SACCSIV – blog ortodox

Mai multe familii și-au retras copiii de la școală, în „homeschooling”, semnalează șeful Inspectoratului Școlar Bihor: Sunt preponderent copii ai căror părinți se regăsesc în zona cultelor neoprotestante / Fenomenul este neconstituțional și pedepsit de Codul Penal

Posted in HOMESCHOOLING, Romania by Vali on februarie 9, 2022

Sursa: https://www.edupedu.ro/mai-multe-familii-si-au-retras-copiii-de-la-scoala-in-homeschooling-semnaleaza-seful-inspectoratului-scolar-bihor-sunt-preponderent-copii-ai-caror-parinti-se-regasesc-in-zona-cult/

Foto: ISJ Bihor

Zeci de părinți și-au retras copiii de la școală în acest an școlar ca să-i introducă în „sistem homeschooling”, potrivit declarației lui Horea Abdrudan, inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean Bihor, pentru educatieprivata.ro. Șeful inspectoratului susține că ar fi vorba „preponderent” despre „copii ai căror părinți se regăsesc în zona cultelor neoprotestante”.

„Există o preocupare la nivelul ISJ față de fenomenul de homeschooling”, a declarat Abrudan.

Acesta spune că „la nivelul județului, în acest an au existat maximum 30 de copii ai căror părinți au dorit să îi treacă în acest sistem. (…) Din câte am înțeles, sunt preponderent copii ai căror părinți se regăsesc în zona cultelor neoprotestante. Se pare că Suceava e centrul acestei tendințe, și acolo au existat multe astfel de cazuri. Eu cred că bisericile ar trebui să le explice că nu e benefic pentru copii să se întâmple treaba asta, în România. În alte țări, unde acest sistem e recunoscut legal, poate fi o altă situație. Din câte știu, directorii de școli au reușit să tempereze fenomenul”.

Care este cadrul legislativ în acest moment prin care homeschooling-ul este neconstituțional:

Articolul 32, alineatul 5 din Constituția României prevede că „învăţământul de toate gradele se desfăşoară în unităţi de stat, particulare şi confesionale, în condiţiile legii”.

Legea Educatiei prevede și ea, la articolul 16, următoarele:

(1) Invatamantul general obligatoriu este de 11 clase si cuprinde invatamantul primar, invatamantul gimnazial si primii 2 ani ai invatamantului secundar superior. (…)

(2) Obligatia de a frecventa invatamantul obligatoriu de 11 clase, la forma cu frecventa, inceteaza la varsta de 18 ani.

Articolul 25

(1) Formele de organizare a invatamantului preuniversitar sunt: invatamant cu frecventa si invatamant cu frecventa redusa.

(2) Invatamantul obligatoriu este invatamant cu frecventa. In mod exceptional, pentru persoanele care au depasit cu mai mult de 3 ani varsta clasei, invatamantul obligatoriu se poate organiza si in forma de invatamant cu frecventa redusa, in conformitate cu prevederile unei metodologii elaborate de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.

(3) Pentru copiii cu cerinte educationale speciale sau nedeplasabili din motive medicale, se poate organiza invatamant la domiciliu sau pe langa unitatile de asistenta medicala.

Articolul 86 (…)

(3) Parintele sau tutorele legal este obligat sa ia masuri pentru scolarizarea elevului, pe perioada invatamantului obligatoriu.

Articolul 360

(1) Urmatoarele fapte constituie contraventii si se sanctioneaza dupa cum urmeaza:

a) nerespectarea dispozitiilor art. 86 alin. (3), din culpa parintelui sau a tutorelui legal instituit, cu amenda cuprinsa intre 100 lei si 1.000 lei ori cu munca echivalenta in folosul comunitatii, prestata de parinte sau de tutorele legal;

Codul Penal prevede, la articolul 380, pedepse și sancțiuni pentru „impiedicarea accesului la invatamantul general obligatoriu

(1) Parintele sau persoana careia i-a fost incredintat, potrivit legii, un minor si care, in mod nejustificat, il retrage sau il impiedica prin orice mijloace sa urmeze cursurile invatamantului general obligatoriu se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la un an sau cu amenda.

(2) Fapta nu se pedepseste daca inainte de terminarea urmaririi penale inculpatul asigura reluarea frecventarii cursurilor de catre minor.

(3) Daca pana la ramanerea definitiva a hotararii de condamnare inculpatul asigura reluarea frecventarii cursurilor de catre minor, instanta dispune, dupa caz, amanarea aplicarii pedepsei sau suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere, chiar daca nu sunt indeplinite conditiile prevazute de lege pentru aceasta.

Pe 18 ianuarie anul acesta adevărul.ro scria despre un fenomen asemănător la Suceava.

După un control tematic al Inspectoratului Şcolar Suceava a fost descoperită „dimensiunea” homeschooling-ului sub „tutela unor şcoli-umbrelă”, scriau jurnaliștii.

„În perioada 2020-2022, au fost retraşi 81 de elevi. Copiii aceştia au părăsit sistemul şi nu îi regăsim nicăieri înscrişi. Părinţii au ales nişte şcoli care funcţionează în afara legii. Unele dintre ele nici nu le-am găsit, nici nu au site-uri”, a arătat Ioan Puiu, inspector general adjunct al IŞJ Suceava.

Unele dintre şcolile americane la care au apelat părinţii din Suceava nu sunt acreditate de ARACIP, ceea ce înseamnă că diplomele copiilor nu pot fi echivalate de statul român.

„Aceste diplome nu au echivalare în sistemul de învăţământ românesc. Aceste fundaţii sau şcoli private, numiţi-le cum vreţi, nu figurează pe lista specială a ARACIP ca fiind furnizori de educaţie din alte state”, a spus şeful IŞJ Suceava, Grigore Bocanci.

El a arătat atunci că, din punctul de vedere al legislaţiei naţionale, elevii retraşi din şcoli pentru homeschooling rămân iniţial cu situaţia şcolară neîncheiată, iar apoi se regăsesc pe listele celor care au abandonat şcoala. Inspectorul a mai spus că informa Ministerul Educaţiei cu privire la amploarea fenomenului şi va sesiza Poliţia şi Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului.

 

Comentariu saccsiv:

Cititi va rog si:

SCOALA – FABRICA DE SCLAVI / Treaba gandita demult si finantata atunci de Rockefeller iar acum de Soros / Alternativa: HOMESCHOOLING?

Din nou despre HOMESCHOOLING. Carmen Johannis, Daniel Funeriu, Sorin Ionita sau NapocaNews SUNT CONTRA. Voi ce parere aveti?

ELVETIA: Părinţii NU AU dreptul constituţional pentru HOMESCHOOL

Suedia: I S-A LUAT COPILUL caci il educa acasa si nu l-a vaccinat. Apoi A FOST ARESTAT caci l-a tinut o noapte acasa. SISTEMUL ii permitea doar o ora la cinci saptamani …

RASTURNARE DE SITUATIE: Agentia de Imigrare se opune deciziei de azil in cazul familiei Romeikes, ce se stabilise in SUA deoarece in Germania este interzis HOMESCHOOLING (educatia copiilor la domiciliu)

Despre EDUCATIA LA DOMICILIU (homeschooling) in Romania si efectele nefaste ale INVATAMANTULUI DE MASA

Video: INDOBITOCIREA prin INVATAMANTUL MODERN

EDUCAREA voit gresita a copiilor, componenta esentiala in formarea OMULUI DE TIP NOU, cetateanul cimentat in material, fara idealuri, consumatorul-unealta pefect

 

19 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Un om said, on februarie 9, 2022 at 2:35 pm

  Trebuie că și părinții ortodocși să apeleze masiv la homeschooling, astfel încât îndoctrinarea LGBT să nu fie posibilă!

  Apreciat de 3 persoane

  • gheorghe said, on februarie 10, 2022 at 10:26 am

   Ce ai spune daca parintii, unchii, matusile, bunicii …. copiilor ar vota numai români, adica de etnie româna si numai crestini, adica ortodocsi?
   Alesii sa fie casatoriti SI cununati religiosi, doar cei CU copii botezati – desigur ortodocsi.
   Punct.
   Fara feciorie, fara curvăsărie, fara recorduri de sărit din pat in pat sau din puț[ă]-n puț[ă].

   Ar avea si rusine, si grija de viitorul copiilor – incepand de DUPA cei 7 ani de-acas unde pun bazele omeniei, a iubirii de Tara si De Dumnezeu.

