SACCSIV – blog ortodox

Drula:”Ar trebui dezincriminat consumul de marijuana, ca in toate tarile civilizate”

Posted in MARIJUANA, Romania, USR by Vali on mai 13, 2022

https://inpolitics.ro/drulaar-trebui-dezincriminat-consumul-de-marijuana-ca-in-toate-tarile-civilizate_1826764279.html

Liderul interimar al USR, deputatul Cătălin Drulă, crede că în România ar trebui dezincriminat consumul de marijuana, urmînd exemplu altor state ale lumii. Declarația a fost făcută la Radio Guerrilla, în emisiunea realizatorului Liviu Mihaiu.

Cătălin Drulă a spus, vizavi de legalizarea marijuanei, etichetată la noi drept drog de mare risc, că, personal, nu a consumat droguri în tinerețe, dar că, în opinia sa, ”ar trebui decriminalizat consumul, ca în toate țările civilizate. Apoi, canabisul medical e o chestiune absolut recunoscută, pentru anumite tipuri de afecțiuni poate să ajungă să fie singura chestie care mai funcționează. M-aș uita la experiența unora care au legalizat, precum Statele Unite” a mai spus liderul USR. De menționat că în România, legislația nu sancționează direct consumul de droguri, dar sancționează cu închisoare de pînă la 3 ani deținerea de droguri pentru consum, ceea ce face, practic, consumul de droguri ilegal. Cît despre folosirea cannabisului în scopuri medicale, ea a fost legalizată la noi în 2013. (B.I.)

Tagged with: , ,

4 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Toader said, on mai 13, 2022 at 3:21 pm

  Orice îngrădire nu este bună. Dar…
  Cineva vrea monopol asupra drogurilor și le promovează prin filme, celebrități, muzică și alte mijloace de propagandă.
  Nu au cum să ajungă de peste mări și țări pînă-n curtea școlilor dacă cei ce au în mână servicii secrete, poliție și vamă nu sînt băgați pînă-n gît.
  Morfina este un drog, un halucinogen, dat de sistemul medical prin medici nenorociților ce ajung pe mâna lor.

  Apreciază

 2. Liviu said, on mai 13, 2022 at 8:15 pm

  Hristos a înviat!
  Toate dependentele de substanțe sunt la fel de periculoase; de aceea se spune și în farmacologie “cum GRANO salis”. Și sarea și uleiul și tutunul și alcoolul pot fi nocive . în ceea ce privește fumul face parte dintr-un cult Jamaican-Bob Market ce nu face parte din cultura românească .
  Periculos este alcoolul, primul ce a observat viciul acesta este Burebista. Face parte dintr-un cult Dionisiac Și băgat este tolerat: dacă bei ești bărbat, are un factor unificator viril. Și este extra euharistic Deci știi cum e periculos: românii au băut în trecut vin și din păcate nu se apropiau de potir, pe când acum ieșim și mai rău nu mai beau vin ci beau bere ce face să li se micșoreze vrejul.
  Deci contrar la liberalizarea substanțelor ar trebui ca guvernul să crească enorm prețurile la produsele ce în cantități mari pot deveni un factor de pericol social, cultural, medical .
  Ar trebui să se recalculeze totul: cel ce cumperă Substanțe ce crează dependență peste limita sănătoasă de exemplu tabac alcool codeina etcetera pe baza cărții de identitate ar trebui să crească și prețul în mod geometric: Mai mult de două cartușe de țigări pe lună sau mai mult de 15 l de vin sau echivalentul în alcool pe lună ar trebui să se dubleze tripleze TVA-ul Iar suplimentul să meargă direct la un fond de combatere a dependențelor de substanțe Pentru că aceste dependente sunt un balast pentru întreaga societate

  Apreciază

 3. Ionel said, on mai 14, 2022 at 9:23 am

  ca fost consumator de asa ceva pot spune clar ca e o idee foarte proasta, normal ca drogurile ajuta doar pe cei dependenti sa scape de sevraj si cam atat in rest nu are cu ce sa te ajute si de ce sa alegem marijuana? Sunt mii de plante pe lumea asta fara thc mult mai sanatoase si care nu provoaca o dependenta

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: