SACCSIV – blog ortodox

Germania va reporni termocentralele pe cărbune dacă Rusia va opri livrările de gaze

Posted in GERMANIA by Vali on mai 26, 2022

Sursa: https://financialintelligence.ro/germania-va-reporni-termocentralele-pe-carbune-daca-rusia-va-opri-livrarile-de-gaze/

Robert Habeck/ Photo: Dominik Butzmann/ Sursa foto: bundesregierung.de/

Germania intenţionează să repornească termocentralele pe cărbune şi petrol, în situaţia în care Rusia va opri livrările de gaze către cea mai mare economie europeană, informează Bloomberg, potrivit Agerpres.

Ministrul german al Economiei, Robert Habeck, urmează să prezinte marţi un decret de urgenţă care va permite Guvernului să repornească termocentralele pe cărbune şi petrol care au fost închise, în situaţia în care vor exista probleme în aprovizionarea cu gaze naturale, conform unui proiect legislativ consultat de Bloomberg.

Potrivit surselor, gazele naturale, care anul trecut au fost responsabile pentru 15% din producţia de electricitate a Germaniei, trebuie să fie direcţionate cu prioritate spre industrie şi încălzirea locuinţelor, în situaţia în care vor apărea probleme de aprovizionare, astfel încât va fi nevoie să se recurgă la capacităţile nefolosite alte termocentralelor pe cărbune.

Conform planurilor, termocentrale pe cărbune cu o capacitate de 8,5 Gigawaţi precum şi termocentrale pe petrol cu capacităţi mai mici, care în prezent nu funcţionează, vor fi puse în stand by, ceea ce va permite operatorilor să furnizeze electricitate la cerere.

“Necesitatea unor capacităţi suplimentare de generare pe cărbune apare numai atunci când există un deficit de aprovizionare cu gaze sau dacă există ameninţarea unei crize a gazelor iar consumul de gaze naturale pentru producţia de electricitate trebuie să fie redus”, se precizează în decretul de urgenţă.

Cu toate acestea, menţinerea în rezervă a termocentralelor pe cărbune nu ar urma să deraieze obiectivul general al Germaniei de a înceta să mai utilizeze cărbune pentru producţia de electricitate în 2030.

“Trebuie să finalizăm eliminarea cărbunelui în Germania până în 2030. Acest lucru este mai important ca niciodată în criza actuală. Însă în drumul spre acel obiectiv, pe termen scurt, trebuie să ne consolidăm măsurile preventive şi să menţinem termocentralele pe cărbune în rezervă, o perioadă mai lungă de timp”, se precizează în decretul elaborat de Guvernul de la Berlin.

Acest decret va permite Guvernului să repornească termocentralele pe cărbune fără a avea nevoie de aprobarea Parlamentului, pentru o perioadă de până la şase luni. Termocentralele pe cărbune vor face parte din rezerva naţională până la data de 31 martie 2024.

Tagged with:

2 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Felix said, on mai 26, 2022 at 9:21 pm

  https://blacknews.ro/grecia-a-inmanat-la-onu-o-scrisoare-in-legatura-cu-conflictul-cu-turcia-privind-insulele-din-egeea/

  Cuviosul Vasilios pentru ocuparea temporară a Lesvosului, Chiosului și Rodosului de către turci

  „Se apropie vremea, când turcii vor lua aceste trei insule, Lesvos, Chios și Rodos.
  Ei vor urma o politică de dezorientare, pentru a deruta armata greacă, că vor alte insule mici, dar aceste trei insule grecești le vor ocupa.
  Cu toate acestea, într-un timp scurt, Turcia va fi distrusa.
  Pe aceste insule vor putea ieși și vor veni, dar le vor avea doar trei luni.

  Η διορατική μορφή του Γέροντος Βασιλείου Καυσοκαλυβίτου | ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ
  https://tasthyras.wordpress.com/2020/03/27/%ce%b7-%ce%b4%ce%b9%ce%bf%cf%81%ce%b1%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%bc%ce%bf%cf%81%cf%86%ce%ae-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%b3%ce%ad%cf%81%ce%bf%ce%bd%cf%84%ce%bf%cf%82-%ce%b2%ce%b1%cf%83%ce%b9%ce%bb%ce%b

  Apreciază

 2. Felix said, on mai 26, 2022 at 9:32 pm

  Turcia:
  „operațiunea transfrontalieră” din nordul Siriei se lansează oficial „Erdogan va da semnal pentru start. Într-o declarație de după ultima ședință de Guvern, președintele Erdogan a declarat:

  În curând începem să facem noi pași pe părțile lipsă ale lucrărilor pe care le-am început pentru a crea zone sigure la o departare de 30 de kilometri de-a lungul frontierei noastre sudice. Este centrul atacurilor frecvente, al hărțuirii și al capcanelor împotriva țării noastre și a zonelor noastre sigure.
  Aceste domenii se află în topul priorității noastre operaționale. Aceste operațiuni vor începe imediat ce Forțele Armate Turce, forțele noastre de informații și de securitate își vor finaliza pregătirea”, a spus el.

  https://www.echedoros-a.gr/2022/05/blog-post_597.html?m=1&fbclid=IwAR3dX0rcfsPCH_8G7TNuSTqILw9SXQKR0Z8fhXEYuIlhdQyOM22boxGq0jw

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: