SACCSIV – blog ortodox

Batalionul Azov de la Combinatul Azovstal din Mariupol s-a predat

Posted in razboi, RUSIA, Ucraina, VIDEO by saccsiv on mai 17, 2022

BIZIDAY: Mariupol. UPDATE. Statul Major Ucrainean confirmă că a ordonat comandanților din Azovstal “să salveze viețile soldaților și să încheie misiunea de apărare a Mariupolului”. 264 de militari, dintre care 53 grav răniți, au fost deja preluați de ruși, urmând a fi transferați Armatei Ucrainene într-un schimb de prizonieri. Zelenski: “Ucraina are nevoie de eroi în viață”

UPDATE, marți 17 mai, ora 00.30

Statul Major Ucrainean anunță oficial că a ordonat Garnizoanei Mariupol staționate la Azovstal “să salveze viețile soldaților. Misiunea de apărare a Mariupolului a fost îndeplinită”, se mai arată în comunicat, în timp ce ministrul adjunct al Apărării a precizat că se fac eforturi pentru evacuarea soldaților rămași în Azovstal.

“Apărând pozițiile din Azovstal, apărătorii nu au permis inamicului să transfere pe alte fronturi 20.000 de soldați și a împiedicat astfel punerea în aplicare a planului de a captura rapid Zaporijie” se mai arată în comunicatul Statului Major Ucrainean.

La scurt timp, președintele Zelenski a confirmat printr-un mesaj video acțiunea: “Mulțumită acțiunilor Armatei Ucrainei, serviciilor de informații, precum și echipei de negocieri, Comitetului Internațional al Crucii Roșii și ONU, sperăm că vom reuși să salvăm viețile copiilor noștri. Vreau să subliniez că Ucraina are nevoie de eroi în viață. Acesta este principiul nostru. Cred că fiecare persoană decentă va înțelege aceste cuvinte. Pentru a ne întoarce acasă militarii, continuăm o muncă ce necesită delicatețe și timp”, spune Zelenski într-o înregistrare video ce pare a confirma că a început operațiunea de salvare a apărătorilor lui Mariupol.

Știrea inițială.

Conform Reuters, cel puțin 10 autobuze ce ar fi transportat soldați ucraineni au fost surprinse părăsind fabrica luni seara, însă nu s-a putut stabili exact câte persoane se aflau la bordul acestora. Anterior s-a estimat că aproximativ 600 de soldați se află în interiorul fabricii, o parte a lor fiind răniți.

“Pentru a salva vieți, întreaga garnizoană Mariupol pune în aplicare decizia Comandamentului Militar Suprem și speră la sprijinul poporului ucrainean”, se arată în ultima postare a Regimentului Azov de pe rețelele de socializare, fără a fi clar care este această decizie. “Timp de 82 de zile apărătorii Mariupolului au rezistat unei forțe superioare rusești, permițând astfel armatei ucrainene să se regrupeze, să antreneze mai mult personal și să obțină mai multe arme din țările partenere. Nici o armă nu va funcționa fără militari pregătiți, ceea ce îi face pe aceștia să fie cel mai valoros element al armatei”, se mai arată în postarea susținută de Denys Prokopenko, comandantul Batalionului Azov.

Videoclipul a fost difuzat la câteva ore după ce Rusia a declarat că a fost de acord să evacueze soldații ucraineni răniți din Azovstal.

Ulterior, televiziunea ucraineană Nexta a difuzat imagini cu sosirea autobuzelor în orașul Novoazovsk, la est de Mariupol, aflat sub ocupație rusă. În autobuze sunt în mod clar soldați răniți, dar nu este clar dacă sunt numai răniți.

Ultimii apărători ai regiunii Mariupol rezistă de mai multe săptămâni în buncărele antiatomice și tunelurile construite în uzina metalurgică Azovstal, una dintre cele mai mari din Europa. Civilii au fost evacuați din interiorul fabricii la începutul acestei luni.

Ministrul adjunct al apărării din Ucraina, Hanna Malyar, a declarat că “Orice informație poate dăuna procesului de evacuare… dacă procesul este în desfășurare, nu putem spune ce se întâmplă în acest moment”.

Sursa: Reuters

Foto: Bartosh Dmytro | Dreamstime.com

 

Comentariu saccsiv:

Cititi va rog si:

Publicația franceză ‘Le Monde’: Înregistrarea video cu soldați ruși torturați de ucraineni este autentică

(ATENTIE! Puternic impact emoțional) Gandul: O filmare publicată online și verificată de The New York Times arată mai mulți soldați ucraineni care ucid soldaţi ruşi luaţi prizonieri de război lângă un sat situat la vest de Kiev (11 kilometri sud-vest de Bucha) pe 30 martie 2022

 

11 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Pavel ghe. said, on mai 17, 2022 at 1:37 pm

  600 soldati raniti evacuati
  6066 nr pe autobuz in 2 poze. Nu se mai pot abtine satanistii astia sa isi dea arama pe fata

  Apreciază

  • saccsiv said, on mai 17, 2022 at 2:15 pm

   Pavel ghe.

   Sau poate ca nu are vreo importanta acum acel numar. Cand ai multe autobuze numerotate, sigur va apare si unul cu trei cifre de 6. Ca la carti.

   Apreciază

  • Toader said, on mai 17, 2022 at 3:00 pm

   Verde-n față!
   Dacă ne-au făcut să credem că la Marea Revoluție din Octombrie a fost măcel cînd, azi recunosc, de fapt, au murit doi oameni și-au fost răniți cinci.

   „Insurecția a fost declanșată în noaptea de 24 octombrie/6 noiembrie 1917–25 octombrie/7 noiembrie 1917. Evenimentele s-au desfășurat aproape fără vărsare de sânge. Gărzile Roșii conduse de bolșevici, au preluat, fără rezistență, controlul asupra podurilor, gărilor, băncii centrale, centralelor poștală și telefonică, înainte de a lansa un atac final asupra Palatului de Iarnă. Filmele oficiale turnate mai târziu au arătat aceste evenimente într-o lumină falsă, eroică, deși, în realitate, insurgenții au întâmpinat puțină rezistență. De fapt, printre trupele staționate în capitală, doar câteva batalioane de ofițeri de cadeți (junkeri) sprijineau guvernul provizoriu, marea majoritate a regimentelor declarându-se în favoarea revoltei sau neutre. Au existat doar cinci morți și câțiva răniți.[34] În timpul insurecției, tramvaiele au continuat să circule, teatrele nu și-au întrerupt reprezentațiile, magazinele au rămas deschise. Unul dintre evenimentele decisive ale secolului al XX-lea a avut loc fără ca mulți oameni să-și dea seama.[35]” (wiki)

   Apreciază

   • saccsiv said, on mai 17, 2022 at 3:02 pm

    Toader

    Iar asta a fost toata revolutia?

    Apreciază

   • Toader said, on mai 17, 2022 at 3:55 pm

    Schimbarea de regim, de decor mai degrabă, pare că atît a fost. Asta înseamnă că a fost plan în care au fost înțeleși romanovii, cu bolșevicii, cu cei prin care se controla armata, internele, toată administrația, precum cu asemănători de din alte state. Mai înseamnă că romanovii din casa Saxa-Coburg și Gotha n-au fost omorîți, au trăit altundeva sub alt nume.

    Apreciază

   • saccsiv said, on mai 17, 2022 at 7:10 pm

    Toader

    Prietene, ratacesti rau de tot.

    Apreciază

 2. Pavel ghe. said, on mai 17, 2022 at 1:46 pm

  Pentru prima data: Rusia a tras intr-un avion israelit in Siria.
  https://www.israel365news.com/269463/for-first-time-russia-opens-fire-at-israeli-aircraft-on-syrian-battlefield/
  Parlamentul European ameninta Turcia cu izolarea in NATO daca blocheaza Suedia si Finlanda de a adera la alianta.
  https://thetimeshub.in/the-european-parliament-threatened-turkey-with-isolation-in-nato/4881/

  Apreciază

 3. Spaceman said, on mai 17, 2022 at 7:09 pm

  ‘Condamnare unanimă a războiului din Ucraina, inclusiv de către prelații ruși, la Consiliul Mondial al Vrăjitorilor’

  O consultare intervrăjitorească a avut loc săptămâna trecută în Cipru, înaintea celei de-a XI-a Adunări a Consiliului Mondial al Vrăjitorilor. Întâlnirea va avea loc la Karlsruhe, Germania, în luna septembrie, sub titulatura „Iubirismul ecumenist al lui Antihrist conduce lumea către (o așa zisă) reconciliere și unitate (pacea mondială)”

  Am ‘tradus’ eu de printre linii… de aici →

  http://stiri.tvr.ro/condamnare-unanima-a-razboiului-din-ucraina–inclusiv-de-catre-prela–ii-ru–i–la-consiliul-mondial-al-bisericilor_905239.html#view

  Dimitri Safonov, secretarul pentru relații interreligioase al Departamentului pentru relații externe bisericești al Patriarhiei Moscovei, a anunțat că există teama ca monahii ruși să fie „evacuați” de pe muntele Athos. →

  https://www.hotnews.ro/stiri-international-25560729-biserica-ortodoxa-rusa-spune-teme-monahii-sai-vor-evacuati-muntele-athos.htm

  Apreciază

 4. Avram Iancu said, on mai 18, 2022 at 12:20 am

  sper sa urmeze dezvaluirile, acum,

  Apreciază

 5. timisorean1 said, on mai 18, 2022 at 1:06 am

  Rusia are inca crucea rosie pe ambulante…

  Apreciat de 1 persoană


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: