SACCSIV – blog ortodox

Un Ierarh al BORu a spus cum pecetea lui antihrist poate deveni realitate

Posted in 666, antihrist, Biserica Ortodoxa Rusa, SEMNUL FIAREI by saccsiv on ianuarie 21, 2022

Sursa: https://spzh.news/ro/news/85759-jepiskop-porfirij-rasskazal-kak-pechaty-antihrista-mozhet-obresti-realynosty

Episcopul Porfirie a vorbit despre pecetea lui Antihrist. Imagine: solovki-monastyr.ru

Starețul mănăstirii Soloveț a vorbit despre modul în care vechile profeții despre pecetea lui antihrist pot deveni realitate.

Acceptarea pecetei lui antihrist este singurul păcat care închide în întregime posibilitatea întrării în Împărăția Cerurilor, a spus episcopul Porfirie, starețul mănăstirii Soloveț din cadrul Bisericii Ortodoxe Ruse, în predica sa din ajunul Bobotezei, a cărei înregistrare este publicată pe canalul de YouTube al mănăstirii.

„Știm că pecetea lui antihrist este singurul păcat care privează omul de harul botezului. Indiferent ce păcate de moarte săvârșește omul, harul botezului rămâne în el și el are posibilitatea, după ce s-a pocăit, să se întoarcă din nou în Împărăția binecuvântată a sfinților. Și doar un singur păcat nu-i va permite omului să se întoarcă la sfințenie, la societatea urmașilor lui Hristos – dacă va accepta această pecete”, a acentuat episcopul Porfirie.

Încercările contemporane de a atinge nemurirea trupească, crearea de forme artificiale de viață ne determină să luăm aminte la profeții antice, crede Vlădica.

„Având toate realizările științei și ale tehnologiei, omul nu poate crea o celulă elementară vie, o amebă unicelulară ca ființă. Acești oameni fără minte vor cu adevărat să creeze cea mai complexă și mai mare creație a lui Dumnezeu –conștiința. Desigur, aceste încercări sunt sortite eșecului. Dar în procesul căutării modalităților de a-și atinge scopul, oamenii pot dăuna grav creației lui Dumnezeu. Și se pare că pe aceste cărări vor fi concretizate profețiile și îndemnurile străvechi din Sfânta Scriptură despre pecetea lui antihrist”.

În același timp, episcopul Porfirie a subliniat că principalul lucru de care trebuie să se teamă creștinii este căderea din corabia mântuitoare a Bisericii.

„Dar, există o speranță puternică în inimile noastre, căci Dumnezeu a anunțat odată că le va da viață veșnică celor care Îl urmează „și nimeni nu-i va smulge din mâna Sa”. El ne-a vestit și ne-a întărit pentru toate timpurile să stăm departe de păcat, să fim atenți în această viață și să avem nădejdea mântuirii care ne este dată de Dumnezeu prin cristelnița botezului în care Dumnezeu s-a scufundat cândva și prin aceasta ne-a condus la corabia mântuitoare a Sfintei Biserici, prin Providența și grija Sa pentru noi. Să ne ajute Dumnezeu ca în nicio circumstanță să nu părăsim și să nu cădem în afara zidurilor acestei corăbii mântuitoare”.

12 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Felix said, on ianuarie 21, 2022 at 11:49 pm

  Neamul acesta cere semn (Marcu 8, 12) si, pana la urma, va gasi semnul (fiarei) prin care se va amagi…

  The Antichrist: an Orthodox Perspective from the Church Fathers / OrthoChristian.Com
  https://orthochristian.com/106805.html

  Calugarii manastirii Solovet au primit un raspuns pe care Sfantul Zosima l-a dat cand l-au intrebat cum sa-l recunoasca pe Antihrist cand va veni. Sfântul Zosima a dat acest răspuns precis: «Când veti auziți că Hristos a venit pe pământ sau s-a arătat pe pământ, atunci să știți că acela este Antihrist»”.

  Profetul mincinos și semnul fiarei (666)

  Căutând ca toată omenirea să I se închine, Antihristul va avea colaborarea unui asistent – Profetul Mincinos, o a doua fiară, un fel de lider religios global.
  (Apoc. 13:11-18 și Apoc. 19:19-20).

  Așa cum Înaintemergătorul (Sfântul Ioan Botezătorul) a chemat oamenii pentru a urma pe adevăratul Hristos (Mantuitorul), acest Prooroc Mincinos în timpul Apocalipsei va chema oamenii pentru a-l urma pe Antihrist. Și așa cum Apostolii i-au pecetluit pe cei care deveneau creștini cu pecetea Darului Duhului Sfânt (1 Ioan 2:27), pecetluindu-i pentru Hristos Dumnezeu, la fel și Profetul Mincinos va căuta să pecetluiasca oficial întreaga omenire cu numele sau numărul lui Antihrist – misteriosul „666” — fie pe mână, fie pe frunte (Apoc. 13:16-18). Acest semn – oricare s-ar dovedi a fi – noi, creștinii ortodocși, il privim ca pe o lepadare explicita de Hristos. Nu trebuie să-l acceptăm. Acceptarea semnului 666 va insemna o respingere a harului Duhului Sfant pe care l-am primit dupa Botez prin pecetluirea cu Sfântului si Marele Mir și de asemenea va insemna lepadarea de Hristos Dumnezeu.

  Sfântul și făcătorul de minuni Paisie din Muntele Athos, vorbind despre semnul „666” care va veni, a spus că dacă un creștin acceptă semnul Fiarei, se leapăda de Hristos. El credea că semnul 666 ne va fi pus sub o formă a unui număr de identificare personală digitala – ID.

  El a menționat că în Vechiul Testament evreii cereau o taxă anuală de 666 de talanți de aur din țările cucerite. Astfel, Sfantul Paisie a spus că „astăzi, pentru a subjuga întreaga lume, ei vor introduce din nou vechiul număr fiscal legat de trecutul lor glorios

  Adică ,,666” este numărul lui mamona. Totul merge conform planului. Ei au pus numărul cu mult timp în urmă pe cardurile de credit. Ca urmare, cel care nu va fi pecetluit cu numărul „666” nu va putea să cumpere, să vândă, să obțină un împrumut sau să-și găsească de lucru.

  Acceptarea codului de identitate al diavolului („666”) pe mână sau pe frunte va fi o respingere a Darului Duhului Sfânt, care a fost primit dupa Sfântul Botez prin ungerea cu Sfântul si Marele Mir (pecetluirea mâinilor și a frunții pe care o face preotul dupa Botez) – adevăratul semn de identitate al fiilor lui Hristos.

  Sfantul Pavel a scris: „Cand ai crezut, ai fost pecetluit in El cu o pecete, Duhul Sfant cel fagaduit” (Efeseni 1,13). Această pecete sfântă a lui Dumnezeu este menționată în Apocalipsa 7:3 ca fiind „pecetea de pe frunțile slujitorilor Dumnezeului nostru”.

  Pecetea este literalmente aplicata pe mâinile și fruntea fiecărui creștin ortodox proaspăt botezat pentru a primi harul Duhului Sfânt prin ungerea Sfântul si Marele Mir (Taina Mirungerii) după Taina Sfântului Botez. Primind aceea pecete sfântă a Botezului, „ne-am lepădat de diavol și am devenit partasi prin har cu Hristos”, după cum a declarat Sfântul Paisie Aghioritul.

  Pecetea Botezului si Mirungerea cu harul Duhului Sfânt este opusul semnului fiarei („666”), care va fi, de asemenea, pecetluit pe mâna dreapta și pe frunte (Apoc. 13:16). Această acceptare a falsei „mirungeri” a diavolului îndepărtează harul Duhul Sfânt și pregateste persoana insemnata cu 666 pentru împărăția întunericului si a diavolului. Pecetluirea cu 666 va fi folosita pentru a controla oamenii insemnati cu semnul fiarei prin teroare, pentru că fără pecete nu vor putea cumpăra sau procura niciun aliment, nu vor avea acces la hrana.

  Și el [Prorocul Mincinos] îi face pe toți, atât pe cei mici, cât și pe cei mari, pe bogați și pe săraci, pe cei liberi și pe robi, să primească un semn pe mâna dreaptă sau pe frunte ca nimeni să nu poată cumpăra sau vinde decât numai cel care are semnul, sau numele fiarei, sau numărul numelui său… iar numărul este 666 (Apocalipsa 13:16-18).

  Avertizare prin versetele Sfintei Scripturi:
  Nu aceptati semnul 666 – „mirungerea” Antihristului

  Primind acest semn „666” al Antihristului persoana respectiva insemnata cu srmnul fiarei va merge in iadul veșnic. Pentru orice creștin care acceptă semnul 666, va constitui o lepadare de Hristos – o trădare – care anulează pecetea sfântă anterioară Mirungerea/ pecetea Darului Duhului Sfânt și-l conduce in focul iadului, deoarece isi pune încrederea în Antihrist (și in sistemul său), în loc de a-si păstra încrederea în Mantuitorul Hristos.

  Dacă cineva se închină fiarei și icoanei sale și primește semnul său pe frunte sau pe mână, acela va bea din vinul mâniei lui Dumnezeu… și el va fi chinuit in foc și in pucioasă în prezența sfinților îngeri și în prezența Mielului:
  și fumul chinului lor se înalță în vecii vecilor; și ei nu au nicio odihnă zi si noapte, oricare se închină fiarei și icoanei sale și oricine primește semnul numelui său (Apoc.14:9-11).

  Profetul Mincinos va încerca să constrânga întreaga omenire să accepte „mirungerea” lui Antihrist – semnul Fiarei – prin ingreunarea conditiilor vieții astfel încât, în economia mondială a noului guvern global, nimeni să nu poată cumpăra sau vinde fără acest semn 666. Cei care nu va primi pecetea 666 se va confrunta cu un dezastru economic, foamete și suferinta.

  Sfantul Andrei din Cezareea despre Semnul Fiarei

  Sfantul Andrei al Cezareei (d. 637AD), care timp de secole a fost o autoritate ortodoxa in interpretarea Cartii Apocalipsei, a vorbit despre acest lucru in celebrul sau Comentariu la Apocalipsa.
  El a scris despre acest semn al Fiarei/Antihristului:

  … se va strădui să pună tuturor semnul numelui inselator al antihristului și vicleanului, „pe mâinile lor drepte”, pentru a tăia sărarea faptelor bune, și, de asemenea, „pe frunțile lor”, pentru a-i determina pe cei înșelati să fie îndrăzneți în înșelăciune și întuneric.
  Dar ea nu va fi primită de cei pecetluiți pe frunțile lor cu Lumina Divină (cf. Apoc 7:3, 4). Și pecetea fiarei va fi impusa tuturor, conditionand cumpărarea și vânzarea, astfel încât cei care nu o vor primi să sufere o moarte violentă din cauza lipsei de hrana (a alimentelor).

  Sfantul Efrem Sirul despre Semnul Fiarei

  Sfantul Efrem Sirul (sec. IV) in predica sa, „Despre venirea Domnului, sfarsitul lumii si venirea Antihristului”, scria aceasta despre semnul fiarei:

  Preaiubiților, avem nevoie de multă rugăciune și lacrimi pentru ca unii dintre noi să se dovedească puternici in încercări; pentru că fiara va lucra prin multe inselaciuni. Antihrist însuși este un dușman al lui Dumnezeu și vrea să-i distrugă pe toți. Tiranul va folosi astfel de mijloace, astfel încât toți vor trebui să aibă semnul fiarei asupra lor,
  la timpul cuvenit, adică la plinirea vremii, când Antihristul vine și îi înșeală pe toți cu semne. Și numai în cazul [în care au primit semnul 666] vor putea să cumpere alimente și alte lucruri necesare; și el va delega supraveghetori pentru a-i pune în aplicare ordinele
  Frații mei, observați viclenia fiarei care este mai presus de orice măsură și stratagema ticăloșiei sale — cum va conditiona alimentele ca sa ne doara stomacul de foame, astfel încât omul, atunci când va fi ajuns la o extremă lipsa de hrană, va fi obligat să accepte semnul 666, sau mai degrabă semnul cel rău si hulitor nu doar pe orice parte a trupului, ci indeosebi pe mana dreapta și, de asemenea, pe frunte, astfel încât cel insemnat va fi în imposibilitatea de a mai face după aceea semnul crucii cu mâna dreaptă sau de a se insemna cu numele cel Sfânt al Domnului Hristos prin Crucea purtatoare de biruinta a lui Hristos!
  De aceea, frații mei, urmează o încercare teribilă pentru toți oamenii iubitori de Hristos — dar ei să nu se teamă sau să cadă în neglijență până în ceasul morții, în timpul în care fiara va pecetlui [oamenii] cu semnul 666 în locul semnului Crucii Mantuitorului… Și dacă cineva nu va fi pecetluit cu semnul fiarei, acea persoană nu va fi inrobita
  prin semne si minuni. Și Domnul Hristos nu-i va parasi pe ei si-i va lumina cu harul Duhului….

  Sfantul Paisie de pe Muntele Athos il avertizeaza pe ortodocsi sa nu primeasca semnul 666

  Creștinii care resping semnul „666” și refuză să se închine icoanei lui Antihrist vor fi văzuți ca razvratiti religioși și extremiști — din păcate — și vor fi persecutați de autorități, devenind martiri pentru Hristos ca în zilele de prigoana ale Imparatilor Romani.

  Cu toate acestea, Sfantul Paisie Athonitul a avertizat ca nu toti crestinii vor vedea un pericol in a primi semnul fiarei. El credea că până și unii preoți ortodocși vor fi păcăliți și nu-și vor avertiza ucenicii. În schimb, ei își vor „menaja” fiii spirituali cu minciuni reconfortante, spunându-le să primeasca semnul „666” și să nu se îngrijoreze, spunându-le:
  „nu contează, nu este nimic grav”.

