SACCSIV – blog ortodox

Opinie: APOCALIPSA DIESEL – Aprovizionarea cu motorină a SUA este pe punctul de a se prăbuși în mod catastrofal, provocând o SISTARE a aprovizionării cu alimente, îngrășăminte, cărbune, etc.

Posted in hrana, SUA by saccsiv on mai 13, 2022

NATURAL NEWS: DIESELGEDDON – America’s diesel supply on verge of catastrophic collapse, leading to HALTING of food, fertilizer, coal and energy

APOCALIPSA DIESEL – Aprovizionarea cu motorină a Americii este pe punctul de a se prăbuși în mod catastrofal, provocând o SISTARE a aprovizionării cu alimente, îngrășăminte, cărbune și energie

De Mike Adams, 11 Mai 2022, Natural News

Stocurile de motorină din Statele Unite se află în declin, iar noi numim acum asta un ‘dieselgeddon’ (o apocalipsă a motorinei). Până la sfârșitul lunii mai sau începutul lunii iunie – dacă nu se schimbă ceva dramatic – motorina va deveni extrem de rară și va trebui raționalizată în toată America.

Deoarece motorina este folosită de aproape toate locomotivele (pentru că sunt locomotive cu motoare diesel și electro-diesel), camioanele de transport, utilajele de construcții și utilajele agricole, colapsul aprovizionării cu motorină va afecta brusc toate cele ce urmează:

 • Disponibilitatea alimentelor
 • Fertilizarea terenurilor agricole
 • Aprovizionarea centralelor electrice pe cărbune
 • Șantierele de construcții
 • Aprovizionarea cu marfă a magazinele de vânzare cu amănuntul
 • Rețelele de curierat, cum ar fi UPS, Fedex, USPS și alții

Puțini oameni își dau seama cât de importantă este motorina pentru economie, dar urmează să învețe această lecție extrem de importantă pe o cale dură: fără motorină, economia americană încetează să mai funcționeze. Punct și de la capăt.

Fără motorină, UPS nu poate livra pachete. Amazon.com se închide. USPS nu mai livrează corespondență.

Fără motorină, nu pot fi livrate îngrășăminte fermierilor. Terenurile agricole ori nu mai sunt cultivate, ori nu vor da suficient randament pentru a hrăni oamenii.

Fără motorină, toate șantierele de construcții se opresc, drumurile și podurile, toată infrastructura rutieră nu mai sunt reparate și se distrug.

Fără motorină, Statele Unite ale Americii încetează să mai funcționeze.

Toate acestea duc la întrebarea: De ce ne confruntăm cu o penurie de motorină?

Incendii misterioase și conversia rafinăriilor existente la biodiesel

Unul dintre motivele pentru care nu avem suficientă motorină rafinată în America este faptul că, în ultimii ani, marile rafinării de combustibil și-au închis operațiunile cu motorină și au început să se retehnologizeze pentru a produce așa zisul combustibil biodiesel – un produs extrem de ineficient, un produs oribil pentru mediu și care depinde aproape în întregime de producția agroalimentară pentru a obține combustibilul. (Este incredibil de risipitor să cultivi alimente și apoi să transformi acele alimente în combustibil. Uitați-vă doar la dezastrul etanolului derivat din porumb, care este un coșmar din punct de vedere ecologic…)

După cum a raportat JWN în 2020: ‘Rafinării masive de petrol se transformă în fabrici de biocombustibili în vest’. Se pare că, în timpul controversatelor restricții de covid, a existat atât de mult exces de motorină în conducte încât aceste companii au fost forțate să ‘devină ecologice’ prin transformarea rafinăriilor lor în fabrici de biocombustibil. Asta înseamnă, bineînțeles, că nu mai pot produce motorină din petrol, adevăratul combustibil diesel. Din articolul respectiv:

„Phillips 66 a devenit miercuri ultima dintr-un șir de rafinării americane care a declarat că transformă o rafinărie de petrol din California într-o fabrică de biocombustibili, deoarece benzina își pierde farmecul în favoarea combustibililor derivați din produse agricole și deșeuri. Compania a declarat că rafinăria sa Rodeo, de 120.000 de barili pe zi, situată în apropiere de San Francisco, va deveni cea mai mare fabrică din lume care produce așa-numita motorină regenerabilă, precum și benzină și combustibil pentru avioane, din ulei de gătit uzat, grăsimi, unturi și uleiuri de soia.

Anunțul a fost făcut la aproximativ o săptămână după ce gigantul în domeniul combustibililor Marathon Petroleum Corp. a declarat că ar putea transforma două rafinării în fabrici de motorină regenerabilă. În iunie, Holly Frontier Corp. a declarat că va transforma rafinăria sa din Cheyenne, Wyoming, într-o fabrică de motorină regenerabilă până în 2022.”

Realizați că, pentru a produce biocombustibil din alimente, cineva trebuie să producă mai întâi alimentele. Iar asta înseamnă că fermierii au nevoie de îngrășăminte și de motorină pentru tractoarele lor ca sa producă alimentele. Dar motorina se termină tocmai pentru că rafinăriile de motorină au trecut la biocombustibil, iar pentru producția de biocombustibil este nevoie de produse agroalimentare care nu pot fi cultivate decât cu ajutorul motorinei… ați prins ideea. Este un cerc vicios de fatalitate și prostie. În curând, America va avea o mulțime de rafinării scoase de la naftalină care pot produce biocombustibil din hrană, dar nu vor avea hrană pentru a alimenta rafinăriile lor.

Încă nu s-a inventat instrumentul pentru a măsura gradul de prostie la care s-a ajuns cu asta.

În plus, un incendiu misterios a dus la o explozie masivă a unei rafinării de motorină din Philadelphia, în 2019. Compania care administra rafinăria, Philadelphia Energy Solutions, a declarat faliment în iulie 2019, în urma incendiului și exploziei care a scos-o din funcțiune, relatează CNBC.

Acest tip de incendiu, pe care CNBC îl pune pe seama unei ‘țevi defecte’, ne amintește de șirul de incendii care au afectat în ultimele luni instalații de producție alimentară din SUA. Totul pare a fi un sabotaj coordonat al infrastructurii care furnizează Americii hrană și energie.

Pe scurt, conversia la așa-numiții biocombustibili ‘verzi’ – precum și incendiul și explozia misterioasă din Philadelphia – este cea care a dus la DIESELGEDONUL care este pe cale să lovească puternic America. Pe măsură ce motorina se termină, iar transportul devine nebunește de scump și nesigur, Joe Biden și democrații trimit 40 de miliarde de dolari în Ucraina, în timp ce refuză cu desăvârșire să facă ceva pentru a ajuta la apărarea infrastructurii energetice a Americii.

Asta vă arată prioritățile lor, nu-i așa? Ei se ocupă de salvarea Ucrainei în timp ce distrug America.

Asta fac democrații, bineînțeles: Distrug tot ceea ce ating.

7 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Marco Ant said, on mai 13, 2022 at 1:43 pm

  Deci americanii s-au dus in cap cu aprov.de motorina dar se lauda ca pot lua locul Rusia in aprov.cu petrol,motorina a Europei!!! Pare ca vor sa se sinucida economic..Cum vor sustine uriasa lor armata daca economic se duc in cap? Tiparind $ nonstop fara acoperire??

  Apreciat de 1 persoană

 2. wind said, on mai 13, 2022 at 3:33 pm

  Pot tipari bani cu tonele. Din pacate ( ori fericire?!) motorina, alimentele, minereurile nu se pot tipari . Si-acum ghici, cine „sta” pe resurse ? Personal, n-as da o rubla pe cincizeci de sterline .

  Apreciat de 1 persoană

 3. Spaceman said, on mai 13, 2022 at 5:25 pm

  „Nu aș fi surprins să văd raționalizarea motorinei pe Coasta de Est în această vară. Chiar acum stocurile sunt la un nivel minim și am putea asista la o penurie în lunile următoare”, a declarat Catsimatidis, CEO al United Refining Co. pentru Bloomberg.

  https://www.zerohedge.com/commodities/diesel-be-rationed-east-coast-summer-warns-us-oil-billionaire

  Eu cred că asta are de-a face cu iminenta NOM, atunci când se va împăca Estul cu Vestul, și cu aruncarea americanilor în pușcăria digitală, nicidecum cu stocuri mici de motorină. Până și Kim Jong-un a înțeles că trebuie să-și pregătească poporul pentru pușcăria digitală a iminentei NOM.

  ‘Coreea de Nord confirmă primul deces din cauza Covid-19. Pentru prima oară, Kim Jong-un a apărut la televizor cu mască de protecție’

  https://www.digi24.ro/stiri/externe/coreea-de-nord-confirma-primul-deces-din-cauza-covid-19-pentru-prima-oara-kim-jong-un-a-aparut-la-televizor-cu-masca-de-protectie-1937829

  Mai cred că în curând este posibil ca ‘experții’ în războiul din Ucraina să devină ‘experți’ pe problemele din Ierusalim. O diversiune menită să distragă atenția de la războiul din Ucraina și intrarea într-o etapă a unor noi runde de negocieri cu Rusia.

  ‘Una dintre cele mai cunoscute jurnaliste de la Al-Jazeera, împuscată în Cisiordania’

  „Jurnalista Shireen Abu Akleh, unul dintre cei mai cunoscuți reporteri ai postului de televiziune panarab Al-Jazeera, a fost ucisă miercuri dimineață în timp ce relata despre confruntările între armata israeliană și palestinieni în sectorul Jenin din nordul Cisiordaniei, potrivit postului de televiziune și agențiilor internaționale de presă.”

  https://www.hotnews.ro/stiri-international-25548844-una-dintre-cele-mai-cunoscute-jurnaliste-jazeera-impuscata-cisiordania.htm

  Shireen Abu Akleh avea dublă cetățenie, americană și palestiniană.

  Palestinienii și israelienii se acuza reciproc de moartea jurnalistei. Palestinienii cer o investigație independentă internațională.

  Tensiuni între israelieni și palestinieni la înmormântarea la Ierusalim a jurnalistei ucise.

  https://www.timesofisrael.com/liveblog-may-13-2022/

  Tinerii palestinieni au renunțat la praștie și au pus mâna pe arme de foc în confruntările lor cu poliția israeliană, un polițist israelian din forțele speciale a fost ucis.

  https://www.timesofisrael.com/fierce-clashes-seen-in-jenin-area-between-israeli-troops-palestinian-gunmen/

  ‘Opinie: Un război pentru Muntele Templului este doar o chestiune de timp’

  https://saccsiv.wordpress.com/2022/04/20/opinie-un-razboi-pentru-muntele-templului-este-doar-o-chestiune-de-timp/

  Apreciază

 4. Toader said, on mai 13, 2022 at 9:33 pm

  SUA au de toate, sînt o țară bogată. Este doar pricină de a-l sărăci pe americanul de rînd scumpind, ca peste tot în lume, viața.

  Apreciază

 5. Spaceman said, on mai 14, 2022 at 11:51 am

  ‘Guvernatorul BNR: Prețurile vor continua să crească accelerat până în iunie’

  http://www.romania-actualitati.ro/guvernatorul-bnr-preturile-vor-continua-sa-creasca-accelerat-pana-in-iunie-169338

  Isărescu: ne calmăm, mai bem un ceai de tei…

  Apreciază

 6. […] Opinie: APOCALIPSA DIESEL – Aprovizionarea cu motorină a SUA este pe punctul de a se prăbuși î… […]

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: