SACCSIV – blog ortodox

Închiderea școlilor: milioane de elevi au rămas fără carte

Posted in Coronavirus, EDUCATIE by Vali on ianuarie 26, 2022

Sursa:https://www.national.ro/social/inchiderea-scolilor-milioane-de-elevi-au-ramas-fara-carte-750212.html

Închiderea școlilor din cauza pandemiei de Covid-19 a provocat pierderi aproape „ireversibile” în educație în rândul copiilor din întreaga lume, avertizează Unicef.

Peste 616 milioane de elevi rămân afectaţi de închiderea totală sau parţială a şcolilor, se arată în raportul agenției ONU.

În multe ţări, aceste perturbări,pe lângă faptul că au lipsit milioane de copii de dobândirea competenţelor de bază, le-au afectat sănătatea mintală, au crescut riscul lor faţă de abuzuri şi i-au împiedicat pe mulţi dintre ei să aibă acces la „o sursă regulată de nutriţie”.

„Ne confruntăm pur şi simplu cu o amploare aproape insurmontabilă de pierderi suferite în şcolarizarea copiilor”, a declarat Robert Jenkins, şeful departamentului educaţie la Unicef.

El a precizat că redeschiderea școlilor „nu este suficientă” și a îndemnat guvernele să introducă “programe de sprijin intensiv pentru recuperarea educației pierdute”.

Închiderea şcolilor a lăsat până la 70% dintre copiii de 10 ani incapabili să citească sau să înţeleagă un text simplu, faţă de 53% înainte de pandemie în ţările din întreaga lume cu venituri mici şi medii.

Nici statele bogate nu au fost cruțate: în Statele Unite, de exemplu,  au fost constatete “pierderi de învăţare” în mai multe state, fie în Texas, California sau Maryland.

De asemenea, abandonul școlar rămâne o problemă acută. În Africa de Sud, „aproximativ 400.000 până la 500.000 de elevi au abandonat şcoala între martie 2020 şi iulie 2021”.

În cele din urmă, pe lângă ratele crescute de anxietate și depresie la copii și tineri legate de pandemie, „mai mult de 370 de milioane de copii din întreaga lume au fost privați de mesele școlare în timpul închiderii școlilor”,  pentru unii fiind “singura sursă sigură de hrană și nutriție zilnică”.

Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: