SACCSIV – blog ortodox

Măsuri preventive în România după răspândirea variolei maimuței în Europa. Rafila: Vom avea o cantitate mică de vaccin pentru siguranță

Posted in Romania, vaccin by Vali on mai 24, 2022

Sursa https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/masuri-preventive-in-romania-dupa-raspandirea-variolei-maimutei-rafila-vom-avea-o-cantitate-mica-de-vaccin-pentru-siguranta-1948669

Ministrul Sănătății Alexandru Rafila. Foto: INQUAM Photos/Bogdan Danescu

Europa pregătește achiziția de vaccin împotriva variolei, după ce mai multe state de pe continent au anunțat cazuri de variola maimuței. În România, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, anunță că vor fi cumpărate câteva sute de doze pentru a avea un stoc de siguranță.

„Trebuie să existe o supraveghere serioasă a acestei probleme. O facem! Mai mult, prin mecanism european de coordonare în cazul unor urgențe epidemiologice HERA vom tatona opțiunile pentru a avea o anumită cantitate de vaccin care să fie eventual administrabil contacților unei persoane care este diagnosticată cu această boală”, a declarat, duminică, Alexandru Rafila.

Ministrul Sănătății spune că este vorba de o cantitate mică, dar care va fi pusă la dispoziția autorităților ca măsură preventivă.

„Discutăm de câteva sute de doze, probabil, maximum 1000 care să fie la dispoziția autorităților române. Sunt cantități mici pentru că și numărul de cazuri este mic. Nu este o transmisibilitate similară, de exemplu, cu cea de la coronavirus”, a mai spus ministrul.

Niciun caz de variola maimuței în România

Deocamdată, România nu a identificat niciun caz de infectare cu variola maimuței. De asemenea, nu există nicio suspiciune de îmbolnăvire, potrivit unui cominicat transmis de Ministerul Sănătății.

Ministerul Sănătății precizează că variola maimuței nu se răspândește cu ușurință între persoane și necesită un contact apropiat. Virusul intră în organism prin pielea sau mucoasele lezate, tractul respirator, ochi, nas sau gură și prin fluide corporale. Principalul mod în care poate fi răspândit este în timpul contactului fizic apropiat și prelungit cu o persoană care are variola maimuței.

Boala, confirmată în mai multe țări europene

Israelul și Elveția sunt ultimele țări care au confirmat cazuri de variolă de maimuță, ceea ce ridică la 14 numărul total al națiunilor care au raportat focare.

Ambele țări au anunțat că au identificat câte o persoană infectată care a călătorit recent. De asemenea, autoritățile din Israel au declarat că investighează alte cazuri suspecte.

Peste 80 de cazuri au fost confirmate în Europa, SUA, Canada și Australia.

Această epidemie i-a luat prin surprindere pe oamenii de știință, dar variola maimuței nu tinde să se răspândească cu ușurință între oameni, iar riscul pentru publicul larg este considerat a fi scăzut. Boala este de obicei ușoară și majoritatea oamenilor se recuperează în câteva săptămâni, potrivit Serviciului Național de Sănătate din Marea Britanie.

Organizația Mondială a Sănătății a declarat că alte 50 de cazuri suspecte sunt în curs de investigare, fără a nominaliza țările implicate, și a avertizat că este posibil să fie confirmate mai multe.

Editor : A.A.

8 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Ada said, on mai 24, 2022 at 8:54 pm

  „L’OMS est grassement financée par Bill Gates !”

  Philippe Poindron, virologue et Clément Schouler, magistrat, reviennent sur l’origine de l’épidémie de variole du singe et les conséquences engendrées.

  Unul din comentarii la video: „Donc 1 redorer l’image des vaccins, 2 reprendre obligatoire ce vaccin, 3 se servir de cette obligation pour faire passer la thérapie génique.”

  Apreciază

 2. Ada said, on mai 24, 2022 at 9:01 pm

  Sa nu uitam de document (de la pagina 10 tot inainte):

  Dă clic pentru a accesa NTI_Paper_BIO-TTX_Final.pdf

  Apreciază

 3. Spaceman said, on mai 24, 2022 at 10:29 pm

  ‘Tedros Adhanom Ghebreyesus, reales la conducerea OMS pentru un al doilea mandat’

  https://www.agerpres.ro/mondorama/2022/05/24/tedros-adhanom-ghebreyesus-reales-la-conducerea-oms-pentru-un-al-doilea-mandat–923548

  Apreciază

 4. Copaci Nicolae said, on mai 24, 2022 at 11:06 pm

  Pentru covrig1nouă vacsxul a fost gata în câteva luni, acum pentru vari ole maimuțoi a fost fata înainte sa apară ??? Treabă serioasă cu maimuțica lui „porțile lui bill” …inimaginabil.

  Apreciază

 5. scortisoara said, on mai 25, 2022 at 7:53 am

  Va spun ca sa știți de pe acum . Pe tema variolei maimutei voi avea aceeași atitudine pe care am adoptat-o când ne-au făcut capul calendar cu covrigul : IGNOR. Nu mă interesează ce vrea sistemul , nu o să-i iasă , nu cu toți . „TATA e la cârma. – Pr Ilie Cleopa ”
  Prefer sa mă gândesc la Dumnezeu , la faptul ca se apropie Postul Mare al SF Ap. Petru și Pavel …. mă gândesc la Dumnezeu și la Biserica căci acolo e ancora . Ei sa rămână cu plandemiile lor , sa le iasă bube și în fund sa nu poată sa stea pe scaun .

  Chiar am descoperit o rugăciune potrivită situației , rugăciune dedicata Sf Ap Petru și Pavel ….

  „””””””””””””””””””””””
  Rugăciunea Sfinţilor Apostoli întăreşte speranţa oricărui credincios că va birui orice nedreptate şi răutăţile semenilor (dușmani) care ameninţă să-i ia pâinea cea de toate zilele:

  „Pe Voi, Apostoli slăviţi ai Lui Iisus, Mântuitorul v-a rânduit să fiţi stâlpi ai Bisericii pe care a întemeiat-o. Pe tine, Sfinte Petre, Mântuitorul te-a ales să fii piatra de temelie a Sfintei Biserici şi ţi-a dăruit harul să-i întăreşti în credinţă pe toţi fraţii tăi. Pe tine, Sfinte Pavele, Mântuitorul te-a făcut din duşman un ales prieten, iar Duhul Sfânt te-a numit să le arăţi neamurilor toate comorile învăţăturii creştine.
  Sfinte Petre şi Sfinte Pavele, amândoi aţi lucrat cu neobosită însufleţire la răspândirea Împărăţiei lui Hristos, pecetluind mărturia devotamentului pentru Mântuitor cu sângele vostru. La Voi ne rugăm, când osânda unei judecăţi nedrepte se abate asupra vieţii noastre, să-i îndepărtaţi pe farisei din drumul nostru, luându-le cheile puterii, iar cuvântul lor să nu fie lucrător împotriva noastră. Amin. Acolo, în Împărăţia lui Dumnezeu, vă bucuraţi de vederea Lui în slava cerească. De Acolo, priviţi spre Biserica lui Hristos care călăuzeşte popoarele, pentru ca ele să vadă lumina Evangheliei şi să nu rătăcească drumul care duce la izvoarele tămăduitoare ale harului.
  Ne închinăm Vouă, să-L rugaţi pe Mântuitorul nostru să-i lumineze şi să-i apere de orice necaz pe episcopi, pe preoţi şi întregul popor creştin. Rugaţi-L pe Domnul secerişului să trimită lucrători sârguincioşi în ogorul Tău, pentru ca toţi oamenii de bunăcredinţă să aibă parte de binefacerile pe care le primim de la Dumnezeu prin Sfânta Biserică. Slăviţi Apostoli Petru şi Pavel, să ascultaţi rugăciunea noastră, credincioşi încercaţi de cumplite necazuri, să fiţi milostivi şi să îndepărtaţi din viaţa noastră furia duşmanilor porniţi să ne doboare cu orice preț . Amin „

  Apreciat de 1 persoană

 6. acelas said, on mai 25, 2022 at 10:32 am

  https://t.me/elena_porubin/5278

  Apreciază

 7. acelas said, on mai 25, 2022 at 11:16 am

  https://t.me/elena_porubin/5331

  Apreciază

 8. Clement said, on mai 25, 2022 at 12:37 pm

  Rafila se exprima cu o suspecta pudoare.
  In occident nu se mai feresc sa avertizeze populatia in legatura cu pericolul contactului cu homosexualii, tocmai pentru ca acestia au contaminat si proprii lor copii si membrii familiei straini de viciile lor.
  Oficial a fost publicata in Belgia explicatia modului in care au aparut primele cazuri de variola a maimutei, respectiv cu prilejul Marsului mandriei homosexualilor desfasurat in Flandra.
  Cred ca este momentul ca dl dr. Rafila sa faca publice statisticile actualizate privitor la bolile sexuale si sa demareze o campanie de prevenire a acestora dupa modelul celei impotriva fumatului.
  Fumatul ucide dar si depravarea ucide!

  Apreciat de 1 persoană


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: