SACCSIV – blog ortodox

Guvernatorul statului american Texas s-a îngălbenit la față când a aflat că a fost indus în eroare cu privire la răspunsul poliției în cazul atacului armat din orașul Uvalde

Posted in TEXAS by saccsiv on mai 28, 2022

Zero Hedge: TX Governor ‘Livid’ After He Was ‘Misled’ About Police Response In Uvalde Shooting

Guvernatorul statului american Texas s-a îngălbenit la față când a aflat că a fost indus în eroare cu privire la răspunsul poliției în cazul atacului armat din orașul Uvalde

De Tyler Durden, 28 Mai 2022, ZeroHedge

Actualizare (1705ET): Greg Abbott (republican), Guvernatorul statului american Texas, a declarat că a fost ‘indus în eroare’ în legătură cu răspunsul poliției la atacul cu armă de foc de la școala din Uvalde, și că este ‘foarte furios în legătură cu ceea ce s-a întâmplat’.

„Curtis Houck: Guvernatorul Greg Abbott despre faptul că ce i s-a spus inițial lui (și lumii întregi) despre reacția poliției la atacul armat din Ulvade, a fost greșit: ‘Am fost indus în eroare. Sunt foarte furios în legătură cu ceea ce s-a întâmplat. Eram chiar aici pe această scenă acum două zile… comunicând publicului informațiile care mi-au fost transmise’.”

În declarațiile înregistrate la reuniunea anuală a Asociației Naționale a Armelor de Foc (National Rifle Association), care a avut loc vineri la Houston, Abbott a mai spus că nu există nicio lege care l-ar fi împiedicat pe atacator să facă rost de o armă de foc înainte de împușcăturile de la școala primară din această săptămână, soldate cu moartea a 19 copii și doi adulți.

„Există mii de legi în vigoare în toată țara care limitează deținerea sau utilizarea armelor de foc, legi care nu au împiedicat nebunii să comită acte malefice asupra unor oameni nevinovați în comunități pașnice”, a spus el, adăugând că atacatorul a comis o infracțiune chiar înainte ‘de a apăsa pe trăgaci’, având asupra sa o armă de foc în curtea unei școli.

„Ei bine, legile nu l-au putut opri pe ucigaș, însă noi nu vom lăsa ca actele sale malefice să ne împiedice să unim comunitatea pe care acesta a încercat să o distrugă”, a adăugat el.

Actualizare (1250ET): Într-o conferință de presă foarte emoționantă și în defensivă susținută în această dimineață, directorul DPS din Texas, Steven McCraw, a recunoscut că decizia polițiștilor de a aștepta să intre în clădire a fost una ‘greșită’.

„În retrospectivă, din punctul în care mă aflu acum, este clar că erau copii la ore în incinta școlii. Cu scopul de a salva vieți, era foarte important să se ajungă imediat acolo și să se acorde ajutor”, a declarat McCraw.

„Bineînțeles că nu a fost o decizie corectă și că a fost una greșită”.

„Benny Johnson: ȘTIRE DE ULTIMĂ ORĂ: Directorul DPS (departamentul siguranței publice) din Texas, explică de ce poliția nu a încercat să intre în școală pentru a salva elevii: ‘comandantul de la fața locului… a crezut că situația a trecut de la un trăgător activ la un subiect baricadat’.”

Oficialii au recunoscut multe defecte în ceea ce privește reacția la împușcăturile de la școala din Uvalde, spunând că polițiștii ar fi trebuit să intervină în loc să aștepte, iar această întârziere a costat viețile copiilor.

„A fost o decizie greșită, foarte greșită. Nu există nicio scuză pentru asta. … Când există un trăgător activ, regulile se schimbă. Nu mai iei în considerare un subiect baricadat. Nu mai ai timp”, a spus el.

McCraw a adăugat că „dacă aș fi crezut că ar fi ajutat, mi-aș fi cerut scuze”.

După cum a detaliat anterior Caden Pearsen de la The Epoch Times, un oficial al Departamentului de Siguranță Publică din Texas (DPS) a declarat că ofițerii ‘ar fi putut fi împușcați’ dacă l-ar fi atacat pe bărbatul înarmat care s-a ascuns cu victimele sale într-o sală de clasă de la școala primară Robb, înaintea sosirii unei echipe tactice de specialiști.

Autoritățile au schițat joi o cronologie a evenimentelor, de la momentul în care Salvador Ramos, în vârstă de 18 ani, a avut un accident cu mașina sa, până când a intrat în școala din Texas, în jurul orei 11.40, și a măcelărit 19 elevi și doi profesori.

Dar abia după aproape ora 13.00 Ramos a fost ucis și asediul s-a încheiat, aproximativ 90 de minute mai târziu.

Pe fondul furiei publice crescânde și al examinării tot mai amănunțite a răspunsului forțelor de ordine, au fost ridicate întrebări pe măsură ce apar mai multe detalii despre cronologia evenimentelor.

Purtătorul de cuvânt al DPS din Texas, locotenentul Chris Olivarez, a declarat că prima prioritate a polițiștilor într-o situație de atac armat activ este de a opri crima și de a conserva viața.

„Dar, de asemenea, un lucru pe care, bineînțeles, poporul american trebuie să îl înțeleagă, este că ofițerii fac intrarea în această clădire. Ei nu știu unde se află atacatorul”, a declarat Oliverez pentru CNN.

„Ei aud focuri de armă. Ei sunt atacați cu focuri de armă. În acel moment, dacă înaintau mai departe fără să știe unde se află suspectul, ar fi putut fi împușcați, ar fi putut fi uciși și, în acel moment, acel bărbat înarmat ar fi avut ocazia să ucidă alte persoane din interiorul acelei școli.”

Oliverez a declarat că răspunsul lor a însemnat că trăgătorul a fost reținut în sala de clasă și nu a putut ajunge „în alte sectoare ale școlii pentru a comite alte crime”.

În timp ce aproximativ trei ofițeri care intraseră în școală pe aceeași ușă cu pistolarul, trăgeau focuri de armă și cereau întăriri, alți aproximativ patru ofițeri care intraseră dintr-o altă parte a școlii evacuau elevii și profesorii, a declarat Oliverez.

Odată ce a sosit echipa tactică de la Patrula de Frontieră a SUA, el a spus că aceștia au folosit un scut antiglonț ca acoperire în timp ce au intrat în clasă și l-au ucis pe trăgător.

Victor Escalon, directorul regional al Departamentului de Siguranță Publică din Texas Sud, susține o conferință de presă în Uvalde, Texas, pe 26 mai 2022, la două zile după ce un bărbat înarmat a deschis focul și a ucis 19 copii și doi profesori la școala primară Robb (Allison Dinner/AFP via Getty Images).

Joi, autoritățile au ignorat în mare parte întrebările din timpul unei ședințe controversate de informare cu privire la motivele pentru care ofițerii nu au reușit să îl oprească mai devreme pe atacator.

Victor Escalon, directorul regional al Departamentului de Siguranță Publică din Texas, a declarat reporterilor că ‘a luat în considerare toate aceste întrebări’ și că va oferi actualizări mai târziu.

Un punct pe care Escalon l-a clarificat pe baza informațiilor pe care le avea la momentul respectiv a fost că nu existau ofițeri înarmați în școală în momentul în care Ramos a intrat ‘fără a fi obstrucționat’.

„Nu, nu, nu era niciun ofițer la îndemână, înarmat. Nu”, a declarat oficialul DPS din Texas ca răspuns la întrebarea unui reporter joi după-amiază.

Această afirmație a contrazis informațiile anterioare ale autorităților.

13 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Meme said, on mai 28, 2022 at 9:22 pm

  https://vk.com/wall604793437_64

  Apreciază

 2. Toader said, on mai 28, 2022 at 9:23 pm

  Ca de obicei se va dovedi că a fost vorba de o altă înscenare, n-a murit nimeni. Școala Sandy Hook a fost rasă cu buldozerul.
  Chiar declarația guvernatorului e din scenariu, teatru.

  Apreciat de 1 persoană

  • saccsiv said, on mai 28, 2022 at 10:33 pm

   Toader

   Tu stii ce spui.

   Apreciază

   • ibagul2006 said, on mai 30, 2022 at 8:00 am

    Da, stie ce spune. Multe evenimente asemanatoare s-au dovedit a fi operatiuni sub steag fals parte a unor simulari de atacuri cu arma in care s-au folosit actori de criza. Se creeaza un perimetru inchis ca pe un platou de filmari, dar mult mai bine izolat, in care autoritatile, mass media si actorii de criza angajati de la diverse companii specializate isi joaca rolurile. Cautati pe internet pe Ole Damengard si o sa va convingeti de cate dovezi de simulari de atac terorist prezentate mai apoi ca reale au avut loc in lume. O sa va cruciti.

    Apreciază

  • Toader said, on mai 30, 2022 at 9:56 am

   Și aici a fost simulare, aplicație, cu atacator înarmat, cu șase (6) zile înainte, ca la mai toate astfel de evenimente.
   Criminal 18 ani (6x6x6) ce a omorît, primele anunțuri…iarăși 18.

   https://nypost.com/2022/05/25/texas-shooting-salvador-ramos-hs-held-active-shooter-drill-weeks-before-massacre/#

   Apreciază

 3. scortisoara said, on mai 29, 2022 at 12:17 pm

  Asa o fi ? China se pregătește de invazie ? Adică , în timp ce noi cascam gura la Ucraina și la Putin , avem mintea ocupată cu noul virus al maimutei ….China isi vede de planurile ei ? De unde culege femeia asta informațiile ?

  Apreciază

  • Clement said, on mai 29, 2022 at 5:15 pm

   Cred ca o gaşca de ITisti amatori de literatura SF se amuza sa imagineze un fel de ” Masinuțe speriuţe” ale „Seniorilor razboiului” .
   Stanislaw Lem-Ciberiada/ Gérard Klein-Seniorii razboiului
   Se vor potoli. Nu au incotro.
   Nu ma refer la ITisti ci la realii Jucatori care ne fac viata imposibila.
   Timpul acestora este practic epuizat. Actioneaza cum vedem fiind in panica , pentru ei se apropie funia de par.

   Apreciază

 4. acelas said, on mai 29, 2022 at 6:32 pm

  https://inpolitics.ro/de-ce-a-venit-senatorul-american-rob-portman-in-romania-de-frica_1828049826.html

  https://t.me/mihaiandreialdea/48

  le e frica mai, le e frica ..
  or sa scoata toate armele, din uz sa rasufle usurat gates, fauci .. Nu ca se punea problema… Dar ca sa-si faca ei treaba nestingheriti si cu mult mai mult spor pe mai departe ..

  Apreciază

 5. acelas said, on mai 29, 2022 at 6:37 pm

  https://t.me/elena_porubin/5364

  Apreciază

 6. Spaceman said, on mai 29, 2022 at 9:10 pm

  Recentul atac cu armă de foc din Uvalde a devenit rapid o chestiune politică, însă se pare că americanii de rând sunt destul de speriați de recentele incidente în care au fost implicate arme de foc.

  Sâmbătă seara, pe 28 mai 2022, oamenii s-au panicat la Barclays Center din New York, din cauza unor zgomote ce păreau a fi focuri de armă, și s-au călcat în picioare pe căile de ieșire, unii și-au pierdut încălțămintea și alte obiecte personale în acest proces, iar aproximativ zece persoane au fost rănite.

  https://nypost.com/2022/05/29/panic-breaks-out-at-barclays-center-amid-false-alarm-of-shooting/

  Apreciază

 7. […] Guvernatorul statului american Texas s-a îngălbenit la față când a aflat că a fost indus în e… […]

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: