SACCSIV – blog ortodox

CNAS: Din 2023, toti romanii trebuie sa se prezinte periodic la medicii de familie pentru a demonstra ca sunt sanatosi, altfel ar putea fi sancţionaţi

Posted in Romania by Vali on mai 14, 2022

Sursa https://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/din-2023-romanii-ar-putea-fi-sanctionati-daca-nu-fac-analizele-de-preventie.html

Adela Cojan, președintele Casei Naționale de Asigurare de Sănătate, a declarat, joi, că începând din 20223, cei care nu se prezintă la medicul de familie pentru serviciile medicale de prevenție ar putea fi sancționați, potrivit Agerpres.

“De la 1 aprilie, programul-cadru şi normele de aplicare vor fi modificate. Bugetul alocat asistenţei medicale primare a cunoscut o suplimentare consistentă, aproape fără precedent, cu 22%.Interesul CNAS este de a lărgi pachetul de servicii de bază şi de a mai diminua din ceea ce înseamnă ‘plata per capita’. Începând cu noul contract-cadru, din anul 2023, vrem să implementăm, în special, pachetele de prevenţie, care vor deveni obligatorii şi ne gândim inclusiv la elemente sancţionatorii (…) pentru cei care nu vin să îşi efectueze serviciile de prevenţie.

Încercăm să responsabilizăm populaţia în legătură cu propria sănătate. Se practică în multe ţări, asociaţiile de pacienţi ne cer acest lucru, să începem să-i sancţionăm pe cei care nu se prezintă la serviciile de prevenţie. Va intra în atenţia noastră odată cu noul contract-cadru din 2023″, a spus Cojan la Senat, la dezbaterea “Hepatitele virale post-pandemie – drumul spre eliminare, o provocare”.

La masa rotundă organizată de Comisia de sănătate din Senat în parteneriat cu Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice, medici, pacienţi şi reprezentanţi ai instituţiilor statului au explicat, joi, paşii care trebuie urmaţi pentru eradicarea hepatitelor virale.

8 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Felix said, on mai 14, 2022 at 9:46 pm

  Parintele Serafim Rose:

  „Scopul meu nu este să vă înspăimânt, ci să vă atrag atenția la ce se petrece în jurul nostru. Cu adevărat ca este chiar mai târziu decât credeam cu toții: Apocalipsa se întâmplă chiar acum.

  Și cât este de trist să vezi creștini, mai ales tineri ortodocși, peste capetele cărora plutește amenințător această tragedie incalculabilă și care cred că pot duce mai departe ceea ce ei numesc „o viață normală” în aceste vremuri cumplite, făcându-se parte integrantă din capriciile acestei generații stupide, care se auto-divinizează, absolut inconștientă de faptul că paradisul nebunilor în care trăim este pe cale să se prăbușească, absolut nepregătită pentru vremurile de disperare spre care ne îndreptăm.

  Pentru orice crestin ortodox care este constient de ceea ce se petrece in jurul lui astazi, este evident ca lumea se indreapta catre sfarsitul ei. Sunt razboaie si zvonuri de razboaie, dezastre naturale de mari proportii, se inmultesc hristosii mincinosi, centralizarea crescanda a informatiei (a digitalizarii furibunde am spune noi astazi n.n.) pregateste instaurarea guvernului unic mondial. Vremurile sunt mai avansate decat credem; Apocalipsa se intampla chiar acum.

  Atat timp cat mai este liniste sa iesim din „acest paradis al nebunilor” si sa incepem sa-L traim mai intens pe Hristos.

  Nici măcar nu mai este vorba de cine este un „bun” creștin-ortodox, sau unul „prost”; întrebarea care se pune acum este aceasta: va mai supraviețui măcar credința noastră? Pentru mulți, nu va mai supraviețui; Antihristul care va veni va fi mult prea atrăgător, mult prea în spiritul preocupărilor lumești după care tânjim, pentru ca majoritatea oamenilor să-și dea măcar seama că și-au pierdut creștinismul înclinându-se în fața lui.

  Apartenența de suprafață nu este suficientă; trebuie să ne miște ceva pe dinăuntru, ceva ce să ne facă diferiți de lumea din jurul nostru, chiar dacă lumea își spune „creștină” sau chiar „ortodoxă”.

  Să păstrăm și să hrănim aceste calități ale adevăratei viziuni ortodoxe asupra lumii despre care am mai vorbit: o viață și o atitudine normală, iubitoare și iertătoare, nu gravitând în jurul sinelui, ci păstrându-ne inocența și spiritualitatea chiar și cu o deplină conștiință a propriului nostru păcat și a puterii ispitelor lumești din jurul nostru. Dacă trăim cu adevărat această viziune ortodoxă asupra lumii, credința noastră va supraviețui șocurilor care ne așteaptă și va fi o sursă de inspirație și de mântuire pentru cei care îl vor căuta în continuare pe Hristos, chiar și în toiul naufragiului umanității, care a început deja în zilele noastre”.

  Apreciat de 2 persoane

 2. scortisoara said, on mai 15, 2022 at 1:15 am

  Adică , dacă li se nazare un vaccin pt a preveni o afecțiune și nu vreau sa mă duc sa mi-l fac mă sanctioneaza ?

  Apreciat de 1 persoană

  • saccsiv said, on mai 15, 2022 at 9:00 am

   scortisoara

   Pana la vaccin, toti romanii trebuie sa se prezinte periodic la medicii de familie pentru a demonstra ca sunt sanatosi.

   Apreciat de 1 persoană

   • scortisoara said, on mai 16, 2022 at 1:57 pm

    De ce sa mă prezint periodic la un medic de familie dacă nu am nimic ? Asta e manipulare nu este grija pt populație . Mă duc la un doctor doar dacă simt ca ceva nu funcționează în corp , nu accept sa mi se impună control periodic . Ei ne considera din start bolnavi pe toți .
    Mulțumesc lui Dumnezeu ca am rezistat manipulărilor ăstora și sa mă ajute în continuare . Nu am nevoie de sistemul lor și nu vreau dosar electronic medical. Sa mă lase în pace . Mă tine Dumnezeu cum știe EL. Și vreau sa mor crestineste când va fi vremea . Nu mă interesează lumea asta dementa.

    Apreciază

  • Felix said, on mai 15, 2022 at 11:25 am

   Este de luat in calcul si chestiunea asta din septembrie 2022:

   Un cadou pentru lume de la Forumul Economic Mondial – WEF. De acum nimeni nu va putea călători fără a dovedi că nu are „boala”.
   Programul începe în septembrie.

   https://mucenicul.wordpress.com/2022/03/15/un-cadou-pentru-lume-de-la-wef-video/

   Apreciat de 1 persoană

 3. Christina said, on mai 15, 2022 at 10:04 am

  Adica pentru 164 de hepatita in Europa, deja vine o noua pandemie post covid? Si pentru 10 cazuri de hepatita virala in Romania, dezpre care au spus ziarele ca e de origine necunoscuta, se dau legi noi? Acesti oameni sunt dusi cu capul, sa speram ca nu tot ce gandesc (dar robotii nu gandesc ci proceseaza) ei se si materializeaza. Probabil ca bugetul marit cu 22% trebuie cheltuit cu noile cazuri de hepatita.
  Eu in acesti 2 ani de covid am invatat urmatoarele:
  – nu am nevoie de servicii medicale
  -medicina e un business care vine cu tot tacsmul: manipulare, minciuna, moarte si cum zicea cineva de aici, prost e doar cel care cumpara
  – medicii in mare parte sunt comercianti
  – exista medici de caracter si onoare care si au facut treaba in liniste, pentru cei care chiar au nevoie
  – tv si internernet sunt surse bune de informatii, cu conditia la faci invers decat spui ei
  – eu m am autoeducat in majoritatea domeniilor de importanta si mi a prins bine, macar cat sa mi dau seama cu ce mester sa colaborez sau nu ( eufemism pentru: avocat, doctor, profesor, instalator, faiantar, inclusiv preot)
  – cel mai important lucru in aceasta perioada a fost legatura cu Dumnezeu, mai important decat orice altceva, inclusiv iesitul in strada… cred ca asta ne tine ca neam si ca tara, ca oamenii inca se mai roaga, asa ca robotii “ se gandesc”…. degeaba

  Apreciat de 1 persoană

 4. Elena Ü. said, on mai 15, 2022 at 2:28 pm

  Mă deconectez de la doctorul de familie, oricum în ultimii ani a fost irelevant!

  Apreciat de 1 persoană

  • Felix said, on mai 15, 2022 at 3:08 pm

   Parintele Serafim Rose:

   Noi, cei ce ne numim creștini, nu trebuie să așteptăm nimic altceva decât să fim răstigniți. Căci a fi creștin înseamnă a te răstigni, în aceste vremuri și în oricare alte vremuri, de când Hristos a venit întâia dată. Viața Sa este model – și avertisment – pentru noi toți. Trebuie să fim răstigniți individual, launtric, căci răstignirea deplină este singura cale către înviere. Dacă vom învia cu Hristos, trebuie mai întâi să ne smerim împreună cu El – chiar până la umilința cea din urmă, cea de a fi devorați și scuipați afară de lumea care nu ne înțelege.
   Și trebuie să fim răstigniți la vedere, în ochii lumii, căci Împărăția lui Hristos nu este din această lume, și lumea nu o poate primi, și nu o poate primi nici măcar un singur reprezentant al ei, nici pentru o singură clipă.
   Lumea aceasta îl poate primi doar pe Antihrist, acum sau în orice altă vreme.
   Nu-i de mirare, atunci, că este dificil să fii creștin – nu este dificil, este imposibil. Nimeni nu poate accepta cu bună-știință un mod de viață care, cu cât este trăit mai autentic, cu atât mai mult duce spre autodistrugere. Și din această cauză ne răzvrătim mereu, încercăm să ne ușurăm viața, încercăm să fim creștini pe jumătate, încercăm să dobândim ce-i mai bun din ambele lumi.
   Până la urmă trebuie să alegem – fericirea noastră stă într-una dintre cele două lumi, nu în amândouă. Dumnezeu ne dă tărie să urmăm calea răstignirii; nu există altă cale de a fi creștin.
   Ateismul, adevaratul ateism ‘existential’ arzand de ura impotriva unui Dumnezeu aparent nedrept sau nemilostiv, este o stare spirituala; este o incercare reala de lupta cu adevaratul Dumnezeu, ale Carui cai sunt atat de inexplicabile chiar si pentru cei foarte credinciosi, si se cunoaste ca nu doar o data s-a sfarsit intr-o viziune orbitoare a Lui, Cel pe care adevaratul ateu il cauta in realitate. Hristos este Cel ce lucreaza in sufletele acestea. Antihristul nu este de gasit in marii contestatari, ci in micii sustinatori, al caror Hristos se afla doar pe buze.
   Nihilismul timpurilor noastre se gaseste in toate, si cei ce nu aleg, cu ajutorul lui Dumnezeu, sa lupte impotriva lui, in numele deplinatatii Fiintei Dumnezeului celui viu, sunt inghititi deja de catre el. Am fost adusi la marginea prapastiei neantului si, fie ca ii recunosteam ori nu natura, vom fi inghititi de catre ea fara nadejde de scapare, prin afinitatea fata de neantul atot-prezent din noi – doar daca nu ne agatam prin credinta deplina si sigura (care, indoindu-se, nu se indoieste) in Hristos, fara de Care nu suntem nimic…
   Interpretarile facile ale ‘crizei’, ale ‘alegerii’ ce ne sta dinainte, abunda; a tine parte oricareia dintre aceste interpretari iluzorii este osandire. Adevarata criza este acum, precum a fost mereu, inlauntrul nostru; este acceptarea sau negarea de catre noi a trairii lui Hristos.
   Hristos este criza noastra; El cere de la noi totul sau nimic, si aceasta “problema” care ne-o infatiseaza este singura care are trebuinta de raspuns… Il alegem pe Dumnezeu, Care Singur ESTE, sau pe noi, neantul, abisul, Iadul?
   Vremea noastra este intemeiata asupra neantului; dar acest neant, inexplicabil noua, infatiseaza, celor ce il pot inca percepe, criza tuturor oamenilor din toate vremurile, cu deplina claritate si inconfundabil. Vremea noastra spune, daca putem a o asculta, sa il alegem pe Hristos Dumnezeul Cel Viu.

   Apreciat de 3 persoane


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: