SACCSIV – blog ortodox

“Măsura de grâu un dinar, şi trei măsuri de orz un dinar.” (Apocalipsa 6, 6)

Posted in APOCALIPSA, foamete, hrana by saccsiv on mai 19, 2022

Conform https://doxologia.ro/studiul-sfintei-scripturi/cine-sunt-cei-patru-calareti-din-apocalipsa

Al treilea călăreț și calul negru

Şi când a deschis pecetea a treia, am auzit pe a treia fiinţă, zicând: Vino şi vezi. Şi m-am uitat şi iată un cal negru şi cel care şedea pe el avea un cântar în mâna lui. Şi am auzit, în mijlocul celor patru fiinţe, ca un glas care zicea: Măsura de grâu un dinar, şi trei măsuri de orz un dinar. Dar de untdelemn şi de vin să nu te atingi (Apocalipsa 6, 5-6).

Calul negru simbolizează doliul și frica. Acest călăreț poartă în mână o balanță, care era folosită pentru a cântări cerealele. Acest lucru implică faptul că produsele alimentare de bază vor trebui să fie cântărite și raționalizate cu grijă, deoarece, așa cum este în general valabil, lipsa și foametea urmează războiului.

Așadar, al treilea călăreț aduce foamete în lume. Măsura de grâu era echivalentul cantității medii de pâine pe care un om o mânca într-o zi, în timp ce un dinar era plata medie pentru o zi de lucru. Deci, ideea care reiese de aici este aceea că un om nu va putea câștiga decât pâinea suficientă pentru o persoană, nimic mai mult, făcându-l incapabil să-și hrănească familia.

 

Conform explicatiei din Biblia versiunea Anania, O măsură: ceva mai mult de un litru; un dinar: plata medie pentru o zi de lucru (Mt 20, 2). Pentru o măsură, dinarul e un preț exorbitant:

https://biblia.dervent.ro/index.php#NT-Ap-06-06&c=01

Asadar, graul nu va disparea total, ci va fi putin si extrem de scump. Si, evident, nu doar graul. Ne indreptam intr-acolo?

Iata ce putem citi la Preţul grâului, la un nou record în Europa de pe BURSA, din 17 mai 2022:

Cotaţia grâului a urcat ieri, pe pieţele europene, până la un nou maxim istoric, de 435 de euro/tonă, după ce India a impus recent o interdicţie pe exporturile de cereale.

Gautier Le Molgat, analist la firma de consultanţă Agritel, spune citat de AFP: „La deschiderea sesiunii bursiere am înregistrat un preţ record pentru grâul din recolta nouă. Este cea mai ridicată valoare pentru toate contractele de pe Euronext, ca reacţie la anunţul venit din India”.

Recordul anterior a fost înregistrat pe piaţa europeană în 13 mai: 422 de euro tona.

Şi la Bursa din Chicago cotaţiile futures ale grâului au crescut ieri dimineaţă: +5,9%, la 12,475 dolari/buşel, cel mai ridicat nivel din ultimele două luni. De la începutul anului până în prezent, preţul grâului a crescut cu aproape 60%, ceea ce a majorat costurile pentru o gamă largă de produse, de la pâine la tăiţei. La ora locală 08.15 (ora SUA), preţul grâului era de 12,28 dolari/buşel, în urcare cu 4,3%. Şi cotaţia porumbului a urcat cu 1,8%, la 7,96 dolari buşelul, la ora menţionată.

Amintim că, la finele săptămânii trecute, India – al doilea mare producător mondial de grâu – a anunţat că interzice exporturile de grâu, pe fondul scăderii producţiei din cauza unor valuri extreme de căldură.

După ce anterior s-au angajat să furnizeze grâu ţărilor dependente de exporturile din Ucraina, autorităţile de la New Delhi au anunţat că vor să asigure securitatea alimentară pentru cei 1,4 miliarde de locuitori ai Indiei. Decizia Indiei a generat critici din partea miniştrilor Agriculturii din grupul G7, care au apreciat că o astfel de măsură va agrava criza mondială.

Potrivit cifrelor oficiale, India a exportat doar şapte milioane de tone de grâu anul trecut, dintr-o producţie de 109 milioane de tone. Analiştii susţin că, dacă un embargo din partea Indiei ar fi fost anunţat într-un an normal, impactul ar fi fost unul minim asupra preţurilor, însă acum acestea au urcat din cauză că exporturile de profil din Ucraina sunt afectate de război.

 

Comentariu saccsiv:

Intr-adevar, India a interzis exportul de grâu. Ce nu scrie insa in articol (si este important): Rusia este cel mai mare exportator de grau:
https://beef2live.com/story-top-20-largest-wheat-exporters-world-0-206491

Dar cu peste o luna in urma Rusia interzicea exporturile de cereale in UE:

Rusia interzice exporturile de zahăr, cereale şi lemn în „țările neprietenoase”. Pe listă se află și SUA și UE, inclusiv România

Ce este insa si mai importa e cine stabileste, de fapt, preturile: stapanii burselor.

Cititi va rog mai multe in articolul din 2021:

Nu vine “mama tuturor crizelor”, ci vine ceva atat de mare, incat ar trebui inventat un nou cuvant

Iar la multe produse preturile au inceput a creste cu mult inaintea razboiului din Ucraina si vor tot creste la si mai multe.

Ne apropriem de vremurile din urma? Va avea vreo legatura actuala explozie a preturilor cu versetele din Sfanta Scriptura?

15 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Florin said, on mai 19, 2022 at 12:52 pm

  Oare ce ni se pregateste pe data de 06 06 2022?

  O scurta analiza in tinp:

  In data de 06 06 (iunie) 2006, Bill Gates cerea sa se elibereze patentul care sa transforme oamenii in biosenzori si device-uri. . Brevetul a fost înregistrat la 26 martie 2020 ca WO/2020/060606/AI, ( 060606 rezulta de la prescurtarea datei de 06 06 2006)

  27 mai 2014 — Papa Francisc: Peres şi Abbas au fost invitaţi la Vatican la o rugăciune pentru pace. Rugăciunea pentru pace va ave loc vineri 6 iunie 2014 adica in a sasea zi a saptamani pe data de 06 06 2014.Vineri este a sasea zi la evrei, deci aflam tot 666

  Sinodul din Creta a inceput pe data 16 06 2016 si s-a finalizat pe data de 26 06 2016 Inainte de Sedinta de deschidere a Marelui Sinod a avut loc o liturghie impreuna cu toti intai statatorii bisericilor ortodoxe si nu numai, Duminica 19 06 2016 chiar in ziua Rusaliilor (Cincizecimii ) data care pe calendarul neindreptat scazand 13 zile aflam data de 06 06 2016.

  În data de 06 06 2019 (adica 666) s-a votat in parlamentul European obligativitatea actelor biometrice incepand cu data de 03 08 2021, act biometric care a fost amanită eliberarea lui datorită faptului ca pe planeta pamant nu mai egzista ,,100 kg” de semiconductori. Probabil noul buletin biometric va fi eliberat doar persoanelor vaccinate.
  Si procentul de vaccinare cu cel putin o dozala nivel mondial pare ca va atinge nivelul de 66,6 % la data de 06 06 2022, in present fiind vaccinatii cu ambele doze un procent de 60,3 %, iar cu cel putin o doza 66,3 %.Procentele le gasiti pe platforma vaccinari covid.

  Apreciat de 1 persoană

 2. Felix said, on mai 19, 2022 at 1:12 pm

  Daca in aceasta ecuatie propusa de Saccsiv mai introducem si aceste date determinante de mai jos, vom avea rezultatul corect.
  Adica multi se culca pe o ureche ca exista rezerve suficiente de grau dar omit sa ia in calcul
  cine este fapt si drept proprietarul hambarelor planetare, chiar si a acelor rezerve de grau care sunt depozitate in Romania!
  Iaca asa:

  „Datele Departamentului Agriculturii din SUA arată că China deține în acest moment aproximativ 69% din rezervele de porumb ale lumii, 60% din orez și 51% din grâu”.😎

  https://evenimentulistoric.ro/china-stocheaza-cantitati-colosale-de-alimente-e-dovada-de-paranoia-sau-chiar-vine-o-foamete-mondiala.html

  De asemenea hambarele care stocheaza rezerve de grau in Romania apartin in proportie covarsitoare multinationalelor care pot muta graul in doi timpi si trei miscarii la barosanii care conduc aceste firme!☺

  Trei sferturi dintre grupurile de intreprinderi din Romania sunt detinute de straini – Ziarul Prahova
  https://ziarulprahova.ro/2013/05/trei-sferturi-dintre-grupurile-de-intreprinderi-din-romania-sunt-detinute-de-straini/

  Apreciază

 3. Felix said, on mai 19, 2022 at 1:33 pm

  Gheronda Vasilios Kafsocalivitul:

  – Este indicat sa va pregatiti provizii astfel incat sa nu va gaseasca foametea nepregătiti. Primul și cel mai important este apa, pentru că mai întâi vor lovi in rezervoarele de apă. Este bine să aveti apă. Și pentru că Dumnezeu știe exact când va fi, este recomandat să reînnoim stocurile. Alimentele pe care le depozităm ar trebui să se asiguram că sunt stocate in ambientul potrivit și se pot depozita ca sa tina cât mai mult posibil. Următorul lucru după apă este grâul și făina.
  Apoi ulei, gros și fin. Sare gronjoasa pentru pastrarea cărnii, peștelui, murăturilor etc. Zahăr, miere, măsline, orez, leguminoase. Adică fasole, năut, linte, boabe, paste făinoase, lapte în principal pudră și concentrat, cafea, ceai și conserve. Brânzeturi în recipiente, fructe uscate și nuci. Este necesar ca unele medicamente să evite infecțiile, analgezicele, antibioticele, analgezicele, în principal în capsule. Pentru infecțiile copiilor care sunt vulnerabili, antitusive sau siropuri pentru infecția faringelui. Pastile pentru diaree etc.

  Ar fi chiar bine să depozitați elemente de prim ajutor, spirt, tifonul, bandajele, sulfamida, propolisul de albine, cea mai bună antibiotic natural. Este bine să păstrați câteva semințe pentru insamantat, cum ar fi roșii, ardei, fasole, linte, năut

  – Gheronda ne spui să avem făină, dar cum să o depozitam?

  Trebuie să fim atenți unde păstrăm și în ce loc să pastram alimentele depozitate. Batranii noștri ne-au învățat, dar am uitat. Să fie un loc umbrit, să nu aibă temperaturi ridicate. Făina poate fi pusă în recipiente mari asemanatoare cu cele in care punem brânza feta, adică in cutii de tablă cu capac rotund, pe care le umplem până sus. Le apăsăm bine, cu forță și este nevoie de o cantitate suficientă, până la 20 de kilograme. Apoi presarati peste faina
  sare gronjoasă, adăugați o bucată de busuioc și închideți ermetic. Putem sigila capacul cu ceară curată. Uleiul este păstrat într-un loc întunecos în recipiente de lut, la o temperatură rece daca e posibil. De asemenea, în ulei putem păstra brânza feta și toate brânzeturile pentru o perioadă suficientă de timp. Leguminoasele, orezul, cerealele bine uscate la soare, să se usuce bine.
  Zahărul, mierea, glucoza, melasa, dulciurile, oțetul, vinul, pâinea facuta pesmeti.
  În câteva cazuri, trebuie să ne amintim căile strămoșilor noștri, deoarece, în general, vor depasi multe mijloace moderne de viață. Murăturile în apă sărată, peștele sărat și carnea în recipiente bine închise, măslinele, roșiile etc. Laptele pudra rezistă suficient atâta timp cât nu prinde aer. Întotdeauna pentru a păstrați apa sfintita (si anafora), sa nu vă lipseasca din casele voastre, rugăciunea și pocăința, pocăința, pocăința, pocăința și crucile de lemn de puse la uși și la ferestre.

  – Gheronda suntem aproape de evenimentele pe care sfinții noștri le descriu în mod clar?

  Traim deja desfasurarea lor. Deci, aveți grijă să nu vă găseasca nepregătiți. Noul Testament, Psalmii lui David (psaltirea), nu ar trebui să lipsească din nicio casă creștină.
  În case sa existe lămpi pentru iluminat, benzină în recipiente de plastic pentru a nu le patrunde aerul și a le păstra într-un loc foarte sigur și răcoros. De asemenea, ar trebui să existe ulei în recipiente pentru iluminat.

  Și adresându-se unui anumit copil duhovnicesc, care era vânător, a spus:
  – Să nu mai mergi niciodată la vânătoare.
  – Ar trebui să predau permisul și pușca Gheronda?
  – Nu, chiar dacă se poate lua altul pentru anii dificili.
  Păstreaza permisul pentru că vei avea nevoie de el. Sa ai suficiente cartușe. Desigur, le vor cere de la tine ca sa le confiste de la tine, dar dacă le poți ascunde, pentru că vei avea nevoie de ele și vei găsi fi gasit nepregătit.

  .. Totul se va întoarce foarte curând cu susul în jos, chipurile pentru a ne pune în lege si ordine, dar alții ne vor guverna pentru a ne impune legea lor.
  Grecii nu vor conduce ei, ci alții vor face legea și totul va deveni mai scump. Salariile vor scădea, pensiile vor scădea, dar și prețurile vor urca
  Taxele se vor impune peste tot.
  Lumea nu va avea timp sa se pregateasca. Totul, dar totul va fi impozitat (pe taxa carbon). Veți vedea averile (depozitele bancare) schimbându-și sau pierzandu-si brusc valoarea și oamenii vor înnebunii.

  Bătrânul Vasilios plângea ca un copil când Dumnezeu i-a descoperit dificultățile care vor veni…

  Cei care obișnuiesc să mănânce carne, cei depedenti de carne, nu vor ezita în zilele dificile să mănânce chiar și din trupurile morților, să-și mănânce chjiar și copiii… (și a suspinat)…
  Nu ingadui Dumnezeul meu, nu lasa sa se intample un astfel de lucru…

  http://yiorgosthalassis.blogspot.com/2017/05/blog-post_74.html

  – Nu există speranța Gheronda de a se schimba lucrurile?

  – Speranța există la Dumnezeu, dar lumea nu mai crede. Din păcate, doar câțiva creștini credincioși se mai roagă zi și noapte. Doar printr o minune vom fi corectați. Singura soluție este rugăciunea, rugăciunea, rugăciunea și pocăința. Dumnezeu ne dă semne, dar noi le ignorăm. Ne trimite multe boli și chiar unele dintre ele incurabile. Medicii nu vor avea mai avea timp să găsească medicamente pentru a le trata. De îndată ce vor găsi medicamentul pentru o boală, va veni imediat alta, ceea ce va duce la acuzarea si revolta asupra medicilor.
  Desigur, mulți medici vor accepta că tot ceea ce se va întâmpla este pur și simplu voia lui Dumnezeu și vor crede.
  Veți vedea copiii mei că oamenii vor alerga să trăiască în munți și în peșteri, pentru că nu vor putea face față poverilor. Dar acolo nu vor putea suporta. Veți vedea mulți mergând în alte țări. Și acolo nu-și vor pierde doar trupurile, ci și sufletele. Mulți bogați cu bani vor construi tuneluri (buncare) și orașe subterane pentru a trăi acolo în timpul războiului. Naivii au impresia că vor fi salvați în aceste tuneluri subterane care vor fi distruse. Cei care intră in aceste buncare nu vor mai ieși. Tunelurile subterane vor sucomba ca fiind dinamitate de un conductor de paratrăsnet. În ele cei care au intrat vor muri. Cei vii vor intra acolo și vor ramane acolo morți, cei vii vor intra și nu vor mai ieși de acolo. Popoarele se misca greșit și pervers, chiar si cei mai mulți greci presupuși ortodocși, care sunt nerecunoscători față de Dumnezeu, în timp ce unii se comportă ca niște lupi în blana de oaie. Ei pretind ca au primit Sfântul Botez, dar, din păcate, ei calcă în picioare în mod conștient numele Cel Sfânt al lui Dumnezeu.
  Anotimpurile copiilor mei se vor schimba. Vom avea doar vara și iarna.
  Celelalte două anotimpuri (primavara si toamna) vor dispărea. Numai pe calea Adevărului vom fi mântuiți. Dar cum?
  Cu toții am plecat de la Lumină și am ales conștient să trăim în întuneric. Evităm Adevărul și în curând va trebui să plătim. Vom plăti pentru pacatele pe care le comitem. A venit deja timpul. În curând vor veni în lume incercari, întinzându-se întunericul, pentru ca toți să poată tine post, sa aiba rugăciune și evlavie, pentru a fi mântuiți. Cei care vor să fie mântuiți vor fi mântuiți. Ei vor face voia lui Dumnezeu și Dumnezeu va
  fi cu ei. Să ne pocăim și să ne rugăm ca Dumnezeu să aibă milă de noi. A avea curaj, a nădăjdui în Dumnezeu, a avea curaj ca ne mântuiește cu ajutorul Lui.

  Σφράγισαν τις εκκλησίες για να μας σφραγίσουν;;; Προρρήσεις Γέροντα Βασιλείου Καυσοκαλυβίτη: Η Αμερική θα γίνει μερική….Θα σφραγίσουν τις εκκλησίες….Μετά το κόκκινο φεγγάρι αρχίζουν όλα…τότε οι αλλόθρησκοι θα εισβάλλουν εις νήσον… – dimpenews.com
  https://dimpenews.com/2020/11/15/%CF%83%CF%86%CF%81%CE%AC%CE%B3%CE%B9%CF%83%CE%B1%CE%BD-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%B5%CE%BA%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CF%83%CE%AF%CE%B5%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%BD%CE%B1-%CE%BC%CE%B1%CF%82-%CF%83%CF%86%CF%81/

  Real Prophecies – Αληθινές Προφητείες: Γέροντας Βασίλειος Καυσοκαλυβίτης
  https://real-prophecies.blogspot.com/2018/08/basileios-kausokalyvitis.html?m=1

  Veți vedea cum totul se va întâmpla brusc (black out, retragerea banilor cash de pe piata n.n.)
  Veti adormi, va veti culca liberi și va veti trezi înrobiti.

  Real Prophecies – Αληθινές Προφητείες: Γέροντας Βασίλειος Καυσοκαλυβίτης
  https://real-prophecies.blogspot.com/2018/08/basileios-kausokalyvitis.html?m=1

  Apreciat de 2 persoane

  • Elza said, on mai 19, 2022 at 9:02 pm

   Mai traieste acest parinte ?

   Apreciat de 2 persoane

   • Felix said, on mai 19, 2022 at 10:13 pm

    Nu, a trecut la Domnul in 2015 pe 18 octombrie.
    Despre semnul fiarei a spus ca se implementa in Grecia (si probabli in toata lumea) atunci la conducerea guvernului va ajunge un prim ministru care va declara public ca nu este ortodox ci ateu!

    Apreciază

   • Felix said, on mai 19, 2022 at 10:39 pm

    Cuviosul Vasilios pentru guvernul de altă credință

    „Va veni un moment în care Grecia va fi condusă de un guvernator (prim ministru), care va declara oficial că nu este creștin ortodox. Sa nu credeți în nimic din ce va vor spune, pentru că guvernatorul și asociații săi vor să lovească la rădăcina Ortodoxiei și și-au răspândit deja tentaculele. În scurtul timp cât acest guvern cu alte religii va guverna, vor fi multe lucruri rele care se vor întâmpla. Dacă veti accepta acele lucruri, vor fi spre pieirea voastra, pentru a va pecetlui….”

    Η διορατική μορφή του Γέροντος Βασιλείου Καυσοκαλυβίτου | ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ
    https://tasthyras.wordpress.com/2020/03/27/%ce%b7-%ce%b4%ce%b9%ce%bf%cf%81%ce%b1%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%bc%ce%bf%cf%81%cf%86%ce%ae-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%b3%ce%ad%cf%81%ce%bf%ce%bd%cf%84%ce%bf%cf%82-%ce%b2%ce%b1%cf%83%ce%b9%ce%bb%ce%b5/

    Cuviosul Vasilios Καυσοκαλυβίτου:

    Să nu uităm că Papa este înaintemergătorul antihristului.

    pentru biserici, preoți, Sfânta Împărtășanie și pentru ortodocșii

    Ei vor inchide bisericile și le vor preface in depozite de alimente, pentru a ajuta oamenii. Le vor interzice preoților să poarte haine clericale. De asemenea li se va impune sa nu poarte barba și cei care nu se conformeaza vor fi persecutați.
    Sfânta Împărtășanie va fi oferita în formă solidă și sigilata, astfel încât vor avea ca pretext siguranta sanitara a credincioșilor ca să nu se îmbolnăvească.

    Mulți dintre cei care vor marturisi ortodoxia, credinta in Hristos Dumnezeu vor fi persecutați, alungati, răniți grav, uciși, dar vor fi incununati.

    Vom vedea la Atena și Tesalonic în principal slujirea liturghiilor papistase. Ei îi vor obliga pe preoții noștri să se impartaseasca cu romano-catolicii și, oricine va refuza, va avea tăiat salariul.

    Apreciază

 4. Toader said, on mai 19, 2022 at 1:42 pm

  Poate Laurențiu Baciu, președintele Ligii Asociației Producătorilor Agricoli din România, are dreptate; mâncare este destulă, sînt speculații lăsate, iar in toamnă, cînd oamenii nu vor mai avea bani, prețurile vor scădea.

  „În viitorul foarte apropiat românii vor termina rezervele de bani și atunci vom vedea realitatea. Să mai avem puțină răbdare. Atunci când rezervele de bani ale românilor se vor epuiza, toate prețurile vor scădea, pentru că nu o să mai existe cumpărători. Și atunci o să vedeți, inexplicabil, cum scad prețurile. De ce o să scadă? Pentru că nu vor mai avea cui să vândă. Din toamnă se vor termina și rezervele, se vor termina și concediile și vor începe oamenii să se gândească la sezonul rece și o să constate că nu mai au bani”

  ”Haideți să gândim la rece! Cum credeți dvs că peste noapte poți majora un preț de patru-cinci ori? Eu înțeleg că s-au modernizat, că au avut cheltuieli suplimentare, au mărit salariile, dar asta se face în timp, dar nu peste noapte. Dau un exemplu banal: carnea de miel. Au dublat prețurile și au ajuns să arunce carnea de miel, că nu a mai cumpărat-o nimeni. Dintr-un miel au vrut să-și facă vilă, nu merge așa”

  ”Astea cu blocajul din China, din India, sunt pentru speriat lumea. Noi vorbim acum despre piața europeană. Noi, cel puțin, avem câteva produse în România, cum sunt rapița și porumbul, care au circuit european, deci nu ies afară din UE. La fel și floarea soarelui și soia, care rămân tot în Europa. Grâul și orzul ies undeva în Orient, cantitatea cea mai mare. Toți își motivează incapacitatea de a ne lămuri despre ceea ce se întâmplă cu prețurile prin războiul din Ucraina, deși nu are nicio treabă. Ceea ce se întâmplă acum pe piață sunt doar zvonuri lansate de cei interesați, care ies zilnic și induc panică despre crize alimentare”. (din Național)

  Apreciază

 5. Catalin said, on mai 19, 2022 at 7:48 pm

  Elon Musk (pion alb) zice ca peste 90% dintre utilizatorii twitter (care sunt preponderent pro-Ucraina, pro-stanga, pro-vaccin, etc.) ar putea fi boti.
  https://www.bbc.com/news/business-61432483 https://twitter.com/elonmusk/status/1525727450872926209
  Inteligenta artificiala a ajuns destul de departe, sunt generatoare de text care pot scrie chiar si articole, exemplu: https://www.theguardian.com/commentisfree/2020/sep/08/robot-wrote-this-article-gpt-3
  relevant: https://forum.agoraroad.com/index.php?threads/dead-internet-theory-most-of-the-internet-is-fake.3011

  Apreciază

 6. Felix said, on mai 20, 2022 at 12:20 am

  Steve Bannon avertizează că „sistemul se prăbușește” – lanțurile de aprovizionare globale se prăbușesc și NU este doar temporar

  https://www.naturalnews.com/2022-05-19-steve-bannon-system-collapsing-supply-chains-cratering.html#

  Apreciază

 7. […] “Măsura de grâu un dinar, şi trei măsuri de orz un dinar.” (Apocalipsa 6, 6) […]

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: