SACCSIV – blog ortodox

Duma de Stat a votat rezoluţia prin care Vladimir Putin este chemat să recunoască republicile separatiste Donețk și Lugansk

Posted in Ucraina, Vladimir Putin by Vali on februarie 15, 2022

Sursa: https://www.antena3.ro/externe/duma-de-stat-vladimir-putin-donetk-lugansk-rezolutie-independenta-629252.html

Sursa foto: hepta

Deputații ruși au votat o rezoluție prin care îi cer președintelui Vladimir Putin să recunoască „imediat” cele două regiuni separatiste din estul Ucrainei.

Potrivit Euronews, deputații au votat documentul – inițiat de mai mulți parlamentari comuniști și naționaliști – prin care președintelui rus i se cere recunoașterea independenței așa-numitelor „republici populare” Donețk și Lugansk.

Ambele sunt localizate în estul separatist, unde insurgenții pro-ruși luptă din 2014 împotriva trupelor Kievului.

Euronews precizează că în Camera Inferioară a Parlamentului rus au fost depuse două rezoluții pe aceeași temă: prima, concepută de parlamentarii comuniști și naționaliști, este adresată direct lui Vladimir Putin și cere recunoașterea „imediată” a entităților separatiste.

A doua, elaborată de membrii partidului prezidențial „Rusia Unită”, este destinată, „spre studiu și feedback”, Ministerului rus de Externe și altor structuri guvernamentale.

Viaceslav Volodin, președintele Dumei de Stat, a precizat că „deputații au decis să trimită un apel președintelui”.

Șeful Dumei de Stat: „Recunoașterea republicilor Donețk și Lugansk, premisă pentru întărirea păcii internaționale și stabilității regionale”

Potrivit lui Volodin, recunoașterea, de către Rusia, a republicilor separatiste „va crea temeiul pentru garantarea securității și protecției locuitorilor acestora în fața amenințărilor externe, precum și pentru întărirea păcii internaționale și stabilității regionale, în conformitate cu obiectivele și principiile Cartei ONU și va iniția procesul de recunoaștere internațională a ambelor ‘state'”.

Oficialul rus a acuzat autoritățile ucrainene de încălcarea „drepturilor și libertăților” locuitorilor din Donețk și Lugansk și de impunerea unei blocade economice totale asupra celor două regiuni separatiste.

„Deputații din Duma de Stat apreciază că recunoașterea Republicii Populare Donețk și a Republicii Populare Lugnask este justificată (…) În ultimii ani, organisme democratice și aparate de stat cu toate trăsăturile puterii legitime au fost construite în aceste republici pe baza voinței populare”, a continuat el.

Euronews: Recunoașterea republicilor separatiste va semnala „decesul” acordului de la Minsk

Euronews notează că o astfel de recunoaștere va fi echivalentul unui marș funebru pentru Protocolul de la Minsk, un acord de încetare a focului mediat de Franța și Germania în așa-numitul Format Normandia și care a intrat în vigoare în 2015.

Acum, odată ce parlamentarii ruși i-au furnizat instrumentul formal, decizia recunoașterii regiunilor separatiste este în mâinile președintelui Vladimir Putin.

Este interesant de amintit că acordul de la Minsk a fost menționat de Putin în convorbirea de săptămâna trecută cu omologul său francez, Emmanuel Macron, care a avut loc la Moscova pe parcursul a peste cinci ore.

Votul de marți din Duma de Stat vine la câteva ore după ce Moscova a anunțat că a retras în cazărmi unele trupe participante la amplele manevre și exerciții militare desfășurate în apropierea graniței cu Ucraina.

de Adrian Iclozan  

16 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Alex said, on februarie 15, 2022 at 8:21 pm

    Putin a adoptat aceasi strategie ca si in 2008 cu Osetia de Sud. Prima oara au recunoscut-o in Duma dupa care au intrat cu tancuri in Tbilisi. Si destul de asemanator si cu Crimeea.
    Din acest moment Putin este in avantaj putand trimite orice fel de ajutor fie el umanitar sau militar celor doua republici iar orice atac asupra acestora va fi considerat un atac asupra Federatiei Ruse.
    Prezic ca urmatoarea miscare a lui Putin va fi un ultimatum Ucrainei sa inceteze orice conflict si sa recunoasca republicile iar de acolo vom vedea ce-a fi.

    Apreciază

    • John said, on februarie 15, 2022 at 9:22 pm

      Atenție! După ce va promulga legea și va fi publicată.Apoi orice va fi posibil..deja vú.întrebarea este ,Ukri vor preda(trăda ) la fel ca în cazul Crimeii sau vor lupta să’și apere frontierele?

      Apreciat de 1 persoană

  2. Felix said, on februarie 15, 2022 at 8:57 pm

    UE condamnă apelul deputaţilor ruşi pentru recunoaşterea independenţei teritoriilor separatiste din estul Ucrainei – Black News
    https://blacknews.ro/ue-condamna-apelul-deputatilor-rusi-pentru-recunoasterea-independentei-teritoriilor-separatiste-din-estul-ucrainei/

    Apreciază

  3. kosk said, on februarie 16, 2022 at 12:20 am

    „Ukri” adică regimentele azov, galicia, right sektor, oun, dniepr și mulți alți neo nazisti finanțați de statul Israel și al democrațiilor din vest cu arme și bagaje. la noi, C Z Codreanu e demonizat de ambasada evreilor+media oficială- la ei se defilează cu portretul lui Bandera (chiar și naziștii germani s-au delimitat de ororile nazismului „ukrainian”..), cu acordul lui nuland, blinken și alți pistruiați. concluzia o trage fiecare..

    Apreciază

    • saccsiv said, on februarie 16, 2022 at 10:20 am

      kosk

      Adica astia:

      Ce nu ni se spune la tv: Blackwater este în Donbass împreună cu celebrul Batalion ucrainean NAZIST Azov
      https://saccsiv.wordpress.com/2022/02/03/ce-nu-ni-se-spune-la-tv-blackwater-este-in-donbass-impreuna-cu-celebrul-batalion-ucrainean-nazist-azov/

      Apreciază

      • Max said, on februarie 16, 2022 at 1:01 pm

        Trupele constituite pe sentimente de ură a inamicului și puternic ideologizate, cum au fost sau sunt Waffen SS, diviziile SS Deutschland, Das Reich și Liebstandarte Adolf Hitler: Arkan-ii sârbi ISIS/DAESH,Ronygyos Garda, batalioanele Azov i Galicia sunt implicate mai mult în operațiuni de represalii împotriva civililor.
        Faima lor neagră merge înaintea lor datorită crimelor de război și împotriva civililor săvârșite în spatele fronturilor. Cu excepția diviziilor SS care au luptat împotriva armatelor regulate, cu rezultate remarcabile-dotate fiind cu cele mai noi tipuri de arme de la ora respectivă- fără însă să poată impune decizia războiului, celelalte au mică eficiență impotriva trupelor regulate, mai ales dacă oponenții lor sunt căliți în bătălii anterioare.

        Apreciază

  4. kosk said, on februarie 16, 2022 at 12:48 am

    PS
    ..care frontiere ale „Ukri?? alea trasate de părintele fondator Vladimir Ilici Lenin problabil…

    Apreciază

    • abc said, on februarie 16, 2022 at 12:05 pm

      Stai ca vine curca beata a europei, alias romania, condusa de vorbitori de limba romana, de cozi de topor si de sobolani ce deja au inceput sa paraseasca barca mirosindu-le a praf de pusca in zona, stai ca vine sa apere facatura asta de tara ukraina, aceasta tara ce-i trimite la moarte pe fratii nostrii, roamanii abuziv ocupati de acest stat, iar parintii lor ramasii acasa li se interzice vorbirea in limba romana, copiilor li se interzice educatia in limba romana.
      Vai gunoaielor ce nu conduc, ca nu vad ca neamul romanesc piere, ungurii isi fac de cap in ardeal, il ia bucata cu bucata, alte neamuri conlocuitoare se-nmultesc exponential, iar noi identificam dusmani imaginari si mergem sa ne luptam cu ei.

      Apreciat de 1 persoană


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.