineînțeles, la propria viață și la drepturile omului. Numărul unic ID/QR va fi folosit pentru orice fel de tranzacție și subvenție, iar pentru un popor sărac, temător și pe deplin dresat, o platformă digitală controlată de guvern, va juca rolul împăratului roman în arenă, unde printr-un gest (adică printr-o aprobare) va decide care dintre oameni va avea dreptul de a mai trăi în „normalitatea” noii ere și cine va fi devorat de fiarele sălbatice ale „responsabilității personale”…

    Μας μετατρέπουν σε απρόσωπους αριθμούς αιτήσεων σε μια πλατφόρμα – Ή αλλιώς χωρίς «Pass» πουθενά δεν πας! | ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ
    https://tasthyras.wordpress.com/2022/06/24/%ce%bc%ce%b1%cf%82-%ce%bc%ce%b5%cf%84%ce%b1%cf%84%cf%81%ce%ad%cf%80%ce%bf%cf%85%ce%bd-%cf%83%ce%b5-%ce%b1%cf%80%cf%81%cf%8c%cf%83%cf%89%cf%80%ce%bf%cf%85%cf%82-%ce%b1%cf%81%ce%b9%ce%b8%ce%bc%ce%bf/#more-52665

    Apreciază

  2. Radu Humor said, on iunie 25, 2022 at 9:37 pm

    .
    Asta cu 50 de bani la litru și ăștia jumătate suportați de stat, adică de noi, rămâne cea mai nesimțită și țupeistă bătaie de joc la adresa unui popor, din păcate, român !
    Atâta desconsiderare , atâta insultă la adresa unor oameni, nici măcar Ceaușescu n-a îndrăznit !
    Ăla promitea să dea încă 100 de lei la cei 2.500 sau 3.000 de lei cât erau salariile pe atunci, iar ăștia promit încă mai puțin ( o,50 scăzut din 10 !).
    Firesc ar fi ca și ăștia să-și ia zborul de la conducerea României, că altfel chiar că ne merităm soarta !
    Ce , dar mai ales cât, mai așteptăm să fim conduși de asemenea indivizi, care după ce-s proști sadea, mai sunt și vânduți cu toții unor puteri străine ?
    Dacă o ținem așa, cu ăștia în frunte nu-i exclus, ca în scurt timp să dispărem ca țară România și să apărem ca_colonie !
    Probabil acum nu se pot decide ce nume să purtăm , precum făceau coloniștii britanici, dând coloniilor cucerite numele unei regine, Victoria de ex., sau a altor personalități de-a lor cum ar fi virginele 😉
    Și cum virgine nu mai sunt nici la grădiniță, ne trezim că ne numim Colonia Robinette, dacă ne ia SUA, Angelica , dacă ne ia Germania, Noul Champes Elisee, dacă ne ia Franța, Noul Ierusalim , dacă rămânem la ăștia, eventual și prin rotație și tot așa până ne iau dracii și dăm cu ei de pământ.
    Nu cu dracii, ci cu ceilalți, mai răi decât orice locuitori ai Iadului subpământean, pe care-l au în vedere globaliștii lor , la bună înțelegere cu slugile noastre !

    P.S. Dacă nici de data asta nu învățăm nimic, dar mai ales nu facem nimic, stând la taclale pe forumuri și lăsând Țara asta, dar mai ales urmași urmașilor noștri pe mâna străinilor, ne merităm nu numai soarta, ci și chinurile ce vor urma !

    Apreciază

  3. Luca 14:26 said, on iunie 25, 2022 at 9:43 pm

    „Dacă vine cineva la Mine şi nu urăşte pe tatăl său şi pe mamă şi pe femeie şi pe copii şi pe fraţi şi pe surori, chiar şi sufletul său însuşi, nu poate să fie ucenicul Meu.” – Luca 14:26

    Apreciază

  4. Ioan C. said, on iunie 25, 2022 at 10:52 pm

    Doamne ajută,

    Aici găsiți ouă ediții vechi ale Ceaslovului (1939, 1945): https://cititorul.home.blog/carti-de-cult-dinainte-de-comunism/
    Iar aici găsiți Explicarea psalmilor din Ceaslov (47 de psalmi): https://cititorul.home.blog/2022/06/21/explicarea-psalmilor-din-ceaslov-47-de-psalmi/

    Spor în toate cele bune!

    Apreciat de 1 persoană

  5. scortisoara said, on iunie 26, 2022 at 12:25 pm

    Jigodiile naibii ….Au sacrificat o țară pt interesele lor satanice ….Jigodii!!!! Oricând putem fii în locul Ucrainei dar într-un alt scenariu de groaza . Ideea e ca dacă au interesul sa ne desființeze o vor face fără sa clipeasca .

    https://flux24.ro/the-guardian-vestul-risca-sa-condamne-ucraina-la-sufocare-lenta/

    Apreciat de 1 persoană

  6. Felix said, on iunie 26, 2022 at 12:59 pm

    Se desfășoară o „catastrofă” a penuriei globale de alimente, avertizează șeful ONU
    https://www.naturalnews.com/2022-06-25-global-food-shortage-catastrophe-unfolding-un.html#

    Apreciat de 1 persoană

  7. Ioan said, on iunie 29, 2022 at 9:13 am

    Cei mai mari mincinoși ai lumii, se prefac în apărători ai adevărului, la fel cum și satana se poate preface în înger de lumina!

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.