SACCSIV – blog ortodox

Trupele ucrainene suferă pierderi masive deoarece sunt depășite cu până la 40 la 1 de forțele rusești, arată un raport al serviciilor de informații. Aceasta demoralizează grav forțele ucrainene iar cazurile de dezertare sunt în creștere, în fiecare săptămână

Posted in razboi, RUSIA, Ucraina by saccsiv on iunie 11, 2022

Sursa: https://www.independent.co.uk/news/world/europe/ukraine-war-intelligence-russia-kyiv-military-b2096715.html

Forțele ucrainene sunt depășite cu până la 40 la 1 de forțele rusești, arată un raport al serviciilor de informații

Exclusiv: Conflictul care macină estul Ucrainei ‘demoralizează grav’ forțele ucrainene, arată documentele dintr-un dosar

De Kim Sengupta, aflat in Kiev, 10 Iunie 2022, The Independent

Trupele ucrainene suferă pierderi masive, deoarece sunt depășite de forțele rusești cu 20 la 1 la artilerie și cu 40 la 1 la muniție, potrivit noilor informații, care prezintă o imagine sumbră a conflictului de pe linia frontului.

Un raport întocmit de oficiali ucraineni și occidentali din serviciile de informații dezvăluie, de asemenea, că ucrainenii se confruntă cu dificultăți uriașe în a răspunde bombardamentelor rusești, artileria lor fiind limitată la o rază de acțiune de 25 de kilometri, în timp ce inamicul poate lovi de la o distanță de 12 ori mai mare.

Pentru prima dată de la începutul războiului, există acum îngrijorări cu privire la dezertare. Raportul, consultat de The Independent, spune că înrăutățirea situației din Donbas, unde până la o sută de soldați sunt uciși pe zi, are „un efect serios de demoralizare asupra forțelor ucrainene, precum și un efect fizic foarte real; cazurile de dezertare sunt în creștere, în fiecare săptămână”.

În același timp, pe măsură ce rușii capturează teritorii în est și își consolidează controlul asupra orașelor Mariupol și Kherson, poziția de negociere a guvernului ucrainean este slăbită de discrepanța acută în ceea ce privește numărul de prizonieri deținuți de fiecare parte.

Numărul total de soldați ruși deținuți de Ucraina a scăzut la 550, de la 900 în aprilie, după o serie de schimburi. Între timp, Moscova are în captivitate peste 5.600 de soldați ucraineni, cifră mărită de predarea a 2.500 de soldați, inclusiv membri ai Batalionului Azov, la Mariupol.

Această diferență de număr între cele două părți este dezvăluită în timp ce atât Kievul, cât și Moscova organizează procese foarte mediatizate ale prizonierilor de război.

Tribunalele ucrainene din Kiev, și din apropiere de Harkov, au condamnat soldați ruși pentru crime de război, pronunțând sentințe lungi. Iryna Venediktova, procurorul general al țării, a declarat miercuri că a intentat alte opt cazuri.

Doi britanici, Aiden Aslin și Shaun Pinner, care au fost capturați în serviciul forțelor ucrainene la Mariupol, sunt judecați în Republica Populară separatistă Donețk, unde procurorii spun că riscă pedeapsa cu moartea pentru ‘terorism’ și pentru că sunt ‘mercenari’.

Presa de stat din Rusia, a anunțat miercuri că peste 1.000 de prizonieri de la Mariupol au fost transferați în Rusia pentru a fi ‘anchetați’. Politicienii de la Moscova și din republicile separatiste, au amenințat că vor organiza procese de ‘tip Nürnberg’ împotriva prizonierilor de la Azov, pe care îi acuză că sunt neonaziști.

Președintele Ucrainei, Volodymyr Zelensky, care efectua luni o vizită pe linia frontului din Donbas, a cerut Kremlinului să-i predea pe prizonierii de la Mariupol. Negocierile sunt în curs de desfășurare, a spus el, dar „din păcate, aceștia sunt în mâinile Federației Ruse, în care nu se poate avea încredere”.

Raportul serviciilor de informații precizează: „Rușii insistă asupra unui schimb de prizonieri 1/1. Acest lucru înseamnă că, în conformitate cu status quo, 4.500 de prizonieri ucraineni ar putea fi în închisorile rusești până când va exista un acord de pace. Este posibil ca Moscova să folosească acest lucru ca o pârghie pentru a destabiliza Ucraina pe plan intern, dacă nu există protecție socială pentru familiile lor și comunicații clare”.

Evaluarea a fost întocmită înainte de anunțul guvernului britanic că va furniza un număr mic de sisteme de rachete cu lansare multiplă, M270, dar după ce s-a raportat furnizarea de către SUA a sistemelor mobile de rachete, Himars.

Marea Britanie trimite deocamdată doar trei dintre aceste sisteme, iar Washingtonul a trimis patru. Oficialii ucraineni spun că au nevoie de mult mai mult pentru a opri avansul rusesc, ca să nu mai vorbim de recuperarea teritoriilor pierdute, și că va fi nevoie de timp pentru a desfășura sistemele pe linia frontului, în timp ce Kremlinul își continuă ofensiva acerbă în Donbas.

„Desigur, suntem foarte recunoscători aliaților noștri pentru sprijinul lor”, a declarat un oficial ucrainean. „Noile arme sunt binevenite, dar atunci când anunță că trimit ajutor militar Ucrainei, guvernul occidental poate că ar trebui să clarifice pentru publicul lor cantitățile implicate.”

Rapoartele de la fața locului susțin afirmațiile privind creșterea pierderilor ucrainene din cauza puterii de foc a Rusiei. Săptămâna trecută, The Independent a fost martor la pierderile suferite de armata ucraineană și la lipsa de putere de foc cu rază lungă de acțiune pentru a riposta; un soldat intervievat în Lysychansk a fost ucis de atunci și alți trei au fost răniți.

Raportul serviciilor de informații afirmă: „Este clar că un război convențional nu poate fi câștigat dacă tabăra ta are de câteva ori mai puține arme, dacă armele tale lovesc inamicul la o distanță mai mică și dacă ai semnificativ mai puține muniții decât inamicul.”

Acesta continuă: „Situația tactică pe frontul de est este următoarea… partea ucraineană a rămas aproape complet fără stocuri de rachete pentru MLRS de tip Smerch și Uragan, care au făcut posibilă descurajarea eficientă a ofensivei rusești în primele luni ale războiului, la distanțe de [60 – 80 km].

Astăzi, raza maximă de tragere a Forțelor Armate ale Ucrainei este de [25 km]. Aceasta este distanța la care pot trage artileria de calibru 152/155 mm și unitățile Grad MLRS rămase în serviciu.”

„În același timp, inamicul lovește concentrațiile de forțe ucrainene de la o distanță de [300 km] cu rachete balistice tactice Iskander, de la [70 – 80 km] cu ajutorul Smerch MLRS și Tochka-U, de la [40 – 60 km] cu ajutorul MLRS Uragan.”

Raportul continuă: „Acest lucru creează o situație de inegalitate absolută pe câmpul de luptă, ca să nu mai vorbim de dominația completă a avioanelor inamice în aer, care poate fi corectată doar uneori prin utilizarea Stinger [rachete sol-aer] și prin greșelile piloților ruși”.

Evaluarea avertizează că rușii sunt pe deplin conștienți de faptul că a fost trimis un număr relativ mic de arme occidentale și că livrarea în pozițiile de luptă este lentă. „Rușii încearcă să își folosească avantajul în timpul pe care îl au la dispoziție, folosindu-și artileria pentru a încerca să străpungă apărarea ucraineană în Donbas”, se arată în raport.

Acesta subliniază că sistemele antitanc Javelin și NLAW furnizate de SUA și Marea Britanie, s-au dovedit eficiente pe câmpurile de luptă din jurul Kievului și Harkovului, la fel și în Donbas. Dronele de atac Switchblade au provocat, de asemenea, pagube semnificative rușilor.

Cu toate acestea, subliniază că armele antitanc „nu pot contracara artileria și lansatoarele de rachete rusești”.

„Inamicul încercuiește forțele ucrainene concentrate în Severodonetsk și Lysychansk”, se arată în raport. „A devenit extrem de dificil de apărat aceste două orașe, deoarece inamicul exercită un control al focului de 80 la sută pe rutele de transport al proviziilor”.

 

Comentariu saccsiv:

Cititi va rog si:

The Washington Post: Soldații voluntari ucraineni ce luptă în estul țării se simt abandonați de comandanți. Cine se plânge este săltat

Doi britanici și un marocan, capturați de forțele pro-ruse la Mariupol, au fost condamnați la moarte de un tribunal din Donețk

Video: Explicatia unora dintre tatuajele de pe trupurile unor luptatori ai Batalionului Azov ce s-au predat la Mariupol

 

Tagged with: , ,

9 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. kosk said, on iunie 11, 2022 at 7:29 pm

    așa-zișii „ortodocși” ukrainieni și-au agățat pe uniforme pe lângă trident (simbolul imperiului Khazar) sau black sun/zvastici+wolf angels(simboluri oculte naziste) , pe diavol însuși (mercenarii din unitățile de recunoaștere înaintată)..și „unicornul” (simbolul satanist al LGBT alaturi de „curcubeu”). probabil, ca sa arate ” comunității internationale’ cat de democrați sunt..

    Apreciat de 3 persoane

  2. Ahreanului said, on iunie 11, 2022 at 9:30 pm

    ” Negocierile sunt în curs de desfășurare, a spus el,(Zelensky) dar „din păcate, aceștia sunt în mâinile Federației Ruse, în care nu se poate avea încredere”. Sa-i puna Rusii, dupa ce-i judeca, cu dovezi in regula, …in miinile lui Dumnezeu, ca acolo ar fi cel mai in siguranta, si scutiti de efortul evitarii ticalosiilor…. efort de care, nu-s, oricum, capabili!

    Apreciat de 2 persoane

  3. […] Trupele ucrainene suferă pierderi masive deoarece sunt depășite cu până la 40 la 1 de forțele … […]

    Apreciază

  4. […] Trupele ucrainene suferă pierderi masive deoarece sunt depășite cu până la 40 la 1 de forțele … […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.