  Cât de trist pentru clerici! Acești clerici nu vor putea discerne „semnele vremurilor” și se vor pricopsi cu aceeași mustrare pe care Domnul Iisus Hristos le-a aplicat-o fariseilor: „Fatarnicilor! Știți cum să interpretați înfățișarea cerului, dar nu puteți interpreta semnele vremurilor” (Matei 16:3). Cu toate acestea, acei nonconformiști creștini care vor refuza de fapt pecetea „666” vor fi „urâți de toate neamurile” pentru marturisirea lui Hristos, așa cum a profețit Domnul Iisus la Matei 24:9.
  Din cauza răzvrătirii creștinilor împotriva pretențiilor lui Antihrist, Antihristul va porni cea mai aprigă persecuție a creștinilor văzută vreodată în istorie, așa cum a prezis Domnul Hristos la Matei 24:21 — „Atunci va fi necaz mare,
  „Atunci va fi necaz mare, cum nu a fost de la începutul lumii până în acel moment.”
  Dar, din mila Sa, de dragul acelor ucenici credincioși care vor fi mântuiți, Domnul Iisus a promis că „zilele acelea se vor scurta” (Matei 24:22).

  Apreciat de 1 persoană

 2. Felix said, on ianuarie 22, 2022 at 7:29 am

  Prorocul Mincinos Papa Francisc numește vaccinarea împotriva COVID-19 obligația morală

  https://www.voanews.com/a/pope-francis-calls-covid-19-vaccination-moral-obligation-/6390278.html
  👇
  Parintele Athanasios Mytilineos (1927 – 2006)
  Fragmente dintr-o predica – Catehezele Sfântului Chiril al Ierusalimului IV – care a fost rostita la 16 02 1987

  S-a mai spus aceasta, că, în sfârșit, daca am primit numărul fiarei, pecetea 666, nu mai pot să-mi fac Crucea! Cel mai frumos este sa nu-L reneg pe Iisus Hristos. Este izbitor când citim în Apocalipsa că cei care au fost pecetluiți cu semnul fiarei 666 nu vor mai putea să se pocăiască. Sau mai bine zis, nu vor fi mântuiți. Adică, dacă sunt pecetluit cu semnul fiarei 666, nu voi fi mântuit?
  Între „Sunt pecetluit cu semnul fiarei 666” și „Nu voi fi mântuit” există o legatura. Pentru că la prima vedere cineva se poate scuza si spune „dar n am știut”. Nu știa, desigur…. dar Dumnezeu va judeca asa, pe baza Apocalipsei, aceasta este ceea ce avem de spus, că cel care este pecetluit cu semnul fiarei nu se va mântui. Explicit și categoric. Și că va fi un sigiliu, semnul fiarei 666 pe mână, chiar pe mana dreapta sau pe frunte. Este exact ceea ce spune textul. Nu este o metaforă, cu niciun chip nu este metaforă. Este exact ceea ce spune textul. S-a pierdut, s-a terminat cu nadejdea de mantuire daca accepti pecetea. Nu este nimic altceva de adaugat.
  Ce se întâmplă de fapt? Nu stii? Ce este Botezul? Un sigiliu, o pecete. Cum se face acest sigiliu sau aceasta pecetluire? Este pecetea pusa omului de trei ori, prin scufundare in apa Botezului – se afunda și spune „Se boteaza robul lui Dumnezeu, în numele Tatălui și al Fiului și al Duhului Sfânt.” Ce primeste atunci? Primeste o pecete, o stampila. Ce este aceasta timbrare? Are caracter indoit. În numele lui Dumnezeu, acest Dumnezeu Treimic, Tatăl, Fiul și Duhul Sfânt, iar pe de alta parte este pecetea, Crucea. Căci intreita afundare a omului in apa Botezului și ridicarea din apa, exprimă din nou numele Dumnezeului Treimic dar este în același timp si Crucea. Căci, după cum spune Sfantul Apostol Pavel, aceia dintre noi care au fost botezați prin moartea lui Hristos au fost botezați. Care este semnificatia? Este mormântul. Acesta este motivul pentru care este omul afundat in apă. Iar ridicarea din apa Botezului este Învierea.
  Ce admitem aici? Două sigilii, doua peceti sau un sigiliu, o pecetluire care două coordonate. Credința în dogma Sfintei Treimi, prima cea mai mare dogma a Credinței ortodoxe și dogma Intrupării Fiului lui Dumnezeu din Fecioara Maria. Pentru că atunci când vorbim despre Cruce, ne referim la Intruparea Fiului. Acestea este pecetea crestinului pe care o primeste în momentul Botezului.
  Acest sigiliu (sau pecete) este ontologic. Nu este o pecete ca aceea pe care o punem și o putem șterge. A fost impregnata în această ființă a mea atât de neșters încât acest trup pe care îl voi pune în mormânt nu va putea pierde pecetea, desi trupul meu va deveni pamant, dar nu va elimina sigiliul. Căci pe baza acestei peceți, Domnul mă va recunoaște ca să pot sa intru în Împărăția Sa
  Un sigiliu paralel este cel al Antihristului. Căci prima pecete a lui Hristos este pecetea credinței, a doua pecete este pecetea lui Antihrist, și aceasta este o pecete a credinței, pe care Antihrist ne o va da ca să avem ce sa mâncăm, deci Antihrist ne va face o lume mai bună și cei care vor primi pecetea 666 vor mărturisi că Antihrist este Messiah.

  CONCLUZIE:

  Așa cum cei botezați primesc harul lui Dumnezeu, tot așa și cine accepta pecetea primeste energia satanei prin semnul fiarei 666 și, prin urmare, el nu va mai putea să se pocăiască. Este un fel de obstacol implacabil. Cine primeste semnul fiarei 666 nu va putea să se pocăiască caci accepta apostasia sau desigilarea pecetluirii originale a lui Dumnezeu și primeste o nouă pecete demonică pe care Dumnezeu nu o poate accepta, pentru că este un semn al sfârșitului credintei crestinului. Este ultimul act al credinței crestinului prin care se leapada de Hristos!
  Ce s-a întâmplat cu soția lui Lot, despre care Domnul ne-a spus sa ne amintim, va amintiti de femeia lui Lot? Ce s-a întâmplat? S-a întors să vadă in urma sa și a devenit o coloană de sare. Nu a crezut și a devenit un stalp de sare. Ceilalți insa credeau. Cum? Nu s au întors să priveasca inapoi. Dar o chestiune asa de mică sa aiba o consecinta asa de mare?
  Chestiunea asta asa de mică va fi ultimul act al credintei din istorie. Monumentul pastrarii sau pierderii credinței in Hristos Fiul lui Dumnezeu. Alegerea libera a fiecarui om va fi: pecetea lui Dumnezeu, Sfânta Cruce și credința în Dumnezeul Treimic sau pecetea satanei, credința in Antihrist ca fiind Messiah! Acestea vor fi ultimele momente ale credinței și necredinței, ultimele momente din istorie!


  👇
  Parintele Athanasios Mytilineos:
  pas cu pas spre pecetluirea Antihristului

  Ți-ai pregatit capul, mai concret fruntea unde ai primit pecetea lui Dumnezeu, amprenta nasterii din nou a sigiliului, prin apa sfințită de la Botez. Și cu untdelemn sfintit prin Taina Mirungerii, pe capul tău a fost pusa mai exact pe frunte pecetea, pe care o ai de la Dumnezeu, ca să devii — născut din apa si din Duh.
  Această „apă sfințită a lui Dumnezeu”, așa cum este numită în cartea Exodului, „și apă sfințită a lui Dumnezeu”, ne arata ca cineva este consacrat Domnului Hristos. Această „pecete” pe care o luăm de la Duhul Sfant prin Taina Mirungerii, despre care am vorbit deja, nu este altceva decât pecetea lui Dumnezeu de neșters. Acest sigiliu nu se sterge niciodată. Aceasta pecete a Duhului Sfant poate fi acoperită! Dacă crestinul primeste sau accepta o altă pecete, de exemplu pecetea sau semnul fiarei 666, totusi pecetea lui Dumnezeu rămâne inepuizabilă, insa crestinul rămâne lipsit de har prin acceptarea semnului fiarei, adica nu se mai mantuieste.
  Se stie: ortodocsii am fost cu toții pecetluiți cu această pecete a Duhului Sfant in Taina Mirungerii dupa ce ne am botezat. Am mai spus-o în cateheza despre Mirungere.
  NU PERMITEȚI NICIODATĂ SIGILIULUI (666, semnului fiarei, vaccinului digital) ANTIHRISTULUI SĂ FIE PUS PE FRUNTEA SAU PE MÂNA VOASTRĂ!
  Pentru că deja se înaintează tiptil și se vi se aplica. Acum au început deja cu cartile de identitate, carora nu li se acorda prea multa vigilenta în ceea ce privește sigiliul sau pecetea 666. Cum le spun multora, cardul are deja 666, ai avut vreodata ideea să-l arunci din buzunar? Nu caci faci afaceri cu cardul. Dar pentru ei conteaza ca ne familiarizeaza cu 666. Că toată povestea asta se face pas cu pas. Pas cu pas. „Metoda taierii sau felierii salamului”. Încetul cu încetul. Știți ce înseamnă „metoda salamului”, acestea sunt expresii moderne. Luați salamul și tăiați o felie subțire. Si iar taiati din nou o felie subțire. Si apoi iar o felie subțire
  Și nu se dezmeticeste omul cum încet, încetul cu încetul, pas cu pas….
  DAR DE ACOLO VOR TRECE LA INSEMNAREA PE FRUNTILE SAU PE MAINILE OAMENILOR!
  Vă spun ca să știți asta. Cineva care știe că ar putea avea această carte de identitate, dar va trebui sa fie gata să spună NU atunci când va veni momentul pentru insemnarea cu 666 pe frunte sau pe mana dreapta. Dar cei mai mulți nu știu. Aici este pericolul, deci nu ar trebui să existe astfel nepasare pentru primirea cartilor de identitate. De aceea nu ar trebui sa fim nepasatori, pentru că cei mai mulți ignora planul ascuns și autoritatile vor spune într-o zi:
  „Dar știți, cartile de identitate pot fi pierdute sau falsificate, Ei bine. Avem o Metodă nouă. Nu ne vom mai complica să scriem pe o bucată de hârtie, pe plastic ci vom putea insemna 666 pe fruntile sau pe mainile oamenilor.
  Și oamenii vor spune: (s a urmarit planul ascuns pas cu pas)
  „ETE NA, CE ESTE DACA I PUS PE HÂRTIE SAU PE FRUNTE.”
  Acest lucru va fi spus de către cei mai multi, ignoranți, sau de catre cei care nu au niciun dram de viata duhovniceasca. Cei care sunt vigilenti nu au de ce să se teamă.
  NU AU DE CE SĂ SE TEAMĂ. Pentru că DE MII DE ORI POT SĂ-MI TAIE PENSIA, de o mie de ori să-mi tai orice privilegiu pe care îl pot avea primind identitatea digitala (adica să fiu pecetluit cu 666 pe frunte sau pe mana).
  ATI INTELES? DUMNEZEU SĂ VA PĂZEASCĂ! MOMENTUL INSEMNARII CU 666 SE INTREZARESTE FOARTE APROAPE….


  👇
  In iulie 2000, împreună cu domnul teolog Vasilie Papanikolau, l-am vizitat pe Starețul Athanasie Mitilineos la Stomiou din Larisa. După Liturghie am rămas ca să primim binecuvântarea Bătrânului la fel ca și multă altă lume. Noi am rămas ultimii, domnul Papanikolau îl cunoștea personal pe Gheronda Athanasie și m-a recomandat. După ce am făcut cunoștință i-am adresat o întrebare care mă frământa în mod special:

  „Părinte”, i-am spus, „aș dori să-mi spuneți despre acest faimos card de asigurare despre care se vorbește și care a început deja să fie trimis și acasă”.

  „Nu v-au informat în parohia dumneavoastră în legătură cu acest fapt?”, m-a întrebat.

  „Nu”, am răspuns.

  Atunci Starețul ne-a spus:

  „Aceste carduri simple pe care ni le trimit și ni le propun necontenit, putem – după iconomie – să le luăm pentru că trebuie să trăim; altfel nu vom putea să facem față nevoilor de zi cu zi. Aceștia, însă, ne vor trimite și un card inteligent ( cardul biometric intrat in vigoare din august 2021 si care este in curs de implementare) care le va înlocui pe cele de dinainte. Aceștia cred oare că sunt mai inteligenți decât noi, creștinii, și că noi nu știm ce se ascunde în spatele lui? Acest card inteligent (precede portofelul digital) nu-l vom primi! Pentru acesta merită să plecăm și în munți dacă trebuie, pentru că o vom face pentru dragostea lui Dumnezeu și vom avea asupra noastră harul Lui. În ceea ce privește supraviețuirea să nu vă neliniștiți, pentru că este grija lui Dumnezeu. Acest card să nu-l luăm pentru că, oricine îl va lua, nu va scăpa de pecetluirea care urmează.”

  (Din: Nikolaos A. Zournatzoglou, Mărturii ale închinătorilor. Cuviosul Paisie Aghioritul 1924-1994. vol. II, pag. 62, Ed. Egumenita)

  Apreciază

 3. Felix said, on ianuarie 22, 2022 at 7:40 am

  Staretul Tadei:
  Austro Ungaria a planuit, dupa multe incercari si nereusite, ca statul sa rascumpere toate produsele agricole ale antreprizelor firmelor si ale taranilor – si astfel doar statul putea sa distribuie alimente.
  In acest chip au silit poporul nostru prin infometare, sa primeasca credinta papistasa. Alimente primeau numai cei care acceptau papismul si se lepadau de ortodoxie.
  👇
  Parintele Atanasie Mitilineos:

  Ortodoxia va fi atât de secularizata prin ecumenism încât nu va avea nicio tarie în a spune Papei ca nu i se supune.
  Vaticanul ne va da pâine, va plati salarii clericilor; deci ne va asigura confortul minim. Si din moment ce Papa ne va asigura binele comun, ce motive vor avea ortodocsii sa nu accepte papismul?… Pentru a o lua un pic mai practic, va spun cum se va face această acceptare a papismului si lepadarea de ortodoxie.
  Și în cele din urmă va veni si Antihristului pe acest teren pregatit de Papa!

  Apreciat de 2 persoane

 4. Felix said, on ianuarie 22, 2022 at 9:15 am

  În timpul vizitei sale la Arhiepiscopia Atenei, Prorocul Mincinos Papa Francisc s-a întâlnit cu reprezentantul Fanarului Sakis Kahiyoglu, care se afla „din întâmplare” acolo, și l-a invitat la Vatican. Această persoană este membrul consiliului de conducere al „Fundației patriarhului Bartolomeu”, care colectează fonduri pentru promovarea obiectivelor „ecumenice”- (ecumeniste). El are legături uriașe și o experiență juridică, îl cunoaște pe ereticul Papa și l-a mai întâlnit la Vatican – exact în perioada premergătoare creării BOaU. Atât patriarhul Bartolomeu, cât și tovarășii săi vorbesc răspicat despre necesitatea unității cu Roma și a dialogului cu alte religii. Astfel, pentru realizarea acestor scopuri s-au colectat până în prezent în vistieria Fundației aproape 20 de milioane de dolari.
  Este foarte probabil ca el sa fie omul care va fi exploatat de fanarioți pentru a-i face pe ierarhii greci mai maleabili in materie de unire cu papistașii. El poate servi totodată și ca argument „cu pondere” în lupta împotriva eventualelor critici ale acțiunilor Fanarului din partea athoniților care au autoritate în lumea ortodoxă. Această sarcină nu este ușoară, deoarece atât credincioșii obișnuiți, cât și mulți episcopi greci sunt neclintiți în problema unirii cu ereticii.
  Există două moduri de atingere a scopului:

  ideologic – prin dezvoltarea doctrinei despre primat în Biserică și „drepturile speciale” ale Patriarhiei Constantinopolului;
  tâlhărește – prin șantajarea Bisericilor Autocefale, deoarece aproape fiecare Biserică are „puncte slabe” în fața schismaticilor săi. Și acestor schismatici li se poate acorda un „tomos”, și astfel ei pot fi incluși în orbita sa canonică.

  Scopul acestor combinații care au loc de zeci de ani a rămas același – o structură unică obținută prin contopirea Fanarului și a „Bisericii” Romano-Catolice. În acest sens, BOaU este doar o verigă dintr-un lanț mare care duce la o nouă religie sincretică destinată să unească omenirea (sub conducerea final a lui Antihrist)

  https://spzh.news/en/zashhita-very/85196-tehnologii-budushhej-unii-ob-odnoj-neprimetnoj-vstreche-papy-v-grecii

  Apreciază

 5. Felix said, on ianuarie 22, 2022 at 10:03 am

  „Prindeți curaj și ridicați capetele voastre, pentru că răscumpărarea voastră se apropie” (Evanghelia dupa Luca 21, 28)
  👇
  Europarlamentarul Cristian Terheș susține că UE pregătește un document de îngrădire mai teribil decât certificatul verde
  https://www.antena3.ro/emisiuni/subiectiv/cristian-terhes-eid-uniunea-europeana-626668.html

  Apreciat de 2 persoane

 6. Felix said, on ianuarie 22, 2022 at 11:27 am

  De la lume adunate:

  Românii ingenioşi au găsit nenumărate modalităţi pentru a-şi asigura confortul de care au nevoie chiar dacă nu au acces la reţelele publice de utilităţi. Nu le lipsesc curentul electric, căldura şi apa potabilă, chiar dacă sunt la zeci sau sute de kilometri de oraş.

  Moda caselor la ţară a prins şi mai mult contur începând din anul 2020, când întreaga Românie s-a aflat într-un lockdown dur timp de două luni şi jumătate, între lunile martie şi mai. Obligaţi să-şi petreacă ziua întreagă între patru pereţi, mulţi dintre ei au decis că este momentul fie să se mute şi să trăiască în case spaţioase, cu curte, fie măcar să-şi construiască o casă de vacanţă. Mai de voie sau de nevoie, unii dintre ei s-au văzut puşi în faţa unor provocări, în condiţiile în care de cele mai multe ori casele de la ţară sau cele din pustietate nu sunt racordate la reţelele publice de utilităţi. Problema a fost pusă: „Mutat la ţară, viaţa fără ceas”. „Salutare, oameni dragi! Este cineva care trăieşte off grid? Sunt foarte curios de soluţii concrete şi fiabile pentru curent şi apă! Orice sfat ajută, mulţumesc frumos!”, s-a lansat provocarea! Iar răspunsurile nu au întârziat. „Apă, fântână, sistem fotovoltaic automatizat de 3 kw+generator diesel automatizat de 6 kw Încălzire: lemne, electric, încălzire apă cu butelie”, a răspuns cineva. „Familie cu trei copii. Trăim off grid de vreo doi ani. Avem panouri fotovoltaice (sistem de 3,5 kw configurat si instalat de noi – 16.000 lei), generator (la nevoie), fântână”, a explicat altcineva completand: „Eu am în plan pentru curent, o moara de vânt în varianta modernă, există cineva care face aşa ceva şi are comenzi în toată Europa. Nu susţin tăiatul pădurilor sau poluarea de orice fel. Off the grid înseamnă în primul rând comuniunea cu natura şi respectul pentru ea”, a explicat alt internaut.

  Altcineva a ales să trăiască off grid departe de ţară, în Spania, şi spune că se descurcă fără nicio factură, având însă tot confortul. „Avem o căsuţă în Spania unde trăim fără nicio utilitate facturată. Două panouri solare sunt suficiente pentru a avea lumină şi un frigider. Nu maşină de spălat sau alte electrocasnice. Apa o aducem cu pompa de la un izvor care are un bazin de colectare (de la peste 500 m distanţa) printr-un sistem de pompe şi furtun, pompele conectându-le la generator. Rezervorul de apă asigură prin cădere apa necesară spălării de mână a vaselor şi apa de la wc. Nu consumăm multă apă dat fiind că locuim acolo mai mult vara şi avem la mica distanţă un lac superb unde facem baie zilnic şi mai spălăm câte o rufă.

  Nu avem nici internet nici acoperire la telefoane mobile. Avem o parabolică şi televizor, dar nu le folosim. În zilele mai răcoroase ne încălzim cu lemne, avem ceva sobiţe (două) iar lemne sunt suficiente în jurul casei. De gătit gătim la aragaz cu butelie şi la grătar afară (deşi focul deschis este interzis) cu mare grijă în zilele cu vânt puternic. Se poate trăi minunat şi aşa dacă nu eşti sensibil şi subjugat tehnologiilor. Seara o petrecem afară, privim cerul, numărăm sateliţii şi stelele căzătoare. Ziua umblăm hai hui, înotăm, zburăm ocazional (deltaplan sau parapantă) şi citim. Undeva mai sus pe câmp există un loc unde intră semnal şi acolo îmi improvizez un birou când am nevoie de internet.”

  Apreciat de 1 persoană

 7. Felix said, on ianuarie 22, 2022 at 12:18 pm

  Apoc. 12:12
  Vai vouă, pământule şi mare, fiindcă diavolul a coborât la voi având mânie mare, căci ştie că timpul lui e scurt…
  👇
  „cu cât ne apropiem de vremurile acelea, lucrurile vor deveni tot mai precipitate până când se vor termina să evolueze cu o rapiditate fulgerătoare. Televizorul nu va apuca să-i înștiințeze pe oameni de noile evenimente. Și toată această lucrare va fi socotită ca un triumf al răului și al lui Antihrist, în timp ce în realitate Hristos va îngădui această evoluție, proniindu-i pe copiii Săi și scurtând vremea suferinței lor”.
  https://cuvantdefolos.ro/lepadarea-de-hristos-va-fi-constienta/

  Apreciază

 8. Clement said, on ianuarie 22, 2022 at 1:32 pm

  Li-se dau si premii pentru „determinarea si disponibilitatea de a-si asuma riscuri mari” celor alesi pentru a implementa pecetluirea.
  https://www.prnewswire.com/news-releases/le-prix-nobel-juif-decerne-au-pdg-de-pfizer-albert-bourla-818630862.html

  Apreciază

 9. Felix said, on ianuarie 22, 2022 at 1:39 pm

  Planul dezvaluit de a „eticheta” cât mai mulți oameni sub masca pandemiei COVID; Noul sistem de criptomonede controlat de elitele globale

  Plan to “tag” as many people as possible under guise of COVID pandemic revealed; New cryptocurrency system controlled by global elites – NaturalNews.com
  https://www.naturalnews.com/2022-01-21-plan-tag-people-under-guise-of-covid-revealed-new-cryptocurrency-unveiled.html#

  Apreciază

 10. MI said, on ianuarie 22, 2022 at 4:39 pm

  A republicat asta pe Ioana.

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: