SACCSIV – blog ortodox

António Guterres: Astăzi am îndemnat toate țările membre ONU să intre în regim de urgență în jurul acestor cinci domenii de acțiune

Posted in Coronavirus, incalzirea globala, ONU, schimbarea climei by saccsiv on ianuarie 26, 2022

António Guterres:

Combaterea Covid 19

Transformarea sistemului financiar internațional

Combaterea crizei climatice

Plasarea oamenilor în centrul lumii digitale

Oferirea unei păci durabile.

 

11 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. scortisoara said, on ianuarie 26, 2022 at 2:17 pm

  Nu-l suport pe Lazarus , postez emisiunea pt ceea ce spune V.Vosganian .

  Apreciază

 2. scortisoara said, on ianuarie 26, 2022 at 2:27 pm

  Cu ceva săptămâni în urma povesteam aici despre cazul unei doamne căreia i-a murit o sora brusc din AVC în condițiile în care nu avusese niciodată nimic. Acum vreo 2 ore primesc telefon de la doamna respectiva , se mai liniștise și avea sa îmi povestească ce se întâmplase cu sora dânsei . La un moment dat am întrebat-o : Nu credeți ca AVC-ul a fost un efect advers al vaccinului anticovid ? Ea îmi raspunde exclamând :” BA DAAA ! Sigur , draga , isi făcuse doza nr 3 imediat ce sosise din Franța și la câteva zile a făcut AVC apoi în 5 zile a murit .”
  E un caz de deces pe motiv de efect advers al vaccinului anticoovid , caz de care știu eu .

  Apreciat de 2 persoane

 3. Felix said, on ianuarie 26, 2022 at 2:29 pm

  Acelasi secretar ONU a nuantat:

  Plasarea oamenilor în centrul lumii digitale

  Informațiile noastre personale sunt exploatate pentru a ne manipula, pentru a ne schimba comportamentul, pentru a încălca drepturile omului și pentru a submina democrația.

  Companiile de social media profită de pe urma algoritmilor care dau prioritate dependenței, indignării și anxietății.

  Avem nevoie de schimbare. Trebuie să punem oamenii pe primul loc în lumea digitală.

  ###
  Talcuire:
  👇

  “Ce s-ar întâmpla dacă cineva ar refuza acest nou sistem de” identificare legală“, nu va mai putea opta pentru un loc de muncă, nu va putea obține cont bancar, nu va putea solicita un card de credit, nu va putea obține un credit ipotecar, nu va putea primi vreo plată guvernamentală etc.
  Iata consecintele daca un cetatean refuza să primeasca aceasta “identitate universală digitala” si astfel ar deveni disprețuit de societate (paria)“, a spus Michael Snyder.
  “Ceea ce vrea elita este să se asigure că toată lumea este” inregistrata în sistem “pentru a fi controlata și manipulata pentru anumite scopuri”, a concluzionat Snyde.
  https://cairnsnews.org/2019/04/18/you-will-be-micro-chipped-by-2030/

  Apreciază

 4. Gicu said, on ianuarie 26, 2022 at 3:12 pm

  Este cat se poate de clar: suntem ultima generatie!

  Apreciat de 1 persoană

 5. John said, on ianuarie 26, 2022 at 3:36 pm

  Vis à vis de situația din Ukraina
  Mă așteptam să convoace Consiliul de securitate,acest Guterres,dar..muclès nici o vorbă😆De ce iare?

  Apreciat de 1 persoană

 6. acelas said, on ianuarie 26, 2022 at 3:44 pm

  legat de lumea digitala ..

  https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=684117742753326&id=100034653198362&sfnsn=mo

  Apreciază

 7. gheorghe said, on ianuarie 26, 2022 at 6:22 pm

  „… Plasarea oamenilor în centrul lumii digitale.”
  Da’ el si ceilalti de la ONU nu trebuia mai intai dar de fapt sa-i plaseze pe oameni „în centrul lumii REALE”?
  Ce e acum e „treaba” facuta, e bine, e terminata?

  Sau fug/fuge de raspundere fiind impotenti, incapabili?

  Apreciază

  • Felix said, on ianuarie 26, 2022 at 8:55 pm

   Staretul Ambrozie de la Optina:

   Duhul lui Antihrist a acționat inca din timpurile apostolice prin înaintemergatorii lui, după cum scrie Apostolul:
   Căci taina nelegiuirii lucrează deja, pana cel care acum o tine pe loc, va fi scos din calea ei (2 Tes. 2:7).
   Cuvintele Apostolului „nu se va întâmpla până când va fi scos din calea ei”, se referă la autoritățile de stat și la ierarhia Bisericii (indeosebi la Sfanta Liturghie care va fi interzisa), împotriva cărora înaintemergatorii Antihristului se vor asmuti pentru a-i îndepărta și a-i distruge de pe pământ; pentru că Antihristul, după exegeza Sfintei Scripturi, trebuie să vină într-o perioadă de anarhie pe pământ.
   Dar în timp ce Satana stă pe tronul iadului, il manevreaza pe Antihrist care va lucra prin înaintemergatori lui. Mai întâi a lucrat prin diverși eretici care au adus confuzie Bisericii Ortodoxe, și mai ales prin arieni, apoi prin oameni care au fost educați la curțile regilor, apoi lucreaza cu viclenie prin masoni educați, iar în cele din urmă, acum, prin nihiliști educați a început să lucreze cu sfințenie și grosolan, peste măsură.
   Dar boala lor se va întoarce pe capul lor, așa cum este scris în Scriptură. Nu este o nebunie extremă să te muncești cu toată puterea ta pentru viata de aici, să nu-ți randuiesti propria viață in Hristos, doar pentru a te agăța de vreun un laț vremelnic aici pe pământ și în viața vesnica să ajungi in fundul iadului, în tartar, la chinurile veșnice? Dar mândria lor disperată nu-i lasa sa vada nimic; vor să-și exprime blasfemia fără de minte față de toată lumea.
   Spui ca ti-e frică să trăiești până în vremea lui Antihrist. Domnul este Milostiv! Este posibil ca dumneavoastră și cu mine să trăim până în acel moment, dar semnele evidente ale apropierii lui Antihrist, vor fi accentuate de înaintemergatorii lui Antihrist care vor prigoni indeosebi Biserica (vor interzice Liturghia) și pe clerici; căci Antihristul va să vină într-o perioadă de anarhie absoluta și la asta lucrează înaintemergatorii lui Antihrist!

   Apreciat de 1 persoană

   • Felix said, on ianuarie 27, 2022 at 7:06 am

    Hristos a venit, a luat asupra Sa omul, ca sa preschimbe firea noastra si s-o invieze. Numai Hristos. Nimeni altcineva nu poate face asta. Dar nu l-au primit! Sionistii inca il asteapta pe Hristos, sa vina, sa ii elibereze din robia Romana si sa largeasca domnia lui Israil, caruia ii vor sluji toti. Dar asta va fi inainte de sfarsitul lumii, cand va veni Antihrist! Antihrist va fi presedintele Natiunilor Unite, stapanul lumii. La Geneva, inainte de razboi, Societatea Natiunilor nu isi alegea presedintele, ci numai secretarul general. Presedintele va fi primul si ultimul! Si de aceea se grabesc sa uneasca lumea. Mai cu seama americanii. Noi, insa, avem Apocalipsa Sfantului Ioan Theologul…

    (Staretul Tadei, Pace si Bucurie in Duhul Sfant, Editura Predania, Bucuresti, 2010,
    p. 21).
    👇

    Acum se vrea ca neamul omenesc sa se uneasca in noua ordine mondiala. Dar nici macar Europa nu se poate uni! Iar ei se mira cum de nu este cu putinta, desi slujesc cu atata credinciosie diavolului.
    Diavolul insusi se plange ca nu poate implini planul si dorintele lor dracesti – si asta din pricina ortodocsilor!…desi noi, ortodocsii, ne-am indepartat foarte mult de la bine si adeseori suntem mai nelegiuiti decat politheistii si necredinciosii, desi ne numim crestini…Asadar, noi suntem asa, dar totusi sunt printre noi suflete smerite si blande, care se roaga necurmat lui Dumnezeu, ca Domnul sa stavileasca raul. Si, pentru astfel de suflete dreptslavitoare, nu numai din punct de vedere fizic, ci rugatoare, nu se ingaduie implinirea acestui plan. Aceste suflete sunt smerite si blande, neintrerupt se roaga lui Dumnezeu; nu stiu sa se manie, nu se jignesc, pe toate le iarta. Iata, din pricina unora ca acestia si a copiilor nevinovati, Soarele straluceste si Domnul ne binecuvinteaza!

    (Staretul Tadei, Pace si Bucurie in Duhul Sfant, Editura Predania, Bucuresti, 2010, pp. 68-69, 84, 222-223).

    👇
    Se zice ca (sionistii din) Natiunile Unite slujesc in chip deschis Satanei.
    Pe mine m-a mirat asta. Cum se poate face asa ceva, oameni buni? Da, se poate! , mi s-a zis, au chiar si un ritual satanic. Satana vrea ca lumea sa se uneasca, sa se instaleze noua ordine mondiala. Satana vrea asta de la sionisti, caci este putere cugetatoare si se osteneste sa influenteze oamenii, sa se abata cu totii in directia pe care o doreste. Dar asta nu se poate, spun ei din pricina ortodocsilor.
    Cu toate ca noi, ortodocsii, ne-am departat mult de bine, totusi intre dreptslavitori mai sunt multe suflete smerite si blande, care se roaga din inima lui Dumnezeu sa mantuiasca lumea. De aceea, Satana nu poate sa inraureasca fara retinere asupra gandurilor oamenilor.
    S-a iutit timpul! Cand lumea se va uni definitiv, abia atunci va fi ales presedintele Natiunilor Unite, stapanul lumii. El va fi primul si ultimul presedinte al Natiunilor Unite. Iar Domnul Hristos va ingadui asta.

    (Staretul Tadei, Pace si Bucurie in Duhul Sfant, Editura Predania, Bucuresti, 2010, p.113).

    👇

    Se apropie vremea cand planeta noastra isi va incheia rostul. Toti acestia trebuie sa vina. Ei sunt prorocii mincinosi despre care Insusi Domnul, dar si Apostolii, au vorbit: inainte de sfarsitul lumii vor iesi multi proroci mincinosi. Unii vor spune: Iata-L pe Hristos la noi!, altii vor spune: Iata-L la noi! Domnul ne spune ca si Apostolul: Sa nu iesiti, sa nu mergeti la ei! Aceasta inseamna sa nu se iasa din Biserica (sa nu iesim din Trupul Bisericii Ortodoxe care este Dumnezeul-Om: Hristos!) Toti acestia sunt proroci mincinosi!
    (Staretul Tadei, Pace si Bucurie in Duhul Sfant, Editura Predania, Bucuresti, 2010, p. 115)

    👇
    Diavolul a izbutit, in intentia sa, sa-i convinga pe Sionisti ca urmasii lui David trebuie sa fie pregatiti pentru domnia viitoare, si lucrurile au mers asa din semintie in semintie, si ei cred ca va veni vremea sa stapaneasca lumea. Astfel, a aparut sionismul pentru pregatirea venirii mantuitorului mincinos al lumii – antihristul. Hristos Mantuitorul a venit,
    dar ei nu L-au recunoscut, caci au crezut ca mai intai El trebuie sa i slobozeasca de jugul Roman. Nu au putut sa creada, caci L-au vazut in trup. Sionistii il asteapta si acum pe Messiah.

    (Staretul Tadei, Pace si Bucurie in Duhul Sfant, Editura Predania, Bucuresti, 2010
    pp. 135-136).

    👇

    Numarul sau codul 666 este cu adevarat numele antihristului, asa precum numele lui Iisus Hristos Mantuitorul este numarul 888. Toti vor trebui sa fie insemnati cu numarul acesta (666 al lui antihrist), in cartile de identitate (si apoi ontologic in fiinta lor).

    (Staretul Tadei, Pace si Bucurie in Duhul Sfant, Editura Predania, Bucuresti, 2010, p.193).

    👇
    Staretul Tadei:
    Având în vedere că sionistii au pregatit oameni pentru toate pozițiile cheie – vor provoca o criză economica de mari proporții, fără precedent, așa incat Marea Depresiune economica din anii 1930 va fi surclasata ca un crash financiar prea mic. Prin aceasta viitoare criză planetara, valoarea banilor din intreaga lume va cobora la zero și întregul sistem economic se va prăbuși. Acest lucru va duce la distrugerea economiilor tuturor țărilor, deoarece circulatia banilor lichizi pentru economie este de aceeași valoare si importanta ca circulatia sângelui in organismul uman.
    Apoi va fi implementat un sistem planetar de plăţi digitale (bani digitali) astfel încât nimeni să nu poată supravieţui în afara lui. După atâtea dezastre omenirea va fi gata să implore guvernarea unui salvator (Antihristul) care să restabilească pacea cu orice preţ, chiar cu preţul pierderii propriei libertăţi a fiecarui cetatean.
    Aceasta criza econimica va crea un haos fără precedent. Din acest haos natiunile vor fi scoase la liman de un „salvator”, Antihristul, care va aparea ca un geniu la nivel planetar pentru a „salva” lumea.
    Când veti vedea criza economică ca ia proportii peste tot în lume, atunci sa stiti ca aratarea in public (pentru a i se face lobby) a Antihristului este aproape…

    Apreciază

 8. Felix said, on ianuarie 27, 2022 at 12:32 pm

  De la lume adunate:

  Pentru unirea cu heterodocşii, pe viitor se prevede de asemenea o reformă a Pascaliei ortodoxe şi a sărbătorilor cu dată instabilă legate de ea, reformă prin care se încalcă canoanele de nestrămutat ale Sfintei Biserici Ortodoxe (de pildă, Canonul 7 Apostolic, Canonul 1 al Sinodului din Antiohia, Canonul 7 al Sinodului II Ecumenic ş.a.). O aşa mare abatere de la rânduiala de cult ortodoxă se va produce o dată cu adoptarea aşa-numitului „nou calendar mondial”, asupra căruia se lucrează de multă vreme la O.N.U., cu ajutorul ecumeniştilor. Adoptarea acestui calendar va declanşa un haos total, fiindcă el va exclude ziua de 31 decembrie, pentru ca toate datele să cadă pe anumite zile din săptămână. În acest fel se va încălca numărul de şapte zile al săptămânii, care a urmat neschimbat de la facerea lumii şi îşi va pierde sensul şi ziua de duminică, ca sărbătoare săptămânală a Învierii lui Hristos.

  Iudeii nu au dreptul să se fălească că provin după trup de la Avraam fără a crede aşa cum a crezut Avraam şi toţi dreptcredincioşii vetero-testamentari în viitorul Mântuitor (Evr. 11, 13), care este Hristos Dumnezeu-Omul (Gal. 3, 16, Rom. 9, 5). De aceea nu iudeii circumcişi după trup, ci creştinii sunt adevăraţii urmaşi după credinţă ai lui Avraam, „care este părinte al nostru al tuturor” (Rom. 4, 16). Prin necredinţa în adevăratul Mesia şi răstignirea lui Hristos, iudeii au pierdut dreptul de „popor ales” moştenit de la Avraam (Rom. 4, 12), drept câştigat prin Învierea lui Hristos de către toţi creştinii botezaţi în numele Sfintei Treimi, adică noi, ortodocşii, suntem acea „seminţie împărătească, neam ales”, drept pe care unii aleg să-l lepede aşa uşor pentru niscai avantaje materiale. Aici nu e vorba de „unele deosebiri” dintre creştinism şi iudaism, ci de o abatere esenţială a iudaismului de la poruncile Dumnezeului Cel Viu şi ale Fiului Său Unul-Născut – Iisus Hristos (Mt. 16, 16).

  În ceea ce priveşte „legământul veşnic”, încheiat între Dumnezeu şi Avraam (Fac. 17, 7), acesta a fost anulat şi înlocuit de Domnul nostru Iisus Hristos – Păstorul cel Mare al oilor – „prin sângele unui testament veşnic” (Evr. 13, 20). Pe când în „Directiva pastorală” se sugerează ideea că Vechiul Testament – desprins de Noul Testament al lui Iisus Hristos -, îşi păstrează caracterul legitim pentru poporul evreu, care îşi continuă misiunea sa în lume „Şi cu toate că pentru noi (creştinii), Vechiul Testament îşi dezvăluie sensul final doar în lumina Noului Testament, aceasta presupune că înainte de toate el este primit şi recunoscut prin el însuşi”. Ultima frază contradictorie, arată că se atribuie un sens subiectiv relativ cuvintelor Sfântul Apostol Pavel: „Sfârşitul legii este Hristos” (Rom. 10, 4). „Directivele”, fără a aminti că proorocirile mesianice vetero-testamentare s-au şi împlinit în persoana Domnului şi Mântuitorului nostru Iisus Hristos (Lc. 24, 44), accentuează valoarea de sine stătătoare a Vechiului Testament şi după venirea Noului Testament. În felul acesta se ignoră proorocirea inspirată de Dumnezeu a lui Ieremia că „Domnul va încheia cu casa lui Israel şi cu casa lui Iuda legământ nou” (Ier. 31,31; Evr. 8, 8), trecându-se de asemenea sub tăcere comentariul respectiv al Sfântul Apostol Pavel, obligatoriu pentru creştini: „Noul [testament] a învechit pe cel dintâi. Iar ce se învecheşte şi îmbătrâneşte, aproape este de pieire” (Evr. 8, 13); „Căci dacă testamentul cel dintâi ar fi fost fără de prihană, nu s-ar mai fi căutat loc pentru al doilea” (Evr. 8, 7).

  Aşadar, sub influenţa masoneriei şi a sionismului, catolicismul a recunoscut oficial că:

  – în pofida necredinţei în Iisus Hristos, evreii şi astăzi sunt o „binecuvântare” pentru toate popoarele de pe pământ;

  – evreii au „o misiune universală între popoare”;

  – Biserica trebuie să se încadreze „în acelaşi plan universal al mântuirii” şi

  – grija comună a evreilor şi creştinilor este îndreptată spre o oarecare apropiată „eră mesianică”.

  Biserică Ortodoxă a oglindit din cele mai vechi timpuri, în cărţile sale de cult, învăţătura despre vechiul Israel, care a respins pe Hristos şi a rămas în afara Bisericii din pricina necredinţei lui în Hristos (Rom. 11,23), precum şi învăţătura despre noul Israel, alcătuit din iudeii care au crezut în Hristos, alături de păgânii creştinaţi care au intrat în Biserică prin credinţa lor în Hristos: „Sioane, munte sfânt al lui Dumnezeu, şi Ierusalime… vezi pe fiii tăi adunaţi întru tine, că iată au venit de departe să se închine împăratului tău, pace noului Israel şi mântuire limbilor”.

  În una din stihirile Triodului din Postul Mare, Israelul cel Vechi care s-a lepădat de Hristos este asemuit bogatului, iar Israelul Nou primitor de Hristos – lui Lazăr din pilda evanghelică (Lc. 16, 119-31).

  Sfântul Vasile scrie, în cuvântul„Despre înţelepciunea cea smerită”: „Teme-te să te asemeni în cădere diavolului, care, preamărindu-se în faţa oamenilor, a căzut aruncat jos de Om – asemenea este şi căderea israeliţilor. Preamărindu-se în faţa păgânilor, ca în faţa celor necuraţi, cu adevărat au ajuns ei necuraţi, iar nelegiuirea şi nenorocirea păgânilor au fost şterse prin credinţă”.

  Pentru un observator atent al evenimentelor bisericeşti din ultimele decenii devine tot mai clar săvârşirea unei lucrări nemaipomenit de îndrăzneaţă – substituirea credinţei noastre ortodoxe în Domnul Iisus Hristos, adevăratul Mesia şi Mântuitor, printr-o pretinsă nouă „credinţă” – credinţa într-un viitor „binefăcător” al omenirii, într-un pretins nou „mesia” – obiectul unei aşteptări ardente din partea evreilor şi a unor „creştini” leapădaţi de credinţa în Hristos. Dovezi ale reeducării conştiinţei creştine pentru adoptarea acestui fals pot fi găsite nu numai în „Directive”, ci şi în o serie de articole şi predici autorizate de C.E.B. Aşa este, de pildă, introducerea citată mai sus din Revista „Risk” (nr. 1-2/1967,), pe care autorul ei a intitulat-o: „Apocalipsa progresului, sau: nedreptatea internaţională va distruge oare mişcarea ecumenică?”

  În finalul articolului, autorul spune că „dacă biserica [în sens ecumenic] nu va avea voinţă să meargă înainte [adică să-şi schimbe dogmele şi canoanele], ne va fi tot mai greu şi mai greu, iar în cele din urmă şi teologic irealizabil, să admitem că […] Hristos, pe Care noi îl cinstim, este într-adevăr Hristos”!

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: