SACCSIV – blog ortodox

Au apărut testele PCR pentru detectarea variolei maimuței

Posted in vaccin by Vali on mai 27, 2022

Sursa: https://www.puterea.ro/au-aparut-testele-pcr-pentru-detectarea-variolei-maimutei/

Gigantul farmaceutic elvețian Roche a anunțat, săptămâna această, că a dezvoltat teste PCR pentru detectarea virusului variolei maimuței, după apariția mai multor cazuri în țări unde boala nu este curentă, transmite AFP.

”Roche a dezvoltat foarte repede o nouă serie de teste pentru detectarea virusului variolei maimuței și monitorizarea răspândirii acestuia, arată directorul diviziei ”Diagnostics” a Roche, citat într-un comunicat.

Cele  peste 250 de cazuri semnalate deja în 16 țări până la data 22 mai, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), sunt atipice, întrucât ele apar în țări unde variola, boala caracterizată prin erupții cutanate, nu este endemică.

Testele dezvoltate de Roche nu sunt destinate publicului larg. Ele sunt disponibile pentru cercetări derulate în mai multe țări. Un prim kit detectează orthopoxvirusuri, printre care virusul variolei maimuței, un alt doilea detectează în mod special virusurile variolei maimuței în timp ce un al treilea kit permite detectarea orthopoxvirusurilor, precizând dacă virusul variolei maimuței este sau nu prezent.

Potrivit OMS, boala ar trebui detectată cu un test PCR, deoarece testele antigenice nu distinge dacă este vorba de virusul variolei maimuței sau de alte virusuri înrudite.

Variola maimuței sau orthopoxviroza simiană este, potrivit OMS, o zoonoză virală rară (virus transmis omului de animale) ale cărei simptome par mai puțin grave comparativ cu cele observate în trecut la pacienții afectați de variolă.

Odată cu eradicarea în 1980 și renunțarea la vaccinarea antivariolică, acest orthopoxvirus a devenit cel mai important de acest gen. El apare sporadic în unele zone din pădurile tropicale din Africa de Vest și Centrală.

Boala a fost detectată pentru prima dată la om în 1970, în Republica Democratică Congo (fostul Zair).

Citește și…  Mai multe state membre UE nu vor să suporte costurile testelor PCR

În 2003, în SUA au fost confirmate mai multe cazuri, aceasta fiind prima apariție a bolii în afara Africii. S-a stabilit că majoritatea cazurilor au fost în contact cu câini de preerie domestici, infectați de rozătoare africane importate.

2 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Paul said, on mai 27, 2022 at 11:36 pm

    :)))))
    Ok

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: