De ce VARIOLA MAIMUTEI ii infecteaza mai ales pe HOMOSEXUALI?
TOT ce trebuie să știi despre variola maimuței: Tulpina ‘se transmite prin contact sexual’ și este la fel de mortală ca și varianta Wuhan Covid – dar există un vaccin
- Șapte cazuri în Marea Britanie ar putea fi vârful icebergului, în timp ce șefii din domeniul sănătății caută o legătură comună
- Este pentru prima dată când se răspândește în comunitate și se pare că se transmite prin sex
- Poate ucide una din 10 persoane, iar în Marea Britanie se transmite o tulpină mai ușoară, care ucide una din 100 de persoane.
De CONNOR BOYD, redactor adjunct pe sănătate la MAILONLINE, și EMILY CRAIG reporter pe sănătate la MAILONLINE, 18 Mai 2022
Variola maimuței pare să se răspândească pentru prima dată la nivel mondial, într-un focar care i-a luat prin surprindere pe oficialii din domeniul sănătății.
Marea Britanie a înregistrat șapte cazuri de infectare cu acest virus, dar majoritatea acestora nu au legătură între ele, ceea ce sugerează că mai multe cazuri au rămas nedetectate.
Spania și Portugalia au depistat, de asemenea, pentru prima dată în istorie cazuri de infectare cu acest virus, iar SUA monitorizează șase persoane care se aflau într-un zbor în care a fost înregistrat un caz pozitiv.
Majoritatea pacienților din Marea Britanie sunt bărbați homosexuali sau bisexuali, la fel ca și cei opt bărbați spanioli suspectați de a avea boala.
Oficialii portughezi au confirmat că cinci bărbați au fost testați pozitiv și se crede că alți peste o duzină sunt infectați.
Șefii din domeniul sănătății din Marea Britanie spun că modelul de transmitere „în mod foarte sugestiv, corespunde cu răspândirea bolilor în rețelele sexuale”.
Până acum, variola maimuței fusese detectată doar în patru țări din afara Africii – Marea Britanie, SUA, Israel și Singapore, toate având legături cu Nigeria și Ghana.
Infecțiile sunt mai frecvente în Africa Centrală și de Vest, unde pot rezulta în urma contactului direct cu animale infectate.
Variola maimuței poate ucide până la una din 10 persoane pe care le infectează – dar tulpina care se răspândește la nivel mondial este mai ușoară și are o rată de mortalitate de aproximativ una din 100.
Această rată de mortalitate este aproximativ aceeași cu cea a primei tulpini de Covid care a apărut la Wuhan, însă de atunci vaccinurile și imunitatea naturală au făcut ca acest coronavirus să fie mult mai slab.
Similaritatea variolei cu variola maimuței presupune că vaccinurile și medicamentele împotriva acestui virus sunt, de asemenea, eficiente.
Iată tot ce am aflat până acum despre epidemia de variola maimuței:

Variola maimuței este o infecție virală rară care ucide până la unul din zece dintre cei infectați, dar care nu se răspândește ușor între oameni. Boala tropicală este endemică în unele părți ale Africii și este cunoscută pentru erupțiile, umflăturile și leziunile sale rare și ciudate (imagine de arhivă).

În Marea Britanie s-au înregistrat șapte cazuri de infectare cu acest virus, dar majoritatea acestora nu au legătură între ele, ceea ce sugerează că mai multe cazuri au rămas nedetectate. Spania și Portugalia au depistat, de asemenea, pentru prima dată cazuri de infectare cu acest virus, iar SUA monitorizează șase persoane care se aflau într-un zbor în care a fost depistat un caz pozitiv.

Șapte britanici au fost diagnosticați cu variola maimuței, iar șase dintre ei se pare că au contractat-o în Marea Britanie – semn că virusul se răspândește în comunitate. Cel de-al șaptelea pacient britanic a adus virusul din Nigeria, unde boala este foarte răspândită. Cel puțin trei pacienți primesc îngrijiri în unități specializate ale NHS din Londra și Newcastle.
Ce este variola maimuței?
Variola maimuței este o infecție virală rară pe care oamenii o iau de obicei în zonele tropicale din Africa Centrală și de Vest.
De obicei, se răspândește prin contactul direct cu animale precum veverițele, despre care se știe că sunt purtătoare ale virusului.
Cu toate acestea, se poate transmite și prin contact foarte apropiat cu o persoană infectată.
Variola maimuțelor a fost descoperită pentru prima dată când, în 1958, a apărut un focar de o boală asemănătoare cu variola la maimuțele ținute pentru cercetare.
Primul caz la om a fost înregistrat în 1970 în Republica Democrată Congo, iar de atunci infecția a fost raportată în mai multe țări din Africa Centrală și de Vest.
Doar câteva cazuri au fost raportate în afara Africii și au fost limitate la persoane care au călătorit pe continent.
Cât de mortală este boala?
Variola maimuței este de obicei ușoară, majoritatea pacienților recuperându-se în câteva săptămâni fără tratament. Cu toate acestea, boala se poate dovedi fatală.
Vărsatul maimuței ucide până la 10 la sută dintre persoanele pe care le infectează.
Cu toate acestea, în cazul tulpinilor mai blânde, rata de mortalitate este mai apropiată de una la 100 – similar cu cea de la apariția Covidiei.
Toate cazurile din Marea Britanie au avut tulpina virusului din Africa de Vest, care este ușoară în comparație cu tulpina din Africa Centrală.
Se crede că și cazurile din Portugalia și Spania au fost afectate de versiunea mai ușoară, deși testele sunt în curs de desfășurare.
Există un remediu?
Deoarece variola maimuțelor este strâns legată de virusul care provoacă variola, vaccinurile pentru variolă pot proteja, de asemenea, oamenii împotriva variolei maimuțelor.
Un vaccin, Jynneos, cunoscut și sub numele de Imvamune sau Imvanex, a fost autorizat în SUA, dar nu este aprobat în Marea Britanie.
Vaccinul s-a dovedit a fi eficient în proporție de aproximativ 85% în prevenirea infecției cu variola maimuței.
Pentru tratarea cazurilor grave se pot folosi antivirale și sângele recoltat de la persoane vaccinate împotriva variolei.
Care este situația cu actualul focar din Marea Britanie?
În Marea Britanie au fost confirmate șapte cazuri de variolă a maimuțelor între 6 și 15 mai.
Șase dintre britanicii infectați nu călătoriseră recent în străinătate, ceea ce sugerează că există pentru prima dată o transmitere între persoane în Marea Britanie.
Se crede că unele dintre cazuri au contractat virusul prin sex – ceea ce experții în sănătate au descris ca fiind ‘bizar’.
Se credea că variola maimuței nu se transmite prin relații sexuale, ci prin contactul apropiat cu leziuni sau cu stropi din aparatului respirator. Cu toate acestea, doar pentru că se poate răspândi în timpul actului sexual nu înseamnă că aceasta este principala cale de transmitere a virusului și nici nu face din el o ITS (infecție cu transmitere sexuală).
NHS urmărește contactele celor infectați pentru a identifica alte cazuri, deoarece nu este clar cum au contractat variola maimuței toate persoanele infectate.
Liderii din domeniul sănătății colaborează, de asemenea, cu agențiile internaționale pentru a determina dacă în alte părți se înregistrează focare similare.
Ce știm până acum despre cazurile din Marea Britanie?
Cinci au sediul în Londra, unul în sud-est și unul în nord-est.
Primul caz a fost confirmat pe 7 mai la o persoană care a călătorit recent în Nigeria.
Acesta a primit îngrijiri la unitatea de experți în boli infecțioase de la Guy’sand St Thomas’ NHS Foundation Trust din Londra.
Alte două cazuri din Londra au fost anunțate la 14 mai. Cei doi infectați locuiesc împreună în aceeași gospodărie, dar nu au fost în contact cu cazul anunțat cu o săptămână înainte.
Una dintre aceste persoane primește îngrijiri la unitatea de experți în boli infecțioase de la St Mary’s Hospital din Londra. Celălalt se izolează la domiciliu și nu are nevoie de tratament spitalicesc.
Alte patru cazuri au fost anunțate la 16 mai, ceea ce ridică numărul total de cazuri din Marea Britanie la șapte.
Două dintre cazuri au fost în Londra, iar celelalte două în nord-estul și sud-estul Angliei.
Cele mai recente patru cazuri nu au nicio legătură cunoscută cu cele trei cazuri anterioare, dar două dintre ele erau cunoscute între ele.
Cele patru cazuri noi au fost înregistrate la bărbați homosexuali și bisexuali.
Mateo Prochazka, un expert în ITS și șeful echipei UKHSA care investighează epidemia, a afirmat că modelul de răspândire „corespunde în mod foarte sugestiv cu răspândirea bolilor în rețelele sexuale”…
Există cazuri în SUA?
Nu există cazuri confirmate în SUA, dar oficialii supraveghează șase persoane care au fost în contact strâns cu o persoană infectată.
Americanii se aflau în același zbor cu un pacient britanic care a călătorit din Nigeria în Marea Britanie pe 4 mai și care a devenit primul caz de infectare cu acest virus în această țară.
Potențialele cazuri din SUA s-au așezat pe o rază de trei rânduri în jurul scaunului său, potrivit lui Jennifer McQuiston, un înalt oficial al CDC.
Ea a declarat pentru STAT news că aceștia vor fi monitorizați timp de 21 de zile.
McQuiston a avertizat, de asemenea, că actualul val de cazuri din Marea Britanie ar putea fi vârful icebergului.
‘Lipsa legăturilor de călătorie și a conexiunilor între cazurile din Marea Britanie sugerează că ‘au apărut noi lanțuri de transmitere neștiute de nimeni’, a spus ea.
‘Avem două grupuri care nu au nicio legătură cu călătoriile sau cu alte persoane cunoscute ca fiind asociate cu un focar recunoscut.
‘Asta sugerează că există lanțuri de transmitere neștiute de nimeni. Dacă se pare că există lanțuri necunoscute de transmitere, acest lucru ne alertează să gândim: „Este posibil ca această boală să se răspândească în afara Marii Britanii?”.
Cât de îngrijorătoare este această situație?
Șefii din domeniul sănătății din Marea Britanie spun că riscul unei epidemii majore este scăzut.
Dar au îndemnat homosexualii, bisexualii și alți bărbați care fac sex cu bărbați să fie foarte vigilenți, deoarece se pare că aceștia prezintă un risc mai mare de a se infecta.
Aceștia au fost îndemnați să fie atenți la orice erupții sau leziuni ciudate pe orice parte a corpului lor, în special pe organele genitale, și să contacteze fără întârziere un serviciu de sănătate sexuală dacă au îngrijorări.
Majoritatea oamenilor de știință cred că epidemia va fi de mică amploare și că transmiterea nu se va asemăna cu nivelurile observate în cazul Covid.
Acest lucru se datorează faptului că variola maimuței nu se răspândește cu ușurință între oameni și se bazează pe un contact foarte strâns și prelungit între persoane.
Cum se răspândește?
Variola maimuței nu este o infecție cu transmitere sexuală prin natura sa, deși poate fi transmisă prin contact direct în timpul actului sexual.
Leziunile contagioase, prin care infecțiile au cele mai mari șanse de a fi transmise, pot apărea pe orice parte a corpului.
Infecția poate fi transmisă și prin contactul cu îmbrăcămintea sau lenjeria folosită de o persoană infectată.
Până în prezent, variola maimuței fusese detectată doar în patru țări din afara Africii – Marea Britanie, SUA, Israel și Singapore.
Și toate aceste cazuri au avut legături de călătorie în Nigeria și Ghana.
Care sunt simptomele?
Simptomele inițiale ale variolei maimuței includ febră, dureri de cap, dureri musculare, dureri de spate, ganglioni limfatici umflați, frisoane și epuizare.
Dar cea mai neobișnuită caracteristică a acestuia este o erupție cutanată care începe adesea pe față, apoi se răspândește în alte părți ale corpului, de obicei la mâini și picioare.
Erupția se schimbă și trece prin diferite stadii înainte de a forma în cele din urmă o crustă, care mai târziu cade.
Ce trebuie să fac dacă am simptome?
Oricine este îngrijorat că ar putea fi infectat cu variola maimuței este sfătuit să ia legătura cu clinicile înainte de vizita sa.
Șefii din domeniul sănătății spun că apelul sau discuția lor vor fi tratate cu sensibilitate și confidențialitate.
CRONOLOGIA CAZURILOR DE VARIOLA MAIMUȚEI ÎN MAREA BRITANIE
1958: Variola maimuțelor a fost descoperită pentru prima dată când un focar de o boală asemănătoare cu variola a apărut la maimuțele ținute pentru cercetare.
1970: Primul caz la om a fost înregistrat în 1970 în Republica Democrată Congo, iar de atunci infecția a fost raportată în mai multe țări din Africa Centrală și de Vest.
2003: Un focar de variola maimuței a apărut în SUA după ce au fost importate rozătoare din Africa. Au fost raportate cazuri atât la oameni, cât și la câinii de preerie de companie. Toate infecțiile la om au survenit în urma contactului cu un animal de companie infectat și toți pacienții s-au recuperat.
8 SEPTEMBRIE 2018: Variola maimuței a apărut pentru prima dată în Marea Britanie la un ofițer de marină nigerian care se afla în vizită în Cornwall pentru instruire. Aceștia au fost tratați la Royal Free Hospital din Londra.
11 SEPTEMBRIE 2018: Un al doilea caz de variola maimuței în Marea Britanie este confirmat în Blackpool. Nu există nicio legătură cu primul caz din Cornwall. În schimb, se crede că pacientul ar fi luat infecția în timpul unei călătorii în Nigeria. Aceștia au fost tratați la Blackpool Victoria Hospital și la Royal Liverpool University Hospital.
26 SEPTEMBRIE 2018: O a treia persoană este diagnosticată cu variola maimuței. Individul a lucrat la Blackpool Victoria Hospital și a tratat cel de-al doilea caz de variolă a maimuțelor. Au primit tratament la Royal Victoria Infirmary din Newcastle.
3 DECEMBRIE 2019: Un pacient a fost diagnosticat cu variola maimuței în Anglia, marcând al patrulea caz din istorie.
25 mai 2021: Două cazuri de variola maimuței au fost identificate în nordul Țării Galilor. Ambii pacienți aveau legături de călătorie în Nigeria.
O a treia persoană care trăia cu unul dintre cazuri a fost diagnosticată și internată în spital, ridicând numărul total înregistrat vreodată la șapte.
7 MAI 2022: O persoană a fost diagnosticată cu variola maimuței în Anglia, după ce a călătorit recent în Nigeria. Persoana a primit îngrijiri la unitatea de experți în boli infecțioase de la Guy’sand St Thomas’ NHS Foundation Trust din Londra.
14 MAI 2022: Alte două cazuri au fost confirmate la Londra. Cei doi infectați locuiau în aceeași gospodărie, dar nu au fost în contact cu cazul anunțat cu o săptămână înainte.
Una dintre aceste persoane a primit îngrijiri la unitatea de experți în boli infecțioase de la St Mary’sHospital din Londra. Celălalt s-a izolat la domiciliu și nu a avut nevoie de tratament spitalicesc.
16 MAI 2022: Alte patru cazuri au fost anunțate, ceea ce a dus totalul din Marea Britanie la șapte. Trei dintre aceste cazuri sunt în Londra, în timp ce unul dintre contacții lor este infectat în nord-estul Angliei.
Valul de cazuri a fost descris ca fiind ‘neobișnuit’ și ‘surprinzător’, în timp ce experții îi avertizează pe bărbații homosexuali și bisexuali să fie atenți la noile erupții cutanate.
19 MAI 2022: Au fost dezvăluite încă două cazuri, fără legături de călătorie sau conexiuni cu alte cazuri. Cazurile au fost localizate în sud-estul țării și în Londra. Au început să crească temerile că infecțiile trec nedetectate.
https://ioncoja.ro/prinsi-asupra-faptei-criminale-este-cumplit/?utm_source=feedburner&utm_medium=email
ApreciazăApreciază
De luna trecuta in Franta homosexualii pot dona sange fara a fi testati daca sunt infectati cu virusul HIV.
Fara legatura, ne putem intreba in ce unitati medicale urmeaza a fi tratati militarii francezi, belgieni, portughezi, americani, instalati pe teritoriul Romaniei.
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Astgia nu-s intregi la cap pe cinstea mea ! Pai , acum dupa ce Har Domnului , s-a restrans pana la aproape disparitie COVID din Europa alta nenorocire ? De unde dracu le scot astia frate ? Cand vom putea sa dormim linistiti fara teama unei alte pleandemii sau unei amenintzari d e razboi nuclear ? Pe capul lor si-a familiilor lor sa fie SA DEA DUMNEZEU !!! In Domnul Iisus Hristos mi-am pus sperantza si increderea : IN EL SI IN CEL CE L-A TRIMES !!!
ApreciazăApreciază
https://www.puterea.ro/rusia-ar-putea-sa-se-retraga-din-oms-si-omc/
ApreciazăApreciază
„…. Şi s-a dus cel dintâi şi a vărsat cupa lui pe pământ. Şi o bubă rea şi ucigătoare s-a ivit pe oamenii care aveau semnul fiarei şi care se închinau chipului fiarei.”
Apocalipsa lui Ioan cap.16
ApreciazăApreciază
la fel ca https://www.centerforhealthsecurity.org/event201/ un „exercitiu” a prezis si asta
https://www.nti.org/analysis/articles/strengthening-global-systems-to-prevent-and-respond-to-high-consequence-biological-threats/
„Developed in consultation with technical and policy experts, the fictional exercise scenario portrayed a deadly, global pandemic involving an unusual strain of monkeypox virus that first emerged in the fictional nation of Brinia and spread globally over 18 months. Ultimately, the exercise scenario revealed that the initial outbreak was caused by a terrorist attack using a pathogen engineered in a laboratory with inadequate biosafety and biosecurity provisions and weak oversight. By the end of the exercise, the fictional pandemic resulted in more than three billion cases and 270 million fatalities worldwide.”
de asemenea: https://www.independent.co.uk/news/science/bill-gates-smallpox-terror-attack-b1958789.html (in afara de SUA, Rusia e singura tara ce detine mostre de variola)
Bill Gates warns of smallpox terror attacks as he seeks research funds
Bill Gates warned that bioterrorism could be a bigger threat than naturally occurring epidemics
ApreciazăApreciază
[…] De ce VARIOLA MAIMUTEI ii infecteaza mai ales pe HOMOSEXUALI? […]
ApreciazăApreciază
[…] De ce VARIOLA MAIMUTEI ii infecteaza mai ales pe HOMOSEXUALI? […]
ApreciazăApreciază
[…] De ce VARIOLA MAIMUTEI ii infecteaza mai ales pe HOMOSEXUALI? […]
ApreciazăApreciază