   Apreciază

 2. Christina said, on februarie 9, 2022 at 3:16 pm

  Elevii cu cetatenie romana care urmeaza scoli in strainatate au posibilitatea de a echivala studiile prin metodologia expusa de CNRED si anume: Transcript apostilat in SUA, Diploma de absolvire a highschool, plus examene SAT… exista examen GED pentru copii nescolarizati deloc, uneori se cere si acesta in cazul in care scoala umbrela nu este acreditata.
  Intr adevar, vor sa stopeze acest fenomen deoarece au trimis adrese catre indpectorate ca parintii si directorii de scoala sa descurajeze HS. Mai bine s ar concentra pe abandonul copiilor de etnie roma si pe modul cum distrug de zeci de ani invatamantul romanesc, inclusiv cu scoala online pe care au abandonat o multi dintre copiii care pur si simplu nu au tableta si internet.
  Din pacate, BOR nu mai are scoli de duminica, asa cum erau cele inainte de reforma masonica a lui Spiru Haret… In SUA, scolile crestine sunt considerate scoli umbrela, si sunt in lista M Educatiei din statele respective. Acestea din pacate sunt una dintre solutii, pentru copiii care vor sa faca HS. Paradoxal este ca aceste scoli primesc si copii ortodoxi, in timp ce acestia nu gasesc scoli ortodoxe pentru HS.
  In acelasi timp, sunt multi de pe la inspectorate si minister care au business in aria cursurilor pentru HS., deci probabil ca e o mica razbunare intre confrati sau pur si simplu sunt unii care au afacerile pe pozitie, asteapta doar modificarea legii, la fel ca si la legea prostitutiei.
  Oricum s ar face, exista mereu o solutie pentru orice situatie, dupa cum exista mereu o portita in lege, indiferent de lege.

  Apreciat de 1 persoană

 3. Clement said, on februarie 9, 2022 at 3:18 pm

  Se afla in zona cultelor neoprotestante…
  Ce vor sa spuna?!
  Deci, nu sunt ingrijorati de situatia miilor de copii din zona cultului crestin ortodox care ies analfabeti din scoli, dar ii ingrijoreaza faptul ca parintii incert neoprotestanti isi retrag copiii, asa cum se intampla in Franta si Elvetia cu copiii catolici, pentru a nu se sufoca sub masti si a fi scutiti de lectiile de emancipare sexuala.
  Nu s-ar putea face o petitie si pentru ca parintii sa aiba dreptul de a-si scolariza copiii la domiciliu, asa cum se intampla si pentru familiile ” itinerante” ?

  Apreciază

  • Christina said, on februarie 10, 2022 at 3:28 am

   Tocmai ca momentan, HS este acceptat in Romania, cu niste conditii:
   1. Copilul sa fie scolarizat intr o tara unde HS este legal, sunt state destule: Franta si tari francofone, Anglia, America si coloniile lor, etc.
   2. Sa dovedeasca ca este scolarizat ( foaie matricola=transcript) de preferinta apostilat, in functie de buget plus/sau adeverinta fizica prin postmail de la scoala respectiva
   3. De cautat scoli umbrela ( sau private sau satelit sau de duminica) care sunt in lista scolilor de felyl acesta din statele respective
   Scoala straina sa fie intr un stat unde HS sa nubfie interzis ( gen Grecia, Germania, etc)
   4. Parintele sa stie sa se ocupe de curriculla si de parcursul elevului pana termina liceul si eventual isi echivaleaza anii efectuati in sistem HS, daca vrea la facultate in RO.
   Nu e nevoie de petitii, ci doar ca sa lase sistemul asa cum este, sa nu dea legi stupide prin care sa modifice status quo.
   Ei agita apele tocmai ca in prezent, legea permite sa se faca HS, cu conditia sa stii care sunt pasii.
   Din pacate au aparut multi escroci care spun ca sunt scoli umbrela dar sunt doar centre de studii ( Vezi scandalul Cerehard si altii). Tot ce este cu sediul in RO nu poate oferi HS, conform legii, de aceea elevii se indreapta catre scoli private din USA.
   Logic, daca esti SRL sau ONG infiintat in RO, si esti scoala, trebuie sa fii in ARACIP si daca esti acolo, nu ai voie sa oferi HS. Dar si voie sa te inscrii intr o filiala a unei scoli private din USA, ce functioneaza in RO. Asta au si facut multi parinti si care e problema autoritatilor? Legea momentan perimite acest lucru si bine face, caci accesul la educatie nu poate fi ingradit. Legea interzice sa nu scolarizezi copilul, ceea ce nu e cazul in siruatia de HS.

   Apreciază

   • Christina said, on februarie 10, 2022 at 3:39 am

    Privitor la culte neoprotestante… stiu ca unele familii s au indreptat catre Christian Light Academy, care au preturi decente ( 100 si ceva dolari pe an parca) si fac si un mic training parintilor la inceput… invata dupa unele manuale crestine…. nu conditioneaza apartenenta la o confesiune anume. Nu fac reclama scolii respective, mai sunt o gramada alte scoli oricum.
    Daca tocmai am primit soldatii americani la noi in tara, zic sa lasam macar 1000 de copii sa se scolarizeze intr o scoala americana, sau ne am dat cu rusii?

    Apreciază

 4. Felix said, on februarie 9, 2022 at 8:00 pm

  Comparație între avorturi și sacrificiile umane antice – Pr. Dionisios Katsoulis

  (…) au început să preseze, să finanțeze sau să șantajeze diferitele guverne, în principal din așa-numita lume occidentală, Europa, America de Nord, pentru a legaliza avortul și, astfel, pentru a reînvia acest vechi obicei satanic, deoarece acum, în lumea occidentală modernă, să spunem civilizată, cabaliștii știau că nu pot restaura vechile obiceiuri păgâne, adică, pentru ca părinții să-și sacrifice copiii și să-și ofere sângele zeilor antici, așa cum au făcut cu Moloch, cu Baal și altii asemenea, si se pare că au inventat – pentru a continua acest rău și nu numai pentru a continua, pentru a reveni la o situație și mai oribilă și cu o putere și o amploare mult mai mare – au inventat legalizarea avortului.

  Și pentru a conchide spunând acest lucru, am fost foarte impresionat acum câțiva ani că am aflat că în Belgia, când avortul urma să fie legalizat, regele Belgiei s-a opus, nu a fost de acord și s-a spus pentru o perioadă de 24 de ore că a fost de fapt destituit – a fost deposedat de puterea regelui Belgiei – la fel, restul guvernului, a legalizat avortul și apoi l-a repus pe rege în locul său. Și ideea este să înțelegem cine sunt cei care au atât de multă putere încât au puterea de a deroga timp de 24 de ore chiar regi și conducători politici și lideri pentru a impune astfel de situații? Este în mod clar, după cum am spus, sionismul, care finanțează, așa cum finanțează foarte multe până în prezent, toată această mișcare gay este finanțată în secret din spatele acestor pretexte. Deci există un plan organizat și o finanțare organizată pentru toate aceste situații. De la oamenii care, din păcate, au în vedere aceleași percepții religioase, paranoice și demonice pe care le-au avut aceste popoare antice care au făcut sacrificii umane. Și am ajuns astăzi la coborârea umanității în care din nou părinții își sacrifică copiii, chiar dacă nu mai înțeleg ce se află în spatele ei. Nu mai există elementul religios, adică nu se mai face avort astăzi, nici din motive de idolatrie, nici din motive de ofrandă față de falșii zei, ci răul se face. Și diavolul a reușit în cele din urmă din nou pentru a pune părinții înșiși să-și omoare copiii lor. Aceasta este tragedia și poate cea mai tragică este că a reușit să o realizeze și să o impună țărilor care ar trebui să fie creștine. Acesta este declinul actual al nostru, al creștinilor, de a spune că avortul este dreptul femeii asupra corpului ei și de a numi obscurantist și om al evului mediu pe omul care vorbește despre drepturile copilului nenăscut. În cele din urmă se pare că câinii și pisicile și orice altceva au drepturi, dar persoana nenăscută nu are drepturi, are dreptul doar la moarte sau, respectiv, are drepturi numai atunci când dorim să se nască o persoană copil, cand nu vrem, atunci consideram ca nu exista dilema morala si o distrugem. Nu vă plictisesc mai mult, asta am vrut să spun, acum poate că unele dintre ele au fost complet necunoscute pentru că, desigur, nu ne sunt predate nici de școlile noastre, nici de mass-media, nici de oriunde, pentru că ceea ce încearcă să ne impună de pretutindeni este că nici măcar nu știm adevărul, în afară de faptul că aceste crime care au loc au loc, să nu știe adevărul, ce se află în spatele lor și există doar o vitrină care vorbește despre drepturi, dreptul femeilor, dreptul, astfel, o vitrină a drepturilor, iar în spatele ei există o imensă industrie satanică care organizează și finanțează toate aceste situații. Dar, după cum știm ca creștini, diavolul se ascunde întotdeauna, face răul deghizat, rareori apare în persoană. Ei bine, asa și acum, dacă există întrebări…

  Vasileios Arabatzoglou (Președinte Provizoriu Asociația „Agia Emmeleia”):

  Părinte, vă mulțumesc foarte mult pentru cercetările foarte amănunțite pe care trebuia să le faceți în mod logic pentru a ne spune aceste lucruri. O întrebare pe care o văd trimisă doar la noi; Dacă există avorturi legate de ritualurile satanice astăzi

  Pr. Dionisie:
  S-au făcut studii pe această temă și se pare că există anumite organizații sataniste, cum ar fi cele numite Wicca, care, pe de o parte, organizează ceremonii de vrăjitorie și fac ceea ce fac, oficial – spun acest lucru clar și fățiș că sunt magicieni și sataniști – pe de altă parte vorbesc și luptă pentru avort. Există, de asemenea, astfel de semne care se pare, și aici vorbim într-adevăr despre conectarea dintre avorturi și ritualuri satanice. Care, desigur, nu sunt niciodată făcute publice. Dar dacă se investighează acest subiect și online, „ocultism și avort” veți vedea că există studii care au fost făcute care dovedesc că există o legătură.

  Pr. Dionisie:
  Absolut. Și vă mulțumesc și îmi doresc să putem măcar să trezim oameni. Unii oameni își dau seama de adevărul amar care se află în spate – așa cum am spus – din această vitrină pe care ne-o prezintă

  Vasile I:
  Dragi creștini, vă mulțumesc că ne-ați urmărit. Aceasta, cu ajutorul lui Dumnezeu, a fost prima dintr-o serie de discursuri pe care asociația noastră vrea să le facă. La revedere!

  Transcriere a discursului live online al Părintelui Dionysios Katsoulis care a avut loc miercuri, 2 februarie 2022.

  Primul discurs live online organizat de asociația noastră „Agia Emmeleia”, cu speaker pr. Dionysios Katsoulis, Arheolog – Istoric, a fost finalizat cu succes.
  Îi mulțumim foarte mult! În urma discursului foarte frumos al părintelui Dionysiou, puteți citi un studiu aprofundat al ODE, legat de subiect:

  https://www.oodegr.com/oode/koinwnia/ektrwseis/athwot1.htm

  Σύλλογος Προστασίας Αγέννητου Παιδιού «Η Αγία Εμμέλεια»: Σύγκριση Εκτρώσεων και Αρχαίων Ανθρωποθυσιών – π. Διονύσιος Κατσούλης
  https://agiaemelia.blogspot.com/2022/02/blog-post_94.html?m=1

  Apreciat de 1 persoană

 5. Cosmin said, on februarie 9, 2022 at 11:34 pm

  In realitate sistemul este interesat de nivelarea si imbecilizarea elevului.

  HS nu e legal in Romania, dar bine ca e „legal” invatamantul online.

  Dar despre ilegalitatea invatamantului online nu pomeneste nimeni.

  Care e problema daca eu imi scolarizez copilul in sistem HS si dau examenele la stat echivalandu-se astfel HS cu invatamantul de stat?

  E simplu de legalizat aceasta formula. Nimic complicat, doar ca nu se vrea.

  Aaaah, e problema ca nu poate fi spalat pe creier si nu poate fi sufocat cu masca?!?!

  In realitate Constitutia spune ca Statul e obligat sa ofere invatamant gratuit si de calitate. E un drept al cetateanului si o obligatie a statului.

  Ce fac ei invocand diverse texte de lege, e ipocrizie crasa. Invoca doar fragmente si parti din legi care le convin si le sustin retorica.

  Ne cred tampiti.

  Apropo de scoala si de spalt creieri: pe vremea mea invatam la Cunostinte despre natura, clasa a 4-a, ca, carbonul este bun pentru mediu si ca este transformat de catre plante prin fotosinteza in oxigen si asigura dezvoltarea mediului inconjurator. Care o fi retorica vis a vis de carbon acum in scoli?

  Apreciat de 1 persoană

 6. Nicusor said, on februarie 10, 2022 at 7:56 am

  Iote, si in Franta se renunta la nazipass.
  https://www.google.com/amp/s/www.stiripesurse.ro/amp.php%3farticle_id=2232580

  Apreciază

 7. Felix said, on februarie 10, 2022 at 7:57 am

  Dacă aveți apropiați care au făcut 2 doze+booster recomandați-le să-și facă un test HIV și unul pentru herpes. Pentru liniștea lor și a voastra”

  https://mucenicul.wordpress.com/2022/02/10/brazilia-ordona-o-ancheta-in-cazul-lui-bolsonaro-care-face-legatura-intre-vaccinul-covid-si-sida/

  Apreciază

  • dmaximilian said, on februarie 10, 2022 at 11:09 am

   ce să mai facă… am vecini full vaccinați, la unii acum le face pomana de 40 de zile (oficial decese infarct miocardic, unul adus de la București cu sicriu deschis), la alții vine salvarea din 2 în 2 zile dar nu vor să se mai interneze… sau iau diferite medicamente cu pumnul (pt diferite boli, poate astea îi mai țin pe picioare, Doamane ajută!)

   Apreciat de 1 persoană

   • Felix said, on februarie 10, 2022 at 12:07 pm

    Da, asa este. Avertismentul era postat de Mucenicul pe blogulul lui. Asa i se pare lui ca mai putem salva pe te miri cine.
    Si eu vad in jur ca lumea se vaccineaza cu dezinvoltura, fara remuscari. Asadar, nu ai cum sa i mai interpelezi sau sa-i salvezi pe unii ca acestia.

    Apreciază

  • Cosmin said, on februarie 10, 2022 at 8:47 pm

   Herpesurile si manifestarile zoster, au la baza virusul varicelei, virus care consider ca a fost raspandit prin vaccinare impotriva varicelei, la 60% din populatia Pamantului.

   Corectati-ma daca gresesc.

   Apreciază

 8. Pasăre said, on februarie 10, 2022 at 9:03 am

  Și care e problema ? Că nu mai pot fi spălați pe creier , umiliți, stresați, cum se întâmplă în sistemul de învățământ standard ? Chiar că sunt îngrijorați, că le scapă din mână !

  Apreciază

 9. soldatsoldatsoldat said, on februarie 10, 2022 at 9:18 am

  In 2020 citeam că au dispărut 10000 de copii de pe străzile din România, și asta nici măcar într-un an întreg.
  Ce mai zice Constituția de asta? Dar inspectorul, dar domnu minister?
  După ce or lua toate drepturile naturale cu care ne-am născut , lumea o să rămână doar cu hârtiile lor tipărite pe hârtie mișto.
  Auzi, ” cărora le-a fost încredințat un minor”, pai asta ar însemna că statul e Dumnezeu no?
  De fapt ei chiar aceasta lume au construit și din păcate ei chiar ne „iubesc” pentru abilitarea noastră extraordinară de a rămâne credincioși acestui idol, adică proști.
  Daca nu realizezi că ești și te-ai născut liber, nimeni nu are cu ce sa te ajute, poate doar temporar, îndrăznesc să spun că mare lucru nu vei dobândi nici de la Dumnezeu, în afara celor deja dăruite ție, iar de vei ajunge la Judecată ce vei zice? Că n-am știut? Cum poate fi sa nu fi știut?
  Trei mari dușmani are omu, și nu-i chemă nici lucifer, Satana,drac etc…
  Neștiință, Uitarea, Nepăsarea, iar noi? Trăind în iluzia Raiului infantil!

  Apreciază

  • saccsiv said, on februarie 10, 2022 at 9:57 am

   soldatsoldatsoldat

   Nu inteleg ultimele doua paragrafe. Dracii nu sunt dusmani? Ce inseamna „trăind în iluzia Raiului infantil”?

   Apreciază

 10. […] Mai multe familii și-au retras copiii de la școală, în „homeschooling”, semnalează șeful I… […]

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: